Gryzor Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Καλημέρα και καλή εβδομάδα αγαπητοί! Στο παρελθόν είχα βοηθηθεί εδώ για παρόμοιο θέμα κι επιστρέφω ευγνωμωνών... Απασχολούμε νταντά για το μπόμπιρά μας και την πληρώνουμε μέσω εργοσήμου, δηλαδή κανονικά και με το νόμο και με εισφορές και τα όλα της (πω πω αισθάνομαι πολύ λαρτζ που το γράφω). Πώς στο καλό θα δηλώσω αυτά τα έξοδα στη δήλωσή μου ως μισθωτός (απ'ό,τι ξέρω εκπίπτουν από το φορολοητέο); Δεν είμαι επιχείρηση για να έχω μισθούς και ανάλογα πεδία, και όλες οι αναφορές που βλέπω online είναι για το πώς να δηλώνεις το χαρτόσημο όταν είσαι ο αποδέκτης, όχι ο εργοδότης! Ευχαριστώ! Θ
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 37 λεπτά πριν, Gryzor είπε Καλημέρα και καλή εβδομάδα αγαπητοί! Στο παρελθόν είχα βοηθηθεί εδώ για παρόμοιο θέμα κι επιστρέφω ευγνωμωνών... Απασχολούμε νταντά για το μπόμπιρά μας και την πληρώνουμε μέσω εργοσήμου, δηλαδή κανονικά και με το νόμο και με εισφορές και τα όλα της (πω πω αισθάνομαι πολύ λαρτζ που το γράφω). Πώς στο καλό θα δηλώσω αυτά τα έξοδα στη δήλωσή μου ως μισθωτός (απ'ό,τι ξέρω εκπίπτουν από το φορολοητέο); Δεν είμαι επιχείρηση για να έχω μισθούς και ανάλογα πεδία, και όλες οι αναφορές που βλέπω online είναι για το πώς να δηλώνεις το χαρτόσημο όταν είσαι ο αποδέκτης, όχι ο εργοδότης! Ευχαριστώ! Θ ΔΕΝ νομίζω να εκπίπτουν κάπου.
Gryzor Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Χμ, θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να εκπίπτουν τα τσιγάρα που αγοράζω ως δαπάνη αλλά όχι η μισθοδοσία (και οι εισφορές!) άλλων. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση εννοείται Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο, δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα μα τίποτα σχετικά... Θα μου πεις εδω είδα κι έπαθα για να μάθω τις υποχρεώσεις μου ως εργοδότης, αυτό θα μάθαινα εύκολα;
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, Gryzor είπε Χμ, θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να εκπίπτουν τα τσιγάρα που αγοράζω ως δαπάνη αλλά όχι η μισθοδοσία (και οι εισφορές!) άλλων. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση εννοείται Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο, δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα μα τίποτα σχετικά... Θα μου πεις εδω είδα κι έπαθα για να μάθω τις υποχρεώσεις μου ως εργοδότης, αυτό θα μάθαινα εύκολα; ΙΣΩΣ κάποιος άλλος συμφουριτης ξέρει, αλλά χωρίς να θέλω να σε δυσαρέστησω το βλέπω δύσκολο να ισχύει.
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 25 λεπτά πριν, Gryzor είπε Χμ, θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να εκπίπτουν τα τσιγάρα που αγοράζω ως δαπάνη αλλά όχι η μισθοδοσία (και οι εισφορές!) άλλων. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση εννοείται Είσαι σίγουρος πως στην περίπτωση σου (μισθωτός) εκπίπτουν τα τσιγάρα που αγοράζεις ως δαπάνη?
Gryzor Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Είσαι σίγουρος πως στην περίπτωση σου (μισθωτός) εκπίπτουν τα τσιγάρα που αγοράζεις ως δαπάνη? Μέσω των αποδείξεων; Έκοψα το κάπνισμα πέρσι
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, Gryzor είπε Μέσω των αποδείξεων; Άλλο το "εκπίπτουν από το φορολογητέο", και άλλο το "μειώνουν το φόρο"... Και ναι, η δαπάνη που περιέγραψες μετράει κανονικά στις δαπάνες που μειώνουν το φόρο, αρκεί να έχει γίνει με ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης από όσο ξέρω δεν δηλώνονται κάπου, απλά συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που θα βάλεις στους κωδικούς 049-050. 4 ώρες πριν, Gryzor είπε Έκοψα το κάπνισμα πέρσι Εγώ πριν 7 χρόνια, μόνο που αυτά είναι άσχετα με το θέμα μας 1
Gryzor Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλο το "εκπίπτουν από το φορολογητέο", και άλλο το "μειώνουν το φόρο"... Ναι, αυτο το καταλαβαινω, αλλά δεν ξέρω γιατι το ανεφερες (ειλικρινα). Ενδιαφέρον, θα πρέπει να δω αν οντως στην εφαρμογη της τράπεζας (ΑΛΦΑ) εμφανιζεται σε αυτο το συνολο, εχω λιγους υπολογισμους να κανω προφανώς... Και ναι, ηλεκτρονικά ήταν όλα! Σ'ευχαριστώ, θα ελέγξω
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, Gryzor είπε Ναι, αυτο το καταλαβαινω, αλλά δεν ξέρω γιατι το ανεφερες (ειλικρινα). Ενδιαφέρον, θα πρέπει να δω αν οντως στην εφαρμογη της τράπεζας (ΑΛΦΑ) εμφανιζεται σε αυτο το συνολο, εχω λιγους υπολογισμους να κανω προφανώς... Και ναι, ηλεκτρονικά ήταν όλα! Σ'ευχαριστώ, θα ελέγξω Επειδή άλλο έγραψες και άλλο εννοούσες, για αυτό το ανέφερα, δεν έπρεπε νομίζεις? Και ναι, άσχετα το ποσό που έχουν υπολογίσει η τράπεζες ο φορολογούμενος είναι αυτός που θα συμπληρώσει τα πεδία 049-050, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της απόδειξης. Να σαι καλά
Gryzor Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Όχι, πολύ καλά έκανες εσυ, εγω προσπαθω να βρω τη διαφορα σε αυτα που εγραψα
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, Gryzor είπε δηλαδή κανονικά και με το νόμο και με εισφορές και τα όλα της (πω πω αισθάνομαι πολύ λαρτζ που το γράφω). Ντραπηκα και μονο που το διαβασα. Τελικα οτι και να παθουμε καλα να το παθουμε.
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 14 λεπτά πριν, Gryzor είπε Όχι, πολύ καλά έκανες εσυ, εγω προσπαθω να βρω τη διαφορα σε αυτα που εγραψα Να σε βοηθήσω τότε, το "εκπίπτει από το φορολογητέο" που έγραψες σημαίνει ότι αν πχ το φορολογητέο εισόδημα σου ήταν 20.000€, και πλήρωσες τη νταντά 3.000€, τότε θα φορολογηθείς για εισόδημα 17.000€, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Απλά οι 3.000€ αυτές συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που μειώνουν το φόρο, ή να το πω πιο απλά αυτές οι 3.000€ συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που χτίζουν το αφορολόγητο. 1
Gryzor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 15 ώρες πριν, intensobank είπε Ντραπηκα και μονο που το διαβασα. Τελικα οτι και να παθουμε καλα να το παθουμε. Παρ'ότι με παρεξήγησες, καταλαβαίνω κι εξηγούμαι: κι εγώ και η σύζυγος είμαστε μισθωτοί και δεν μας πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό να πληρώνουμε την κοπέλα που θα προσέχει το παιδί μας με μαύρα. Θεωρούμε τραγικό να εμπιστευόμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε σε κάποιον τον οποίο θα εκμεταλλευόμαστε. Στη δε κοπέλα πληρώνουμε ό,τι ζήτησε συν την ασφάλιση που δεν ζήτησε καν, και μαζί υπερωρίες και άδειες και, και... Το σχόλιό μου ήταν ειρωνικό γιατί πραγματικά μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο το να βρω ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου ως εργοδότης για να είμαι 100% εντάξει απέναντι στο άτομο που θα απασχολούσαμε. Τί εφορίες, τί Επιθεωρήσεις εργασίας, τί ΟΑΕΔ, τί ΚΕΠΕΑ, τί το HR εδώ στη δουλειά ενέπλεξα να μου βρουν πληροφορίες (γιατί το όλο θέμα δεν τελειώνει στην καταβολή του εργοσήμου), αηδίασα πραγματικά. Να πω πως τις απαντήσεις που έψαχνα τις βρήκα εν τέλει στο ΚΕΠΕΑ όπου αφού μου είπαν πως "ααα, κοιτάχτε να δείτε, εμείς απαντούμε σε ερωτήματα εργαζόμενων, όχι εργοδοτών", μου είπε μία κυρία "καλά, παίζει να είστε και ο μόνος που θέλει να δώσει τα νόμιμα, μισό να σας προωθήσω σε μία δικηγόρο". Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε, και το σχόλιό μου ήταν δηκτικό ως προς αυτό - πρέπει να είμαι και πολύ άρχοντας εν τέλει! Αυτά, off topic over. 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Να σε βοηθήσω τότε, το "εκπίπτει από το φορολογητέο" που έγραψες σημαίνει ότι αν πχ το φορολογητέο εισόδημα σου ήταν 20.000€, και πλήρωσες τη νταντά 3.000€, τότε θα φορολογηθείς για εισόδημα 17.000€, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Απλά οι 3.000€ αυτές συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που μειώνουν το φόρο, ή να το πω πιο απλά αυτές οι 3.000€ συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που χτίζουν το αφορολόγητο. Κατανοητό και σ'ευχαριστώ. Θα μπορούσε άνετα να είναι και το πρώτο βεβαια - θα είχε όντως λογική, μέρος του μισθού σου που πάει σε μισθό τρίτου (μιλάμε για εξαρτημένη εργασία, όχι απλά έναν υδραυλικό) να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Λέω εγώ τώρα! Καλημέρα
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 6 λεπτά πριν, Gryzor είπε Παρ'ότι με παρεξήγησες, Δεν εχω κατι μαζι σου, προς θεου. Απλα τυχαινει να εχω γυναικα παιδαγωγο, εδω στην Γερμανια, και επειδη βλεπω τι δικαιωματα και αμοιβες εχουνε για αυτο και λιγο αισθανθηκα ασχημα. Εντελως πληροφοριακα ετσι για να εχουμε μια ταξη μεγεθους , μιας και το εφερε η κουβεντα , ενας παιδαγωγος εδω παιρνει τον μηνα με 39 ωρες την εβδομαδα περιπου 3500 ευρω μικτα (με13 μισθους τον χρονο).
Gryzor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, intensobank είπε Δεν εχω κατι μαζι σου, προς θεου. Όχι, το κατάλαβα αυτό, γι αυτο σου ειπα δεν έχω πρόβλημα. Κατάλαβα εκ των υστέρων πως ακουγόταν σαν να επαίρομαι που κανω το αυτονόητο. Και θα πάω ένα βήμα παραπέρα στο "καλά να πάθουμε", γιατί απ'όσες υποψήφιες είδαμε μόνο μία ζήτησε ασφάλιση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα