Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Tlykog said:

Αν ο κάτοχος μπορεί να απενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία, τότε οκ. 

Αν όχι, τοτε δε θεωρώ οτι το κανουν για να κερδίσει κάτι ο χρήστης.

Βέβαια, το θέμα εδώ είναι και κατα ποσο θα απενεργοποιείται πραγματικά, όταν ο χρήστης διαλέγει να το απενεργοποιήσει...

Μη φτάσουμε πάλι σε συζητήσεις "τι μας κρύβουν"... 😕 

Το "Find my device" έχει επιλογή on/off στα settings κάθε Apple συσκευής.

Screenshot 2021-06-11 at 14.20.43.jpg

Screenshot 2021-06-11 at 14.20.35.jpg

IMG_2289.PNG

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μη φτάσουμε πάλι σε συζητήσεις "τι μας κρύβουν"... 😕 

Σωστα. Γιατί είναι θεωρίες συνομωσίας και ποτε δεν έχουν επαληθευτεί στο παρελθόν....

Εκτός αυτου, κανένας δε μας κρύβει οτι τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν αξία. Γι αυτό και τα μαζεύουν ΟΛΟΙ...

..απλα κάποιοι δεν θέλουν να το δουν. Προτιμούν να ζουν με ψευδαισθήσεις "καλών" και "κακών" εταιρειών. Η αλήθεια είναι οτι δεν υπαρχουν ουτε οι μεν, ουτε οι δε. Όλες το συμφέρον τους κοιτάζουν και τα προσωπικά δεδομένα δίνουν χρήμα και δυναμη και καμια επιχείρηση δε θα αρνηθεί να τα πάρει επειδή "έχει ηθικές αξίες"...

Οι διακόπτες software παρακάμπτονται. Αυτό το ξερουν ολοι. Ρωτα τη Google, οταν δηλωσε ευθέως οτι παρολο που μπορςις να κλεισεις τον διακοπτη gps, αυτη μαζευει δεδομενα τοποθεσίας... Εκτός κι αν αυτή είναι η " κακή" εταιρεια και η Apple η "καλή"...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Tlykog said:

Σωστα. Γιατί είναι θεωρίες συνομωσίας και ποτε δεν έχουν επαληθευτεί στο παρελθόν....

Εκτός αυτου, κανένας δε μας κρύβει οτι τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν αξία. Γι αυτό και τα μαζεύουν ΟΛΟΙ...

..απλα κάποιοι δεν θέλουν να το δουν. Προτιμούν να ζουν με ψευδαισθήσεις "καλών" και "κακών" εταιρειών. Η αλήθεια είναι οτι δεν υπαρχουν ουτε οι μεν, ουτε οι δε. Όλες το συμφέρον τους κοιτάζουν και τα προσωπικά δεδομένα δίνουν χρήμα και δυναμη...

Η Apple ενδιαφέρεται για τα προσωπικά σου δεδομένα μόνο για να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες της. Δεν βγάζει χρήματα από αυτά. Η Google, έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση μιας και σε αυτά βασίζονται όλα της τα έσοδα! :) 

Στην περίπτωση του find my device από την Apple, δεν βλέπω το λόγο να το βλέπει κάποιος αρνητικά! Αν θεωρείς πως παντού γύρω σου υπάρχουν θεωρίες συνομωσίας, ο εντοπισμός της χαμένης συσκευής σου θα έπρεπε να ειναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα... 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η Apple ενδιαφέρεται για τα προσωπικά σου δεδομένα μόνο για να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες της. Δεν βγάζει χρήματα από αυτά. Η Google, έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση μιας και σε αυτά βασίζονται όλα της τα έσοδα! :) 

Στην περίπτωση του find my device από την Apple, δεν βλέπω το λόγο να το βλέπει κάποιος αρνητικά! Αν θεωρείς πως παντού γύρω σου υπάρχουν θεωρίες συνομωσίας, ο εντοπισμός της χαμένης συσκευής σου θα έπρεπε να ειναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα... 

Δεν την ενδιαφέρει να σου φτιαξει καταναλωτικό προφίλ για να προωθήσει τα προϊόντα της; 

Συμφωνώ οτι έχουν διαφορετικό business model, αλλά κανει το ίδιο για τον εαυτό της (τουλαχιστον...).

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω χασει κινητό, οποτε μου είναι άχρηστη λειτουργία. Εκτός αυτου, θα μπορούσαν απλα να φτιάξουν μια λειτουργία οπου σε περιπτωση κλοπής το κινητό να κλειδώνει και να μη μπορεί να ξεκλειδώσει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβως το ιδιο μακροπρόθεσμα: δε θα έκλεβε κανεις iphones.

Πάντως είναι εκπληκτικό να βλέπεις ανθρώπους να βαπτίζουν το αυτονόητο σαν "θεωρια συνομωσίας"...😄

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω χασει κινητό, οποτε μου είναι άχρηστη λειτουργία.

Ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κάνει εγχείρηση οπότε μου είναι άχρηστη η ασφάλεια, τέτοια φάση;

4 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Εκτός αυτου, θα μπορούσαν απλα να φτιάξουν μια λειτουργία οπου σε περιπτωση κλοπής το κινητό να κλειδώνει και να μη μπορεί να ξεκλειδώσει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβως το ιδιο μακροπρόθεσμα: δε θα έκλεβε κανεις iphones.

Τι εννοείς; 10 χρόνια τώρα δεν μπόρεσε κανείς να παραβιάσει το iCloud lock (εξαιρούνται κάποιες αβάσιμες θεωρίες ότι μπορεί το fbi κτλπ κτλπ), για αυτό και όλα τα iPhone που κλέβουν πάνε για ανταλλακτικά -όπου τώρα το κάθε τι όπως οθόνη, κάμερα κτλπ έχει το δικό του σειριακό οπότε στο μέλλον ίσως να ξέρεις αν τα ανταλλακτικά που μπήκαν στο κινητό σου είναι απο κλεμμένη συσκευή.-

• Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Tlykog said:

Δεν την ενδιαφέρει να σου φτιαξει καταναλωτικό προφίλ για να προωθήσει τα προϊόντα της; 

Συμφωνώ οτι έχουν διαφορετικό business model, αλλά κανει το ίδιο για τον εαυτό της (τουλαχιστον...).

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω χασει κινητό, οποτε μου είναι άχρηστη λειτουργία. Εκτός αυτου, θα μπορούσαν απλα να φτιάξουν μια λειτουργία οπου σε περιπτωση κλοπής το κινητό να κλειδώνει και να μη μπορεί να ξεκλειδώσει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβως το ιδιο μακροπρόθεσμα: δε θα έκλεβε κανεις iphones.

Πάντως είναι εκπληκτικό να βλέπεις ανθρώπους να βαπτίζουν το αυτονόητο σαν "θεωρια συνομωσίας"...

Προφανώς και θέλει τα data για τον εαυτό της και τις υπηρεσίες της. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποιοι τα πουλάνε και σε τρίτους! 🤔

Επίσης τα iPhones έχουν από τις καλύτερες προστασίες κλειδώματος σε περίπτωση κλοπής ΑΡΚΕΙ να έχεις ενεργές τις σχετικές υπηρεσίες που σχολιάζουμε στο συγκεκριμένο topic...

Επίσης όταν κάποιος βαφτίζει "αυτονόητες" τις θεωρίες συνομωσίας, καταλαβαίνεις πως πέφτουμε σε τρελή λούπα... 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsamo2 είπε

Συγνώμη, εννοεί ότι ουσιαστικά θα γίνεται tracking της συσκευής σου, ακόμα και όταν την έχεις κλειστή ή εγώ δεν κατάλαβα;

Από τη μία θα ήταν πράγματι καλό για κλεμμένες συσκευές, από την άλλη όμως με τρομάζει για το μέλλον, το γεγονός ότι ούτε με κλειστή συσκευή δε γλιτώνεις το tracking...

Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό, μην κοιτάς που δεν έχει βγει κάποιος να το παραδεχτεί. 

Επεξ/σία από TheoAlex50
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κάνει εγχείρηση οπότε μου είναι άχρηστη η ασφάλεια, τέτοια φάση;

Τι εννοείς; 10 χρόνια τώρα δεν μπόρεσε κανείς να παραβιάσει το iCloud lock (εξαιρούνται κάποιες αβάσιμες θεωρίες ότι μπορεί το fbi κτλπ κτλπ), για αυτό και όλα τα iPhone που κλέβουν πάνε για ανταλλακτικά -όπου τώρα το κάθε τι όπως οθόνη, κάμερα κτλπ έχει το δικό του σειριακό οπότε στο μέλλον ίσως να ξέρεις αν τα ανταλλακτικά που μπήκαν στο κινητό σου είναι απο κλεμμένη συσκευή.-

Η κλοπή του κινητου δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου ή υγειας, οποτε η παρομοίωση σου είναι αστοχη.

Έχω διαβάσει οτι υπάρχει τροπος να το ξεκλειδωσεις, οποτε κράτησαν τις επιφυλάξεις μου. Αν μου λες οτι δεν παραβιάζεται θα σε πιστέψω και θα πω οτι είναι άχρηστη η τεχνολογία που παρουσιάζει το άρθρο. Και με αυτό το σύστημα μια χαρά ανταλλακτικά θα γίνονται τα κλεμμένα. Αρα γιατί όλη η φασαρία;...

36 λεπτά πριν, billdanos είπε

Προφανώς και θέλει τα data για τον εαυτό της και τις υπηρεσίες της. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποιοι τα πουλάνε και σε τρίτους! 🤔

Επίσης τα iPhones έχουν από τις καλύτερες προστασίες κλειδώματος σε περίπτωση κλοπής ΑΡΚΕΙ να έχεις ενεργές τις σχετικές υπηρεσίες που σχολιάζουμε στο συγκεκριμένο topic...

Επίσης όταν κάποιος βαφτίζει "αυτονόητες" τις θεωρίες συνομωσίας, καταλαβαίνεις πως πέφτουμε σε τρελή λούπα... 😛 

Όταν γίνεται, γίνεται. Οκ, ειπα: είναι καλυτερο απο αυτό που κανει η Google, αλλά μαζεύει μια χαρά δεδομένα. Το ίδιο κανει τώρα και η Huawei, στη μετα - Google εποχή.

Η λουπα γίνεται γιατί η αρχή της δεν μπορεί να βρεθεί. Είμαι κατα των υπερβολών, αλλά για να ισχυριστεί κάτι πρεπει μα μπορείς να το στηρίξεις.

Η Apple έχει κλειστό κωδικα, οποτε το αν παιρνει δεδομένα και το τι παιρνει δε μπορείς να το ξέρεις. Πρεπει να βασιστεις στο λογο της και μονο....

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Θα δουλεύει όπως στα Airtags. Θα γίνεται tracking μέσω apple συσκευών που περιτριγυριζουν τη συσκευή με τη χρήση ενσωματωμένου beacon. Μέσω wifi/GPS δεν γίνεται γιατί απαιτούν ρεύμα. 

Δεν έκανε καμιά καινοτομία η Apple καθώς η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο στην πράξη.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, PanPlus είπε

Εγώ το βρήκα σε χρόνο ντετέ, ανοιχτό όμως ήταν, σε κάδο σκουπιδιών.

Αν ήταν σιδερένιος ο κάδος θα το έβρισκες;  Ή θα έκοβε το σήμα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, esertas είπε

Αν ήταν σιδερένιος ο κάδος θα το έβρισκες;  Ή θα έκοβε το σήμα;

Ελα ντε.Δεν γνωρίζω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Έχω διαβάσει οτι υπάρχει τροπος να το ξεκλειδωσεις

Για δώσε μία πηγή για τα λεγόμενα σου, γιατί αυτό θα αλλάξει όλο το τοπίο καθώς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες iCloud locked iPhones τα οποία πωλούνται για 100 και 200 ευρώ. Με το ξεκλείδωμα που μου λες από 100 θα πάει 600 η συσκευή.

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Αν μου λες οτι δεν παραβιάζεται θα σε πιστέψω και θα πω οτι είναι άχρηστη η τεχνολογία που παρουσιάζει το άρθρο. Και με αυτό το σύστημα μια χαρά ανταλλακτικά θα γίνονται τα κλεμμένα. Αρα γιατί όλη η φασαρία;...

Αυτό ακριβώς σου λέω, ότι δεν έχει παραβιαστεί το iCloud lock ποτέ μέχρι στιγμής.

Θέλω να πιστεύω ότι το διάβασες το άρθρο όμως έτσι; Γιατί άλλο το να αχρηστεύεις μία συσκευή με iCloud lock και άλλο το να την βρεις με το Find My, δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Ήδη βγαίνει ειδοποίηση σε όποιον έχει iPhone αν κάποιο από τα υλικά της συσκευής δεν είναι της ίδιας συσκευής, και κάποτε η ιδέα ήταν να μην λειτουργούν αλλά το Right To Repair έχει και αυτό τα επιχειρήματα του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...