Kanesan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα. Πριν 2 μήνες προσπάθησα για πρώτη φορά να παραγγείλω από Ευρωπαϊκά amazon (Γερμανίας, Ισπανίας κλπ) και η χρεωστική μου απορρίφθηκε. Την ίδια χρεωστική τη χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο στο Αγγλικό amazon όσο και σε οποιοδήποτε άλλο online κατάστημα. Επικοινώνησα τότε με την τράπεζα (Πειραιώς) δύο φορές. Και τις δύο μου είπαν ότι ευθυνόταν ο έμπορος διότι δεν χρησιμοποιούσε το σύστημα ισχυρής ταυτοποίησης. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε απόπειρα αγοράς από amazon, δεν χρειάστηκαν ποτέ οι κωδικοί ebanking ή αποστολή κωδικού στο κινητό όπως σε οποιαδήποτε άλλη online συναλλαγή. Το θέμα είναι ότι αν ίσχυε αυτό που μου έλεγε η τράπεζα, ότι το ευρωπαϊκό Amazon δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τη νέα νομοθεσία για PSD2 και SCA που επιβάλλεται από φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε όλοι θα είχαν πρόβλημα με το amazon.de όχι μόνο εγώ, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει. Εν πάση περιπτώσει, επικοινώνησα με amazon.de και, προφανώς, με παρέπεμψαν και πάλι στην τράπεζα, λέγοντάς μου ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Κάποια στιγμή, αποφάσισα να παραγγείλω ένα φθηνό προϊόν μήπως αυτό επηρεάσει και "ξεμπλοκάρει", ας πούμε, την αγορά. Πράγματι, η παραγγελία προχώρησε κανονικά, καθώς το προϊόν κόστιζε γύρω στα 13 ευρώ και δεν θα χρειαζόταν ισχυρή ταυτοποίηση έτσι και αλλιώς. Σήμερα όμως που επιχείρησα να πραγματοποιήσω αγορά στα 35 ευρώ, ξανά απορρίφθηκε η κάρτα με την ίδια αιτιολογία όπως και τον Απρίλη. Οπότε αυτη τη στιγμή καμμία πλευρά δεν λύνει το πρόβλημα κι εγώ δεν μπορώ να πραγματοποιήσω αγορές σε κανένα Ευρωπαϊκο amazon (πλην του αγγλικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τελωνειακές χρεώσεις, μεταφορικά κλπ.). Είχε ποτέ κανείς ανάλογο πρόβλημα; Αν όχι, πώς καταφέρνετε και αγοράζετε μέσω του γερμανικού Amazon χωρίς να σας ανοίγει το παράθυρο της τράπεζας για την επιπλέον ταυτοποίηση, όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα εντός EU;
TheoAlex50 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Το είχα και εγώ το αυτό το θέμα. Εγώ το έχω λύσει μην αγοράζοντας από Amazon. 🤷🏻♂️
Kanesan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μα πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών να αγοράζει από το Amazon χωρίς πρόβλημα ενώ κανονικά υποτίθεται ότι η ισχυρή ταυτοποίηση μας αφορά όλους; Από το Σεπτέμβρη δε, θα εφαρμόζεται και σε καταστήματα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ψάχνοντας online βρήκα και άλλους να αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα, απόρριψη της συναλλαγής επειδή το Amazon δεν ζητά το extra pin που στέλνει η τράπεζα, αλλά αφενός ήταν κυρίως Ισπανοί και Γερμανοί την περίοδο του Ιανουαρίου-Μαρτίου, όχι κάποια πρόσφατη αναφορά, αφετέρου και πάλι ήταν ελάχιστοι συγκριτικά με τον αριθμό των παραγγελιών που δέχεται το Amazon καθημερινά. Υπάρχει κάποιος που να αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και να το έλυσε;
Μακιαβέλλι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Kanesan είπε Μα πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών να αγοράζει από το Amazon χωρίς πρόβλημα ενώ κανονικά υποτίθεται ότι η ισχυρή ταυτοποίηση μας αφορά όλους; Από το Σεπτέμβρη δε, θα εφαρμόζεται και σε καταστήματα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ψάχνοντας online βρήκα και άλλους να αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα, απόρριψη της συναλλαγής επειδή το Amazon δεν ζητά το extra pin που στέλνει η τράπεζα, αλλά αφενός ήταν κυρίως Ισπανοί και Γερμανοί την περίοδο του Ιανουαρίου-Μαρτίου, όχι κάποια πρόσφατη αναφορά, αφετέρου και πάλι ήταν ελάχιστοι συγκριτικά με τον αριθμό των παραγγελιών που δέχεται το Amazon καθημερινά. Υπάρχει κάποιος που να αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και να το έλυσε; Δεν το αντιμετώπισα ποτέ, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις revolut υποθέτω.
mezger Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εμενα σε 3 πρόσφατες παραγγελίες από amazon.de και .es, μου ήρθε mail ότι απορρίφθηκε η κάρτα, πήγα στην παραγγελία και πάτησα να ξαναδοκιμάσω τη χρέωση, άνοιξε κανονικά το frame για την έξτρα ταυτοποίηση εντός του άμαζον, πάτησα το push στο κινητό/έβαλα 6ψήφιο ΟΤΡ/κούρεψα έναν βάτραχο και προχώρησε κανονικά η συναλλαγή. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από mezger 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα