Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Το 1ο που σκέφτηκα κι εγώ αυτό ήταν και είναι νομίζω το πιο καλό μέρος αλλά τι να κάνω με τη σκόνη; Να βρω μια μεγάλη σακούλα να το βάζω λες; Χμμ μία από αυτές τις μαύρες σκουπιδιών πχ.

E ναι νομιζω μια σακουλα μεγαλη ειναι η καλυτερη λυση για να γλιτωσεις την σκονη.

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση βρε παιδιά. Γύρω γύρω από τη τάβλα, στην άκρη της τσόχας/γηπέδου, τι μπορώ να φτιάξω/αγοράσω για διαφημιστικά πάνελ/φράχτες; Έχετε καμιά ιδέα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Ναι αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Βρήκα και πήρα μία τσόχα Subbuteo 112x69 στα 9 ευρώ (με τα μεταφορικά 12 ευρώ) και βρήκα και μία τάβλα mdf και θα τη τοποθετήσω εκεί. Τώρα να τη βάλω με πινέζες ή με καρφωτικό με συνδετήρες; 

Εν το μεταξύ φοβάμαι λίγο γιατί μου είπαν ότι το mdf αν το τοποθετώ όρθιο μετά από κάποιο καιρό θα λυγίσει.:( Που στο καλό να το βάζω;

2 λεπτά πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Να κάνω μια ερώτηση βρε παιδιά. Γύρω γύρω από τη τάβλα, στην άκρη της τσόχας/γηπέδου, τι μπορώ να φτιάξω/αγοράσω για διαφημιστικά πάνελ/φράχτες; Έχετε καμιά ιδέα;

Η δικιά μου λυγίζει όσο λύγιζε και την πρώτη ημέρα. Να είναι μισός πόντος παραπάνω;
Στο πλάι πουλούσαν παλιά φράχτες. Που είχαν βάση με τρύπα για πρόκα ή πινέζα. Χώραγαν ίσα ίσα και ήταν λίγο κατάρα  στα πλάγια και στα κόρνερ. Επειδή έχεις μικρότερη διάσταση ακόμα και αν τους βρεις μπορεί να μην σε βολέψει. Ίσως αν βρεις κάποιο λεπτό ξυλάκι σα καδρόνι να το κολλήσεις ή να το καρφώσεις γύρω γύρω.
Για το κάρφωμα θα έλεγα πινέζες.  Αλλά πολλές κατά μήκος  και κατα πλάτος για να μην βγει καμπύλη κάποια γραμμή

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Η δικιά μου λυγίζει όσο λύγιζε και την πρώτη ημέρα. Να είναι μισός πόντος παραπάνω;
Στο πλάι πουλούσαν παλιά φράχτες. Που είχαν βάση με τρύπα για πρόκα ή πινέζα. Χώραγαν ίσα ίσα και ήταν λίγο κατάρα  στα πλάγια και στα κόρνερ. Επειδή έχεις μικρότερη διάσταση ακόμα και αν τους βρεις μπορεί να μην σε βολέψει. Ίσως αν βρεις κάποιο λεπτό ξυλάκι σα καδρόνι να το κολλήσεις ή να το καρφώσεις γύρω γύρω.
Για το κάρφωμα θα έλεγα πινέζες.  Αλλά πολλές κατά μήκος  και κατα πλάτος για να μην βγει καμπύλη κάποια γραμμή

Κάποια από αυτά κάνει; https://www.skroutz.gr/c/2340/Diafora-eidi-chirotexnias/f/1229903/xylina-pichakia.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Οι πινέζες όμως από θέμα αισθητικής δεν θα φαίνεται κάπως; Έχω δει φωτογραφίες άλλοι που φτιάχνουν τραπέζια και δε φαίνεται τίποτα επάνω στη τσόχα. Τι διάολο, τις κολλάνε;:D

Δημοσ.

Βασικά από κάτω από την τσόχα μου είχε βάλει η μάνα μου ένα μαύρο πανί, νομίζω για να τεντώνει καλύτερα. 
Το καρφί δεν το γλυτώνεις, γιατί υπάρχουν τα τέρματα. Πιθανόν κάποιοι να τις κολλάνε, άλλοι να κρύβουν τα καρφιά. Κατά 99%  έχουν και καλύτερες τσόχες αυτοί με τις φωτογραφίες. 
Η μπάλσα κάνει νομίζω, μέτρησε τη μπάλα που έχεις για να δεις το ύψος που χρειάζεται. Θες να καλύπτεις πάνω από τη μισή διάμετρο. Πίσω από τα τέρματα θέλει μεγάλο κενό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Βασικά από κάτω από την τσόχα μου είχε βάλει η μάνα μου ένα μαύρο πανί, νομίζω για να τεντώνει καλύτερα. 
Το καρφί δεν το γλυτώνεις, γιατί υπάρχουν τα τέρματα. Πιθανόν κάποιοι να τις κολλάνε, άλλοι να κρύβουν τα καρφιά. Κατά 99%  έχουν και καλύτερες τσόχες αυτοί με τις φωτογραφίες. 
Η μπάλσα κάνει νομίζω, μέτρησε τη μπάλα που έχεις για να δεις το ύψος που χρειάζεται. Θες να καλύπτεις πάνω από τη μισή διάμετρο. Πίσω από τα τέρματα θέλει μεγάλο κενό.

Ναι αλλά με το πανί κάτω από τη τσόχα κυλάνε καλά οι παίκτες; Το πολύ πολύ να βάλω πράσινες πινέζες ώστε να μη διακρίνονται πολύ.:D

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Ναι αλλά με το πανί κάτω από τη τσόχα κυλάνε καλά οι παίκτες; Το πολύ πολύ να βάλω πράσινες πινέζες ώστε να μη διακρίνονται πολύ.:D

Τέντωνε καλύτερα. Το πως τα κολλήσαμε δεν θυμάμαι, πρώτα ήθελε σιδέρωμα νομίζω, εγώ μόνο το κάρφωσα. Η δικιά μου τσόχα είναι σκυλί από αντοχή αλλά ποιοτικά ήταν άθλια, έβγαζε πολύ χνούδι. Ας το πούμε βαρύ γήπεδο. Κάποια στιγμή πήρα κουρευτική για να την καθαρίσω, και ξαναέβγαλε.
Για τους παίχτες το κόλπο ήταν να τους γυαλίσεις με οβερλέι ή άλλη παρκετίνη.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν ξέρω αν είμαι προκατειλημμένος γιατί είχα μια "ακριβή" παρεκδοχή (ή το subbuteo ήταν παρεκδοχή αυτού που είχα εγώ;) 

Πάντως πιτσιρικάς έπαιζα και με αυτό με τα ελατήρια και το subbuteo αλλά περισσότερο ευχαριστιόμουν το δικό μου (καθώς και τα παιδιά της γειτονιάς γιατί κυρίως με το δικό μου παίζαμε απο την στιγμή που μου το έφερε ο Άι βασίλης :P ) 

Είχε πολύ ωραία τσόχα για γήπεδο και οι παίχτες ήταν με μαγνητικές βάσεις που εκσφενδόνιζαν την  μπάλα αν πατούσες επάνω τους. 

Δεν θυμάμαι πως λέγεται όμως ψάχνοντας λίγο με λέξεις κλειδιά στις εικόνες του google βρήκα αυτό το όνομα

italy team pro action football soccer 1993 απο την parker

PARKER PRO ACTION Football Teams - England and Holland £4.99 - PicClick UK

DFTA 17 Pro Action Football - YouTube

οι παίχτες και οι μαγνητικές βάσεις φαίνονται ίδιες με το δικό μου αλλά το δικό μου είχε επιπλέον αξεσουάρ για τα κόρνερ και καλά πάνελ στο κέντρο της κερκίδας που είχε κουμπάκια πάνω του (στο ημισφαιρικά με ανάγλυφα οκτάγωνα σαν ποδοσφαιρική μπάλα) που βγάζανε κάποιους ήχους πχ GOAL!! κτλ 

Επίσης το δικό μου είχε γύρο γύρο και τα διαφημιστικά πάνελ σαν τοιχώματα όπως τα κανονικά γήπεδα που δεν βλέπω να υπάρχει σε αυτό καθώς και μικρό αξεσουάρ που έμπαινε κάτω απο την μαγνητική βάση σαν ανηφορίτσα μικρή για να ανασηκώσει λίγο την μπάλα πχ για φάουλ εκτός περιοχής. 

Το θυμάμαι. Εχτές θυμόμουν μόνο οτι το είχε ένας φίλος (είχε και σουμπούτεο), παίζαμε τερματοπέναλτυ αντί για κανονικό αγώνα και οτι του είχα φτιάξει σε κάποια φάση τα τέρματα. Οπότε τον ρώτησα τι θυμόταν αυτός.

Μου είπε τα τέρματα ήταν αίσχος, και η τσόχα έμοιαζε με την astropitch(το Ιερό Δισκοπότηρο) στην υφή, αλλά ζάρωνε και έκανε λακούβες και ανηφόρες. Τιμή, κανόνες και γιατί δεν έπιασε δεν θυμόταν. Στην πορεία θυμηθήκαμε οτι εγώ του ειχα φτιάξει το ένα μονάχα τέρμα, και πολύ αργότερα του είχα φτιάξει και τέρμα από μολύβια για το σουμπούτεο.

Τα τερματοπέναλτυ είναι σουτ με τον τερματοφύλακα από το ένα τέρμα στο άλλο. Ο τερματοφύλακας είχε μαγνήτη και έτσι το χερούλι που αν χτύπαγες κάτω έκανε βολέ, σαν τον καταπέλτη της πολιορκίας. Βεβαίως το ίδιο παίζαμε και με τους τερματοφύλακες του σουμπούτεο αλλά εκεί έφευγε καραβολίδα.

Δημοσ.

Πω πω τι μου θύμησατε...

Ωρες ατελίωτες παιχνιδιού στα παιδικά μου χρόνια στο εξωχικό σπίτι με τα παιδιά της γειτονιάς! 
Πρόσφατα το βρήκα στο πατάρι και ηταν εκπληξη αλλα πλεον δύσκολα να παίξω αφου δεν υπάρχουν συμπαίκτες και χρόνος, με αποτέλεσμα να το έχω βάλει μαλιστα αγγελία εδω στο insomnia προχθες.

Ας ελπίσουμε οποιος το παρει να το αγαπήσει. Παντως κοντα στο 1995-2000 ηταν πολύ κλασσικο παιχνιδι για τα αγόρια.

Ωραίες εποχες!  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...