Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mikele13- είπε

Εγώ θα κοιταγα στην θέση σου να έβρισκα μια βίδα ελάχιστα πιο ψηλή έτσι ώστε να βιδωσει το καπάκι και να μην εχω θέμα όταν κουμπώσει το πλαϊνό.

το λαμάκι - καπάκι βρίσκει πάνω στην ψήκτρα εξού και η τρελή κλήση που παίρνει χωρίς να το κρατάω 2η pic

το πλαϊνό καπάκι (λευκό) δεν έχει πρόβλημα κουμπώνει μια χαρά χωρίς προβλήματα

απλά το ανέφερα να είστε προσεκτικοί ότι δεν χωράνε στον χώρο που έχει πει η sony

αν θα έχω πρόβλημα όπως δείχνω στην 3η pic χωρίς το λαμάκι η απάντηση είναι όχι γιατί και στα PC χύμα τους έχουμε τους nvme και σε χειρότερα σημεία πάνω ή κάτω από κάρτα γραφικών όπου εκεί γύρω βράζει σε gaming

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lobo10 είπε

Προσωπικά θεωρώ ότι το GOT είναι το καλύτερο exclusive της Sony. Μακάρι να δούμε σύντομα και τη συνέχεια.

Days gone says hi…. δεν το έσπρωξε ούτε καν η Sony. Από την άλλη φταίνε κατά κάποιο τρόπο κ αυτοί μιας και υστερούσε σε γυάλισμα. Με βάση το περιορισμένο τους budget θεωρω ότι έφτιαξαν έναν πιο ζωντανό κόσμο και με πιο ενδιαφέρουσες αποστολές από Horizon και GoT….. ασχέτως αν υστερεί κατά κράτος σε production values. 

Επεξ/σία από Lotof
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, francisunderwood είπε

Καλησπέρα & Καλή χρονιά σε όλους!

Δεν ξέρω αν είναι στο σωστό topic, (παρακαλώ οι mod να το μεταφέρουν αν πρέπει...)

Λοιπόν, με έχει γονατίσει το demons souls, δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά, ατμοσφαιρικό παιχνίδι αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω το gates of boletaria all over. Υπάρχει κανένας απλός οδηγός να με βοηθήσει να προχωρήσω ? Έχω βρεί διάφορα στο internet αλλά είναι σαν εγκυκλοπαίδεια... επίσης αυτό που δεν σε αφήνει να κάνεις save είναι απίθανο βασανιστήριο. Help please!

P.S. Έχει παίξει κανείς την παιχνιδάρα το the witcher ? είναι αναβαθμισμένο στο PS5 ?

μφχ

Για να βρεις τη ψυχικη σου υγεια σου προτεινω το Returnal ως επομενο,θα με ευχαριστεις...😄

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nyne είπε

Για να βρεις τη ψυχικη σου υγεια σου προτεινω το Returnal ως επομενο,θα με ευχαριστεις...😄

χμμμ από αυτά που έχω διαβάσει και το Returnal έχει στείλει αρκετούς στον ψυχίατρο... 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, francisunderwood είπε

Δεν ξέρω αν είναι στο σωστό topic, (παρακαλώ οι mod να το μεταφέρουν αν πρέπει...)

Γενικά υπάρχουν άπειροι οδηγοί ονλινε. Αρκεί να ξέρεις αγγλικά. 

Απλά πρέπει να μάθεις να έχεις υπομονή και να κάνεις parrying

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Γενικά υπάρχουν άπειροι οδηγοί ονλινε. Αρκεί να ξέρεις αγγλικά. 

Απλά πρέπει να μάθεις να έχεις υπομονή και να κάνεις parrying

τον συγχρονισμό για το parrying δεν το έχω καθόλου, anyway σε ευχαριστώ για την πληροφορία θα συνεχίσω μέχρι να το πετάξω απο το παράθυρο...

Δημοσ.
18 minutes ago, francisunderwood said:

τον συγχρονισμό για το parrying δεν το έχω καθόλου, anyway σε ευχαριστώ για την πληροφορία θα συνεχίσω μέχρι να το πετάξω απο το παράθυρο...

Από τέτοιου είδους παιχνίδια έχω ασχοληθεί πολύ μόνο με το bloodborne και εκτός από wiki για πληροφορίες θυμάμαι και είχα βρει και στο youtube έναν τύπο που βοηθούσε αρκετά. Κουράγιο 😀

Για το witcher που ρώτησες δυστυχώς το upgrade αναβλήθηκε για 2ο εξάμηνο του 22.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, francisunderwood είπε

Πρέπει όμως να το μάθεις, γιατί θα βοηθήσει. Όχι στα bosses, αλλά στα υπόλοιπα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, francisunderwood είπε

Καλησπέρα & Καλή χρονιά σε όλους!

Λοιπόν, με έχει γονατίσει το demons souls, δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά, ατμοσφαιρικό παιχνίδι αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω το gates of boletaria all over. Υπάρχει κανένας απλός οδηγός να με βοηθήσει να προχωρήσω ? Έχω βρεί διάφορα στο internet αλλά είναι σαν εγκυκλοπαίδεια... επίσης αυτό που δεν σε αφήνει να κάνεις save είναι απίθανο βασανιστήριο. Help please!

P.S. Έχει παίξει κανείς την παιχνιδάρα το the witcher ? είναι αναβαθμισμένο στο PS5 ?

μφχ

2 ώρες πριν, nyne είπε

Γιαυτό δεν παίζω τέτοια παιχνίδια κ έχω σωας στας φρενας....

Επεξ/σία από ilias78
  • Like 2
Δημοσ.

Γενικά αυτά τα παιχνίδια είναι λίγο της υπομονής. Έχουν βάλει τεχνητή δυσκολία στο parrying,battle που δεν σου δίνει κανένα indication για το τί πρέπει να κάνεις. Αν υπήρχε ένα indication για  το τι πρέπει να κάνεις ( η ένα training mode ιδανικά ), θα ήταν όλα καλύτερα.

Τώρα που τα λέω αυτά, θα πέσουν να με φάνε όσοι ασχολούνται σοβαρά με τέτοιου είδους παιχνίδια. "Αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού" θα σου πούν, μπλά μπλά μπλά, git gud. Και στα fighting αυτά λέγανε πρίν μερικά χρόνια αλλα τώρα έχουν βάλει όλοι training mode.

tl;dr αν σου σπάνε τα νεύρα, παράτα τα - οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό κάνουν και είναι απολύτως λογικό. Για κάποιο λόγο είναι trendy στο twitter να παίζεις souls-likes αλλα παίζουμε για να γουστάρουμε όχι να χαλάμε την υγεία μας. :D

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chncynic είπε

Γενικά αυτά τα παιχνίδια είναι λίγο της υπομονής. Έχουν βάλει τεχνητή δυσκολία στο parrying,battle που δεν σου δίνει κανένα indication για το τί πρέπει να κάνεις. Αν υπήρχε ένα indication για  το τι πρέπει να κάνεις ( η ένα training mode ιδανικά ), θα ήταν όλα καλύτερα.

Τώρα που τα λέω αυτά, θα πέσουν να με φάνε όσοι ασχολούνται σοβαρά με τέτοιου είδους παιχνίδια. "Αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού" θα σου πούν, μπλά μπλά μπλά, git gud. Και στα fighting αυτά λέγανε πρίν μερικά χρόνια αλλα τώρα έχουν βάλει όλοι training mode.

tl;dr αν σου σπάνε τα νεύρα, παράτα τα - οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό κάνουν και είναι απολύτως λογικό. Για κάποιο λόγο είναι trendy στο twitter να παίζεις souls-likes αλλα παίζουμε για να γουστάρουμε όχι να χαλάμε την υγεία μας. :D

Παίρνω πρώτος εγώ την ευκαιρία να πέσω να σε φάω ;p.

Τα βλέπεις με λάθος τελείως ματιά τα συγκεκριμένα παιχνίδια και το καταλαβαίνω γιατί και εγώ έτσι τα έβλεπα μέχρι πριν κάποια χρόνια. Ότι δηλαδή υπάρχουν απλά για να σου σπάνε τα νεύρα χωρίς λόγο και αιτία. Είχα δοκιμάσει αρκετά και απλά δε μου "κλίκαραν". Δυστυχώς, μέχρι να κλικάρουν ή αν δε κλικάρουν ποτέ τα παιχνίδια αυτά φαίνονται απλά ως e-penis παιχνίδια που τα παίζεις πιο πολύ για να πεις ότι τα έπαιξες παρά για να τα παίξεις πραγματικά.

Άπαξ και κλικάρουν όμως...Δε μπορείς να παίξεις τίποτα άλλο. Οποιοδήποτε combat σου φαίνεται ρηχό και παιδικό. Ζορίζεσαι να βρεις κάτι να παίξεις μέσα στη χρονιά.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. Αν μπεις/αποκτήσεις το σωστό mindset και καταλάβεις τους μηχανισμούς του combat είναι και άπειρα διασκεδαστικά/rewarding και πολύ... εύκολα. Δεν είναι τόσο απαιτητικά σε επίπεδο mechanic όσο φαντάζεσαι. Πχ. τα έχω τερματίσει σχεδόν όλα χωρίς να ασχοληθώ με το parry ποτέ (εξαίρεση το Sekiro που δεν είναι ομως ακριβώς parry). Απλά δε τα παίζεις σαν να παίζεις Gears of War

Δεν έχουν καμιά τεχνητή δυσκολία τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Τεχνητές δυσκολίες έχω δει σε παιχνίδια που είτε απαιτούν άπειρο grind για να ξεπεράσεις κάποιο boss με απλά mechanics ή το ίδιο απλοϊκό boss έχει απλά άπειρα HP. Στη πράξη δε levelάρεις τον χαρακτήρα στα Souls παιχνίδια. Τον εαυτό σου levelάρεις. Το git gud έχει κυριολεκτική και όχι σαρκαστική έννοια.

Στα του tutorial που συνδέεται γενικότερα με τη παρουσίασή και τη σκηνοθεσία τους θα συμφωνήσω.

Όπως επίσης και θα συμφωνήσω στο ότι αν τελικά δε σου κάθεται το παιχνίδι άστο να πάει στα κομμάτια. Δεν είναι όλα για όλους.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, chncynic είπε

Έχουν βάλει τεχνητή δυσκολία στο parrying,battle που δεν σου δίνει κανένα indication για το τί πρέπει να κάνεις. Αν υπήρχε ένα indication για  το τι πρέπει να κάνεις ( η ένα training mode ιδανικά ), θα ήταν όλα καλύτερα.

Βασικά στο tutorial κομμάτι, οι κόκκινες γραμμές σου λένε τι να κάνεις. Αλλά ποιος έχει χρόνο να τα διαβάσει 😉

• Like 1
Δημοσ.

ok μπορώ να καταλάβω ότι ο βαθμός δυσκολίας έχει να κάνει με την εξοικείωση ως ένα σημείο, αλλά τελικά για παιχνίδια μιλάμε με στόχο την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, αν πρέπει να αφιερώσει κάποιος ώρες ατελείωτες προκειμένου να μπορεί να απολαύσει την εμπειρία τι να πω ίσως τότε απευθύνονται σε hard core gamers με άφθονο χρόνο...

Ίσως η απάντηση είναι ένα νέο MGS απο τον μεγαλύτερο δημιουργό (Για μένα) Hideo Kojima... 

σε αναμονή λοιπόν!

μφχ

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Παίρνω πρώτος εγώ την ευκαιρία να πέσω να σε φάω ;p.

Τα βλέπεις με λάθος τελείως ματιά τα συγκεκριμένα παιχνίδια και το καταλαβαίνω γιατί και εγώ έτσι τα έβλεπα μέχρι πριν κάποια χρόνια. Ότι δηλαδή υπάρχουν απλά για να σου σπάνε τα νεύρα χωρίς λόγο και αιτία. Είχα δοκιμάσει αρκετά και απλά δε μου "κλίκαραν". Δυστυχώς, μέχρι να κλικάρουν ή αν δε κλικάρουν ποτέ τα παιχνίδια αυτά φαίνονται απλά ως e-penis παιχνίδια που τα παίζεις πιο πολύ για να πεις ότι τα έπαιξες παρά για να τα παίξεις πραγματικά.

Άπαξ και κλικάρουν όμως...Δε μπορείς να παίξεις τίποτα άλλο. Οποιοδήποτε combat σου φαίνεται ρηχό και παιδικό. Ζορίζεσαι να βρεις κάτι να παίξεις μέσα στη χρονιά.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. Αν μπεις/αποκτήσεις το σωστό mindset και καταλάβεις τους μηχανισμούς του combat είναι και άπειρα διασκεδαστικά/rewarding και πολύ... εύκολα. Δεν είναι τόσο απαιτητικά σε επίπεδο mechanic όσο φαντάζεσαι. Πχ. τα έχω τερματίσει σχεδόν όλα χωρίς να ασχοληθώ με το parry ποτέ (εξαίρεση το Sekiro που δεν είναι ομως ακριβώς parry). Απλά δε τα παίζεις σαν να παίζεις Gears of War

Δεν έχουν καμιά τεχνητή δυσκολία τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Τεχνητές δυσκολίες έχω δει σε παιχνίδια που είτε απαιτούν άπειρο grind για να ξεπεράσεις κάποιο boss με απλά mechanics ή το ίδιο απλοϊκό boss έχει απλά άπειρα HP. Στη πράξη δε levelάρεις τον χαρακτήρα στα Souls παιχνίδια. Τον εαυτό σου levelάρεις. Το git gud έχει κυριολεκτική και όχι σαρκαστική έννοια.

Στα του tutorial που συνδέεται γενικότερα με τη παρουσίασή και τη σκηνοθεσία τους θα συμφωνήσω.

Όπως επίσης και θα συμφωνήσω στο ότι αν τελικά δε σου κάθεται το παιχνίδι άστο να πάει στα κομμάτια. Δεν είναι όλα για όλους.

10 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικά στο tutorial κομμάτι, οι κόκκινες γραμμές σου λένε τι να κάνεις. Αλλά ποιος έχει χρόνο να τα διαβάσει 😉

Παίδες μαζί σας είμαι, σε όλα δίκιο έχετε. Παίζω αρκετά fighting games που έχουν το ίδιο element και παλαιότερα ακόμα χειρότερο.

Απλά προσπαθώ να πω στον φίλο από πάνω ότι είναι σχεδιασμένο το παιχνίδι έτσι. Αν δεν του αρέσει και τον κουράζει δεν είναι ντροπή, ούτε θα χάσει κάνα βραβείο. Ο περισσότερος κόσμος τα παρατάει γιατί δεν τους φαίνεται fun όλο αυτό που εσείς και εν μέρη κι εγώ βρίσκουμε ωραίο.

• Like 2
Δημοσ.

Να πω κι εγώ την άποψη μου έχοντας τερματίσει Bloodborne, Sekiro και Dark Souls 1 και 2 (ξεκινάω τώρα το 3 που το είχα αφήσει στη μέση). Η δυσκολία αυτών των παιχνιδιών είναι στο mindset. Χρειάζεται συγκέντρωση, γρήγορη ανάκτηση από την μνήμη κινήσεων και περιβαλλόντων, αλλαγή στρατηγικών προσεγγίσεων, προσαρμογή, υπομονή, επιμονή, αντανακλαστικά κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις ότι είναι ο εαυτός σου που βελτιώθηκε σε όλα τα παραπάνω και τελικά κατάφερε να νικήσει το παιχνίδι. Πιο immersive εμπειρία δεν νομίζω ότι υπάρχει!

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...