Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, ultraex2003 said:

Windows 11 25H2 Benchmarks Show No Performance Gains Over 24H2

Αν δεν χάνουμε το βλέπουμε σαν κέρδος. :P

• Haha 1
Δημοσ.

Και που σιγουρα θα ειναι πιο βαρια απο τα 24, οποτε χανουμε.

11 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν δεν χάνουμε το βλέπουμε σαν κέρδος. :P

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Gogotsa said:

Και που σιγουρα θα ειναι πιο βαρια απο τα 24, οποτε χανουμε.

Θα φανεί στα benchmarks.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vasilios_n είπε

Ξερει καποιος να στείλει σε (Link) για την πληρωμη που παραμένεις στα 10 ?

Εδώ είναι. Δεν είναι όμως διαδικασία για "να παραμείνεις" στα 10άρια. Δεν σου επιβάλει κανείς να αλλάξεις, ούτε και θα σταματήσουν να δουλεύουν τα 10άρια σου. Είναι μόνο για να συνεχίσει το pc να παίρνει security updates (μόνο).

Αναφορά σε κείμενο

Will Windows 10 PCs stop working without the ESU offering?

Windows 10 PCs will continue to work, but we recommend customers upgrade eligible PCs to Windows 11

Είσαι σίγουρος όμως ότι θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο;

Αναφορά σε κείμενο

How much does ESU cost?

Extended Security Updates for organizations and businesses on Windows 10 can be purchased today through the Microsoft Volume Licensing Program, at $61 USD per device for Year One. For more information, see When to use Windows 10 Extended Security Updates. The price doubles every consecutive year, for a maximum of three years

Όπως το καταλαβαίνω, αυτό σημαίνει $61+$122+$244=$427 σύνολο στα τρία χρόνια.

Άσε που δεν μπορείς να το κάνεις σαν ιδιώτης, ακόμα και να θέλεις να πληρώσεις γατί το Volume Licensing απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, micos000 said:

Εδώ είναι. Δεν είναι όμως διαδικασία για "να παραμείνεις" στα 10άρια. Δεν σου επιβάλει κανείς να αλλάξεις, ούτε και θα σταματήσουν να δουλεύουν τα 10άρια σου. Είναι μόνο για να συνεχίσει το pc να παίρνει security updates (μόνο).

Απλά θελω να τα δουλευω κυριλε χωρίς πολλα πολλα και να μην εχω προβλημα με security up dates που απλα δεν θελω να εχω προβλημα με ιους, καθως πιστευω οτι για αυτο ειναι τα security updates

Δημοσ.

Τα security updates δεν είναι μόνο για ιούς αλλά κλείνουν και τρύπες ασφαλείας που εκμεταλλεύονται οι "hackers".

Αν θέλεις να είσαι ασφαλείς θα πρέπει να ακολουθήσεις τη γραμμή και να πας στα 11άρια. Αν δε θέλεις μένεις όπως είσαι, επενδύεις σε ένα καλό Internet security και κάθεσαι όσο μπορείς με τα 10άρια μέχρι να σταματήσουν την υποστήριξη οι browsers και να αρχίσεις να έχεις θέματα σε υποστήριξη εφαρμογών και στο ίντερνετ. Αυτό μπορεί να τραβήξει βέβαια και χρόνια. Εσύ αποφασίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το 99,9% του χρόνου μας τον περνάμε στον browser ή σε παιχνίδια. Μου φαίνεται τόσο μάταιο αυτό που γίνεται κάθε 5 χρόνια να υπάρχουν τόσοι πολλοί που αρνούνται πεισματικά να αναβαθμίσουν, λες και σιγά τη διαφορά που θα βρουν, που θα τους αλλάξει την καθημερινότητα. Πέρα από πείσμα και καταστροφολογία, δεν βλέπω να υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, p4n0s86 είπε

Το 99,9% του χρόνου μας τον περνάμε στον browser ή σε παιχνίδια. Μου φαίνεται τόσο μάταιο αυτό που γίνεται κάθε 5 χρόνια να υπάρχουν τόσοι πολλοί που αρνούνται πεισματικά να αναβαθμίσουν, λες και σιγά τη διαφορά που θα βρουν, που θα τους αλλάξει την καθημερινότητα. Πέρα από πείσμα και καταστροφολογία, δεν βλέπω να υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

Νομίζω ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το μη υποστηριζόμενο hardware και όχι το ότι δεν θέλουν οι χρήστες να αναβαθμίσουν.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Νομίζω ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το μη υποστηριζόμενο hardware

Αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα και όποιος κολλάει σε αυτό, ρωτάει στο  insomnia ή γκουγκλάρει "how to bypass hardware limitations in windows 11 installation" ή "install windows 11 unsupported hardware" και το λύνει απλά και ωραία με το rufus.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα και όποιος κολλάει σε αυτό, ρωτάει στο  insomnia ή γκουγκλάρει "how to bypass hardware limitations in windows 11 installation" ή "install windows 11 unsupported hardware" και το λύνει απλά και ωραία με το rufus.

Εγώ νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ξέρω για το bybass, αλλά ποιος σου λέει ότι η Microsoft δεν θα βγάλει κάποια ενημέρωση στο μέλλον η οποία δεν θα είναι συμβατή με το μη-υποστηριζόμενο hardware; Εκεί τι θα γίνει; Ή θα μείνει ο χρήστης χωρίς ενημερώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς θα μείνει με κενά ασφαλείας, ή θα κατεβεί ενημέρωση που θα χαλάσει το σύστημα και θα μείνει ο χρήστης με τον υπολογιστή στο χέρι. Τις προάλες με κάλεσε ένας κύριος που έχει επειχήρηση και στον οποίο παρέχω τεχνική υποστήριξη, και χρειαζόταν έναν υπολογιστή για να κόβει τιμολόγια. Ε λοιπόν, του πρότειναν από ένα κατάστημα υπολογιστών έναν refurbished υπολογιστή με μη-υποστηριζόμενο hardware και με Windows 11. Εσύ θα του πρότεινες κάτι τέτοιο; Αν ο υπολογιστής πάθει κάτι όταν θα θέλει να κόψει αποδείξεις και τιμολόγια λόγω της μη-υποστήριξης τι θα του πεις εκείνη την ώρα; ότι εμ, ξέρετε, σας έβαλα Windows 11 σε μη-υποστηριζόμενο σύστημα;

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ξέρω για το bybass, αλλά ποιος σου λέει ότι η Microsoft δεν θα βγάλει κάποια ενημέρωση στο μέλλον η οποία δεν θα είναι συμβατή με το μη-υποστηριζόμενο hardware; Εκεί τι θα γίνει; Ή θα μείνει ο χρήστης χωρίς ενημερώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς θα μείνει με κενά ασφαλείας, ή θα κατεβεί ενημέρωση που θα χαλάσει το σύστημα και θα μείνει ο χρήστης με τον υπολογιστή στο χέρι.

Ας το πάρουμε λίγο πιο σφαιρικά. Τα 11άρια θέλουν hardware 5ετία και πάνω για να στηθούν χωρίς κόλπα. Αυτό δεν το κάνει η ms για να κόψει αυτούς που έχουν παλιά συστήματα αλλά γιατί θέλει να προχωρήσει με την ΑΙ και αυτό δεν γίνεται σε παλιά pc οπότε έβαλε και αυτούς τους περιορισμούς. Όσον αφορά το αν θα κλείσει τις πόρτες τελείως κάποια στιγμή, αυτό δεν το βλέπω να γίνεται ποτέ. Αν το ήθελε θα το είχε κάνει εξ αρχής και δεν θα άφηνε το oobe\bypassnro σε όλες τις εκδόσεις των 11 και θα προστάτευε το appraiserres.dll καλύτερα ή θα το άλλαζε με κάτι άλλο. Να μην πω για το rufus που αν ήθελε του τραβούσε μερικά ασφαλιστικά και δεν θα έβλεπε το φως του ήλιου ποτέ ξανά. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι ΠΟΤΕ δεν θα κλειδώσει τελείως τα λειτουργικά της ώστε να μην μπορεί να τα βάλει ο οποιοσδήποτε τζάμπα και σε ότι σύστημα γουστάρει.

Το αν θα κατέβει κάποια ενημέρωση που θα μαμίσει το σύστημα, αυτό είναι άλλο θέμα, πάντα γινόταν και δεν γίνεται εσκεμμένα.

21 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Τις προάλες με κάλεσε ένας κύριος που έχει επειχήρηση και στον οποίο παρέχω τεχνική υποστήριξη, και χρειαζόταν έναν υπολογιστή για να κόβει τιμολόγια (1). Ε λοιπόν, του πρότειναν από ένα κατάστημα υπολογιστών έναν refurbished υπολογιστή με μη-υποστηριζόμενο hardware (2) και με Windows 11. 

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη δηλαδή.

22 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Εσύ θα του πρότεινες κάτι τέτοιο; Αν ο υπολογιστής πάθει κάτι όταν θα θέλει να κόψει αποδείξεις και τιμολόγια λόγω της μη-υποστήριξης τι θα του πεις εκείνη την ώρα; ότι εμ, ξέρετε, σας έβαλα Windows 11 σε μη-υποστηριζόμενο σύστημα;

Ποτέ και σε καμία περίπτωση δε θα πρότεινα refurbish σε επαγγελματία, ούτε καν 2ετίας. Μόνο καινούργιο για να έχει και σωστή εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ας το πάρουμε λίγο πιο σφαιρικά. Τα 11άρια θέλουν hardware 5ετία και πάνω για να στηθούν χωρίς κόλπα. Αυτό δεν το κάνει η ms για να κόψει αυτούς που έχουν παλιά συστήματα αλλά γιατί θέλει να προχωρήσει με την ΑΙ και αυτό δεν γίνεται σε παλιά pc οπότε έβαλε και αυτούς τους περιορισμούς. Όσον αφορά το αν θα κλείσει τις πόρτες τελείως κάποια στιγμή, αυτό δεν το βλέπω να γίνεται ποτέ. Αν το ήθελε θα το είχε κάνει εξ αρχής και δεν θα άφηνε το oobe\bypassnro σε όλες τις εκδόσεις των 11 και θα προστάτευε το appraiserres.dll καλύτερα ή θα το άλλαζε με κάτι άλλο. Να μην πω για το rufus που αν ήθελε του τραβούσε μερικά ασφαλιστικά και δεν θα έβλεπε το φως του ήλιου ποτέ ξανά. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι ΠΟΤΕ δεν θα κλειδώσει τελείως τα λειτουργικά της ώστε να μην μπορεί να τα βάλει ο οποιοσδήποτε τζάμπα και σε ότι σύστημα γουστάρει.

Το αν θα κατέβει κάποια ενημέρωση που θα μαμίσει το σύστημα, αυτό είναι άλλο θέμα, πάντα γινόταν και δεν γίνεται εσκεμμένα.

Βασικά δεν το διευκρίνισα, αλλά αναφερόμουν περισσότερο στα instruction set των επεξεργαστών, που εκεί δεν μπορείς να το κάνεις bybass. Ακόμη και να καταφέρεις να κάνεις εγκατάσταση την ενημέρωση, θα οδηγήσει σε προβλήματα κατά το boot του λειτουργικού συστήματος και είναι κάτι το οποίο δεν λύνεται με φορμάτ ή troubleshooting. Οπότε τι γίνεται αν μελλοντικά απαιτηθούν instruction sets νεότερων επεξεργαστών;

11 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη δηλαδή.

εμ, οκ;

11 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ποτέ και σε καμία περίπτωση δε θα πρότεινα refurbish σε επαγγελματία, ούτε καν 2ετίας. Μόνο καινούργιο για να έχει και σωστή εγγύηση.

Σοβαρά καταστήματα προσφέρουν εγγύηση 2 ετών ακόμη και σε refurbished, παρόλα αυτά και εγώ είμαι της άποψης ότι για σοβαρή εργασία καλύτερα να πάρεις καινούργιο υπολογιστή, του κουτιού, και μάλιστα το πρότεινα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και συμφώνησε να το κάνει έτσι.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...