Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, profile είπε

1.jpg.4836bf150f2fbe817ffc7ef7345e52c9.jpg

Υπάρχουν κάπου αυτές οι ρυθμίσεις εκτός πίνακα ελέγχου;

Δεν νομίζω.

Ίσως τελικά να μην το έχουν βγάλει γιατί σε ένα laptop που έχω εδώ πάλι με τα 25H2ρην έχει κανονικά την επιλογή.

Τελικα μαλλον κατι σε εμενα ειχε γινει γιατι με μια εντολη cmd το επανεφερα.

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Τελικα μαλλον κατι σε εμενα ειχε γινει γιατι με μια εντολη cmd το επανεφερα.

Υπάρχει αυτή η επιλογή που αν την επιλέξεις ξεκλειδώνουν οι ρυθμίσεις.

pee.jpg.7140ece5110c69373125e7c0cd2320f0.jpg

Αυτό που δεν υπάρχει στις ρυθμίσεις των 11 είναι αυτή η επιλογή(που υπάρχει στα W10) και σε στέλνει στον πίνακα ελέγχου. Στα 11 πρέπει να πας απευθείας στο control panel για να τα δεις.

pe1.JPG.d35c8c396779d346e8b5f31fc628bb4d.JPG

Δημοσ.
2 ώρες πριν, profile είπε

Υπάρχει αυτή η επιλογή που αν την επιλέξεις ξεκλειδώνουν οι ρυθμίσεις.

pee.jpg.7140ece5110c69373125e7c0cd2320f0.jpg

Αυτό που δεν υπάρχει στις ρυθμίσεις των 11 είναι αυτή η επιλογή(που υπάρχει στα W10) και σε στέλνει στον πίνακα ελέγχου. Στα 11 πρέπει να πας απευθείας στο control panel για να τα δεις.

pe1.JPG.d35c8c396779d346e8b5f31fc628bb4d.JPG

Την γνωριζω την πρωτη επιλογη.

Τα εχω ξεχασει τα 10 εδω και χρονια.

Δημοσ.

Οσοι εχετε θεματα με τα ματια σας πως την παλευετε με το scale; Το εχω στο 100%, αλλα καποιες εφαρμογες δε φαινονται με τιποτα οι ρυθμισεις τους ειναι μικροσκοπικες ( βλεπε jdownloader ). Απο την αλλη στο 125% ειναι αρκετα καλα σε αυτες τις εφαρμογες, αλλα τα παραθυρα στα windows ή στον firefox ειναι τεραστια. Υπαρχει μια μεση λυση;

Δημοσ.
6 hours ago, Witcher1st said:

Οσοι εχετε θεματα με τα ματια σας πως την παλευετε με το scale; Το εχω στο 100%, αλλα καποιες εφαρμογες δε φαινονται με τιποτα οι ρυθμισεις τους ειναι μικροσκοπικες ( βλεπε jdownloader ). Απο την αλλη στο 125% ειναι αρκετα καλα σε αυτες τις εφαρμογες, αλλα τα παραθυρα στα windows ή στον firefox ειναι τεραστια. Υπαρχει μια μεση λυση;

scale 100% σε οθόνη 24 ιντσών νομίζω είναι υποφερτό σε ανάλυση 1920 x 1080.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Επειδή είμαστε και κάποιας ηλικίας και τα μάτια έχουν αρχίζει να κουράζονται, εγώ έχω βάλει scale. Αλλά έχω οθόνη 32" 2560x1400 (2K) οπότε είναι κάπως υποφερτό. Αν είχα μικρότερη οθόνη ίσως δεν θα το έκανα. Σίγουρα τα παράθυρα έχουν μεγαλώσει, αλλά επειδή έχω μεγάλη οθόνη, χωράνε και δεν βγαίνουν εκτός.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, alan2 said:

scale 100% σε οθόνη 24 ιντσών νομίζω είναι υποφερτό σε ανάλυση 1920 x 1080.

Εγω με 27αρα οθονη και αναλυση 2k ομως, εχω θεμα και μαλιστα μεγαλο. Σιγουρα θα χρειαστω και καινουρια γυαλια.

36 minutes ago, gokuthelegend said:

Επειδή είμαστε και κάποιας ηλικίας και τα μάτια έχουν αρχίζει να κουράζονται, εγώ έχω βάλει scale. Αλλά έχω οθόνη 32" 2560x1400 (2K) οπότε είναι κάπως υποφερτό. Αν είχα μικρότερη οθόνη ίσως δεν θα το έκανα. Σίγουρα τα παράθυρα έχουν μεγαλώσει, αλλά επειδή έχω μεγάλη οθόνη, χωράνε και δεν βγαίνουν εκτός.

Το scale δε μεταφερεται ομως και στα παιχνιδια, απο την στιγμη που τα περισσοτερα ειναι σε borderless full screen;

Ποσο scale εχεις; 125% ή κατι στο ενδιαμεσο; Αν και γραφει οτι με το custom scaling μπορει να υπαρχουν θεματακια. Σκεφτομουν κατι κοντα στο 110% για αρχη.

Αν και οπως ειπα το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι με τα προγραμματα που δεν μπορεις να κανεις zoom τα γραμματα στις ρυθμισεις. Με τους browsers δεν εχω τετοιο θεμα, καθως εχει επιλογη για μεγεθυνση και στις ρυθμισεις και στις ιστοσελιδες.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ποσο scale εχεις; 125% ή κατι στο ενδιαμεσο; Αν και γραφει οτι με το custom scaling μπορει να υπαρχουν θεματακια. Σκεφτομουν κατι κοντα στο 110% για αρχη.

Νομίζω ότι το scaling δεν περνάει στα παιχνίδια. Να σημειώσω ότι έχω Linux στον υπολογιστή και όχι Windows, οπότε είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Γενικώς προσπαθώ αν κάποιο πρόγραμμα έχει scalling ή zooming τότε χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτό για να μην επηρεάζονται τα υπόλοιπα προγράμματα. Πχ στον Chrome έχω βάλει page zooming 110%, στο Writer και στο Calc (τα αντίστοιχα Word και Excel) έχω βάλει 150%. Κοιτάω σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστα τι με βολεύει.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, gokuthelegend said:

Νομίζω ότι το scaling δεν περνάει στα παιχνίδια. Να σημειώσω ότι έχω Linux στον υπολογιστή και όχι Windows, οπότε είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Γενικώς προσπαθώ αν κάποιο πρόγραμμα έχει scalling ή zooming τότε χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτό για να μην επηρεάζονται τα υπόλοιπα προγράμματα. Πχ στον Chrome έχω βάλει page zooming 110%, στο Writer και στο Calc (τα αντίστοιχα Word και Excel) έχω βάλει 150%. Κοιτάω σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστα τι με βολεύει.

Δυστυχως δε βλεπω επιλογες στα προγραμματα που χρησιμοποιω.. Ειδικα jdownloader και qbittorrent ειναι μικροσκοπικα ολα!

Δημοσ.
6 hours ago, Witcher1st said:

Δυστυχως δε βλεπω επιλογες στα προγραμματα που χρησιμοποιω.. Ειδικα jdownloader και qbittorrent ειναι μικροσκοπικα ολα!

Το qBittorrent παλεύεται. Το JDownloader είναι δράμα - έχω βάλει και ένα dark theme που ΔΕΝ επιτρέπει αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς (στο default ή κάποια άλλα φωτεινά, τα πράγματα είναι καλύτερα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...