phanispal Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις κ.λπ. και τώρα αρχίζω να το ψάχνω, τελικά γίνεται να μπουν τα 11 σε αυτό το σύστημα; Asus P8Z77-V Pro i7 3770K
_Theo_ Δημοσ. Σάββατο στις 07:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:00 μμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις κ.λπ. και τώρα αρχίζω να το ψάχνω, τελικά γίνεται να μπουν τα 11 σε αυτό το σύστημα; Asus P8Z77-V Pro i7 3770K Επίσημα όχι. Αν χρησιμοποιήσεις το εργαλείο Rufus φαντάζομαι ότι θα γίνεται να τα εγκαταστήσεις. Αν και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα παίρνουν τα updates αργότερα... Επεξ/σία Σάββατο στις 07:01 μμ από _Theo_
phanispal Δημοσ. Σάββατο στις 07:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:07 μμ Κάπου διάβασα ότι είναι θέμα TPM και ότι αν υποστηρίζει η μητρική είσαι ΟΚ. Επίσης διάβασα ότι με κάποιο update έβαλε TPM η Asus στη δική μου.
_Theo_ Δημοσ. Σάββατο στις 07:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:14 μμ 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Κάπου διάβασα ότι είναι θέμα TPM και ότι αν υποστηρίζει η μητρική είσαι ΟΚ. Επίσης διάβασα ότι με κάποιο update έβαλε TPM η Asus στη δική μου. Τότε κάνε το update. Αλλά και πάλι ο i7-3770k δεν στην επίσημη λίστα υποστηριζόμενων επεξεργαστών, είναι αρκετά παλιός.
Xristaras12 Δημοσ. Σάββατο στις 07:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:22 μμ (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Κάπου διάβασα ότι είναι θέμα TPM και ότι αν υποστηρίζει η μητρική είσαι ΟΚ. Επίσης διάβασα ότι με κάποιο update έβαλε TPM η Asus στη δική μου. Το TPM δεν είναι κάποιο software που το περνάνε στις μητρικές, είναι ξεχωριστό τσιπάκι. Είτε το έχεις είτε όχι. Στην μητρική σου εαν θες μπορεί να προστεθεί tpm 2.0 module εφόσον υπάρχει tpm header επίσης, για να μπουν επίσημα θα χρειαστείς 8ης γενιάς επεξεργαστή και πάνω. Πιθανότατα με το εργαλείο που κάνει παράκαμψη τις απαιτήσεις hardware να μπορέσουν να μπουν τα 11αρια στο σύστημά σου. Προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα πάντως, κυρίως γιατί τα 11αρια ζητάνε κάτι περίεργα σετ εντολών που μπορεί να μην διαθέτει ο 3770κ και δεν ξερω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:23 μμ από Xristaras12
definitio Δημοσ. Σάββατο στις 10:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:44 μμ 3 hours ago, _Theo_ said: Επίσημα όχι. Αν χρησιμοποιήσεις το εργαλείο Rufus φαντάζομαι ότι θα γίνεται να τα εγκαταστήσεις. Αν και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα παίρνουν τα updates αργότερα... Πέρασα χθες win11 στο φορητό μου Thinkpad T520 με επεξεργαστή intel 2ης γενιας, χωρίς tpm κτλ...δέχεται κανονικά ενημέρωσεις. ελεγα θα κάνω τα βήματα να μπω στην παρατεταμένη υποστήριξη των win10, αλλά τελικά απλώς θα καθυστερούσα το αναπόφευκτο και θα γέμιζα κι άλλα προγράμματα κι αρχεία κτλ. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν έχει διαφορά από τα 10άρια στις επιδόσεις, απόκριση κτλ κι όπως είπα πέρασε ήδη 2-3 ενημε΄ρωσεις από Windows update. 1
p4n0s86 Δημοσ. Σάββατο στις 10:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:49 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, phanispal είπε Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις κ.λπ. και τώρα αρχίζω να το ψάχνω, τελικά γίνεται να μπουν τα 11 σε αυτό το σύστημα; Asus P8Z77-V Pro i7 3770K Ας το αναφέρω για χιλιοστή φορά. Τα έχω βάλει σε αρχαίο i5-760 και δεν έχω κανένα θέμα. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:55 μμ από p4n0s86 2
anarchy79 Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και όλες. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να κάνω flame war και να εξηγηθω. Εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά linux mint ως μοναδικό os, εδώ και 12 χρόνια πάνω κάτω και σε dual boot κάπου από το 2001 που πρώτο πήρα υπολογιστή (με xp τότε και είχα βάλει και κάποια διανομή, δεν θυμάμαι τώρα). Δεν είχα επαφή με τα windows πέρα από την δουλειά που όταν μένω στο γραφείο δουλεύω με κάτι win 7 , περίπου μια δυο φορές τον μήνα, γιατί τις άλλες είναι έξω στο πεδίο. Αγόρασα που λέτε ένα asus v16, με 16 gb μνήμη κτλ κτλ, ένα gaming laptop φετινό , αρχές του 2025, με win 11 επάνω. Περιττό να πω ότι έχει τεράστιες διαφορές με τα 7 που ψιλοξερω και έχω σαν εικόνα, αλλά δεν ξέρω αν είναι προς το καλύτερο. Παιδιά εμένα δεν με ικανοποίησαν καθόλου, έκανα ότι update χρειάστηκε από το firmware μέχρι το οτιδήποτε. Αλλά έχω μια εικόνα όχι "καλή" , με δυσκολία κάνω το οτιδήποτε . Νομίζω ότι πήγα χρόνια πίσω ερχόμενος από το mint 22.2 (φυσικά εγώ θα συνεχίσω με το linux μου) . Βέβαια επειδή ο υπολογιστής μου είναι του 2011 προφανώς η ταχύτητα του νεου, είναι έτη φωτός καλύτερη, αυτό ως laptop. Ως λειτουργικό όμως δεν, δεν με κέρδισε. Φυσικά ήθελε κάτι παιχνίδια ο μικρός που τα βρήκα και παίζει (εκεί τα win είναι καλύτερα ακόμα ), αλλά πέρα από τα παιχνίδια ? Τι? Πχ στα office είχε τα 365 νομιζω , τα σουταρα, τα έστειλα αδιαβαστα και έβαλα το libreoffice. Βαριά τα office αυτά. Παλιά τα office xp ηταν ελαφρότερα. Τελοσπαντων Θα διαβάσω το άρθρο εδώ μπας και βρω τίποτα για να με βοηθήσει ώστε να του ρυθμίσω τα πάντα . Καλή συνέχεια, μια γνώμη είπα, μην πέσετε να με φάτε ... Επεξ/σία Σάββατο στις 11:33 μμ από anarchy79 1 1
mphxths Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 πμ (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, anarchy79 said: Καλή συνέχεια, μια γνώμη είπα, μην πέσετε να με φάτε Tι να πεσουμε να σε φαμε. Η τελευταια επαφη σου με windows ειναι με τα 7αρια. Με το λινουξ η επαφη σου ειναι με το linux mint που μοιαζουν με 7αρια και σε ο,τι εγραψες δεν μας ειπες τι ακριβως σε χαλασε. Το οτι δεν μοιαζουν με τα 7αρια ? Δωσε επιχειρηματα. Και οχι τα office 365 δεν ειναι τα windows Δεν λεω οτι τα windows 11 ειναι τελεια , αλλα δεν εδωσες χειροπιαστα επιχειρηματα του τι ακριβως σε χαλασε. Εγω προσωπικα τα δουλευω σχεδον απο τοτε που βγηκαν και αν και εχουν καποιες "αγκυλωσεις" , δεν τα λες και δυσχρηστα. Μια χαρα πανε , ειδικα σε καινουργια μηχανηματα. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:14 πμ από mphxths 1
ultraex2003 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:24 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:24 πμ Στις 18/10/2025 στις 6:43 ΜΜ, phanispal είπε Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις κ.λπ. και τώρα αρχίζω να το ψάχνω, τελικά γίνεται να μπουν τα 11 σε αυτό το σύστημα; Asus P8Z77-V Pro i7 3770K bro δες την υπογραφη μου !!!
nick_souvlaki Δημοσ. Δευτέρα στις 11:48 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:48 πμ (επεξεργασμένο) Να πω και εγώ ότι έβαλα τα Windows 11 σε μητρική X79 UD3 με i7 3820 επεξεργαστή και όλα καλά. Έχω δει 2 μικρά θέματα που δεν ξέρω άμα είναι λόγω ηλικίας του PC ή γενικά έτσι τα Windows 11: 1) Άμα έχω ανοιχτή τη ρύθμιση για τα πολλά widget (discover νομίζω λέγεται), και ανοίγω να δω τα widget, αφού τα κλείσω κάνει 1-2 δευτερόλεπτα για να με αφήσει να πατήσω ποντίκι (αριστερό ή δεξί κλικ) στην επιφάνεια εργασίας - άφησα μόνο τον καιρό που με νοιάζει, και δεν το κάνει πια 2) Το νέο παράθυρο στο δεξί κλικ μου φαίνεται ότι έχει ένα μικρό lag, ειδικά στην επιφάνεια εργασίας - το ακύρωσα με registry edit και γύρισα στο παλιό αλλά Windows 10 (που με βολεύει κιόλας), και δεν κολλάει Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:49 πμ από nick_souvlaki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα