Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι λαμβάνει ο εργαζόμενος, εκτός από τα δεδουλευμένα; Γνωρίζω όχι αποζημίωση, αλλά έχω κάποιες άδειες που δεν έχω λάβει. Δικαιούμαι κάτι από εκεί;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Τι λαμβάνει ο εργαζόμενος, εκτός από τα δεδουλευμένα; Γνωρίζω όχι αποζημίωση, αλλά έχω κάποιες άδειες που δεν έχω λάβει. Δικαιούμαι κάτι από εκεί;

Πόσο καιρό δούλευες??Ημερομηνίες θα βόλευαν

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

https://www.kepea.gr/calc-apozimiosi-apolisis.php#

Τις άδειες αν δεν τις πάρεις , θα πρέπει να στις πληρώσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως τα είπαν, παίρνεις τον μισθό που σου χρωστάνε μέχρι την ημερομηνία απόλυσης αν σου χρωστάνε, πληρώνεσαι για το υπόλοιπο των αδειών αν σου έχει μείνει και παίρνεις ποσοστό από δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα αναλόγως πότε θα φύγεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Ισχυει οτι ειπε και ο @george1807. Το δωρο χριστουγεννων ή Πασχα το παιρνεις κατ αναλόγια. Το δωρο Πασχα κατ αναλογια απο τις 01/01 του ετους οσες μερες ειχες δουλεψει ως το Πασχα. Το αντιστοιχο χριστουγεννων υπολογιζεται απο 01/07 ή μετα το Πασχα ή καπου εκει....

Off topic αλλα εχω φαει απολυση 15 μερες πριν κλεισω χρονο...Σκληρο και απο αυτα που δεν χωνευονται με τιποτα!

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Off topic αλλα εχω φαει απολυση 15 μερες πριν κλεισω χρονο...Σκληρο και απο αυτα που δεν χωνευονται με τιποτα!

Ελπίζω να πήρες το μάθημα σου και από εδώ και στο εξής να κοιτάς μόνο το συμφέρον σου. Με το που βρεις καλύτερη ευκαιρία τους παρατάς στη στιγμή, όπως ακριβώς θα έκαναν αυτοί σε εσένα. Οι συναισθηματισμοί είναι για τους νεαρούς και τους αφελείς.

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gasgounis είπε

Το αντιστοιχο χριστουγεννων υπολογιζεται απο 01/07 ή μετα το Πασχα ή καπου εκει....

από 1/5 έως 31/12 μετράει το δώρο Χριστουγέννων, αλλά μπορεί να στο πληρώσει και τα χριστούγεννα αν θέλει όχι όταν φύγεις 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Ελπίζω να πήρες το μάθημα σου και από εδώ και στο εξής να κοιτάς μόνο το συμφέρον σου. Με το που βρεις καλύτερη ευκαιρία τους παρατάς στη στιγμή, όπως ακριβώς θα έκαναν αυτοί σε εσένα. Οι συναισθηματισμοί είναι για τους νεαρούς και τους αφελείς.

Εψαχνα για να φυγω και εστελνα βιογραφικα και ειχα κανει 3 4 interviews. Το εμαθαν οτι κοιταω να φυγω, με καλει το HR να μου πει οτι δεν αρεσε στην διοικηση και οτι αποφασισαν να σταματησουν τη συνεργασια. Εννοειται οτι ηταν προφορικο αυτο και δεν μπορουσα να το αποδειξω σε πιθανη καταγγελια.

Δυστυχως η αγορα στην Ελλαδα τελικα δεν ειναι τοση μεγαλη και πολλα πραγματα μαθαινονται. Οπως οτι δεν τηρησες το 2 weeks notice...! Αρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα να τους παρατας στην στιγμη. Αν δουλευεις ομως σε καφετερια πχ που ειναι πιο αναλωσιμοι οι υπαλληλοι, εκει φευγεις με παραιτηση με SMS

• Like 5
Δημοσ.
11 ώρες πριν, gasgounis είπε

Εψαχνα για να φυγω και εστελνα βιογραφικα και ειχα κανει 3 4 interviews. Το εμαθαν οτι κοιταω να φυγω, με καλει το HR να μου πει οτι δεν αρεσε στην διοικηση και οτι αποφασισαν να σταματησουν τη συνεργασια. Εννοειται οτι ηταν προφορικο αυτο και δεν μπορουσα να το αποδειξω σε πιθανη καταγγελια.

Δυστυχως η αγορα στην Ελλαδα τελικα δεν ειναι τοση μεγαλη και πολλα πραγματα μαθαινονται. Οπως οτι δεν τηρησες το 2 weeks notice...! Αρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα να τους παρατας στην στιγμη. Αν δουλευεις ομως σε καφετερια πχ που ειναι πιο αναλωσιμοι οι υπαλληλοι, εκει φευγεις με παραιτηση με SMS

Αν ηταν σοβαρη εταιρεια και ηταν ικανοποιημενοι απο σενα,θα επρεπε να σε ρωτησουν γιατι ψαχνεις να φυγεις.

Επισης θα προσπαθουσα να δω και ποια εταιρεια τους εριξε συρμα,καθως ειναι προσωπικα δεδομενα αυτα.Θα εριχνα γερο μπινελικι αν εβρισκα ποιος τους το ειπε.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αν ηταν σοβαρη εταιρεια και ηταν ικανοποιημενοι απο σενα,θα επρεπε να σε ρωτησουν γιατι ψαχνεις να φυγεις.

Επισης θα προσπαθουσα να δω και ποια εταιρεια τους εριξε συρμα,καθως ειναι προσωπικα δεδομενα αυτα.Θα εριχνα γερο μπινελικι αν εβρισκα ποιος τους το ειπε.

Ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος μας

Αν ήταν σοβαρή εταιρεία θα σε καλούσε το HR ή κάποιος από την Διοίκηση και θα ρωτούσε γιατί ψάχνεις να φύγεις.?

ότι αφορά το "κάρφωμα" από την άλλη εταιρεία εγώ θα το προχωρούσα ένα βήμα ακόμα παραπάνω καθώς αυτά είναι προσωπικά δεδομένα (GDPR) έτσι θα τους έριχνα καταγγελία και εννοείται ότι δεν θα πήγαινα να δουλέψω σε αυτούς.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν πρεπει να το συνεχισουμε σε αυτο το θεμα γιατι η ερωτηση του TS διαφερει απο το θεμα, ισως καποιος moderator να το μετεφερνε σε νεο θεμα. Η επιχειρηση ηταν ελληνικη οικογενειακη με τζιρο λιγο πανω απο 30εκ. Το θεμα της σοβαρης εταιριας ειναι συζητησιμο. Αλλα προφανως για να θελω να φυγω κατι δεν μου αρεσε εμενα στην εταιρια. Και ενα απο αυτα ηταν η κουλτουρα. Απο εκει και περα, οταν δεν εχεις αποδειξεις οτι σε εδιωξαν για το λογο οτι ψαχνοσουν να φυγεις και εκανες συνεντευξεις δεν μπορεις να τους κυνηγησεις. Αν εκανα καταγγελια, θα επρεπε να το αποδειξω. Αυτοι θα μπορουσαν να πουν οτι ειχα μειωμενη αποδοση ως αντεπιχειρημα. Επισης επειδη το τελευταιο διμηνο  ειχα στειλει 10 βιογραφικα και ειχα κανει interview σε 3 εταιριες απο οτι θυμαμαι θα μπορουσε να ειναι ο οποισδηποτε.  Προσωπικη αποψη ειναι οτι καποιος απο οσους ελαβαν το βιογραφικο μου ηξερε καποιον απο την εταιρια στην οποια εργαζομουν, τον καλεσε να του το πει (ειτε για κουτσομπολιο ειτε για να μαθει για μενα), αυτος το μετεφερε εσωτερικα στην εταιρια και το εμαθε η δοικηση. Δεν εχω ομως ιδεα ποια εταιρια μπορει να ηταν, παντως δεν ειχα στειλει σε εταιρια του κλαδου γιατι ηξερα οτι θα το μαθαιναν σιγουρα.

Απο το HR με ρωτησαν γιατι ηθελα να φυγω αλλα χωρις ενδεχομενο να γινει συζητηση για να παραμεινω. Ισως να μην ηταν και αυτοι ευχαριστημενοι απο εμενα, ισως απο θεμα εγωισμου του στυλ "αν θελει ο gasgounis να φυγει, θα φροντισω εγω να φυγει μια ωρα νωριτερα"

Δημοσ.

Μια και το έφερε η κουβέντα για παραιτήσεις. Μετά από 2.5 σχεδόν χρόνια αν παραιτηθείς δικαιούσαι τα δουλεμένα, χρωστούμενες άδειες, αναλογίες δώρων-επιδομάτων , είναι και κάτι ακόμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...