johnnym00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 χαιρετω την παρεα. θα ηθελα τα φωτα σας. αν θελουμε εναν υπολογιστη για παιζει ταινιες UHD σε τηλεοραση 43'' ή και μεγαλυτερη τι χρειαζεται να εχει? φανταζομαι δεν ειναι θεμα μονο καρτας γραφικων ποση μνημη θελουμε? απο τι επεξεργαστη και πανω ειμαστε καλυμμενοι για τετοια χρηση? ευχαριστω!
jgeorgiou Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Intel G6405 με ενσωματωμένη gpu & μητρική Β560 με hdmi 2.0 , παίζει 4Κ/60HZ στην TV στο ρελαντί και μπορείς και να surfαρεις ταυτόχρονα σε monitor. Μια άλλη λύση είναι τα intel nuc με I5 1135G5 ή ανώτερο (πάντα 11η γενιά) Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από jgeorgiou
xnikolaos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ: RTX 2080TI & Intel I9 9900K/KS, RTX 2080 SUPER & Ryzen 9 3900x ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ: RX 5700XT & Ryzen 7 3700x, RTX 2070 SUPER & Intel I7 9700K 1 1
nickol-us Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, xnikolaos είπε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ: RTX 2080TI & Intel I9 9900K/KS, RTX 2080 SUPER & Ryzen 9 3900x ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ: RX 5700XT & Ryzen 7 3700x, RTX 2070 SUPER & Intel I7 9700K Σωστός! Αν παίζεις ταινία με 7.1 θέλεις 8 πυρήνες μόνο για demux του ήχου, 1 πυρήνα για demux του βίντεο και μένει και το os. (αστειεύομαι φυσικά) Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από nickol-us
manolis940 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Κακό δεν είναι να κάνουμε λίγο humor. Κακό είναι μην κατανοούμε ότι ο TS μπορεί να μην έχει το ίδιο υπόβαθρο με εμάς και να μην έχει ασχοληθεί ξανά ποτέ με hardware. Μετά την εξυπνάδα πρέπει να ακολουθεί και μια σοβαρή απάντηση 22 ώρες πριν, johnnym00 είπε χαιρετω την παρεα. θα ηθελα τα φωτα σας. αν θελουμε εναν υπολογιστη για παιζει ταινιες UHD σε τηλεοραση 43'' ή και μεγαλυτερη τι χρειαζεται να εχει? φανταζομαι δεν ειναι θεμα μονο καρτας γραφικων ποση μνημη θελουμε? απο τι επεξεργαστη και πανω ειμαστε καλυμμενοι για τετοια χρηση? ευχαριστω! Γενικά δεν θες τρελό hardware. TV box των 50€ παίζουν μια χαρά 4Κ Όσον αφορά το μέγεθος της τηλεόρασης, δεν επηρεάζει την απόδοση του Η/Υ, αυτό που το επηρεάζει είναι η ανάλυση. Αν πας απ το UHD στο 4K οι απαιτήσεις θα είναι πιο μεγάλες αλλά όχι τρελά πιο μεγάλες. Οι ταινίες δεν είναι video games να απαιτούν την επεξεργασία τρισδιάστατων γραφικών οπότε και οι πιο χαμηλοί επεξεργαστές. Ο intel που σου πρότειναν παραπάνω καθώς και τα Intel nuc είναι καλές επιλογές και σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσουν. Ωστόσο νομίζω ότι ένα TV Box όπως το Xiaomi mi box S ίσως είναι καλή επιλογή ειδικά αν πιάνει το wifi σου καλά σε αυτό το σημείο. Δες για παράδειγμα παρακάτω το footage. Παίζει άνετα 4Κ και μάλιστα υποστηρίζει και netflix 4K ! Θα σου πρότεινα να δεις το video απ την αρχή και αν τα αρνητικά δεν σε επειρεάζουν με 50€ θα έχεις κάνει την δουλειά σου. Έχει επίσης και άλλα features όπως ενσωματομένο google chromecast. Το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ που πάω για ύπνο. Αντί να κάνω browsing με το τηλεκοντρόλ, βρίσκω την ταινία απ το κινητό και δίνω εντολή στο tv box να την παίξει. Το ίδιο κάνω και με το youtube. Spoiler Και κάτι άλλα you και tube το υποστηρίζουν αν σε ενδιαφέρει Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από manolis940 3
nickol-us Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Όπως καλώς είπε ο manolis940, ας διευκρινήσω οτι φυσικά αστειεύομαι. Ήλπιζα οτι θα γίνει προφανές αλλά ας είμαστε σίγουροι καλού-κακού. Νομίζω από τις πιο οικονομικές λύσει είναι το tv box όπως προτείνει, αμέσως μετά ακολουθεί οτι είπε ο Jgeorgiou, με την διόρθωση οτι το HDMI 2 θα έχει χρησιμότητα μόνο με Intel 11th Gen και ΟΧΙ με το g6405. 3
johnnym00 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Στις 12/7/2021 στις 6:22 ΜΜ, manolis940 είπε Αν πας απ το UHD στο 4K οι απαιτήσεις θα είναι πιο μεγάλες αλλά όχι τρελά πιο μεγάλες. Μανωλη υπαρχουν ταινιες 4k εκτος απο UHD ? δεν το εχω προσεξει. αλλα δεν νομιζω οτι εχει σημασια γιατι η τηλεορασεις ειναι UHD και οχι το πραγματικο 4k απο οσο γνωριζω. ευχαριστω για την βοηθεια οσους σας και καταλαβα και το χιουμορ. σκεφτομαι υπολογιστη και οχι το tv box (αν και υπαρχει στο μυαλο μου) , διοτι δεν μου αρεσει το android και καποιες εφαρμογες που θελω ειναι καλυτερες με windows αλλα και γιατι εχω παλιο υπολογιστη και σκεφτομαι ετσι και αλλιως την αλλαγη του. περασε απο το μυαλο οτι ΙΣΩΣ μονο με αναβαθμιση καρτας γραφικων θα εκανα δουλεια αλλα δεν νομιζω ... ο υπολογιστη μου ειναι με επεξεργαση Intel Core 2 Quad Q6600 4GB ram και μια καρτα γραφικων HD5450 1GB . ξερω ειναι παλιο αλλα το εχω για πολυ απλη χρηση πλεον. ελπιζω να βοηθησα την συζητηση.
manolis940 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Στις 16/7/2021 στις 8:47 ΜΜ, johnnym00 είπε Μανωλη υπαρχουν ταινιες 4k εκτος απο UHD ? δεν το εχω προσεξει. αλλα δεν νομιζω οτι εχει σημασια γιατι η τηλεορασεις ειναι UHD και οχι το πραγματικο 4k απο οσο γνωριζω. ευχαριστω για την βοηθεια οσους σας και καταλαβα και το χιουμορ. σκεφτομαι υπολογιστη και οχι το tv box (αν και υπαρχει στο μυαλο μου) , διοτι δεν μου αρεσει το android και καποιες εφαρμογες που θελω ειναι καλυτερες με windows αλλα και γιατι εχω παλιο υπολογιστη και σκεφτομαι ετσι και αλλιως την αλλαγη του. περασε απο το μυαλο οτι ΙΣΩΣ μονο με αναβαθμιση καρτας γραφικων θα εκανα δουλεια αλλα δεν νομιζω ... ο υπολογιστη μου ειναι με επεξεργαση Intel Core 2 Quad Q6600 4GB ram και μια καρτα γραφικων HD5450 1GB . ξερω ειναι παλιο αλλα το εχω για πολυ απλη χρηση πλεον. ελπιζω να βοηθησα την συζητηση. Δοκίμασες με το συγκεκριμένο setup να βάλεις 10αρια και να βάλεις μια ταινία να παίξει ; Σου έχω στείλει παράδειγμα σε pm
johnnym00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 windows 10 εχω. εχω δοκιμασει μεσω stremio και κολλαγε. ευχαριστω!
triplex1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 16 λεπτά πριν, johnnym00 είπε windows 10 εχω. εχω δοκιμασει μεσω stremio και κολλαγε. ευχαριστω! κι αμα το δεις βρε φιλε μου το εργο το 4κ σε 1080 θα σε πειραξει;
johnnym00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 απλα θελω να εκμεταλευτω πληρως την τηλεοραση. πειραζει
vagelis2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Μπορείς να μας πεις ποια τηλεόραση έχεις γιατί ψάχνω να πάρω και εγώ μια αυτό το καιρό... Ευχαριστώ. Στις 11/7/2021 στις 8:01 ΜΜ, johnnym00 είπε χαιρετω την παρεα. θα ηθελα τα φωτα σας. αν θελουμε εναν υπολογιστη για παιζει ταινιες UHD σε τηλεοραση 43'' ή και μεγαλυτερη τι χρειαζεται να εχει? φανταζομαι δεν ειναι θεμα μονο καρτας γραφικων ποση μνημη θελουμε? απο τι επεξεργαστη και πανω ειμαστε καλυμμενοι για τετοια χρηση? ευχαριστω!
johnnym00 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 εγω αγορασα Hisense το μοντελο 43A7100F
Gogotsa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Αν σου κολλαγε στο stremio παιζει να φταιει το ιντερνετ και οχι το pc. Aν βαλεις ταινια στο πισι να παιξει τοπικα, κολλαει ή παιζει κανονικα?
GooFysGR Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα Αν και κατανοώ τους πιθανούς λόγους που θέλεις να συνδέσεις TV στον υπολογιστή για να βλέπεις ταινίες, θα το ρωτήσω. Γιατί δεν δοκιμάζεις απευθείας αναπαραγωγή στην TV με ένα στικάκι ή εξωτερικό δίσκο; Συνήθως οι 4K TV παίζουν απροβλημάτιστα 4K, τα προβλήματα ίσως εμφανιστούν με υπότιτλους ή κωδικοποίηση του ήχου. Και γλιτώνεις τη διαδικασία εκκίνησης του υπολογιστή κάθε φορά που θέλεις να δεις μια ταινία. Εκτός αν σχεδιάζεις να στήσεις PLEX server η κάτι αντίστοιχο, οπότε πάσο (αν και σε κάθε περίπτωση η λύση TV Box είναι όντως πιο value-for-money). Συμφωνώ με τον @Gogotsa, δοκίμασε να παίξεις στον υπολογιστή σου μια 4Κ ταινία τοπικά, με το VLC ή Media Player Classic (klite), ωστε να επιβεβαιώσεις πως ο υπολογιστής σου δεν τις παίζει ομαλά, πριν προχωρήσεις σε αγορά νέου. Αν και εφόσον καταλήξεις σε αγορά νέου, μην σε ανησυχεί η κάρτα γραφικών και η μνήμη, δύσκολα θα βρεις επεξεργαστή των τελευταίων 3 γενιών που θα δυσκολεύεται να παίξει 4K ταινίες, επίσης και οι περισσότερες κάρτες γραφικών (και τα ενσωματωμένα τσιπάκια) υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση 4K. Ωστόσο, θα μπορούσες να ορίσεις ενα budget, ώστε να σου προτείνουν τα παιδιά απο το insomnia μερικές λύσεις για να έχεις ενα μπούσουλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα