Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στην διαδικασία έρευνας αγοράς για την επιλογή νεροχύτη για μικρή ανακαινισούλα στην κουζίνα (την "υπηρεσιακή" ας πούμε). Αλλά δεν ξέρω που να καταλήξω, έχω δει διάφορα πράγματα όπως ανοξείδωτο με μία μεγάλη γούρνα (που λένε ότι είναι βολικός για μεγάλα σκεύη). Παραθέτω αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ σε διαστάσεις ποιότητα και τιμή φυσικά 😊

https://www.skroutz.gr/s/29910796/Fortinox-Drawn-AS-3190-Ένθετος-Νεροχύτης-76x50-5cm-Inox-Σατινέ.html

Είναι της Fortinox ιταλικής προέλευσης. Απλά θέλω και γνώμες τι έχετε προτιμήσει κλπ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, stathisp είπε

Ανοξείδωτο με δύο γούρνες - μία μικρή και μία μεγάλη.

Έχουμε τον κλασσικό ανοιξείδωτο της ΤΕΚΑ με τις 2 γούρνες, ιδίου μεγέθους, εδώ και χρόνια.
Δεν βολεύει με τίποτα όταν έχεις να καθαρίσεις μεγάλο ταψί ή κατσαρόλα.

Καλύτερα νεροχύτης με μία μεγάλη γούρνα.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οτι πιο απλο και μεγάλο μπορείς αφού είναι για την δευτερη κουζίνα,ο σκοπός πρέπει να είναι να είναι βολικός σε ολα όσα δεν σε καλυπτει ο νεροχύτης της κύριας κουζίνας.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dpolal είπε

Έχουμε τον κλασσικό ανοιξείδωτο της ΤΕΚΑ με τις 2 γούρνες, ιδίου μεγέθους, εδώ και χρόνια.
Δεν βολεύει με τίποτα όταν έχεις να καθαρίσεις μεγάλο ταψί ή κατσαρόλα.

Καλύτερα νεροχύτης με μία μεγάλη γούρνα.

Συμφωνώ πως με 2 γούρνες ίσως να έχεις θέμα με μεγάλα ταψιά κλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιαχνουμε καινουργιο σπιτι και οταν πηγαμε στο καταστημα να δουμε, επεσε το ματι μου πανω σε αυτον

https://www.skroutz.gr/s/21311134/Fortinox-Squadro-29285-Ένθετος-Νεροχύτης-86x50-5cm-Inox-Σατινέ.html?from=account_favorites

Το παιδι μας ειπε οτι ειναι απο αυτους που εχουν και στο master chef (οχι οτ βλεπω την εκπομπη, ουτε σημασια εχει αλλα ειναι αρκετα ωραιος). πολυ ποιοτικος και καθαριζει ευκολα

Επεξ/σία από nikosmakos
Δημοσ.

Αν έχεις κάνει λαντζα στη δουλειά ή στο στρατό, ξέρεις ότι χρειάζεσαι ή μια τεράστια είτε 2 μεγάλες γουρνες.

Αυτους τους ανοξείδωτους που με το ζόρι χωράνε τα πιάτα της σημερινής εποχής με το λίγο φαγητό και την τεράστια επιφάνεια μη τους κοιτάξεις καν.

Δημοσ.

Ακόμη πλένετε ταψιά στο χέρι; Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βάζω στο πλυντήριο πιάτων κατευθείαν πλέον. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορει να καθαρίσει στους 80+ βαθμούς του πλυντηρίου πιάτων. Οπότε η άποψη μου είναι πάρε ότι θέλεις, δεν είμαστε στον στρατό να πλένουμε τα ταψιά στο χέρι.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 13/7/2021 στις 2:26 ΜΜ, LUCKY89 είπε

Είμαι στην διαδικασία έρευνας αγοράς για την επιλογή νεροχύτη για μικρή ανακαινισούλα στην κουζίνα (την "υπηρεσιακή" ας πούμε). Αλλά δεν ξέρω που να καταλήξω, έχω δει διάφορα πράγματα όπως ανοξείδωτο με μία μεγάλη γούρνα (που λένε ότι είναι βολικός για μεγάλα σκεύη). Παραθέτω αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ σε διαστάσεις ποιότητα και τιμή φυσικά 😊

https://www.skroutz.gr/s/29910796/Fortinox-Drawn-AS-3190-Ένθετος-Νεροχύτης-76x50-5cm-Inox-Σατινέ.html

Είναι της Fortinox ιταλικής προέλευσης. Απλά θέλω και γνώμες τι έχετε προτιμήσει κλπ.

Ανοξείδωτο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν συγκρίνονται σε αντοχή και ευκολία, γι' αυτό άλλωστε σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους έχουν μόνο ανοξείδωτους!

Από κει και πέρα διαλέγεις ό,τι σε εξυπηρετεί καλύτερα ως προς τις διαστάσεις και όντως μια μεγάλη γούρνα είναι ιδανική για μεγάλα σκεύη και ταψιά.

Εμείς έχουμε πάρει αυτόν

https://www.skroutz.gr/s/29539360/Franke-New-Infinito-INX-621-N-ΡΑ-Δεξιός-Ένθετος-Νεροχύτης-116x50cm-Inox-Σατινέ.html

και μας έχει βολέψει και για μεγάλα σκεύη και για ταψιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20210715_021656.jpg

Αυτη ειναι η δικη μας επιλογη στο σπιτι. Δυστυχως δεν ξερω να κανω rotate την εικονα. Της Franke ειναι 80 εκ η καπου εκει. Και το στραγγιστιρι απο ΙΚΕΑ €3,00. Μετα απο 5 7 χρονια απολυτα ευχαριστημενοι, και σε αντοχη και σε πρακτικοτητα αλλα και σε εμφανιση

Επεξ/σία από gasgounis
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Ακόμη πλένετε ταψιά στο χέρι; Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βάζω στο πλυντήριο πιάτων κατευθείαν πλέον. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορει να καθαρίσει στους 80+ βαθμούς του πλυντηρίου πιάτων. Οπότε η άποψη μου είναι πάρε ότι θέλεις, δεν είμαστε στον στρατό να πλένουμε τα ταψιά στο χέρι.

Αν δεν έχεις επαγγελματικό πλυντήριο (που είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις) δεν αξίζει να βάλεις το ταψί να πλυθεί!

8 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Ανοξείδωτο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν συγκρίνονται σε αντοχή και ευκολία, γι' αυτό άλλωστε σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους έχουν μόνο ανοξείδωτους!

Από κει και πέρα διαλέγεις ό,τι σε εξυπηρετεί καλύτερα ως προς τις διαστάσεις και όντως μια μεγάλη γούρνα είναι ιδανική για μεγάλα σκεύη και ταψιά.

Εμείς έχουμε πάρει αυτόν

https://www.skroutz.gr/s/29539360/Franke-New-Infinito-INX-621-N-ΡΑ-Δεξιός-Ένθετος-Νεροχύτης-116x50cm-Inox-Σατινέ.html

και μας έχει βολέψει και για μεγάλα σκεύη και για ταψιά.

Οι ανοξείδωτοι είναι άσχημοι όμως σε ενα μοντέρνο σπίτι. Το πλεονέκτημα τους είναι οτι δεν ραγίζουν. Σε επαγγελματικούς χώρους έχουν πάγκους και απορροφητήρες ανοξείδωτους. Θα βάλεις και στο σπίτι σου?

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mcstefan7 είπε

Αν δεν έχεις επαγγελματικό πλυντήριο (που είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις) δεν αξίζει να βάλεις το ταψί να πλυθεί!

Μια χαρά πλένονται τα ταψιά και οι κατσαρόλες στα σύγχρονα πλυντήρια!

Κι εμείς νομίζαμε ότι δεν μπορούν να πλυθούν, αλλά το δοκιμάσαμε και πλένονται άψογα!

2 ώρες πριν, mcstefan7 είπε

Οι ανοξείδωτοι είναι άσχημοι όμως σε ενα μοντέρνο σπίτι. Το πλεονέκτημα τους είναι οτι δεν ραγίζουν. Σε επαγγελματικούς χώρους έχουν πάγκους και απορροφητήρες ανοξείδωτους. Θα βάλεις και στο σπίτι σου?

Το άσχημο και το όμορφο είναι καθαρά υποκειμενικό.

Και σε μοντέρνα και σε παραδοσιακά σπίτια μπαίνουν ανοξείδωτοι νεροχύτες, όπως επίσης και ηλεκτρικές συσκευές που πλέον δεν είναι μόνο "λευκές" αλλά inox ή chrome!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά είμαι υπέρ της διπλής "γούρνας". Μπορείς έτσι να έχεις τη μία γούρνα σε "υπηρεσία", ακουμπώντας ότι είναι προς πλύσιμο αλλά δεν θες να το κάνεις εκείνη τη στιγμή, έχοντας την άλλη καθαρή για την όποια άλλη διεργασία (να γεμίσεις μπουκάλι με νερό, να ξεπλύνεις φρούτα ή να μουσκέψεις χόρτα και ζαρζαβατικά).

Σίγουρα, όπως ήδη ειπώθηκε, η μονή μεγάλη εξυπηρετεί σε ταψιά και μεγάλα τετζερέδια αλλά βέβαια υστερεί σε αυτά που ανέφερα παραπάνω (πχ φαντάσου πόσο νερό θες να τη γεμίσεις για να ξεπλύνεις την αλμύρα)

Από κει και πέρα ο καθένας σταθμίζει τις ανάγκες του και βλέπει τι τον εξυπηρετεί. Δεν υπάρχει κάποιο που είναι απόλυτα "σωστό" ή τελείως "λάθος". Σε μας για παράδειγμα το ταψί και ειδικά το μεγάλο, δεν μας προκύπτει τακτικά. Όπως και η αντίστοιχου μεγέθους κατσαρόλα. Έτσι η διπλή γούρνα μας εξυπηρετεί στην καθημερινότητα και απλά τη μέρα που θα ψήσουμε μισό αρνί (δεν είναι κάθε μέρα) θα βγεί λίγη δουλίτσα παραπάνω :)

ΥΓ Ένα "μειονέκτημα" που βρίσκω στη διπλή είναι ότι η διπλή σωλήνωση αποχέτευσης από κάτω στερεί λίγο από τον αποθηκευτικό χώρο του ντουλαπιού. Το ίδιο βέβαια γίνεται και από τις μπαταρίες τύπου "ντουζ" (αυτές που βγαίνουν με το σπιράλ που ανεβοκατεβαίνει) καθώς πρέπει να έχουν ελεύθερο χώρο για το σπιράλ.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...