Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Έχω μια ζυγαριά κουζίνας όπου δεν έχει πρόβλημα με το ζύγισμα, αλλά το μεγάλο θέμα που έχει είναι ότι η μπαταρία της κρατάει για λίγες μόνο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να δίνω συνέχεια χρήματα για μπαταρίες (2032).

Έχετε να προτείνετε κάποια καλή όπου να μην έχει και αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, helen22 είπε

Καλημέρα!

Έχω μια ζυγαριά κουζίνας όπου δεν έχει πρόβλημα με το ζύγισμα, αλλά το μεγάλο θέμα που έχει είναι ότι η μπαταρία της κρατάει για λίγες μόνο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να δίνω συνέχεια χρήματα για μπαταρίες (2032).

Έχετε να προτείνετε κάποια καλή όπου να μην έχει και αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ! 

Καλύτερα να πάρεις πχ 20 μπαταρίες με 7,5€ και να κρατήσουν κάμποσα χρόνια, παρά να αλλάξεις τη μηχανή και να μην αποσβέσεις ποτέ.

https://www.skroutz.gr/c/2693/mpataries-rologion/f/641890/CR2032.html

https://www.aliexpress.com/item/1005001671899901.html? 

image.png.58492447e8bed2bbd5092f1d19e30776.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Καλύτερα να πάρεις πχ 20 μπαταρίες με 7,5€ και να κρατήσουν κάμποσα χρόνια, παρά να αλλάξεις τη μηχανή και να μην αποσβέσεις ποτέ.

Η ζυγαριά ήταν δώρο και πρέπει να ήταν πολύ οικονομική και τύπου από Jumbo, για αυτό θεωρώ ότι μια νέα ζυγαριά που δεν θα πίνει τις μπαταρίες τόσο γρήγορα θα βγει τελικά πιο συμφέρουσα.  

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, helen22 είπε

Η ζυγαριά ήταν δώρο και πρέπει να ήταν πολύ οικονομική και τύπου από Jumbo, για αυτό θεωρώ ότι μια νέα ζυγαριά που δεν θα πίνει τις μπαταρίες τόσο γρήγορα θα βγει τελικά πιο συμφέρουσα.  

Διαφωνώ με την λογική σου, αλλά εφόσον θέλεις οπωσδήποτε άλλη ok.

Εγώ έχω την παρακάτω, είναι πολύ καλή, παίρνει 2 μπαταρίες AAA, οι οποίες παρόλο που έχει περάσει πάνω από έτος αντέχουν ακόμα. Υπόψιν την χρησιμοποιώ το ελάχιστο 3 φορές την ημέρα.

https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/kitchen-appliances/kitchen-scales/200950-izzy-deluxe-plus

https://www.skroutz.gr/s/18034805/Izzy-Deluxe-Plus-Ψηφιακή-Ζυγαριά-Κουζίνας-5kg.html#reviews

Δημοσ.

Έχω μία Laica η οποία έχει καθημερινή χρήση, καθώς εκτός από το μαγείρεμα (που σίγουρα δεν τη χρειαζόμαστε κάθε μέρα), χρησιμοποιείται 2-3 φορές κάθε μέρα για να ζυγίσουμε το φαγητό των γάτων μας. Πολύ σπάνια αλλάζω μπαταρίες. Σίγουρα κρατάνε πάνω από χρόνο για να μην πω ότι ίσως να πάμε και στα 2. Μάλιστα εκτός από τα βάρος δείχνει ώρα/θερμοκρασία συνέχεια, που σημαίνει συνεχή ψευτοκατανάλωση.

Βέβαια και η δική μου είναι με 2 μπαταρίες ΑΑΑ

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, helen22 είπε

Περίεργο... εγώ έχω αυτήν ( https://www.e-jumbo.gr/kouzina/ergaleia-skevi-zacharoplastikis/ergaleia-zacharoplastikis/zygaries-chronometra-kouzinas/zygaria-kouzinas-mavri-ilektroniki-avec_162824/ ) απο τα Jumbo 1-2 χρόνια (τη περσινή χρονιά της καραντίνας δε την κατέγραψε ο εγκέφαλος.. γι' αυτό και δεν είμαι σίγουρος :)και ακόμη δεν άλλαξα μπαταρία. Αλλά τη χρησιμοποιώ περίπου 2-3 ημέρες (5-10 φορές την ημέρα) την εβδομάδα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Περίεργο... εγώ έχω αυτήν ( https://www.e-jumbo.gr/kouzina/ergaleia-skevi-zacharoplastikis/ergaleia-zacharoplastikis/zygaries-chronometra-kouzinas/zygaria-kouzinas-mavri-ilektroniki-avec_162824/ ) απο τα Jumbo 1-2 χρόνια (τη περσινή χρονιά της καραντίνας δε την κατέγραψε ο εγκέφαλος.. γι' αυτό και δεν είμαι σίγουρος :)και ακόμη δεν άλλαξα μπαταρία. Αλλά τη χρησιμοποιώ περίπου 2-3 ημέρες (5-10 φορές την ημέρα) την εβδομάδα.

Αυτή ακριβώς έχω! Και έχω δοκιμάσει και με μπαταρίες τύπου ΙΚΕΑ για πιο φθηνές που κρατούσαν λίγο, αλλά ακόμα και οι Energizers δεν κρατάνε πάρα πολύ παραπάνω :( 
Τη χρησιμοποιώ καθημερινά για να βάλω μερίδες φαγητού αλλά και όταν μαγειρεύω φουλ (4-5 φαγητά την εβδομάδα σίγουρα).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, helen22 είπε

Αυτή ακριβώς έχω! Και έχω δοκιμάσει και με μπαταρίες τύπου ΙΚΕΑ για πιο φθηνές που κρατούσαν λίγο, αλλά ακόμα και οι Energizers δεν κρατάνε πάρα πολύ παραπάνω :( 
Τη χρησιμοποιώ καθημερινά για να βάλω μερίδες φαγητού αλλά και όταν μαγειρεύω φουλ (4-5 φαγητά την εβδομάδα σίγουρα).

Τί να σου πώ.... εγώ απο μπαταρίες χρησιμοποιώ τις Energenie.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, helen22 είπε

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι μπαταρίες του ΙΚΕΑ δεν είναι όπως παλιά. Έπαιρνα και είχαν μια χαρά αντοχές (και μια χαρά τιμή) αλλά κάποια στιγμή αυτό άλλαξε. Βρέθηκα με μπαταρίες που είτε δεν κρατούσαν είτε, ακόμα χειρότερα, αν και αλκαλικές έβγαζαν υγρά μέσα στις συσκευές. Αφού είδα ότι το φαινόμενο συνέχιζε και άρα δεν ήταν μια "παρτίδα" τις εγκατέλειψα.

Βέβαια να πω ότι μιλάω για κλασσικές μπαταρίες ΑΑ ή ΑΑΑ και όχι τύπου "κουμπιού" (CR2032 ή παρεμφερείς τις οποίες δεν έχω δοκιμάσει του ΙΚΕΑ)

39 λεπτά πριν, helen22 είπε

Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω σε σχέση με τη δική μου είναι ότι αυτή δείχνει ότι έχει φωτισμό (η δική μου όχι) ο οποίος προφανώς κι επηρεάζει την κατανάλωση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Έχω μία Laica η οποία έχει καθημερινή χρήση, καθώς εκτός από το μαγείρεμα (που σίγουρα δεν τη χρειαζόμαστε κάθε μέρα), χρησιμοποιείται 2-3 φορές κάθε μέρα για να ζυγίσουμε το φαγητό των γάτων μας. Πολύ σπάνια αλλάζω μπαταρίες. Σίγουρα κρατάνε πάνω από χρόνο για να μην πω ότι ίσως να πάμε και στα 2. Μάλιστα εκτός από τα βάρος δείχνει ώρα/θερμοκρασία συνέχεια, που σημαίνει συνεχή ψευτοκατανάλωση.

Βέβαια και η δική μου είναι με 2 μπαταρίες ΑΑΑ

Off topic, αλλά επειδή και εγώ ζυγίζω το φαΐ της γάτας, βρες ένα γυάλινο βαζάκι που γεμάτο χωράει ακριβώς την ποσότητα που θες να τους δίνεις και ξεμπλέκεις από το καθημερινό ζύγισμα 

Το γεμίζεις το πρωί, ξέρεις ότι αυτή είναι η ημερήσια ποσότητα τροφής και τέλος 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Off topic, αλλά επειδή και εγώ ζυγίζω το φαΐ της γάτας, βρες ένα γυάλινο βαζάκι που γεμάτο χωράει ακριβώς την ποσότητα που θες να τους δίνεις και ξεμπλέκεις από το καθημερινό ζύγισμα 

Το γεμίζεις το πρωί, ξέρεις ότι αυτή είναι η ημερήσια ποσότητα τροφής και τέλος 🙂

Που ξέρεις ότι ζυγίζει για να ταΐζει ζώα?!?! Μπορεί να είναι σε πρόγραμμα για γράμμωση ας πούμε !!!  😛

edit. Όντως για γατόνια είναι 😺

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
17 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Το έχουμε δοκιμάσει ήδη αλλά δεν "λειτουργεί". Ακόμα και με ένα δοχείο θεωρητικά ακριβώς όπως το θέλω, επειδή η τροφή είναι ξηρά ("μπιλίτσες" με όχι απαραίτητα το ίδιο μέγεθος) τη μία φορά μπορεί να είναι το σωστό βάρος και την άλλη όχι. Με δεδομένο δε ότι η τροφή είναι φαρμακευτική, καθώς υπάρχει θέμα υγείας, δεν θέλω να "παίξω" με τη δοσολογία.

Ευχαριστώ πάντως για την σκέψη

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...