Raylan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Bitbit είπε Προσωπικά πιστεύω αυτό ήταν η εξαίρεση. Μακάρι να είμαι λάθος αλλά δε νομίζω. Οι περισσότεροι που θα βρίσκανε το πορτοφόλι δε θα το επιστρέφαν. Επίσης δε καταλαβαίνω το λόγο να κυκλοφορεί κάποιος με τόσα μετρητά. Γιατί το κάνετε; Μη τύχει κάτι..... Σαν τι κάτι δηλαδή; Μια (ή και 2 ) κάρτες δε σας αρκεί; Δεν περίμενα ότι θα το επιστρέψουν να σου πω την αλήθεια, ήμουν 99% σίγουρος ότι το είχα αφήσει στο μαγαζί και 1% ότι θα μου έπεσε όταν πήγα να ανοίξω το αυτοκίνητο. Η κοπέλα που το βρήκε ήταν νέα στο μαγαζί, παιδάκι 15 με 16 χρονών φαινόταν και καλός χαρακτήρας, όπως έκανε καθαριότητα το βρήκε και το έδωσε στο αφεντικό, αν ήταν καμία μεγαλωμένη η κανένας νταγλαράς πιθανότατα τα το είχε βάλει τσέπη. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά μπορεί και οι πελάτες που καθόντουσαν να είχαν απλώσει χέρι, μπορούσε να μου πει ότι δεν βρήκαμε τίποτα, όσο και να επέμενα εγώ τόσα άτομα θα μου έλεγε ότι υπάρχουν εδώ, θα μπορούσε να το πάρει ένας πελάτης.. Δεν θυμάμαι αν υπήρχαν κάμερες στο μαγαζί εκεί που καθόμουν.. τέλος καλό όλα καλά, έπεσα σε καλούς ανθρώπους.. Αν την δω σήμερα το βράδυ θα της αφήσω 10€ να πιει ένα καφέ.. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από Raylan
visualizer Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Προσωπικά θα ντρεπόμουν να της δώσω 10 ευρω . Άμα υπολογίσεις από τον μπελά και την χασούρα που σε έβγαλε τα 100-150 ευρώ είναι ένα αξιόλογο ποσό .Είναι και ένα καλό μάθημα για την νεαρή ότι η τιμιότητα ανταμείβεται με το παραπάνω. 6 6
SabotazNic Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Σιγά ρε παιδιά να μην της δώσει και τα 400 ευρώ επειδή έκανε το σωστό. 10 ευρώ ως tips είναι οκ ή άντε και 20. Τι 50 ευρώ.
visualizer Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Σιγά ρε παιδιά να μην της δώσει και τα 400 ευρώ επειδή έκανε το σωστό. 10 ευρώ ως tips είναι οκ ή άντε και 20. Τι 50 ευρώ. Στην εποχή που ζουμε λίγοι είναι που θα έκαναν το σωστό και εννοείται αξίζει να ανταμειφθούν για αυτό.Πάντα να είσαι ανοιχτόχερης με τους καλούς ανθρώπους και θα επιστραφούν πίσω διπλά . 7 4
haris_216 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή το αυτονόητο δεν είναι πλέον αυτονόητο, θεωρώ ότι πρέπει να αναγνωρίζεται/ανταμείβεται κάποιος που κάνει το σωστό. Ειδικά όταν υπάρχουν τόσες "σειρήνες" και παραινέσεις για το αντίθετο (είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η κοπέλα θα "εισπράξει" πολλά "μα καλά μ....κας είσαι και το έδωσες;" από την παρέα της ή γνωστούς και φίλους). Ειδικά όταν μιλάμε για νέο άνθρωπο που θα ήταν ευχής έργο να μείνει έτσι και στο μέλλον. Προσωπικά ένα 50άρι θεωρώ ότι είναι λογική ανταμοιβή για την οικονομική και πρακτική χασούρα που γλύτωσε ο ts. Σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος γι' αυτό αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω ότι είναι λίγο τσίπικο το 10άρι. Ειδικά όταν κι εκείνος αναγνώρισε πρώτος ότι η πράξη ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την κατάσταση της κοινωνίας και για το όποιο θετικό vibe του άφησε αυτό. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από haris_216 3
australis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 10 Ευρώ δεν ειναι tips ουτε κέρασμα για καφέ. Είναι τα νόμιμα εύρετρα που είναι δικαιωματικά δικά της και να μη χρωσταει χάρη ή ευχαριστώ σε κανένα. Για αυτό πρότεινα κατ'ελάχιστο 20. Δέκα για τα εύρετρα, και αλλά δέκα για tip ή κέρασμα για καφέ Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από australis 2
AntiCambeR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Το ελάχιστο 20€, τα 50€ όμως δείχνουν πως είσαι πραγματικά ευγνώμων. Τα 10€ είναι Σκρούτζ, θα ντρεπόμουν.😆 1
forgotten Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 οπως το βλεπω μαλλον θα μεινει η κοπελα με την ηθικη ικανοποιηση του οτι εκανε το σωστο.... προσωπικος εχω μαζεψει ως manager cinema και φυλαξει κινητα τον καιρο που δουλευα σε ετσι θεση ενα σωρο κινητα , ειχε ατομα που μονο δεν απαιτησαν να ανοιξω πιο νωρις για να τους δωσω την συσκευη τους που ξεχασανε....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Just now, forgotten said: οπως το βλεπω μαλλον θα μεινει η κοπελα με την ηθικη ικανοποιηση του οτι εκανε το σωστο.... Βάλε κι ένα % ότι δεν συνέβη ποτέ. 😛 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Thresh είπε Βάλε κι ένα % ότι δεν συνέβη ποτέ. 😛 Μα γιατί το λες αυτό; 1
insomniac01 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Εγώ δεν θα σου άφηνα τίποτα. Συγγνώμη κιόλας. 19 λεπτά πριν, haris_216 είπε Επειδή το αυτονόητο δεν είναι πλέον αυτονόητο, θεωρώ ότι πρέπει να αναγνωρίζεται/ανταμείβεται κάποιος που κάνει το σωστό. Ειδικά όταν υπάρχουν τόσες "σειρήνες" και παραινέσεις για το αντίθετο (είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η κοπέλα θα "εισπράξει" πολλά "μα καλά μ....κας είσαι και το έδωσες;" από την παρέα της ή γνωστούς και φίλους). Ειδικά όταν μιλάμε για νέο άνθρωπο που θα ήταν ευχής έργο να μείνει έτσι και στο μέλλον. Προσωπικά ένα 50άρι θεωρώ ότι είναι λογική ανταμοιβή για την οικονομική και πρακτική χασούρα που γλύτωσε ο ts. Σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος γι' αυτό αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω ότι είναι λίγο τσίπικο το 10άρι. Ειδικά όταν κι εκείνος αναγνώρισε πρώτος ότι η πράξη ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την κατάσταση της κοινωνίας και για το όποιο θετικό vibe του άφησε αυτό. Δεν υπάρχει σωστό.
becoming_I Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) @Raylan Τα παράβολα και η ταλαιπωρια για να ξαναβγάλεις διπλωμα/ταυτοτητα και κάρτες (η επανεκδοση για κάθε κάρτα τραπέζης νομιζω κοστιζει πλεον 5€) δικαιολογουν με το παραπάνω ενα 50€. Σκέψου ότι αν εχανες το πορτοφόλι σου θα ήσουνα περισσότερα από 400€ μείον. Όπως έκανε μια καλή πράξη αυτή, κάνε και εσύ. 10 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Εγώ δεν θα σου άφηνα τίποτα. Συγγνώμη κιόλας. Μπράβο ειλικρίνεια !!! Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από becoming_I 1
sphinxgr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω παρόμοια εμπειρία απο πελάτες που χάνουν κινητά / πορτοφόλια και τους τα επιστρέφουμε. Οι αντιδράσεις τους? Πολλοί θεωρούν ότι είναι όλοι κλέφτες και μένουν αναυδοι όταν τους επιστρέφονται. Αυτοί γενικά στην καθημερινότητα τους σε αντιμετωπίζουν ως κλέφτη γιατί όλοι είναι κλέφτες. Δεν πάει το μυαλό τους, πως ΔΕΝ σε απασχολεί να κρατήσεις κάτι που έχει 1 ή 100.000€ - παρότι είσαι με βασικό μισθό. Θεωρούν ότι αν είσαι "φτωχός" είσαι και κλέφτης. Άλλοι χαίρονται που το πήραν πίσω αυτό που έχασαν και δείχνουν τη χαρά και την εκτίμηση τους Τέλος υπάρχουν και αυτοί που δεν τους απασχολεί. Το παίρνουν και δεν λένε ούτε ευχαριστώ. Ξεχωριστή κατηγορία απο μόνοι τους. Γενικά αν κάποιος αρχίσει και γνωρίζει πως συμπεριφέρεται ο κόσμος, θα απογοητευθεί. Εν μέρη καταλαβαίνω και αυτούς που δεν παραδίδουν ότι βρίσκουν. Ίσως φταίνε οι τύποι της 1ης και 3ης κατηγορίας που τους έφτασαν σε αυτό το σημείο. Αλλά ρε φίλε όταν σου επιστρέφουν κάτι, πες ενα ευχαριστώ. Δείξε την εκτίμηση σου με κάποιο τρόπο. Μην είσαι τόσο μ@λ@κ@ς και μην θεωρείς τα πάντα δεδομένα.... Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από sphinxgr 13
DrLo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Bitbit είπε Προσωπικά πιστεύω αυτό ήταν η εξαίρεση. Μακάρι να είμαι λάθος αλλά δε νομίζω. Οι περισσότεροι που θα βρίσκανε το πορτοφόλι δε θα το επιστρέφαν. Επίσης δε καταλαβαίνω το λόγο να κυκλοφορεί κάποιος με τόσα μετρητά. Γιατί το κάνετε; Μη τύχει κάτι..... Σαν τι κάτι δηλαδή; Μια (ή και 2 ) κάρτες δε σας αρκεί; Μου έχει συμβεί και εμένα και μάλιστα σε ταξί Πήρε σε ο ταξιτζής την τράπεζα και όταν πήρα την τράπεζα να ακυρώσω τις κάρτες μου μου είπαν ότι το έχει βρει ένας ταξιτζής και έτσι ήθραμε σε επαφή και μου το έφερε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις