Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω να ρωτήσω με ποια τράπεζα μπορώ να κάνω εμβάσματα στο εξωτερικό, ευρώπη μόνο, χώρις κάθε φορά να πλήρωνω έξτρα ταρίφα 15 ευρώ.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τα 15 απο που προκύπτουν, 1 ευρω ειναι το εμβασμα

Για να στείλω λεφτά απο την εθνική στην Γερμανία μου είπαν 15 ευρώ η προμήθεια τους. Και επειδή θα χρειαστεί να στείλω πολλές φορές, ε δεν λέει.

Επεξ/σία από nikcrf
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τα 15 απο που προκύπτουν, 1 ευρω ειναι το εμβασμα

Μάλλον σου διαφεύγει ότι προμήθειες εμβασμάτων χρεώνει και η τράπεζα του αποστολέα (προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος), και η τράπεζα του παραλήπτη (προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος).

1 - 1,2€ είναι μόνο η προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος, και αυτό με την προϋπόθεση η εντολή να δοθεί μέσω e-banking, από γκισέ στην Πειραιώς πχ η ελάχιστη είναι 10€.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον σου διαφεύγει ότι προμήθειες εμβασμάτων χρεώνει και η τράπεζα του αποστολέα (προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος), και η τράπεζα του παραλήπτη (προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος).

1 - 1,2€ είναι μόνο η προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος, και αυτό με την προϋπόθεση η εντολή να δοθεί μέσω e-banking, από γκισέ στην Πειραιώς πχ η ελάχιστη είναι 10€.

Εγω μίλησα για τον αποστολέα του εμβάσματος, δεν ξερω την προμήθεια της τράπεζας τη στην εε, εγω πχ δεν εχω καμιά προμήθεια για την παραλαβή του εμβάσματος, και 1 για την αποστολη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγω μίλησα για τον αποστολέα του εμβάσματος, δεν ξερω την προμήθεια της τράπεζας τη στην εε

Το ότι δεν ξέρεις την προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος της τράπεζας του παραλήπτη είναι αδιάφορο, ο φίλος που θέλει να στείλει λεφτά Γερμανία θα πρέπει να την υπολογίσει και αυτή αν θέλει ο παραλήπτης να μην παραλάβει το ποσό κουτσουρεμένο.

6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

εγω πχ δεν εχω καμιά προμήθεια για την παραλαβή του εμβάσματος, και 1 για την αποστολη

Είσαι σίγουρος πως μιλάς για έμβασμα σε τράπεζα και όχι για κάτι άλλο?

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν μου έχει τύχει ποτέ τόσο μεγάλη χρέωση.

έχει επιλογή η τράπεζα σου να αναλάβεις και έξοδα παραλήπτη στο  e-banking; αν ναι πόσο βγαίνει;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Να κάνω μια πρόταση ως άσχετος. 

Δεν ξέρω τι ισχύει με τα εμβάσματα προς τράπεζες του εξωτερικού. 

Δοκίμασε από το ebanking σου να στείλεις έμβασμα προς έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, βρες ένα οποιοδήποτε ΙΒΑΝ από το Google προς την χώρα που σε ενδιαφέρει. Ετοίμασε να στείλεις τα χρήματα, λίγο πριν το τελικό Οκ και το μήνυμα με OTP η τράπεζα έχει αναλυτικά τι γίνεται με τις προμήθειες και τις χρεώσεις που θα γίνουν σε εσένα ανάλογα τι είδους επιβάρυνση επέλεξες, προφανώς μην πατήσεις το ΟΤΡ και την επιβεβαιωση, αλλά παρά άκυρο μετά, θα γνωριζουμε τι ισχύει με τις προμήθειες συνολικά. 

• Like 1
Δημοσ.

πχ https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/upiresies/pliromes-sunallages/embasmata/eksoterikou

Κόστος εμβάσματος εντός ΕΟΧ

• 1,20€ για εμβάσματα έως 12.500€
  • 4,00€ για εμβάσματα 12.500€ - 50.000€

Κόστος εμβάσματος εκτός ΕΟΧ 

• 17€ για εμβάσματα έως 12.500€
  • 30€ για εμβάσματα 12.500€ - 50.000€

Στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ανήκουν οι 28 χώρες της ΕΕ, η Ισλανδία, η Νορβηγία και το Λιχτενστάιν.

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/upiresies/pliromes-sunallages/embasmata/eksoterikou

Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά έχουμε 2021 και υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν στο γκισέ για εμβάσματα;

Δε θέλω να το παιξω έξυπνος αλλά μερικά πράγματα είναι αυτονόητα και μου φαίνονται αδιανόητες τέτοιες απορίες. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Χωρίς παρεξήγηση αλλά έχουμε 2021 και υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν στο γκισέ για εμβάσματα;

Δε θέλω να το παιξω έξυπνος αλλά μερικά πράγματα είναι αυτονόητα και μου φαίνονται αδιανόητες τέτοιες απορίες. 

Μπορεί ο φίλος να είναι 65 ετών...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Bitbit είπε

Nαι οι γονείς μου, δεν έχουν ebanking και χρειαζόμαι υποστήριξη. Μερικά πράγματα δεν είναι αυτόητα συνάδελφε, δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται, οπότε να μην κρίνουμε.

Επεξ/σία από nikcrf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...