Προς το περιεχόμενο

Αγορα μπιλιαρδου


Theo_Mich

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα τραπεζι μπιλιαρδου. Στο σπιτι δεν ειμαστε τιποτα επαγγελματιες και το θελουμε σαν κατι εξτρα να κανουμε στο σπιτι. Το ποσο που σκεφτομαι ειναι γυρω στα 700€ και η επιλογη που εχουμε ειναι το Garlando Virginia 7. Εχει κανεις εμπειρια-γνωμη ή και προταση για κατι αλλο; Εχω δει και το Garlando Miami το οποιο και σαν τραπεζι δειχνει πιο ωραιο αλλα ξεφευγει και δεν κερω αν υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα. Ευχαριστω για τον χρονο σας

Επεξ/σία από Theo_Mich
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς αυτά που κοιτάς είναι μικρά σε διάσταση, δεν έχουν σχέση με τα κανονικά.

Κατά δεύτερον, το δάπεδο είναι MDF και όχι slate (κάτι σαν γρανίτης που έχουν τα κανονικά), που σημαίνει μειωμένη κύλιση και γενικά απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Για ντεκόρ και για να ρίχνεις καμιά στεκιά επειδή έτυχε να περάσεις δίπλα του καλό είναι, για κάτι παραπάνω δεν.

Το θέμα με το μπιλιάρδο είναι ότι καθώς βελτιώνεσαι, θα αντιλαμβάνεσαι τις ατέλειες πιο εύκολα και μπορεί στο τέλος το φθηνό να σου βγει ακριβό.

Γι' αρχή δες πόσο χώρο έχεις, γιατί πρέπει να προσθέσεις και στις τέσσερις πλευρές και το μήκος της στέκας (συνήθως γύρω στο 1.40-1.45), συν περίπου 15 πόντους για το λιμάζ). Δηλαδή για αυτό που κοιτάς που έχουν διάσταση 2.00*1.00 πρέπει να έχεις σίγουρα χώρο 3.50*2.50, αλλιώς θα σηκώνεις τη στέκα όταν η άσπρη θα είναι κοντά στη σπόντα για να μην κοπανάει στον τοίχο ή ακόμα χειρότερα δε θα μπορείς καν να παίξεις.

Γνώμη μου είναι αν έχεις χώρο για κανονικό μπιλιάρδο αλλά δε θες να ξεφύγεις οικονομικά, ψάξε για μεταχειρισμένο για να ξεκινήσεις από σωστή βάση, και μετά το φέρνεις στα μέτρα σου (τσόχα και σπόντες της επιλογής σου).

Αν έχεις χώρο μόνο για μικρά, πας αναγκαστικά σε κάτι σαν αυτά που κοιτάς, τα οποία όμως δε θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω αν το ζητήσεις (σχεδόν βέβαιο αν ασχοληθείς με το αντικείμενο).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον χωρο μονο σε ενα σημειο ειμαι στενα και απλα θα ειναι καπως ζορικη μπαλια. Αποφασισα να μην κινηθω με καποιο απο τα απο πανω καθως παρατηρησα αρκετες διαφορες με τα κανονικα και θα παω για μεταχειρησμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι πολύ σχετικός, κάποτε είχα κοιτάξει τιμές για μπιλιάρδα, η μεσαια κατηγορία φτάνει τα 2-3k η ακριβή τα 6-7 και η πολύ ακριβή πάνω από 10k, υπάρχουν και ενδιάμεσες τιμές. Πριν πάρεις κάτι που θα το δεις απλά σε εικόνες, πήγαινε από το μαγαζί που το πουλάει αν αυτό είναι εφικτό για να δεις αν είναι που θες, σου αρέσει και σου κάνει. Φθορες με τσοχες που ειπώθηκε, συμβαίνει συχνά ανάλογα την συχνότητα χρήσης, μόνιμο πρόβλημα που το είχαν να το λένε όσοι έχουν/είχαν μπιλιαδαδικα. Να τσεκάρεις διαστάσεις και specs από τις σελίδες των μαγαζιών και όχι μέσα από το skroutz το οποίο μπορεί να έχει και λάθος στοιχεία. Αυτά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνολο πηγε 1200€ τραπεζι, αποσυναρμολογηση, μεταφορα, δεσιμο και τσοχα. Το τραπεζι ειναι απο το 1992  και επειδη ειναι ξυλο φαινεται υπεροχο στο σαλονι. Μεσα στους υπολοιπους μηνες θα ασχοληθω να ανανεωσω και τα ξυλα. Γενικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα. Οι μαστορες το τοποθετησαν ετσι ωστε να μην εχεις νεκρες γωνιες απο τοιχους και επιπλα. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...