Sadako Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα. Έχει η γυναίκα μου στο μαγαζί 2 παλιά μηχανήματα, με Windows 7 (μάλιστα 32-bit, που χαραμίζει μέρος από τα 4GB που έχουν το καθένα). Επειδή έχουν αρχίσει να σέρνονται, σκέφτομαι να τους περάσω από έναν μικρό SSD και με την ευκαιρία έλεγα μήπως δοκίμαζα να τους περάσω Windows 10. Παρόλο που είναι -περίπου- 10ετίας, δεν τα λες και εντελώς σάπια, αλλά αναρωτιέμαι αν θα έχουν θέματα, έστω και για την εντελώς απλή χρήση για την οποία προορίζονται. Το πρώτο μηχάνημα αποτελείται από: - Motherboard: ASUSTek H61M-D - CPU: Intel Core i3 3240 - RAM: 4GB DDR3 PC3-10700 - GPU: Integrated , ενώ το δεύτερο είναι ένα HP Z200 Workstation με: - Motherboard: HP 0B48h - CPU: Intel Xeon X3430 - RAM: 4GB DDR3 - GPU: NVidia Quadro NVS 295 Η χρήση τους περιορίζεται σε κανένα Office, κανά 2 απλά προγράμματα της δουλειάς (βάσεις δεδομένων βασικά), άντε και κανένα youtube για όταν δεν έχει δουλειά. Θα μπορούν να τα σηκώσουν τα Windows 10 χωρίς θέματα; Ειδικά με την προσθήκη ενός μικρού SSD στο καθένα. Δεύτερον, επειδή αν δεν κάνω λάθος τα μηχανήματα τους τα έδωσαν με περασμένα τα Windows, παίζει ακόμα η δωρεάν αναβάθμιση σε 10άρια; Και υπάρχει θέμα με αναβάθμιση από Windows 7 (και μάλιστα 32-bit) σε Windows 10 64-bit; Ένα format πάντως θα ήθελα να το κάνω ούτως ή άλλως, για λόγους φρεσκαρίσματος...
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, Sadako είπε παίζει ακόμα η δωρεάν αναβάθμιση σε 10άρια; Ναι και στα 11άρια. 10 λεπτά πριν, Sadako είπε σκέφτομαι να τους περάσω από έναν μικρό SSD Καλή ιδέα! Ιδανικά τον BX500. Αν βέβαια μπορούσατε να πάρετε από τις αγγελίες και άλλα 4+4gb ram να πάτε στα 8, ακόμα καλύτερα. 2
micos000 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, Sadako είπε υπάρχει θέμα με αναβάθμιση από Windows 7 (και μάλιστα 32-bit) σε Windows 10 64-bit; Ένα format πάντως θα ήθελα να το κάνω ούτως ή άλλως, για λόγους φρεσκαρίσματος... Κάνεις κανονικά το φορμάτ σε 10άρια 64bit (στην ίδια έκδοση home/pro με αυτήν που έχεις το κλειδί), στην αρχή που θα σου ζητήσει serial θα πατήσεις ότι δεν έχεις κλειδί, θα κάνεις κανονικά την εγκατάσταση, μην συνδέεσαι στο ίντερνετ για αρχή αν δεν θέλεις να δημιουργήσεις λογαριασμό Microsoft (βγάλε το καλώδιο, αποσύνδεσε το wifi) και δημιούργησε τοπικό λογαριασμό (όπου σε ρωτάει θα επιλέγεις ότι θέλεις να συνεχίσεις με περιορισμένες ρυθμίσεις). Τελείωσε την εγκατάσταση, συνδέσου στο ίντερνετ και βάλε τον κωδικό από τα 7άρια, θα ενεργοποιηθούν αυτόματα με ψηφιακή άδεια. Να ξέρεις ότι μετά την ενεργοποίηση του κλειδιού στα 10 δεν θα μπορείς να ξαναβάλεις το κλειδί στα 7άρια. 1
Tsino Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μια χαρά θα παίξουν. Τα έχω σε δυπήρινο μηχάνημα για τη χρήση που λες... όλα καλά... Ο SSD θα βοηθήσει πολύ
Kthulhou Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 όπως είπε κ ο κ. Τέρης, ναι στον ssd και οπωσδήποτε κ μνήμες 1
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler Αυτό το πράγμα να ανοίγουν ένα θέμα και να μην λένε τι έγινε, π.χ. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά δεν θα κάνω κάτι τελικά ή θα πάω σε νέο σύστημα ή το δοκίμασα και (δεν) δούλεψε. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 3
Kthulhou Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 εσύ φταις βρε, που τους μιλάς στον πληθυντικό....
tzitzikas2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω περάσει τα win 10 home 64-bit σε μηχάνημα με q6600 CPU, g31 chipset και 4gb ddr2 ram 800mhz και όλα κομπλε. Μάλιστα boot arei γρήγορα και σε idle δεσμεύει 1,5gb από την ram. Όποτε για απλές δουλειές είναι οκ. Με SSD φυσικά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από tzitzikas2
Kthulhou Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε 4gb ddr2 ram 800mhz αυτό αν γινότανε τουλάχιστον 8GB..... 1
Sadako Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 O TS βρέθηκε 😁. Σόρι, δεν μου ήρθαν (ή έστω δεν τις πρόσεξα) οι ειδοποιήσεις για τις απαντήσεις, προέκυψαν και κάποια θέματα στο ενδιάμεσο και το project μπήκε στον πάγο. Αλλά θα το πιάσω ξανά στην πρώτη ευκαιρία. Λέω να δοκίμασω στην αρχή χωρίς να αυξήσω RAM, γιατί (σε αντίθεση με τον SSD που και αναβάθμιση να κάνεις στο μηχάνημα τον μεταφέρεις) παίζει να μου μείνουν αμανάτι στο μέλλον. Από ό,τι καταλαβαίνω και με 4GB παίζει να κάνει μια χαρά την δουλειά του, τουλάχιστον την απλή δουλειά για την οποία προορίζεται. Ένα θέμα που με φρενάρει κάπως σε οποιουδήποτε είδους πειράματα, είναι ότι δουλεύουν ένα πρόγραμμα, το οποίο σετάρεται από την ίδια την εταιρία (αν έχω καταλάβει καλά μπαίνουν και μέσω teamviewer αυτοί για να κάνουν support) το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά, συνδέεται και με κάποιους servers, αυτές οι ρυθμίσεις δεν ξέρω αν θα μεταφερθούν στην περίπτωση της απευθείας αναβάθμισης μέσα από τα windows (και όχι δηλαδή μέσω καθαρής εγκατάστασης) σε νεότερη έκδοση. Έχω σκεφτεί το σενάριο να πάρω κάποιο image (δεν το έχω ξανακάνει είναι η αλήθεια, αλλά έχω ακούσει τουλάχιστον για το Norton Ghost και το Acronis True Image, δεν ξέρω ποιο από τα 2 είναι πιο εύκολο στην χρήση) για να έχω καβάντζα, με το που πάρω τους SSD να περάσω σε αυτούς το image και να δοκιμάσω εκεί το update, έχοντας τον αρχικό δίσκο ως backup να τον κουμπώσω σε περίπτωση στραβής. Θα δουλέψει έτσι; Νομίζω 240άρης SSD θα είναι παραπάνω από αρκετός, εξάλλου ο σκληρός που φοράει τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά και ως αποθήκη. @Τέρης Α.Σε αυτόν τον Crucial αναφέρεσαι να υποθέσω, έτσι; https://www.skroutz.gr/s/15863490/Crucial-BX500-SSD-240GB-2-5-CT240BX500SSD1.html
soteras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Μιας που θα ασχοληθεις στον 1ο θα εβαζα και μια καρτα γραφικων την πιο φτηνη ισα ισα να ελαφρωσει λιγο ο επεξεργαστης και εννοειτε καθαρισμα κλπ.Μια χαρα τα τρεχει και αξιολογα.Επισης αν τους βαλεις τον κρομε για να ανασανει ακομα πιο πολυ αμα πας στης ρυθμισεις κλεισε τις δυο τελευταιες επιλογες που λεει να δουλευει ολους τους πορους στο 100%
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Sadako είπε με το που πάρω τους SSD να περάσω σε αυτούς το image και να δοκιμάσω εκεί το update, έχοντας τον αρχικό δίσκο ως backup να τον κουμπώσω σε περίπτωση στραβής. Πολύ καλή σκέψη! Ο υπάρχων δίσκος πόσα GB είναι; Αν είναι μεγαλύτερος (π.χ. 250, 320, 500GB) θα πρέπει να συρρικνωθούν τα partitions για να χωρέσουν στο νέο δίσκο. Το AOEMI επίσης είναι εύκολο. 12 ώρες πριν, Sadako είπε @Τέρης Α.Σε αυτόν τον Crucial αναφέρεσαι να υποθέσω, έτσι; https://www.skroutz.gr/s/15863490/Crucial-BX500-SSD-240GB-2-5-CT240BX500SSD1.html Σωστά! Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
Sadako Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Καλή ερώτηση. Δεν θυμάμαι πόσο είναι οι δίσκοι, είναι το μόνο που δεν σημείωσα. Θα το δω μέσα στην εβδομάδα πάντως.. Όσο για την GPU, έχω μια Radeon HD 5770 1GB από ένα παλιό PC μου που λογικά δουλεύει, μπορώ να την κουμπώσω στο ένα μηχάνημα που δουλεύει με την integrated. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα