Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι εξαιρετικά περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί ένα από τα τελευταία προπύργια/επιχείρηματα/αφήγηματα/βάλε-οτι-ουσιαστικο-θες των αμετανόητων σκληροπυρινικων οπαδών της ΣΟΝΥ, το ότι δλδ απο τη στιγμή που η MS βγάζει στο προτατο τα πρώην exclusive παιχνίδια της, σκότωσε (ή σκοτώνει) το hardware της.

GwwSchKWMAA0Wmw.jpg

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αναμενόμενα αποτελέσματα για το NS2. Το σύστημα πιστεύω θα συνεχίσει τρένο για το υπόλοιπο του 2025.

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, stevenfins είπε

Τραγικό για κονσόλα κοντά δεκαετίας να έχουμε αύξηση

Αφορα την αγορα της αμερικης αποκλειστικα αυτη η αυξηση.Ο λογος προφανης εννοειται.Επισης αφορα μονο το πρωτο switch.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε

Αφορα την αγορα της αμερικης αποκλειστικα αυτη η αυξηση.Ο λογος προφανης εννοειται.Επισης αφορα μονο το πρωτο switch.

Καταλαβαίνω τον λόγο και δυστυχώς έχουμε 3+ χρόνια ακόμα. Δεν παύει όμως να είναι τραγικό ως γεγονός, ακόμα και αν μιλάμε για μία μόνο χώρα, από τη στιγμή που πρόκειται για κονσόλα 8,5 χρόνων. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ ότι η μείωση στο κόστος κατασκευής που λογικά θα έχει επέλθει με τα χρόνια, δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει καθόλου τους δασμούς. Έκτος και αν μας πουν ότι αν δεν υπήρχε και αυτή η μείωση θα βλέπαμε αύξηση του στυλ 100+$...

Το ίδιο ισχύει και με την αύξηση του ps5 και των series, προφανώς.  

Δημοσ.
15 minutes ago, stevenfins said:

Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ ότι η μείωση στο κόστος κατασκευής που λογικά θα έχει επέλθει με τα χρόνια, δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει καθόλου τους δασμούς.

Γιατί να το κάνουν αυτό? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NickTG είπε

Γιατί να το κάνουν αυτό? 

Τι εννοείς; Ότι τα εξαρτήματα από τα οποία κατασκευάζεται το Switch 1 κοστίζουν όσο κόστιζαν από την αρχή; Αν για παράδειγμα το Switch κόστιζε πριν ας πούμε 5 χρόνια στη Nintendo 250$ δολάρια για να το φτιάξει (εντελώς τυχαίο νούμερο), τόσο θα κόστιζε και τώρα;

Εγώ η υπόθεση που κάνω είναι ότι δεν θα της κοστίζει το ίδιο και άρα ίσως θα μπορούσε να απορροφήσει τους δασμούς. Εκτός και αν, όπως είπα προηγουμένως, είναι τόσο μεγάλη η αύξηση από τους δασμούς, οπότε η αύξηση της τιμής είναι αναπόφευκτη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NickTG είπε

Γιατί να απορροφήσει τους δασμούς όμως? 

Γιατί θα μπορούσε. Ξέρουμε όλοι ότι το Α και το Ω κάθε εταιρείας είναι η μεγιστοποίηση των κερδών. Το ίδιο και της Nintendo, της Sony, της MS κλπ. Προφανώς η Νιντυ ξέρει πολύ καλύτερα τα οικονομικά της από εμένα και θα έχει υπολογίσει ότι δεν θα βγει χαμένη με αυτή την αύξηση. 

Από όποια σκοπιά όμως και αν το δούμε, το αρχικό μου σχόλιο παραμένει και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς διαφωνεί πραγματικά. Είναι τραγικό να βλέπουμε αύξηση τιμής σε κονσόλα κοντά δεκαετίας. Και επαναλαμβάνω πάλι, ότι το ίδιο ισχύει και με τα PS και Series S/X.

Δημοσ.
59 minutes ago, stevenfins said:

Γιατί θα μπορούσε. Ξέρουμε όλοι ότι το Α και το Ω κάθε εταιρείας είναι η μεγιστοποίηση των κερδών. Το ίδιο και της Nintendo, της Sony, της MS κλπ. Προφανώς η Νιντυ ξέρει πολύ καλύτερα τα οικονομικά της από εμένα και θα έχει υπολογίσει ότι δεν θα βγει χαμένη με αυτή την αύξηση. 

Από όποια σκοπιά όμως και αν το δούμε, το αρχικό μου σχόλιο παραμένει και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς διαφωνεί πραγματικά. Είναι τραγικό να βλέπουμε αύξηση τιμής σε κονσόλα κοντά δεκαετίας. Και επαναλαμβάνω πάλι, ότι το ίδιο ισχύει και με τα PS και Series S/X.

Θα μπορούσε να μου δώσει και 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν θα της λείψει. Δεν είναι όμως επιχείρημα αυτό. 

Θα συμφωνούσα πως είναι τραγικό αν η αύξηση ήταν από την εταιρεία. Εδώ είναι από εξωτερικούς παράγοντες και δεν βλέπω κανένα λόγο να κρατήσει την τιμή στα ίδια επίπεδα. Το ίδιο ισχύει για όλους.

Άλλωστε αν κρίνουμε από τη μη αύξηση του 2 μάλλον ήδη μείωσε τα κέρδη της για την κονσόλα που την ενδιαφέρει περισσότερο να αυξήσει το μερίδιο στην αγορά. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NickTG είπε

Θα μπορούσε να μου δώσει και 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν θα της λείψει. Δεν είναι όμως επιχείρημα αυτό. 

Δεν νομίζω πως η επιλογή για απορρόφηση ή όχι του κόστους των δασμών είναι τόσο αστεία ως σκέψη, για να μου γράφεις για το 1 εκατομμύριο. Δεν πιστεύω ότι είπα κάτι παράλογο, για να μου λες αυτό σαν αντεπιχείρημα.

15 λεπτά πριν, NickTG είπε

Θα συμφωνούσα πως είναι τραγικό αν η αύξηση ήταν από την εταιρεία. Εδώ είναι από εξωτερικούς παράγοντες και δεν βλέπω κανένα λόγο να κρατήσει την τιμή στα ίδια επίπεδα. Το ίδιο ισχύει για όλους.

Εννοείται πως είναι από εξωτερικούς παράγοντες. Το έγραψα και προηγουμένως. Διαφωνώ μαζί σου στο ότι εγώ βλέπω κάποιον λόγο να κρατήσει την τιμή στα ίδια επίπεδα. Δεν θα ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία εταιρεία στην ιστορία, που θα χρειάζονταν να απορροφήσει κάποια αύξηση που είναι εκτός του ελέγχου της 

17 λεπτά πριν, NickTG είπε

Άλλωστε αν κρίνουμε από τη μη αύξηση του 2 μάλλον ήδη μείωσε τα κέρδη της για την κονσόλα που την ενδιαφέρει περισσότερο να αυξήσει το μερίδιο στην αγορά

Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο. Ή απλώς έχει σκοπό να το κάνει σε μεταγενέστερο χρόνο. Όπως και να έχει, προσωπικά δεν θα την κατηγορούσα για κάποια αύξηση στο 2.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε

Η χρυσή βιομηχανία των video games σε κρίση | in.gr https://share.google/onG1j9w1XzBA1W3SZ

Για τα ματια του κοσμου, απο πισω αναδιαρθρωσεις κανουν και τα κερδη καλα κρατουν.
Ακομη και το "πεθαμενο" xbox, που εχει φαει το θαψιμο της αρκουδας, παρουσιασε τεραστια κερδη.

Δημοσ.

Ενα καλό game πάντα επιβραβεύεται και δημιουργεί κέρδη.

Ενα game copy paste τα ίδια και τα ίδια είναι σίγουρο ότι θα πατώσει δηλαδή η πλειοψηφία των σύγχρονών game. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...