Τέρης Α. Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, Γιωργος356 είπε Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις. Το σπιτι ειναι στην επαρχια. Επισυναπτω τον τελευταιο προηγουμενο λογαριασμο στον οποιο ΕΙΧΕ γινει μετρηση, καθως και τον τελευταιο φουσκωμενο - μαζι με τις μετρησεις αυτη τη φορα. 🙄 Υπάρχει σχεδόν 10πλάσια κατανάλωση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.
nickol-us Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, DrLo είπε Το ρολόι τι γράφει; εάν δεν είχε γίνει καταμέτρηση τις προηγούμενες φορές θα πρέπει να κάνεις αίτηση μοιραστούν οι καταναλώσεις από 13/2 και μετά ισα σε όλους τους λογαριασμούς ώστε να μην πέσουν πολά τα κυβικά στις μεγάλες κλίμακες του τελευταίου. Δε ξέρω βέβαια πόσο θα βοηθήσει αυτό γιατί ούτως ή άλλως τα 229 κυβικά είναι πολλά ακόμα και τα μοιράσεις τους 2 προηγούμενους. Φαίνεται οτι δεν υπήρχε καταμέτρηση αφού ο νέος λογαριασμός γράφει τα κυβικά του τελευταίου "κανονικού" λογαριασμού. Έχει φάει καπέλο 150 κυβικά με την τρίτη τιμή και άλλα 29 με την τέταρτη. Περίπου 45 ευρώ προ φπα. Δεν έχω εικόνα αν πηγαίνει κλιμακωτά και η αποχέτευση. Πρέπει να πάει από κοντά να δει αν μπορεί να γίνει διακανονισμός και να ζητήσει εξηγήσεις γιατί δεν έγινε μέτρηση τις προηγούμενες τετραμηνίες. Δύσκολα θα βγάλει άκρη. Χωρίς σιγουριά 100%, μπορούν να επικαλεστούν οτι το ρολόι ήταν σκεπασμένο στο χώμα και δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μέτρηση. Είναι δουλειά του ιδιοκτήτη να μένει καθαρό. Με πολλές επιφυλάξεις οτι λέω πέρι μέτρησης.
zanskou Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είναι το σπίτι, αλλά σε δική μου σχεδόν όμοια περίπτωση με εξοχικό δεν έβγαλα καμία απολύτως άκρη με τους τυρογαλάδες που ήταν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Κάνουν ότι γουστάρουν και πουλάνε τρέλα με γνώμονα ότι κανείς δεν θα μπει στη διαδικασία να τους σκίσει δικαστικά για να δικαιωθεί, αν δικαιωθεί, μετά από μια δεκαετία. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βγάζεις σε τακτικά διαστήματα, φωτογραφία το ρολόι και να τους το στέλνεις. Αν έχει όρεξη και χρήμα (που στο εύχομαι) μπορείς να τους τρέξεις (εάν όντως δεν μετράνε ως οφείλουν) μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι
f3d0n Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Εμένα μου είχε συμβεί το εξής. Στο εξοχικό είχε χαλάσει το ρολόι και καταναλωναμε όσο νερό θέλαμε για ~3-5 χρόνια πληρώνοντας το minimum κάθε μήνα. Μια μέρα ήρθε γράμμα ότι το ρολόι μας έχει χαλάσει και θα πληρώσουμε όσα δεν είχαμε πληρώσει τόσα χρόνια. Ο λογαριασμός έφτασε 700€. Δεν ξέρω πως τα μέτρησαν, αλλά τα πληρώσαμε και μας άλλαξαν και το ρολόι. 3
eidikos33 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, f3d0n είπε Εμένα μου είχε συμβεί το εξής. Στο εξοχικό είχε χαλάσει το ρολόι και καταναλωναμε όσο νερό θέλαμε για ~3-5 χρόνια πληρώνοντας το minimum κάθε μήνα. Μια μέρα ήρθε γράμμα ότι το ρολόι μας έχει χαλάσει και θα πληρώσουμε όσα δεν είχαμε πληρώσει τόσα χρόνια. Ο λογαριασμός έφτασε 700€. Δεν ξέρω πως τα μέτρησαν, αλλά τα πληρώσαμε και μας άλλαξαν και το ρολόι. Το ρολόι είχε χαλάσει από την δικιά σου μεριά η από την μεριά ευθύνης της ΕΥΔΑΠ?
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Οι λογαριασμοί που δείνεις 10/12 ευρώ δεν έχουν καθόλου αξία νερού. Μάνι μάνι 2 τετράμηνα... Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην έχει να μετρηθεί το ρολόι καιρό και να πληρώνεις όλα τα κυβικά μαζεμένα και επαυξημένα λόγω μεγάλης κατανάλωσης(πρέπει να παίζει κλιματική χρέωση όπως την ΔΕΗ) Δεν ισχύει, όταν αυξάνεται το διάστημα καταμέτρησης τόσο σε ΔΕΗ όσο και σε ΕΥΔΑΠ αναπροσαρμοζονται τα κλιμάκια έτσι ώστε να μην αυξηθούν. Επιπλέον η ΔΕΗ έχει πλέον μόνο δύο κλιμάκια στην τιμή κιλοβατώρας για όλους και δεν αυξάνεται πολύ. Όσο για τον φίλο, έχει υποστεί διαρροή κάποιος σωλήνας, ας απευθυνθεί σε υδραυλικό το συντομότερο. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
f3d0n Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε Το ρολόι είχε χαλάσει από την δικιά σου μεριά η από την μεριά ευθύνης της ΕΥΔΑΠ? Το ρολόι ήταν παλιό και δεν είχαμε πειράξει τίποτα. Φαντάζομαι ήταν φθορά λόγω παλαιότητας, αλλά και εμείς κάναμε τα στραβά μάτια. Σκέψου τόσο καιρό συντηρουσαμε 3 κήπους με άπλετο νερό, όπου ειδικά το καλοκαίρι αφήναμε κάθε μέρα τα ποτιστικά να τρέχουνε με τις ώρες. Το νερό το πληρώνουμε κοινό 2 πολυκατοικίες, οπότε το 700€ δια 8 διαμερίσματα δεν νομίζω να ήταν και τίποτα σημαντικό εάν αναλογιστουμε την κατανάλωση τόσων χρόνων. 1
eidikos33 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, f3d0n είπε Το ρολόι ήταν παλιό και δεν είχαμε πειράξει τίποτα. Φαντάζομαι ήταν φθορά λόγω παλαιότητας, αλλά και εμείς κάναμε τα στραβά μάτια. Σκέψου τόσο καιρό συντηρουσαμε 3 κήπους με άπλετο νερό, όπου ειδικά το καλοκαίρι αφήναμε κάθε μέρα τα ποτιστικά να τρέχουνε με τις ώρες. Το νερό το πληρώνουμε κοινό 2 πολυκατοικίες, οπότε το 700€ δια 8 διαμερίσματα δεν νομίζω να ήταν και τίποτα σημαντικό εάν αναλογιστουμε την κατανάλωση τόσων χρόνων. Και πως το υπολόγισαν τελικά αυτοί? Αφού δεν είχα εικόνα στην κατανάλωση? Κατά εκτίμηση σύμφωνα με παλαιότερες καταναλώσεις?
nickol-us Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν ισχύει, όταν αυξάνεται το διάστημα καταμέτρησης τόσο σε ΔΕΗ όσο και σε ΕΥΔΑΠ αναπροσαρμοζονται τα κλιμάκια έτσι ώστε να μην αυξηθούν. Επιπλέον η ΔΕΗ έχει πλέον μόνο δύο κλιμάκια στην τιμή κιλοβατώρας για όλους και δεν αυξάνεται πολύ. Όσο για τον φίλο, έχει υποστεί διαρροή κάποιος σωλήνας, ας απευθυνθεί σε υδραυλικό το συντομότερο. Διαφωνώ για την ΔΕΗ καθώς έχασα καταμέτρηση και μου ήρθε ο νέος λογαριασμός με ανεβασμένη κλίμακα. Ήταν την περίοδο που δεν έρχοταν λόγω κορονόϊου. Δεν βρήκα σημείωμα, δεν έστειλα μέτρηση, τα πλήρωσα όλα με την ακριβή τιμή(και πληρώνεις ακριβότερα για τη μεταφορά δικτύου κτλ) Όσο για την διαρροή μάλλον έχεις δίκιο. Στον προηγούμενο λογαριασμό είχε 35 κυβικά και σε 2+1 τετραμηνίες έφτασε τις 300. Είναι πολύ πιθανή η διαρροή.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, f3d0n είπε Εμένα μου είχε συμβεί το εξής. Στο εξοχικό είχε χαλάσει το ρολόι και καταναλωναμε όσο νερό θέλαμε για ~3-5 χρόνια πληρώνοντας το minimum κάθε μήνα. Μια μέρα ήρθε γράμμα ότι το ρολόι μας έχει χαλάσει και θα πληρώσουμε όσα δεν είχαμε πληρώσει τόσα χρόνια. Ο λογαριασμός έφτασε 700€. Δεν ξέρω πως τα μέτρησαν, αλλά τα πληρώσαμε και μας άλλαξαν και το ρολόι. Σας χρέωσαν ένα θεωρητικό ποσον με βάση παλαιότερες καταναλώσεις, κάτι σαν αυτό που κάνει η ΔΕΗ στους έναντι. Όταν έχετε τέτοια θέματα και βλέπετε χαμηλότερη κατανάλωση από το κανονικό τότε ζητάτε έλεγχο και αντικατάσταση ρολογιού. Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό που έκαναν με την προσεγγιστικη θεώρηση της κατανάλωσης όλων των ετών, ενδεχομένως να μπορεί να καταπεσει σε δικαστήριο αλλά ποντάρουν ότι δεν θα ασχοληθούν οι περισσότεροι.
f3d0n Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Και πως το υπολόγισαν τελικά αυτοί? Αφού δεν είχα εικόνα στην κατανάλωση? Κατά εκτίμηση σύμφωνα με παλαιότερες καταναλώσεις? 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σας χρέωσαν ένα θεωρητικό ποσον με βάση παλαιότερες καταναλώσεις, κάτι σαν αυτό που κάνει η ΔΕΗ στους έναντι. Όταν έχετε τέτοια θέματα και βλέπετε χαμηλότερη κατανάλωση από το κανονικό τότε ζητάτε έλεγχο και αντικατάσταση ρολογιού. Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό που έκαναν με την προσεγγιστικη θεώρηση της κατανάλωσης όλων των ετών, ενδεχομένως να μπορεί να καταπεσει σε δικαστήριο αλλά ποντάρουν ότι δεν θα ασχοληθούν οι περισσότεροι. Δεν έχω ιδέα πως υπολόγισαν την κατανάλωση, αλλά πιστεύαμε γενικά ότι θα μας έρθει πολύ παραπάνω. Τα πληρώσαμε και απλά είμαστε πιο συντηρητικά τωρα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Διαφωνώ για την ΔΕΗ καθώς έχασα καταμέτρηση και μου ήρθε ο νέος λογαριασμός με ανεβασμένη κλίμακα. Ήταν την περίοδο που δεν έρχοταν λόγω κορονόϊου. Δεν βρήκα σημείωμα, δεν έστειλα μέτρηση, τα πλήρωσα όλα με την ακριβή τιμή(και πληρώνεις ακριβότερα για τη μεταφορά δικτύου κτλ) Όσο για την διαρροή μάλλον έχεις δίκιο. Στον προηγούμενο λογαριασμό είχε 35 κυβικά και σε 2+1 τετραμηνίες έφτασε τις 300. Είναι πολύ πιθανή η διαρροή. Και εγώ διαφωνώ με αυτό που λες γιατί πριν 2 χρόνια είχανε να μετρήσουνε ένα ολόκληρο έτος, μέχρι που φιλοτιμηθηκαν να έρθουν το καλοκαίρι, τα τηλέφωνα στο κέντρο καταμέτρησης που μου έδιναν δεν το σήκωνε κανένας και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, μετρήθηκαν περίπου 4500 kWh και ήρθε 900 ευρώ μαζί με τα δημοτικά τέλη. Η τιμή του κλιμακίου που χρεωθηκα δεν ήταν η μέγιστη, έγινε αναγωγή, 4500 kWh προς 3 τετράμηνα ίσον 1500 kWh, δεν χρεωθηκα λοιπόν με το μέγιστο κλιμάκιο. Το συγκεκριμένο το είχα βρει και το διάβασα κάπου σε ιστοσελίδα της ΔΕΗ και επιβεβαιωθηκα όταν ήρθε ο λογαριασμός. Τώρα για ποιον λόγο δεν εφαρμόστηκαν οι ίδιες διαδικασίες σε εσένα, δεν το γνωρίζω. 2 λεπτά πριν, f3d0n είπε Δεν έχω ιδέα πως υπολόγισαν την κατανάλωση, αλλά πιστεύαμε γενικά ότι θα μας έρθει πολύ παραπάνω. Τα πληρώσαμε και απλά είμαστε πιο συντηρητικά τωρα. Παίρνουν την κατανάλωση του τελευταίου έτους η κάποιων ετών, βρίσκουν τον μέσο όρο κατανάλωσης νερού ανά μήνα η τρίμηνο. Κοιτάνε το διαστημα που ειχατε χαμηλές χρεώσεις κάνουν τον πολλαπλασιασμό για όσο διάστημα είχατε αυτές τις χαμηλές χρεώσεις, αφαιρούν τυχόν ποσα που καταγράφηκαν με τον χαλασμένο μετρητή και σας έρχεται το τελικό μπουγιουρντι. Επιπλέον, η ΕΥΔΑΠ, όπως η ΔΕΗ έχει τους μετρητές στους υποσταθμους χαμηλής τάσης και ξέρει ποιος κλέβει μετά κάνουν ελέγχους στις παροχές του κυκλώματος. Τα ίδια κάνει και η ΕΥΔΑΠ, βλέπει την διαφορά κατανάλωσης στο κεντρικό παροχομετρο του κυκλώματος και αυτης στον έλεγχο του χαλασμένου μετρητή, έχει μια τάξη μεγέθους τι παίζει.
nickol-us Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και εγώ διαφωνώ με αυτό που λες γιατί πριν 2 χρόνια είχανε να μετρήσουνε ένα ολόκληρο έτος, μέχρι που φιλοτιμηθηκαν να έρθουν το καλοκαίρι, τα τηλέφωνα στο κέντρο καταμέτρησης που μου έδιναν δεν το σήκωνε κανένας και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, μετρήθηκαν περίπου 4500 kWh και ήρθε 900 ευρώ μαζί με τα δημοτικά τέλη. Η τιμή του κλιμακίου που χρεωθηκα δεν ήταν η μέγιστη, έγινε αναγωγή, 4500 kWh προς 3 τετράμηνα ίσον 1500 kWh, δεν χρεωθηκα λοιπόν με το μέγιστο κλιμάκιο. Το συγκεκριμένο το είχα βρει και το διάβασα κάπου σε ιστοσελίδα της ΔΕΗ και επιβεβαιωθηκα όταν ήρθε ο λογαριασμός. Τώρα για ποιον λόγο δεν εφαρμόστηκαν οι ίδιες διαδικασίες σε εσένα, δεν το γνωρίζω. Καλά δεν είναι λόγος να "τσακωθούμε". Απλά το διευκρίνησα(διαφώνησα) γιατί μου συνέβη στον περασμένο εκκαθαριστικό, πρόσφατα δηλαδή. Τώρα γιατί εφαρμόζεται οτι να'ναι κατά περίπτωση, είναι λόγω της τρομερής οργάνωσης που επικρατεί... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από nickol-us
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλά δεν είναι λόγος να "τσακωθούμε". Απλά το διευκρίνησα(διαφώνησα) γιατί μου συνέβη στον περασμένο εκκαθαριστικό, πρόσφατα δηλαδή. Τώρα γιατί εφαρμόζεται οτι να'ναι κατά περίπτωση, είναι λόγω της τρομερής οργάνωσης που επικρατεί... Σίγουρα δεν θα τσακωθούμε για βλακειες. Από την στιγμή που έχουμε παραδείγματα είναι λογικό να τα αναφέρουμε. Πιστεύω ότι κακώς το έκαναν σε εσένα αυτό και έπρεπε να γίνει αναγωγή. Συμφωνούμε στα της οργάνωσης, τσίρκο κανονικό...... 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν ισχύει, όταν αυξάνεται το διάστημα καταμέτρησης τόσο σε ΔΕΗ όσο και σε ΕΥΔΑΠ αναπροσαρμοζονται τα κλιμάκια έτσι ώστε να μην αυξηθούν. Επιπλέον η ΔΕΗ έχει πλέον μόνο δύο κλιμάκια στην τιμή κιλοβατώρας για όλους και δεν αυξάνεται πολύ. Εδώ όμως δεν μιλάμε ούτε για ΔΕΗ ούτε για ΕΥΔΑΠ... σε κάθε ΔΕΥΑ ισχύουν άλλα. Άσε που από αυτά που μας έχει δείξει ο ts μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν έχει αυξηθεί το διάστημα καταμέτρησης ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα