Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μια αποζημίωση από τροχαίο.Είχα δανείσει το μηχανάκι σε έναν φίλο μου ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίο με την μηχανή μου χωρις υπαιτιότητα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εγώ έφτιαξα την μηχανή με δικά μου έξοδα μέχρι να βγει η απόφαση από το δικαστήριο για τις αποζημιώσεις . Όταν βγει η απόφαση το ποσο για την αποζημιώσει της μηχανής θα μπει στον λογαριασμό μου η θα μπουν όλα στου φιλου μου(ψυχικής οδύνης δαπάνες επισκευής κλπ); 

• Like 1
Δημοσ.

Ποια απόφαση; Οι ασφαλιστικές τι έκαναν; Κλήθηκε η τροχαία επιτόπου για την καταγραφή του συμβάντος; Αν έγινε μήνυση, την έκανες εσύ η ο φίλος σου; 

Δημοσ.

Έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες έχει γίνει καταγραφή του συμβάντος και οι ασφαλιστικές έχουν ειδοποιηθεί έχει γίνει και αγωγή από τον δικηγόρο του φίλου μου απο εμένα και απο αυτόν κατά  της ασφαλιστικής του υπαίτιου για αποζημίωση η ερώτηση μου είναι το ποσο που θα αξιωθεί για τις υλικές ζημιές στο μηχανάκι που δικαιούμαι αν γνωρίζετε μπαίνουν στον δικό μου λογαριασμό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, motox είπε

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μια αποζημίωση από τροχαίο.Είχα δανείσει το μηχανάκι σε έναν φίλο μου ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίο με την μηχανή μου χωρις υπαιτιότητα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εγώ έφτιαξα την μηχανή με δικά μου έξοδα μέχρι να βγει η απόφαση από το δικαστήριο για τις αποζημιώσεις . Όταν βγει η απόφαση το ποσο για την αποζημιώσει της μηχανής θα μπει στον λογαριασμό μου η θα μπουν όλα στου φιλου μου(ψυχικής οδύνης δαπάνες επισκευής κλπ); 

Την αποζημίωση για το όχημα την παίρνει ο ιδιοκτήτης, συνήθως του δίνουν επιταγή.

Το λέω από προσωπική εμπειρία.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Δηλαδη θελεις να πληρωθείς και την αποζημίωση που δικαιούται ο φίλος λόγο σωματικών βλαβών.

Αν διαβασεις την απόφαση του δικαστηρίου θα δεις οτι περιγραφει και το τελευταίο ευρώ που ακριβώς θα πάει και γιατί δαπανήθηκε

Δημοσ.

Πώς έφτιαξες το μηχανάκι χωρίς να μιλήσεις με την ασφαλιστική πρώτα;

Η ασφαλιστική στέλνει πραγματογνώμονες για να δουν το μηχανάκι πριν το φτιάξεις σε κάποιο συνεργείο που θα συμφωνήσετε. Ύστερα σου λέει το ποσό που θα σου καλύψει ή αν θα στο βγάλει ολική καταστροφή.

Μετά φτιάχνεις το μηχανάκι με εγγραφή προσφορά-αποδείξεις από το συνεργείο.

Μετά δίνεις τα χαρτιά στην ασφαλιστική και σου δίνει το ποσό που αναλογεί. Υπάρχει και ένα ποσοστό που δεν στο καλύπτει η ασφάλεια. Π.χ. Σου λέει το 15% το βάζεις από την τσέπη σου.

Δημοσ.

Τα γράφω λίγο μπερδεμένα συγνώμη πραγματογνώμονας έχει έρθει έχει πει το ποσο που καλύπτει απλα εγώ έφτιαξα μετά το μηχανάκι μέχρι να βγει απόφαση η να έρθει σε συμφωνία ο φίλος μου γιατί ζητάει και αποζημιώσεις για τραυματισμούς που είχε κτλπ εγώ απλα ήθελα να ξέρω αν τα λεφτά από την επισκευή θα μπουν σε δικό μου λογαριασμό όταν είναι να πληρωθούν οι αξιώσεις δεν με ενδιαφέρουν οι άλλες αποζημιώσεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, motox είπε

Τα γράφω λίγο μπερδεμένα συγνώμη πραγματογνώμονας έχει έρθει έχει πει το ποσο που καλύπτει απλα εγώ έφτιαξα μετά το μηχανάκι μέχρι να βγει απόφαση η να έρθει σε συμφωνία ο φίλος μου γιατί ζητάει και αποζημιώσεις για τραυματισμούς που είχε κτλπ εγώ απλα ήθελα να ξέρω αν τα λεφτά από την επισκευή θα μπουν σε δικό μου λογαριασμό όταν είναι να πληρωθούν οι αξιώσεις δεν με ενδιαφέρουν οι άλλες αποζημιώσεις.

Για υλικές ζημιές σε καλύπτει η ασφαλιστική. Επικοινωνείς μαζί της. Μόνο αν δεν είσαι ευχαριστημένος από την πρόταση που σου κάνει και θέλεις να διεκδικήσεις περισσότερα, τότε πας στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο για τραυματισμούς κλπ είναι άλλη υπόθεση.

Δημοσ.

Απλα ο φίλος μου μάλλον θα πάει δικαστικός για τις αποζημιώσεις του και θα αργήσει και ήθελα να ξέρω αν θα πρέπει να περιμένω και εγώ για τα λεφτά της μηχανής η θα μπουν στον λογαριασμό μου ξεχωριστά χώρις δικαστήρια  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

Για υλικές ζημιές σε καλύπτει η ασφαλιστική. Επικοινωνείς μαζί της. Μόνο αν δεν είσαι ευχαριστημένος από την πρόταση που σου κάνει και θέλεις να διεκδικήσεις περισσότερα, τότε πας στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο για τραυματισμούς κλπ είναι άλλη υπόθεση.

Εγω παντως που ειχα προσφατα τροχαιο με τραυματισμο, ενω περασε απο πραγματωγνωμονα και ητανε μισο χρονο στο συνεργειο μεχρι που μου ειπανε να το παρω γιατι πιανει χωρο, μου ειχαν πει οτι ενταξει ολα καλα πες μας τι θες και για το σπασμενο ποδι και το βλεπουμε. Εκει αρχισα να τα παιρνω και εβαλα δικηγορο.
Δεν εδωσαν ξεχωριστα για την μηχανη.

Στο τελος τα πηρα εξωδικαστικα ολα μαζι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνεννοησου με τον φιλο σου αφου ειναι απο οχημα που του δανεισες εσυ να σε αποζημιωσει αυτος και αυτος με την σειρα του ας  ζητησει οτι αποζημιωση θελει απο την ασφαλιστικη του, οποτε και εαν γινει το δικαστηριο η η εξωδικαστικη λυση. 

το ξαναειπαμε παντως. αυτοκινητο, οπλο και γυναικα δεν δανειζονται. αν σου ζηταγε την γυναικα σου θα την δανειζες για ενα βραδυ?

Επεξ/σία από xsterg
  • Confused 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Πώς έφτιαξες το μηχανάκι χωρίς να μιλήσεις με την ασφαλιστική πρώτα;

Η ασφαλιστική στέλνει πραγματογνώμονες για να δουν το μηχανάκι πριν το φτιάξεις σε κάποιο συνεργείο που θα συμφωνήσετε. Ύστερα σου λέει το ποσό που θα σου καλύψει ή αν θα στο βγάλει ολική καταστροφή.

Μετά φτιάχνεις το μηχανάκι με εγγραφή προσφορά-αποδείξεις από το συνεργείο.

Μετά δίνεις τα χαρτιά στην ασφαλιστική και σου δίνει το ποσό που αναλογεί. Υπάρχει και ένα ποσοστό που δεν στο καλύπτει η ασφάλεια. Π.χ. Σου λέει το 15% το βάζεις από την τσέπη σου.

Αρκει το να το κοιταξει πραγματογνωμονας και να βγαλει προσφορα το συνεργειο.Δεν εισαι υποχρεωμενος να το φτιαξεις μετα η και ποτε.

Προσωπικα το εφτιαξα μονος μου για να γλιτωσω κοστος και οταν εγινε το δικαστηριο πηρα το ποσο που αποφασιστηκε.Χωρις να δωσω αποδειξεις,χωρις τιποτα.

Και μια χαρα σου καλυπτει τα παντα η ασφαλιστικη.Αυτα τα 15% ειναι δικα τους ευρηματα και καλο ειναι να μη τα γραφουμε και γινει στο τελος γενικα αποδεκτο το οτι θα βαζουμε απο τη τσεπη μας.Τιποτα δε πρεπει να βαζουμε απο τη τσεπη μας.Για αυτο και αν τους τρεξεις σου τα δινουν ολα οσο και να κανουν τους δυσκολους...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...