Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω αρκετούς δίσκους που τους χρησιμοποιώ σαν εξωτερικούς ψάχνω να βρω ένα docking station ώστε να τους αλλάζω "on the fly". Οι δίσκοι είναι 3.5" και η σύνδεση θα ήθελα να είναι USB 3. Δε ξέρω αν κάνει κάποια διαφορά αλλά κυρίως read θα γίνεται.

Στο skroutz που κοίταξα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζω καμία από τις κατασκευάστριες εταιρίες και θα ήθελα να βρω κάτι αξιόπιστο. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι?

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα.

Όταν λες "on the fly" εννοείς να τους αφαιρείς και την ώρα που δουλεύει το Dock; Αν ισχύει πας σε Hot Swap και χρειάζεσαι άλλο πράγμα.  

https://www.skroutz.gr/s/16900628/RaidSonic-Icy-Box-IB-AC705-6G-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-2-5-3-5-SATA-III-με-σύνδεση-USB3-0-σε-Διάφανο-χρώμα-60341.html

Αν όχι και σε καλύπτει dock station εγώ έχω πάρει αυτό μόνο που σε αυτή την τιμή είχε 2 θέσεις. Πολύ αξιόπιστο. https://www.skroutz.gr/s/13072186/Sharkoon-QuickPort-XT-HC-Pro.html

Επίσης καλές εταιρίες Raidsonic (δες όμως αξιολογήσεις στη συσκευή) και Sandberg.

Εναλλακτικά γιατί δεν κοιτάς για κάποιο case hdd https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/f/597474/4.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις!

@spyros_s ναι λειτουργία hot swap εννοούσα. Είχα δει ότι κάποια docking stations (πχ το RaidSonic Icy-Box IB-123CL-U3) το προσφέρουν.

Το θέμα μου δεν είναι το πλήθος των δίσκων. Σπάνια θα χρειαστεί να συνδέσω ταυτόχρονα πάνω από 1. Το πρόβλημά μου είναι κυρίως ο θόρυβος που κάνουν. Για αυτό θέλω να τους αποσυνδέω όταν δεν τους χρησιμοποιώ.

Εντωμεταξύ, προχτές θυμήθηκα ότι για κάποιο λόγο υπάρχουν ακόμα οι 5,25" θέσεις. Μάλλον κάτι τέτοιο (hdd enclosure?) θα ήταν καλύτερο για το use case μου.

Δημοσ.

Συνιστώ προσοχή καθώς αρκετά docking stations διαθέτουν ένα inactivity mode (που νομίζω πως ΔΕΝ απενεργοποιείται) με αποτέλεσμα ο σκληρός δίσκος να κλείνει μετά από 10 λεπτά αδράνειας. Το διακοπτάκι πατημένο, το ledάκι αναμμένο και ο HDD να κοιμάται του καλού καιρού. 👎🏻
Θα το καταλάβεις από τον θόρυβο των κεφαλών και το χαρακτηριστικό «ιιιιιιιιιιιιιιι» όταν επιχειρήσεις να ανοίξεις κάποιο αρχείο.
Ομιλώ ως παθών έχοντας στην κατοχή μου ένα Natec Kangaroo (απ’ τα οικονομικά του ενός slot) απ’ το οποίο γενικά είμαι ικανοποιημένος.
Τουλάχιστον ας έδιναν τη δυνατότητα στο χρήστη να αυξήσει το όριο από τα 10 λεπτά / προσωπικά θα το έθετα στη μία ώρα.

Δημοσ.
Στις 4/10/2021 στις 8:28 ΜΜ, 9-11 είπε

Συνιστώ προσοχή καθώς αρκετά docking stations διαθέτουν ένα inactivity mode (που νομίζω πως ΔΕΝ απενεργοποιείται) με αποτέλεσμα ο σκληρός δίσκος να κλείνει μετά από 10 λεπτά αδράνειας. Το διακοπτάκι πατημένο, το ledάκι αναμμένο και ο HDD να κοιμάται του καλού καιρού. 👎🏻
Θα το καταλάβεις από τον θόρυβο των κεφαλών και το χαρακτηριστικό «ιιιιιιιιιιιιιιι» όταν επιχειρήσεις να ανοίξεις κάποιο αρχείο.
Ομιλώ ως παθών έχοντας στην κατοχή μου ένα Natec Kangaroo (απ’ τα οικονομικά του ενός slot) απ’ το οποίο γενικά είμαι ικανοποιημένος.
Τουλάχιστον ας έδιναν τη δυνατότητα στο χρήστη να αυξήσει το όριο από τα 10 λεπτά / προσωπικά θα το έθετα στη μία ώρα.

Είσαι σίγουρος; Δεν δουλεύουν οι ρυθμίσεις των Windows στο power plan, advavced; Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις τα σχετικά με την απενεργοποίηση των δίσκων ή των USB συσκευών. Τα έχεις δοκιμάσει;

Δημοσ.
Στις 7/10/2021 στις 6:47 ΜΜ, RTW4ever είπε

Είσαι σίγουρος; Δεν δουλεύουν οι ρυθμίσεις των Windows στο power plan, advavced; Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις τα σχετικά με την απενεργοποίηση των δίσκων ή των USB συσκευών. Τα έχεις δοκιμάσει;

Αυτή ήταν η πρώτη μου ενέργεια με το που αντιλήφθηκα το πρόβλημα. Πήγα αμέσως στα settings (Power Options -> Advanced Settings) για να προσαρμόσω τους χρόνους, δύο ρυθμίσεις είναι όλες κι όλες άλλωστε:

Αναφορά σε κείμενο

Turn off hard disk: 0 (Never)
και
USB selective suspend setting: Disabled

Καμία διαφορά. Στα 10 λεπτά αδράνειας, παρκάρουν οι κεφαλές. Το ακούς. Σταματάει κάθε μηχανικός θόρυβος - And then there was silence.

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μην οφείλεται στον controller του docking station, αλλά στους σκληρούς δίσκους (συνήθως εναλλάσσω 3 Toshiba 2TB/7200 rpm  έκαστος), δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο.
Τώρα που το σκέφτομαι, θα δοκιμάσω κάτι παλιότερους HDD που έχω και κάθονται (Western Digital και Samsung, μικρότερης χωρητικότητας).
Αν έχουν κι αυτοί την ίδια συμπεριφορά, είναι 100% θέμα Natec.

Δημοσ.

Δοκίμασα και έναν Samsung Spinpoint F3 HD103SJ δεκαετίας (κατασκευασμένος τον Φεβρουάριο του 2011) και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Δεν σχετίζεται λοιπόν με τις μάρκες σκληρών δίσκων, οφείλεται καθαρά στον σχεδιασμό της Natec ή στον controller που επέλεξε.

Ήταν ευκαιρία επίσης να θυμηθώ πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε στη διάθεσή μας μη-μηχανικά αποθηκευτικά μέσα.
Με το που τέθηκε σε λειτουργία ο Samsung HDD, άρχισε να δονείται το πάτωμα! Πιθανόν να παίζει ρόλο και ο προσανατολισμός (τοποθετημένος κάθετα). Οι Toshiba πάντως δεν προκαλούν σεισμούς όταν ανοίγουν...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/10/2021 στις 6:22 ΜΜ, sir ImPeCaBlE είπε

[...]

Εντωμεταξύ, προχτές θυμήθηκα ότι για κάποιο λόγο υπάρχουν ακόμα οι 5,25" θέσεις. Μάλλον κάτι τέτοιο (hdd enclosure?) θα ήταν καλύτερο για το use case μου.

Αν δε σε ενδιαφέρει support για 2.5" δίσκους υπάρχει και αυτό:

https://www.gearbest.com/hdd-enclosure/pp_3003426839687056.html?wid=2000001

Εγώ είμαι ευχαριστημένος για την ίδια δουλειά που αναφέρεις.

Βέβαια το hot swap είναι ένα θέμα.

Έχει κουμπί on/off για να σβήνεις πριν αλλάξεις όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...