Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, ψαχνω αυτό τον καιρο μεταχειρισμένο μεσαίας κατηγορίας, έχω καταλληξει σε Kia Rio 2011-2013, και ηθελα τη γνωμη σας για ένα πράγμα.

Ένα Kia Rio (ή οποιοδήποτε αλλο αντίστοιχο) με 100.000 εστω οτι έχει 7500 ευρώ. Ένα ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με 150.000 χιλιόμετρα (ιδιας συχνοτητας σερβις, συντήρησης κλπ) τι τιμή θα έπρεπε να έχει;

Υπάρχει καποιο εργαλείο που να υπολογίζει τετοια; Για να ξέρω πχ αν βρω ενα με περισσοτερα χιλιομετρα ποσο χαμηλότερη τιμή θα πρεπει να εχει για να πω οτι αξίζει. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Εργαλεία υπάρχουν πολλά, όμως δεν είναι και τόσο αξιόπιστα, δες κανα δυο στην τύχη:

http://www.autoscan.gr/
https://aipricesanycar.com/

Αν βρεις ένα με περισσότερα χιλιόμετρα εσύ θα κρίνεις πόσο λιγότερο αξίζει να το πληρώσεις, και αυτό με βάση τι βρίσκεις στην αγορά.

• Like 1
Δημοσ.

μα ρε παιδιά δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα. μη λειτουργείτε μηχανικά σαν ρομποτάκια. Ναι μεν παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

εγώ έχω αυτοκίνητο με 150,000Km, ένας φίλος με 100,000 κι ένας άλλος με ακόμα λιγότερα, (ίδιας χρονολογίας). Ε το δικό μου φαίνεται για καινούργιο και αυτό με τα λιγότερα χιλιόμετρα είναι στην χειρότερη κατάσταση. άρα με βάση τους αριθμούς, το δικό μου θα ήταν για πέταμα σύμφωνα με πολλούς εδώ μέσα. Στην πράξη όμως δεν συμβαίνει αυτό

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, vaggelisk14 είπε

Υπάρχει καποιο εργαλείο που να υπολογίζει τετοια;

Nαι υπάρχει, ονομάζεται Νόμος Προσφοράς και Ζήτησης (Law of supply and demand) 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εαν ήξερες πχ οτι το αυτοκίνητο με τα 100.000 χιλιόμετρα το οδηγούσε κάποιος που ξέχναγε το αριστερό του πόδι στο συμπλέκτη , ή απλά δεν ξέρει να συμπλεκτάρει σωστά όταν αλλάζει ταχύτητες , και από την άλλη είχες ένα ολόιδιο με 150.000 χιλιόμετρα που ο οδηγός γνωρίζει τι κάνει , ποιο από τα 2 θα διάλεγες; Εγώ πάντως αυτό με τα 150.000.

Όλα είναι σχετικά δηλαδή και εξαρτώνται από τη χρήση που του έχει κάνει ο ιδιοκτήτης.

Δημοσ.

Μη κοιτατε τα χλμ.

Πατε αυστηρα με το οδομετρο για αυτο οι εμποροι σας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.Βλεπετε εκει τα 40000χλμ στο κοντερ και τα τσιμπατε ανελεγκτα και μετα μπαινετε εδω και κλαιτε γιατι ζητησε δισκους και στη πραγματικοτητα εχει 140000 (στη καλυτερη).

Θα βλεπετε εξοπλισμο (παιζει προφανως ρολο στη τιμη,πχ ενα φουλ εξτρα θα κοστιζει τα ιδια η και παραπανω σε σχεση με ενα με λιγοτερα χλμ αλλα και λιγοτερο εξοπλισμο) ,ενδεχομενως βιβλιαρακι σερβις (μιας και μαγειρευονται πλεον και αυτα) και τη γενικοτερη κατασταση και απαραιτητα τα κτεο καθως εκει δε γινεται να αλλαξουν τα χλμ και φαινονται πλεον τα 5 τελευταια περασματα.

Δεν υπαρχει μαγικος αλγοριθμος να σου βγαζει ποσο κοστιζει ενα αυτοκινητο βασει των χιλιομετρων του.

Προφανως θα πρεπει να ψυχολογησετε και τον ιδιοκτητη αλλα και αυτο με ενδοιασμο καθως και οταν πηρα το δικο μου,ηταν πολυ καλο ατομο αλλα το αυτοκινητο ανακαλυψα οτι ειχε αρκετα θεματακια που δε τα ειδε ουτε το συνεργειο και φυσικα δε τα ανεφερε ο πωλητης.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, tarantules είπε

Εαν ήξερες πχ οτι το αυτοκίνητο με τα 100.000 χιλιόμετρα το οδηγούσε κάποιος που ξέχναγε το αριστερό του πόδι στο συμπλέκτη , ή απλά δεν ξέρει να συμπλεκτάρει σωστά όταν αλλάζει ταχύτητες , και από την άλλη είχες ένα ολόιδιο με 150.000 χιλιόμετρα που ο οδηγός γνωρίζει τι κάνει , ποιο από τα 2 θα διάλεγες; Εγώ πάντως αυτό με τα 150.000.

Όλα είναι σχετικά δηλαδή και εξαρτώνται από τη χρήση που του έχει κάνει ο ιδιοκτήτης.

Μιλάω ξεκάθαρα για ίδιο αυτοκίνητο ίδιο ιδιοκτήτη σε υποθετικό σενάριο για να μπορέσω να πάρω μια απάντηση αντίστοιχη με το "όταν ανοιχτεί μια συσκευασία ενός προϊόντος πέφτει η τιμή 30%". Προφανώς και παίζουν και άλλα ρόλο, αλλά παίζει και αυτό.

3 ώρες πριν, Dantε είπε

Μη κοιτατε τα χλμ.

Πατε αυστηρα με το οδομετρο για αυτο οι εμποροι σας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.Βλεπετε εκει τα 40000χλμ στο κοντερ και τα τσιμπατε ανελεγκτα και μετα μπαινετε εδω και κλαιτε γιατι ζητησε δισκους και στη πραγματικοτητα εχει 140000 (στη καλυτερη).

Θα βλεπετε εξοπλισμο (παιζει προφανως ρολο στη τιμη,πχ ενα φουλ εξτρα θα κοστιζει τα ιδια η και παραπανω σε σχεση με ενα με λιγοτερα χλμ αλλα και λιγοτερο εξοπλισμο) ,ενδεχομενως βιβλιαρακι σερβις (μιας και μαγειρευονται πλεον και αυτα) και τη γενικοτερη κατασταση και απαραιτητα τα κτεο καθως εκει δε γινεται να αλλαξουν τα χλμ και φαινονται πλεον τα 5 τελευταια περασματα.

Δεν υπαρχει μαγικος αλγοριθμος να σου βγαζει ποσο κοστιζει ενα αυτοκινητο βασει των χιλιομετρων του.

Προφανως θα πρεπει να ψυχολογησετε και τον ιδιοκτητη αλλα και αυτο με ενδοιασμο καθως και οταν πηρα το δικο μου,ηταν πολυ καλο ατομο αλλα το αυτοκινητο ανακαλυψα οτι ειχε αρκετα θεματακια που δε τα ειδε ουτε το συνεργειο και φυσικα δε τα ανεφερε ο πωλητης.

Σ ευχαριστώ, με καλύψες σε γενικές γραμμές, μιλάμε για αυτοκίνητο εισαγωγής γιατί πλέον δεν έχει αυτό το μοντέλο Ελλάδα. Ή και να το έχει το έχει στα 9000+€. Οπότε θέλω να μέτρο σύγκρισης εφόσον δεν μπορώ να έχω άλλες πληροφορίες για το ποιος το οδηγούσε και πως.

Στις 10/10/2021 στις 12:21 ΠΜ, Joshua21 είπε

Εργαλεία υπάρχουν πολλά, όμως δεν είναι και τόσο αξιόπιστα, δες κανα δυο στην τύχη:

http://www.autoscan.gr/
https://aipricesanycar.com/

Αν βρεις ένα με περισσότερα χιλιόμετρα εσύ θα κρίνεις πόσο λιγότερο αξίζει να το πληρώσεις, και αυτό με βάση τι βρίσκεις στην αγορά.

Σ ευχαριστώ!

23 ώρες πριν, Bitbit είπε

μα ρε παιδιά δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα. μη λειτουργείτε μηχανικά σαν ρομποτάκια. Ναι μεν παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

εγώ έχω αυτοκίνητο με 150,000Km, ένας φίλος με 100,000 κι ένας άλλος με ακόμα λιγότερα, (ίδιας χρονολογίας). Ε το δικό μου φαίνεται για καινούργιο και αυτό με τα λιγότερα χιλιόμετρα είναι στην χειρότερη κατάσταση. άρα με βάση τους αριθμούς, το δικό μου θα ήταν για πέταμα σύμφωνα με πολλούς εδώ μέσα. Στην πράξη όμως δεν συμβαίνει αυτό

Δεν θέλω για αυτό  τον λόγο κάποιο τρόπο αποτίμησης τιμής με βάση τα χιλιόμετρα. Προφανώς θα τσεκαρουμε και τα σέρβις αν έγιναν στην ώρα τους κλπ. Αλλά όταν μιλάμε για εισαγωγής που δεν μπορείς να ξέρεις ποιος το οδηγούσε, δεν έχει πολλά δεδομένα για να κρίνεις πέρα από τα χιλιόμετρα, το τι θα σου πει ο μηχανικός σου που θα το τσεκαρει και την εμφάνιση του μέσα έξω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vaggelisk14 είπε

Μιλάω ξεκάθαρα για ίδιο αυτοκίνητο ίδιο ιδιοκτήτη σε υποθετικό σενάριο για να μπορέσω να πάρω μια απάντηση αντίστοιχη με το "όταν ανοιχτεί μια συσκευασία ενός προϊόντος πέφτει η τιμή 30%". Προφανώς και παίζουν και άλλα ρόλο, αλλά παίζει και αυτό.

Σ ευχαριστώ, με καλύψες σε γενικές γραμμές, μιλάμε για αυτοκίνητο εισαγωγής γιατί πλέον δεν έχει αυτό το μοντέλο Ελλάδα. Ή και να το έχει το έχει στα 9000+€. Οπότε θέλω να μέτρο σύγκρισης εφόσον δεν μπορώ να έχω άλλες πληροφορίες για το ποιος το οδηγούσε και πως.

Σ ευχαριστώ!

Αυτο το αν ανοιχθει η συσκευασια πεφτει η τιμη 30% στη θεωρια καλο ειναι.

Στη πραξη αν δεν υπαρχει προσφορα,ο αλλος το πουλαει οσο θελει.

Προσωπικα αυτοκινητο εισαγωγης δε θα επαιρνα με τιποτα.Μονο αν ειχα αποδεχθει τη μεγαλη πιθανοτητα οτι θα εχει γυρισμενα χλμ/σαπιο απο αλατια κτλ και εαν το ανακαλυπτα δε θα χαλιομουν ιδιαιτερα.

Επισης για να πουλαει το εισαγωγης 7500 ενω τα εγχωρια τα πουλανε 9000,σε προδιαθετει για το τι ειναι το αμαξι...Αν ηταν οντως ευκαιρια,θα του εφευγε χαλαρα και στα 8000-8500.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vaggelisk14 είπε

Το "όταν ανοιχτεί μια συσκευασία ενός προϊόντος πέφτει η τιμή 30%" δεν είναι τίποτα άλλο από τσουβάλιασμα, κάποια προϊόντα θα φύγουν άνετα με 5-10% χαμηλότερη τιμή, ενώ άλλα δεν θα φύγουν ακόμα και 50% να τα προσφέρεις.

Δεν πιστεύω ότι πραγματικά θέλεις μια απάντηση αντίστοιχη με το παραπάνω τσουβάλιασμα.

Δημοσ.
Στις 10/10/2021 στις 4:07 ΜΜ, Bitbit είπε

Εξωτερικα μπορει οποιοδηποτε να δειχνει καλυτερο ανεξαρτητου χλμ.

Τα υπολοιπα ομως προβληματα δεν φαινονται με το ματι.

Αλλα στατιστικα να το παρεις, το οχημα με τα λιγοτερα χλμ θα αντεξει περισσοτερο.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αλλα στατιστικα να το παρεις, το οχημα με τα λιγοτερα χλμ θα αντεξει περισσοτερο.

Εκτός αν είναι κανένα παρατημένο που πάλι θέματα θα έχει.

Δημοσ.
Στις 11/10/2021 στις 6:15 ΜΜ, Ntinaras είπε

Αυτο ακριβως, οταν μιλαμε σε γενικες γραμμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...