Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εξης προβλημα ο εισαγγελεας με εχει στειλει 3 φορες για ακουσια νοσηλεια μετα απο αιτηση του πατερα μου οπου δεν υπηρχαν γνωματευσεις 2 ψυχιατρων οπως ο νομος οριζει.Παρολα αυτα ο εισαγγελεας μου βγαζει διαταγη να με πανε για εξεταση Γνωριζω τα δικαιωματα μου ομως ολα καταπατουνται.Πως θα εφαρμοσω τα δικαιωματα μου?Σκοπος μου δεν ειναι να κυνηγησω ουτε τον πατερα μου ουτε τους ψυχιατρους αλλα τον εισαγγελεα.Γνωριζετε ισως καποιον δικηγορο που θα μπορουσε να με βοηθησει? Τι να κανω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, drioraen είπε

Πως θα εφαρμοσω τα δικαιωματα μου?

Να επικοινωνήσεις με τον Στπ.

Σκοπος μου δεν ειναι να κυνηγησω ουτε τον πατερα μου ουτε τους ψυχιατρους αλλα τον εισαγγελεα.

Ο πατέρας σου όμως υποβάλλει την αίτηση. Ο Εισαγγελέας οφείλει να διατάξει την εξέτασή σου από ψυχιάτρους και ακολούθως να πράξει ανάλογα την γνωμάτευση 

• Like 1
Δημοσ.

Γνωριζετε ισως καποιον δικηγορο που θα μπορουσε να με βοηθησει? Τι να κανω?

Για πες πρώτα budget.

Δημοσ.
Στις 15/10/2021 στις 2:46 ΜΜ, Nabuko είπε

Να επικοινωνήσεις με τον Στπ.

Ο πατέρας σου όμως υποβάλλει την αίτηση. Ο Εισαγγελέας οφείλει να διατάξει την εξέτασή σου από ψυχιάτρους και ακολούθως να πράξει ανάλογα την γνωμάτευση 

φιλε οπως ανεφερα παραπανω ο εισαγγελεας οφειλε να απορριψει την αιτηση αν δεν συνοδευοταν απο 2 γνωματευσεις.διαβασε εδω τον νομο και δες και μονος σου ΝΟΜΟΣ 2071/1992 ΦΕΚ 123/15.07.1992 - Εκσυγχρονισμός και Οργάνωση Συστήματος Υγείας. - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (pis.gr) αρθρο 96 παρ.2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε οπως ανεφερα παραπανω ο εισαγγελεας οφειλε να απορριψει την αιτηση αν δεν συνοδευοταν απο 2 γνωματευσεις.διαβασε εδω τον νομο και δες και μονος σου ΝΟΜΟΣ 2071/1992 ΦΕΚ 123/15.07.1992 - Εκσυγχρονισμός και Οργάνωση Συστήματος Υγείας. - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (pis.gr) αρθρο 96 παρ.2

Φίλε μην τα μπερδεύεις. Η αίτηση μπορεί να γίνει από οικεία πρόσωπα και συγγενείς Α βαθμού  στον Εισαγγελέα και αυτός δεν μπορεί απευθείας να την απορρίψει αλλά δίνει παραγγελία σε αρμόδιο Νοσοκομείου (εδώ Αιγινήτειο) για εξέταση.

Η εξέταση γίνεται από δύο συνήθως ψυχιάτρους και αν αυτοί συνηγορήσουν για εγκλεισμό τότε ο Εισαγγελέας διατάσσει τον εγκλεισμό σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό θεραπευτήριο αν το ζητήσουν οι οικείοι. Αν οι ψυχίατροι δεν συνηγορήσουν τότε και ο Εισαγγελέας δεν μπορεί από μόνος του να διατάξει εγκλεισμό

Εγώ θα έλεγα πήγαινε ήρεμος και με καλή διάθεση στους ψυχίατρους και δέξου την εξέταση. Οι γιατροί δεν έχουν κάτι εναντίον σου και καλό για σένα και την υγεία σου είναι να τους ακούσεις.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...