Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, KX7 είπε

Μια απορία, στις υπόλοιπες χώρες του δυτικού κόσμου, πως μπορούν και δεν τα κάνουν αυτά; Μήπως είναι η ατιμωρησία που υπάρχει στην Ελλάδα;

Απ' όσο ξέρω μια χαρά τα ίδια κάνουν και σε άλλες χώρες, ειδικά σε χώρες με κουλτούρα σαν τη δική μας.

Με μια επίσκεψη στο YouTube θα δεις ότι δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο.

Επεξ/σία από phanispal
  • Απαντ. 734
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Το έχουμε πάει αλλού.

Μη γελιόμαστε, Αθήνα μένει κάποιος συνειδητά σχεδόν αποκλειστικά λόγω δουλειάς, επειδή επαρχία πιο δύσκολο να βρεις κάτι.

Οι μεροκαματιάρηδες λοιπόν που βγάζουν με το ζόρι το μήνα, εύκολα θα έφευγαν με την πρώτη καλή ευκαιρία.

Αυτοί που θέλουν να μένουν Αθήνα είναι οι πιο άνετοι, που αξιοποιούν αρκετά από αυτά που μπορεί να τους δώσει.

Νομίζω ότι το θέμα της εργασίας είναι ψιλοδικαιολογια όποιος θέλει να βρει δουλειά στην επαρχία μπορεί ίσως όχι αν κάνει ένα αρκετά συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά αυτά τα επαγγέλματα είμαι σίγουρος ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με τον πληθυσμό

Δημοσ.
1 hour ago, andreaspA said:

Ποσο χρονων εισαι ? Οι μισοι ανθρωποι που γνωριζω σε φαση 40-50 ετων με οικογενειες, οχι απλα θελουν, αλλα ξυπνανε και κοιμουνται με αυτο το ονειρο. Ποτε θα φυγουν απο το μπουρδελο την Αθήνα.

Όλοι οι άνθρωποι σε αυτό το ηλικιακό εύρος που παραθέτεις ξυπνάνε και κοιμούνται με το αν θα βγάλουν τον μήνα τους. 

Όχι να πάνε στο χωριό να μαζεύουν ελιές.

1 hour ago, lector said:

Φρεσκο, σημερινο (οχι οτι τις αλλες μερες ειναι διαφορετικα δηλαδη). Πρωτος ταριφας σταματημενος ακριβως κατω απο την απαγορευτικη πινακιδα. Δευτερος ταριφας σταματημενος πανω στη διαβαση. Το ηλιθιο τρενακι διπλοπαρκαρισμενο. 5 μετρα πισω απο μενα που βγαζω τη φωτο, δημοτικοι χαραμοφαηδες πινουν καφε. Τι αλλο να πουμε;

2023-10-10_200509.png

Κόβουν κλήσεις στα παρκαρισμένα. 

1 hour ago, lector said:

Τα παπακια που ειναι μαμα, μια χαρα ησυχα και αθορυβα ειναι. Μην κοιτας που ο καθε τσογλαναραιος παει και το πειραζει μοτερ εξατμισεις κλπ ακριβως με στοχο να κανει φασαρια και αντι να τον στειλουν εξορια σε κανα ξερονησι να γυρναει γυρω γυρω με το χρεπι του απλα τον χαζευουν πινοντας το φρεντο τους. 

Τα παπάκια έχουν θορυβώδεις εξατμίσεις,κυρίως γιατί δεν τους βλέπει κανείς και με τον θόρυβο τους ακούνε.

Αλλά αυτό λύνεται πολύ εύκολα. 

Απαγορεύεις τις εισαγωγές ελεύθερων εξατμίσεων(ή όπως αλλιώς τις λένε).

Αλλά νομίζω είναι ευνόητο πως δεν θα γίνει ποτέ αυτό 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ποσο χρονων εισαι ? Οι μισοι ανθρωποι που γνωριζω σε φαση 40-50 ετων με οικογενειες, οχι απλα θελουν, αλλα ξυπνανε και κοιμουνται με αυτο το ονειρο. Ποτε θα φυγουν απο το μπουρδελο την Αθήνα.

Πραγματικά δεν ξέρω πολλούς να θέλουν να φύγουν από την Αθήνα. Οι περισσότεροι απλα το λενε. Αλλά δεν μπορουν να ζήσουν έξω από την Αθήνα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Το σκέφτομαι και εγώ πολλες φορές. Ξέρεις τι με κρατάει; η υγεία. Να σου κάτσει καμία στραβή με τα παιδιά και να είσαι σε ένα νησί. Ή ακόμη και στην Τρίπολη ας πούμε. Ή Σπάρτη κτλ. Κανένας δεν θέλει σοβαρά να φύγει από εδώ. Απλά θελουν να παραπονιούνται. Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι ενοίκιο είναι. Αλλά κανένας δεν το κουνάει. 

10 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Όλοι οι άνθρωποι σε αυτό το ηλικιακό εύρος που παραθέτεις ξυπνάνε και κοιμούνται με το αν θα βγάλουν τον μήνα τους. 

Κόβουν κλήσεις στα παρκαρισμένα. 

Τα παπάκια έχουν θορυβώδεις εξατμίσεις,κυρίως γιατί δεν τους βλέπει κανείς και με τον θόρυβο τους ακούνε.

Αλλά αυτό λύνεται πολύ εύκολα. 

Απαγορεύεις τις εισαγωγές ελεύθερων εξατμίσεων(ή όπως αλλιώς τις λένε).

Αλλά νομίζω είναι ευνόητο πως δεν θα γίνει ποτέ αυτό 

Δεν πρόκειται σε αυτό το κράτος να γίνει κάτι τέτοιο. Είχε τύχει μια φορά να είμαι Μόναχο, περίοδο Χριστουγέννων. Είχαν παρκάρει 2 meecedes πανάκριβες παράνομα σε μη κεντρικό δρόμο. Τις μάζεψαν με γερανό. Η κλήση δεν είναι κάτι. Την σβήνουν την κάνουν κτλ. Μάζεψε το με γερανό και ψάξε να το βρεις μετά. 

• Like 2
Δημοσ.

Για τους δύο φίλους που τσακώνονται για νοητές γραμμές και για νοητους και ανόητους κύκλους 

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας σου λέει να οδηγάς λαμβάνοντας υπόψιν και τις παραμέτρους του περιβάλλοντος. Δεν μπορεί δηλαδη να ακολουθείτε κατά γράμμα ο κανόνας. 

Αν δηλαδή υπάρχει πινακίδα με όριο 130, εσύ πρέπει να πας με 130, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε έχει ομίχλη; προφανώς όχι.

Αν τρακάρεις και σκοτώσεις 5-6 θα πεις στον δικαστή ότι πήγαινες με το όριο;  

Να σοβαρευτούμε λίγο και να βάλουμε στη συζήτηση κάτι που έχουμε χάσει χρόνια. Την κοινή λογική.

• Like 2
Δημοσ.

εμεις εδω γράφουμε 45 σελίδες και η κυβέρνηση και η περιφέρεια μαζί, τα τελευταια 10 χρόνια πόσες κινήσεις εχει κάνει για τον περιορισμό της κίνησης? μηδεν. ακριβως μηδεν...

Δεν υπάρχει καμια βούληση να μειωθεί η κίνηση ή οι παρανομίες των οχημάτων. στου κουφου την πορτα οσο θέλεις βροντα λοιπον. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ο δικός σου κύκλος ναι, ο δικός μου όχι. 

Και το ονειρεύεται να φύγει δεν μου λέει κάτι. Και εγώ ξέρω ότι το 50% με όσους έχω μιλήσει σκέφτηκαν να φύγουν εξωτερικό αλλά δεν έφυγαν. Άμα θες να φύγεις για κάπου τότε φεύγεις και κοιτάς να δεις τι θα κάνεις στο μέρος που στοχεύεις. Αν περιμένεις ποτέ θα βγάλεις περισσότερα λεφτά, πότε θα γίνουν υποδομές και νοσοκομεία, πότε θα βρεις δουλειά με ισάξια χρήματα και πολλα αλλα, δεν θα γίνουν ποτέ και δεν θα φύγεις ποτέ σου.

Αφου αναγνωριζεις λοιπον οτι ειναι θέμα κύκλου, μην πιστευεις οτι συνολικα δεν θελει ο κοσμος να φυγει.

Οσο αφορα τα υπολοιπα, ακριβως αυτα σχολιαζουμε εδω. Οτι αν η remote εργασια ειχε μεινει νομοθετικα, παρα πολλοι θα ειχαν φυγει στην επαρχια. Ειναι εντελως βλακώδες να χανεις 2 ωρες απο την ζωη σου μεσα στο λεκανοπεδιο, οδηγωντας ή αλλαζοντας λεωφορεια, για πας να κατσεις σε ενα γραφειο με ενα pc.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Αυτοί που θέλουν να μένουν Αθήνα είναι οι πιο άνετοι, που αξιοποιούν αρκετά από αυτά που μπορεί να τους δώσει.

Πραγματι. Εχω επιλογες. Που να μποτιλιαριστω σημερα? εχω δεκαδες επιλογες! :D

2 ώρες πριν, KX7 είπε

Μια απορία, στις υπόλοιπες χώρες του δυτικού κόσμου, πως μπορούν και δεν τα κάνουν αυτά; Μήπως είναι η ατιμωρησία που υπάρχει στην Ελλάδα;

Απλη ειναι η απαντηση.

Συνθήκες που μπορεις να περπατησεις, και οχι γκρεμισμενα πεζοδρομια με υψος 30 ποντους, με δεντρα, θαμνους, κολωνακια και τσιμεντόμπαλες. (Ειμαι περιεργος τι αλλη μαλακια θα σκεφτούν οι δημαρχοι να βαλουν επανω στα πεζοδρομια!)

Συγκοινωνία γρηγορη, συχνη και παντου.

Απαγορευεται το παρκινγκ στους δρομους. Παρκαρεις βασικα σε υπογεια γκαραζ. 

Το πρωτο ειναι ο λογος που παιρνουμε αμαξι για να παμε στο περιπτερο. Δεν υπαρχουν συνθήκες για να περπατησει ανθρωπος. Συνεπως παιρνεις αμαξι ακομα και για 100μ.

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Στον κυκλο σου. Οχι στον δικο μου. Αυτη η μιζέρια δεν συμβαδίζει με την πραγματική εικόνα έξω. Δεν ειναι ολοι κατι μεταξυ πειναλα και αστεγου. Υπαρχουν και τετοιοι ανθρωποι, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφία.
Ασχετα που γνωρίζω και ανθρωπους του βασικου μισθου, που και αυτοι ξυπνανε και κοιμουνται με το ποτε θα φύγουν στο χωριο τους.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για όλη την Ελλάδα ουτε καν την Αθήνα αυτό που λες. Μπορεί να έχεις η να είχες στις περιοχές που έμεινες. Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη και σημεία στην Αθήνα που θέλει μπόλικο περπάτημα για να βρεις όχι εστιατόριο η καφετέρια αλλά και κάποιο οποιοδήποτε μαγαζί ή κατάστημα εκτός από κατοικίες. 

Παρόλα αυτά είμαι υπέρ όπου μπορείς, ακομα κι αν είναι μεγάλη η απόσταση, να αποφεύγεις το ΙΧ, δεν θα το κανουν πολλοί όμως θα προτιμήσουν το ΙΧ τους.

Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά περιοχές που είναι μακριά αυτά τα μαγαζιά, λογικά δεν έχουν και τόσο μεγάλο θέμα με τα αυτοκίνητα, όσο εμείς στο κέντρο. Το παραπάνω σκηνικό, του να βλέπεις με αλάρμ αυτοκίνητα έξω από καφετέριες και φούρνους, είναι καθημερινό σκηνικό και Ζωγράφου που μένω, αλλά και Παγκράτι, Καλλιθέα, Αμπελοκήπους που πηγαίνω συχνά. Και να κλείνουν λεωφορεία συνέχεια, και χαμός με τις κόρνες για πόση ώρα μέχρι να εξυπηρετηθεί. 

Αστείο μεν αλλά ακόμα και στο χωριό μου στην επαρχία έχει καφέ και φούρνο 5 λεπτά περπάτημα, και εκεί με χαρά θες να πας με τα πόδια γιατί περπατάς στη φύση, και ας έχει άπλετο χώρο για αμάξια.

Παντως αυτό το πράγμα όπως πχ στην  Αρτεμιδα, που είναι ένας κεντρικός δρόμος που έχει πάνω όλα τα μαγαζιά, και θες 10 λεπτά να διασχίσεις 100 μέτρα από τα διπλοπαρκαρισμένα… Είναι και ο κακός σχεδιασμός πόλης, αλλά είναι και η νοοτροπία κάποιων που αδίστακτα διπλοπαρκάρουν για να εξυπηρετήσουν τις ασήμαντες ανάγκες τους, εις βάρος των άλλων.

Περαστε μια βόλτα σε κρίσιμη ώρα από Γ. Αυξεντίου, Παπάγου, Παπαδιαμαντοπούλου, Υμηττού, Φιλολάου, να δείτε πόση κίνηση έχουν λόγω διπλοπαρκαρισμενων… Και μιλάμε για 2 περιοχές που αυτοί οι δρόμοι είναι κεντρικοί για να μπεις και να βγεις από αυτές…

• Like 2
Δημοσ.

Αφου αναγνωριζεις λοιπον οτι ειναι θέμα κύκλου, μην πιστευεις οτι συνολικα δεν θελει ο κοσμος να φυγει.

Οσο αφορα τα υπολοιπα, ακριβως αυτα σχολιαζουμε εδω. Οτι αν η remote εργασια ειχε μεινει νομοθετικα, παρα πολλοι θα ειχαν φυγει στην επαρχια. Ειναι εντελως βλακώδες να χανεις 2 ωρες απο την ζωη σου μεσα στο λεκανοπεδιο, οδηγωντας ή αλλαζοντας λεωφορεια, για πας να κατσεις σε ενα γραφειο με ενα pc.

Π

Στον κυκλο σου. Οχι στον δικο μου. Αυτη η μιζέρια δεν συμβαδίζει με την πραγματική εικόνα έξω. Δεν ειναι ολοι κατι μεταξυ πειναλα και αστεγου. Υπαρχουν και τετοιοι ανθρωποι, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφία.
Ασχετα που γνωρίζω και ανθρωπους του βασικου μισθου, που και αυτοι ξυπνανε και κοιμουνται με το ποτε θα φύγουν στο χωριο τους.

1 στους 4 ειναι φτωχος στην ελλαδα και εχουμε το 3 υψηλοτερο ποσοστο της ευρωπης μετα απο Ρουμανια και Βουλγαρια.

Τι συνιστά φτώχεια

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος φτώχειας ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού, το συνολικό ατομικό ισοδύναμο εισόδημα του οποίου είναι χαμηλότερο του 60% του διάμεσου εισοδήματος της χώρας. Από την άλλη, το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε κατάσταση σοβαρής υλικής αποστέρησης υπολογίζεται μέσα από έναν κατάλογο δεκατριών αγαθών και υπηρεσιών, που αφορούν είτε τα νοικοκυριά είτε τα άτομα. Σε περίπτωση που ο πληθυσμός δηλώνει ότι στερείται τουλάχιστον επτά από τα δεκατρία αγαθά ή υπηρεσίες, τότε θεωρείται ότι βρίσκεται σε σοβαρή υλική αποστέρηση. Σε επίπεδο νοικοκυριών, ο κατάλογος δυσκολιών ανταπόκρισης αφορά την: 1) δυσκολία / ευκολία πληρωμής πάγιων λογαριασμών, 2) δυνατότητα πραγματοποίησης μιας εβδομάδας διακοπών, 3) δυνατότητα διατροφής που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, 4) δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε έκτακτες δαπάνες, 5) δυνατότητα κατοχής και χρήσης Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου και 6) ικανοποιητική δροσιά - θέρμανση κατά τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες, αντίστοιχα. Παράλληλα, σε επίπεδο ατόμων ή μελών νοικοκυριού, οι διαστάσεις της υλικής αποστέρησης αφορούν τη δυνατότητα: 7) πρόσβασης στο διαδίκτυο, 😎 ευκολίας αντικατάστασης φθαρμένων ρούχων με καινούργια, 9) κατοχής δύο ζευγαριών υποδημάτων, 10) δαπάνης χρημάτων για τον εαυτό του σε εβδομαδιαία βάση, 11) να συναντά φίλους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, για έναν καφέ / ποτό /γεύμα στο σπίτι, 12) συμμετοχής σε δραστηριότητες αναψυχής έναντι αντιτίμου, 13) αντικατάστασης επίπλων όταν φθείρονται ή καταστρέφονται.

Τέλος, ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά χαμηλής έντασης εργασίας αφορά τα άτομα ηλικίας 0-64, τα οποία δηλώνουν ότι εργάστηκαν λιγότερο από 20% της δυνητικής διάρκειας. Η τελευταία προσδιορίζεται από τη συνήθη απασχόληση κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και υπολογίζεται ως ο λόγος μεταξύ των μηνών κατά τους οποίους τα μέλη του νοικοκυριού εργάζονταν κατά το προηγούμενο έτος και του αντίστοιχου αριθμού των μηνών που θα μπορούσαν δυνητικά να είχαν εργαστεί κατά την ίδια περίοδο.

Το κανεις συνέχεια, επεκτεινεις την προσωπικη σου εμπειρια στο συνολο. Αυτο περα του γεγονοτος οτι δημιουργεις μια στρεβλη εικονα για το περιβαλλον που ζεις, σε κανει και εκτιθεσαι οταν προβαλεις την προσωπικη σου αποψη. Κοιταξε το λιγο γιατι τα γραπτα μενουν.

20_ftoxeia_9_7.jpg

Δημοσ.

Απλη ειναι η απαντηση.

Συνθήκες που μπορεις να περπατησεις, και οχι γκρεμισμενα πεζοδρομια με υψος 30 ποντους, με δεντρα, θαμνους, κολωνακια και τσιμεντόμπαλες. (Ειμαι περιεργος τι αλλη μαλακια θα σκεφτούν οι δημαρχοι να βαλουν επανω στα πεζοδρομια!)

Το πρωτο ειναι ο λογος που παιρνουμε αμαξι για να παμε στο περιπτερο. Δεν υπαρχουν συνθήκες για να περπατησει ανθρωπος. Συνεπως παιρνεις αμαξι ακομα και για 100μ.

δεν ξέρω αν έχετε ζήσει σε άλλες μεγάλες πάλεις έξω κλπ γενικός το να ζεις σε μια μεγαλη πόλη δεν ειναι μόνο η δουλειά ειναι ο τρόπος ζωής, είσαι για αρχη σχεδόν ανωνύμως ετσι δεν γίνεσαι κάθε τόσο "πρωτοσέλιδο" στο χωρίο και κουτσομπολιό  και κάνεις ότι γουστάρεις. Στην πόλη όλα ειναι δίπλα ότι θέλεις να κάνεις σε ότι θέλεις να κάνεις να αγοράσεις να δεις να δοκιμάσεις όλα ειναι εκει
ειναι και τα μαγαζιά για εξόδους και πολλά πολλά αλλα
πάρα πολλά άτομα δεν μπορουν να τ αφήσουν αυτά και μια ζωή στο χωρίο στην πράξη ειναι κατάθλιψη

αυτό που θελουν όλοι και λίγοι μπορουν να το έχουν να ζουν ελάχιστα χιλομετρα έξω από την πόλη φάση 10 λεπτά οδήγησης σε μια μονοκατοικία με την αυλη της και ολα της 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Απλη ειναι η απαντηση.

Το βασικό μου επιχείρημα είναι ότι άμα ήθελε πραγματικά να φύγει ο κόσμος, θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη αυτό σε μαζική κλίμακα. Τα προβλήματα της Αθήνας δεν τα μάθαμε το 2023, ούτε το 2003, ούτε το 83. Άμα ψάξεις απόψεις και.πηγές, παλιά περιοδικά η εφημερίδες,.η συσσώρευση πληθυσμού και το πρόβλημα στο κέντρο είχε αρχίσει να θίγεται από το 60-70, μπορώ ακόμα να βρω μια από τις πρώτες βουβές ταινίες της φίνος φιλμ με τον Κωνσταντάρα που βάζανε μεγάλες λεζάντες και όταν στην αρχή έδειχνε το κέντρο της Αθήνας έγραφαν "Χάος, κίνηση, μπάχαλο". 

Έπρεπε λοιπόν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, να ξεκινήσει ένα κύμα μαζικού γυρισμού στην επαρχία. Απεναντίας έγινε το αντίστροφο, παππούδες και προπαπουδες έφυγαν από την ζωή, γενιές μεγάλωσαν στην Αθήνα και έκαναν παιδιά, εγγόνια, χάνοντας κάθε σχέση και σύνδεση με τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, πολλοί επαρχιώτες εκτός από την Αθήνα έφυγαν στο εξωτερικό, ακίνητα και περιουσίες εγκαταλειφθηκαν και έγιναν ερείπια. 

Δεν ξέρω λοιπόν για ποια χωρια και ποια επαρχία ονειρεύονται κάποιοι ότι μπορεί να φύγει πολύς κόσμος και να αναπτυχθεί σήμερα. Υπόψην, πως υπάρχουν νησιά και τουριστικά μέρη που οταν έρχεται το καλοκαίρι, στους ντόπιους δεν αρέσει καθόλου ότι αυξάνεται ο κόσμος, το ανέχονται βέβαια επειδή είναι παροδικό και έρχεται χρήμα. 

Ο κύκλος μου, δεν είναι αντιπροσωπευτικος μόνο όσον αφορά τους στενούς συγγενείς μου αφού έχει χαθεί κάθε σχέση με την επαρχία ούτε έχουμε κανέναν εκεί. Είχαμε 3-4 συγγενείς που ο ένας έφυγε Θεσσαλονίκη όταν παντρεύτηκε και οι άλλοι πήγαν σε κάτι επαρχιακά μέρη όταν γερασαν και πήραν σύνταξη, αλλά έχουμε και  άλλους 15 που μένουν Αθήνα. 

Ο κύκλος μου όμως όσον αφορά φίλους και άλλους γνωστούς εκτός συγγενών δηλαδή, θεωρώ πως είναι αρκετά αντιπροσωπευτικος του γενικού πληθυσμού. Δεν τους βλέπω όλους να ψήνονται για να μετακομίσουν μόνιμα στα μέρη καταγωγής τους, κάποιοι έφυγαν σε άλλες πόλεις όταν παντρεύτηκαν, οι μισοί επέστρεψαν Αθήνα μετά από λίγα χρόνια όταν έκαναν παιδιά επειδή οι δουλειές στην Αθήνα έδιναν υψηλότερους μισθούς από την επαρχία. Άλλοι ήθελαν να κάνουν μεταπτυχιακό και έφυγαν πάλι από το χωριό και ήρθαν εδώ. Άλλοι πηγαινοερχονται μεταξύ Αθήνας και μέρους καταγωγής τους. Κάτι που να είναι μόνιμο και σίγουρο σε στυλ, ρίχνω μαύρη πέτρα πίσω μου από την πόλη και αρχίζω μια ζωή στο χωριό, δεν το βλέπω, δεν το αντιλαμβάνομαι. 

Δημοσ.
Στις 3/10/2023 στις 6:41 ΜΜ, andreaspA είπε

Ξηλωμα ολες οι νερατζιες, πευκα, δεντρα

Οτι να'ναι.
Στο δημοτικο δε σου μαθαν τιποτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, phanispal είπε

https://www.carandmotor.gr/nea/85hronos-pire-nomo-sta-heria-toy-thesi-parkingk

Τυχαίο παράδειγμα από Γερμανία, μια από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου που κανείς δεν ενοχλεί κανέναν με το αυτοκίνητό του και δεν προβαίνει σε αυτοσχέδιες λύσεις.

Με μια σημαντική διαφορά.Εκεί σε μια χώρα 100 εκατομμυρίων κάτι τέτοιο είναι η εξαίρεση και θα το δεις υπερβολικά σπάνια,και γίνεται είδηση,

εδω θα το δεις σε 1000πλασιο ποσοστό αναλογικά και είναι καθημερινότητα.

Μην πω για ραμπες αναπήρων  και διαβάσεις πεζών.

Τελος,στην Ελλάδα δεν είναι η μοναδική πόλη η Αθήνα και όλα τα αλλα είναι χωριά.Υπάρχουν και άλλες πόλεις.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Black Demis είπε

δεν ξέρω αν έχετε ζήσει σε άλλες μεγάλες πάλεις έξω κλπ γενικός το να ζεις σε μια μεγαλη πόλη δεν ειναι μόνο η δουλειά ειναι ο τρόπος ζωής, είσαι για αρχη σχεδόν ανωνύμως ετσι δεν γίνεσαι κάθε τόσο "πρωτοσέλιδο" στο χωρίο και κουτσομπολιό  και κάνεις ότι γουστάρεις. Στην πόλη όλα ειναι δίπλα ότι θέλεις να κάνεις σε ότι θέλεις να κάνεις να αγοράσεις να δεις να δοκιμάσεις όλα ειναι εκει
ειναι και τα μαγαζιά για εξόδους και πολλά πολλά αλλα
πάρα πολλά άτομα δεν μπορουν να τ αφήσουν αυτά και μια ζωή στο χωρίο στην πράξη ειναι κατάθλιψη

αυτό που θελουν όλοι και λίγοι μπορουν να το έχουν να ζουν ελάχιστα χιλομετρα έξω από την πόλη φάση 10 λεπτά οδήγησης σε μια μονοκατοικία με την αυλη της και ολα της 

να ζησεις στην επαρχια δεν σημαινει αναγκαστικα να ζησεις στα Αγραφα ή στο Λυκότραφο!
Επαρχια ειναι η Κορινθος, ειναι η Πατρα, το Αιγιο, είναι η Αμαλιαδα, Πύργος (ολα αυτα με τα χωρια γυρω τους).
Επαρχια ειναι ακομα και το Καπανδριτι, η Σταμάτα, Το κρυονερι, Τα οινοφυτα, Η Χαλκιδα.
Η Remote εργασια θα γεμιζε κοσμο αυτα τα μέρη. Ουτε στο Καπανδριτι δεν μπορεις να πας να μείνεις αν πρεπει να ερχεσαι καθε μερα στην Αθηνα.
Για τον κοσμο που εχω εγω διπλα μου παντως, καταθλιψη ειναι η ζωη στην Αθηνα. 
Καταθλιψη ειναι να εχεις κλειδωμενα δυο παιδια στο διαμερισμα στου Ζωγραφου και να ψαχνεις 10 το βραδυ να τα πας στο παρκο διπλα γιατι εχουν αρχισει και ανεβαινουν στους τοιχους αντι να κοιμηθουν.
Καταθλιψη ειναι οτι δεν μπορεις να βρεθεις με εναν φιλο γιατι ειναι ταξιδι ολοκληρο.
Καταθλιψη ειναι οτι , οτιδηποτε και αν κανεις πρεπει να φας 1 ωρα στο μποτιλιαρισμα και ωρα να ψαχνεις να παρκαρεις.
Καταθλιψη ειναι οτι περναει η πάπια απο κατω με την Sebring και τριβελιζει τα αυτια.
Αν παλι εισαι 20 χρονων ελευθερος, τοτε δεν το συζητώ. Αθηνα. Και μαλιστα Αθηνα κέντρο. Να πηγαινεις στην Πλατεια Αγ Ειρηνης να πινεις ποτακια.

Στην τελικη.. αντιγραφη χρειαζεται. Φιλος μου προγραμματιστης SAP ο covid του αλλαξε την ζωη. ΟΛΑ τα project του πια ειναι remote. Επέστρεψε στην ιδιαιτερη πατριδα του την Ροδο και δουλευει για ολο τον πλανήτη.

5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Το βασικό μου επιχείρημα είναι ότι άμα ήθελε πραγματικά να φύγει ο κόσμος, θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη αυτό σε μαζική κλίμακα. Τα προβλήματα της Αθήνας δεν τα μάθαμε το 2023, ούτε το 2003, ούτε το 83

Εχει καμια σχεση η Αθηνα του 1983 με την Αθηνα του 2023 ? Στην αθηνα του 1983 εκανα ποδηλατο και κατεβαινα απο το Νεο Ηρακλειο στον Πειραια με το BMX, και επαιρνα τον ηλεκτρικο για να ανεβω.

Λ.Ηρακλειου, Πατησιων, Ομονοια, Πειραιως και εφτανα Πειραια. 
Εκεί γύρω στον 15αυγουστο θυμαμαι χαρακτηριστικα να περπαταω στην Πατησιων στην διπλη διαχωριστικη γραμμη.

Δεν ειπα ποτε οτι με την remote εργασιας θα εφευγαν αυριο 2 μυρια κόσμος να παει σε οποιο χωριο βρει στα βουνα. Θα βοηθουσε στην αποκέντρωση ομως. Θα βοηθούσε στο να ζουμε εστω σε περισσοτερες μικροτερες πολεις. Θα βοηθουσε να μεγαλωσει ο νομος αττικης. Να επεκταθει προς τα πανω ή προς τα κάτω.
Η Κορινθος για παραδειγμα θα μπορουσε να ηταν παραδεισος για να ζει ανθρωπος. 50λεπτα απο την Αθηνα, μπροστα στην Θαλασσα.
Εχω συνάδελφο που την φέρνουν απο την Ακράτα στην λ. Συγγρου για να κατσει στο pc. Επι covid και remote εργασια μου απαντουσε σε email στις 10 το βραδυ πριν ξεκινησουν οι Αγριες Μελισσες. Σημερα στις 17.01 εχει σηκωθει απο την καρεκλα της στην Συγγρου και εφυγε!

Υπαρχουν περιουσιες που μενουν ανεκμετάλευτες στην επαρχια, ενω θα μπορουσαν να γινουν μονιμες κατοικίες.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...