Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους,

Έχω μια ηθική ανησυχία την οποία θα ήθελα να μοιραστώ, γιατί στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα τίτλων.

Μιλάω με έναν φίλο μου που ζει στην Ολλανδία και έχουμε προσέξει ότι οι διαθέσιμοι τίτλοι σε άλλες χώρες τις Ευρώπης είναι μακράν περισσότεροι από ότι σε εμάς, σε όλες τις streaming υπηρεσίες.
      Εγώ προσωπικά ποτέ δεν αγοράζω πειρατικά προϊόντα, είτε αυτό είναι ένα πρόγραμμα των 2 ευρώ είτε συνδρομές σε Adobe κλπ. Όλα original, γιατι ξέρω το κακό που κάνει η πειρατεία στον δημιουργό και την αδικία προς αυτούς που που είναι νόμιμοι.
      Στις ταινίες συμπεριφέρομαι διαφορετικά. Πληρώνω κάθε μήνα Netflix, Prime, Apple TV και έχω και Rakuten αλλά βασικές ταινίες που στις πλατφόρμες αυτές είναι διαθέσιμες στο εξωτερικό σε εμάς δεν είναι. Και δεν μιλάω για κατ΄ εξαίρεση 2-3 τίτλους. Μιλάω για πολλές ταινίες και μάλιστα καλές παραγωγές.
Οπότε τι κάνω, πληρώνω όλες τις πλατφόρμες και ότι μπορώ να δω από αυτές και μου αρέσει, το βλέπω. Ότι δεν έχει απλά το κατεβάζω και το βλέπω.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί έχουμε τόσο περιορισμό στους τίτλους, όταν γνωστός μου ας πούμε στη Βουλγαρία έχει διαθέσιμους περισσότερους τίτλους από ότι εμείς. Το θεωρώ άδικο προς αυτόν που πληρώνει τα ίδια λεφτά για την ίδια πλατφόρμα αλλά επειδή βρίσκεται σε διαφορετική χώρα να μην έχει πρόσβαση στα ίδια. Τελικά θεωρείται αυτό πειρατεία ή διεκδίκηση των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να είχα; (αφού πληρώνω τα ίδια λεφτά για τις ίδιες πλατφόρμες, όχι κάτι λιγότερο)

Δημοσ.

1) Ξεχνάς ότι το χρήμα δεν έχει την ίδια αξία σε όλες τις χώρες...

2) Ξεχνάς ότι οι -οποιεσδήποτε- υπηρεσίες δεν έχουν τον ίδιο ανταγωνισμό/ζήτηση/μέγεθος κοινού/κόστος λειτουργείας σε όλες τις χώρες...

Όταν σε μία χώρα υπάρχει ανταγωνισμός και όχι καρτέλ είναι φυσικό να βλέπουμε καλύτερες τιμές.

Δημοσ.
1 hour ago, Milkywaygrad said:

Γειά σε όλους,

Έχω μια ηθική ανησυχία την οποία θα ήθελα να μοιραστώ, γιατί στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα τίτλων.

Μιλάω με έναν φίλο μου που ζει στην Ολλανδία και έχουμε προσέξει ότι οι διαθέσιμοι τίτλοι σε άλλες χώρες τις Ευρώπης είναι μακράν περισσότεροι από ότι σε εμάς, σε όλες τις streaming υπηρεσίες.
      Εγώ προσωπικά ποτέ δεν αγοράζω πειρατικά προϊόντα, είτε αυτό είναι ένα πρόγραμμα των 2 ευρώ είτε συνδρομές σε Adobe κλπ. Όλα original, γιατι ξέρω το κακό που κάνει η πειρατεία στον δημιουργό και την αδικία προς αυτούς που που είναι νόμιμοι.
      Στις ταινίες συμπεριφέρομαι διαφορετικά. Πληρώνω κάθε μήνα Netflix, Prime, Apple TV και έχω και Rakuten αλλά βασικές ταινίες που στις πλατφόρμες αυτές είναι διαθέσιμες στο εξωτερικό σε εμάς δεν είναι. Και δεν μιλάω για κατ΄ εξαίρεση 2-3 τίτλους. Μιλάω για πολλές ταινίες και μάλιστα καλές παραγωγές.
Οπότε τι κάνω, πληρώνω όλες τις πλατφόρμες και ότι μπορώ να δω από αυτές και μου αρέσει, το βλέπω. Ότι δεν έχει απλά το κατεβάζω και το βλέπω.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί έχουμε τόσο περιορισμό στους τίτλους, όταν γνωστός μου ας πούμε στη Βουλγαρία έχει διαθέσιμους περισσότερους τίτλους από ότι εμείς. Το θεωρώ άδικο προς αυτόν που πληρώνει τα ίδια λεφτά για την ίδια πλατφόρμα αλλά επειδή βρίσκεται σε διαφορετική χώρα να μην έχει πρόσβαση στα ίδια. Τελικά θεωρείται αυτό πειρατεία ή διεκδίκηση των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να είχα; (αφού πληρώνω τα ίδια λεφτά για τις ίδιες πλατφόρμες, όχι κάτι λιγότερο)

ναι θεωρειται πειρατεια .οι παροχες σου ειναι αυτες .πχ μια δυο τρεις.οτι δεν εχεις την 4η παροχη που εχει ενας αλλος σημαινει πολυ απλα οτι αν δεν θες δεν κανεις εγγραφη και οχι να κατεβαζεις πειρατικα.. δεν σε κοροιδευουν.απο πριν ξερεις πχ οτι δεν υπαρχουν καποια καναλια για παραδειγμα. και αν δεν το ξερεις συνηθως υπαρχει δωρεαν ενας μηνας. οποτε οτι δεν σου δινουν δωρο μια κουκουλα για το αμαξι οπως κανουν πχ στην βουλγαρια δεν σημαινει οτι θα πας να την κλεψεις.απλα δεν αγοραζεις.

Δημοσ.

Ηθικό θέμα με την πειρατεία δεν τίθεται, imho.
Ειναι guilty pleasure, το κάνεις και δεν το λες πουθενά. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δημοσ.

Δεν είναι ίδια περίπτωση. Μπορείς να αγοράσεις καπνό, τσιγάρα, φάρμακα από το εξωτερικό;

Ειδικά για τις υπηρεσίες streaming, υπάρχουν άδειες και συμφωνίες ανά χώρα και δεν επιτρέπεται η πώληση και θέαση στις άλλες με νόμιμο τρόπο.

Δημοσ.

Στην Ελλαδα με ποιον εχουν συμφωνήσει για να πληρωνει ο Ελληνας περισσοτερα και να βλεπει λιγοτερα απο τον Αμερικανο.

Δημοσ.
13 minutes ago, jkoukos said:

Δεν είναι ίδια περίπτωση. Μπορείς να αγοράσεις καπνό, τσιγάρα, φάρμακα από το εξωτερικό;

Ειδικά για τις υπηρεσίες streaming, υπάρχουν άδειες και συμφωνίες ανά χώρα και δεν επιτρέπεται η πώληση και θέαση στις άλλες με νόμιμο τρόπο.

Ναι αλλά όταν ένα μοντέλο δεν έρχεται Ελλάδα και το αγοράσει κάποιος από το εξωτερικό, πειρατεία δεν λέγεται? 

Κάτι τέτοιο παίζονταν και με κάτι κινητά που επειδή ήταν εισαγωγής η επίσημη αντιπροσωπία δεν τα αναλάμβανε.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Στην Ελλαδα με ποιον εχουν συμφωνήσει για να πληρωνει ο Ελληνας περισσοτερα και να βλεπει λιγοτερα απο τον Αμερικανο.

Δεν υπάρχουν όλοι οι τίτλοι παντού. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καμμία χώρα που να τους έχει όλους. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αδειών και προϋπολογισμού. Δες δύο σχετικά άρθρα που αναλύεται το θέμα.

https://www.makeuseof.com/tag/watch-everything-netflix-matter-live/

https://www.pcmag.com/news/these-countries-have-the-best-netflix-catalogs?amp=true

50 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Ναι αλλά όταν ένα μοντέλο δεν έρχεται Ελλάδα και το αγοράσει κάποιος από το εξωτερικό, πειρατεία δεν λέγεται? 

Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς το αγοράσεις στο εξωτερικό και να το φέρεις στη χώρα μας;

Μια χαρά γίνεται αρκεί να εισαχθεί σύμφωνα με τον προβλεπόμενο νόμο και φυσικά να πληρωθούν φόροι, τέλη κλπ. Είναι πρόβλημα τι γίνεται με την υποστήριξη (βλάβες, συντήρηση κλπ) αν δεν υπάρχει αντιπροσωπεία, αλλά αν το οικονομικό δεν είναι θέμα, όλα γίνονται.

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι ειμαστε μικρη αγορα και μας αντιμετωπίζουν σαν την ψοροκοστενα αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι θα το δεχτω κιόλας.Ιδιαίτερα οταν πληρώνω περισσότερα.

Απο την αλλη βεβαια αυτο δεν αποτελει δικαιολογια για πειρατεια.Ετσι και αλλιώς δεν χρειάζεται δικαιολογία.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Καταλαβαινω οτι ειμαστε μικρη αγορα και μας αντιμετωπίζουν σαν την ψοροκοστενα αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι θα το δεχτω κιόλας.Ιδιαίτερα οταν πληρώνω περισσότερα.

Διάβασες τα άρθρα; Αν ναι, μήπως σου διέφυγε ότι έχουμε περισσότερους τίτλους διαθέσιμους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και παράλληλα σε νέα έργα ειδικά του box office στεκόμαστε πολύ καλά;

Τι δεν δέχεσαι και από ποιον πληρώνεις περισσότερα;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Καταλαβαινω οτι ειμαστε μικρη αγορα και μας αντιμετωπίζουν σαν την ψοροκοστενα αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι θα το δεχτω κιόλας.Ιδιαίτερα οταν πληρώνω περισσότερα

Τότε σταμάτα να τους πληρώνεις για να περάσεις το μήνυμα σου... 

1 ώρα πριν, SPY_oo7 είπε

Λογική 5χρονου...

Μην αγοράζεις καλέ μου φίλε την υπηρεσία μιας και  θεωρείς ότι σε κοροϊδεύει... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τους πληρώνω ουτε βλεπω γενικα .Δεν κανω επανάσταση ουτε πέφτω απο τα σύννεφα απλα δεν δικαιολογώ  την λογικη καποιου μανατζερ που χωριζει τον πλανητη σε κατηγοριες γιατι ετσι συμφέρει το μαγαζι που δουλευει.Εχει σημασία το πως βλέπεις καποια πραματα στην ζωη σου.

Επεξ/σία από SPY_oo7
Δημοσ.

Βάλε  φίλε μου ένα vpn και βλέπε ότι βλέπει και ο Αμερικάνος. Ποιο είναι το πρόβλημα; Όσο για το πως χωρίζουν τον πλανήτη, αυτό πάντα συνέβαινε και πάντα θα συμβαίνει.

Τώρα για τις ταινίες συγκεκριμένα, το  βασικό πρόβλημα είναι η κινηματογραφική τους προβολή (αναφέρομαι στις mainstream ταινίες φυσικά), όπου, αν δεν παιχτεί στους κινηματογράφους μια χώρας δεν μπορεί να εμφανιστεί σε stream υπηρεσίες όπως netfilx, amazon κτλ στην χώρα αυτήν (λογικό φαντάζομαι). Επίσης, αν για μια ταινία έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα προβολής από κάποιο κανάλι ή μπουκέτο (nova/cosmote) τότε είναι φυσικό η ταινία αυτή να μην μπορεί να εμφανιστεί στις stream υπηρεσίες για την χώρα αυτήν.

Δημοσ.
4 hours ago, SPY_oo7 said:

Απο την αλλη βεβαια αυτο δεν αποτελει δικαιολογια για πειρατεια.Ετσι και αλλιώς δεν χρειάζεται δικαιολογία.

δεν σε υποχρεωνει κανεις να δεχτεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...