Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Για να ειμαστε δικαιοι δεν ειναι της αντιπροσωπείας το χαρατσι αλλα του κράτους, πχ στο A class η επιβάρυνση του εργοστασίου ειναι 1800€ περίπου αλλα με το φόρο/αλλαγη κλιμακας κλπ ανεβαινε περιπου 4Κ... ε πως να τα δώσεις;

Ειχα σκεφτει να επικοινωνήσω με Γερμανια απευθείας, ωστόσο μου έδειξαν την επικοινωνία απο την αντιπροσωπεία με Γερμανία και δε φαινόταν να υπάρχει περιθώριο - ή εαν υπηρχε περιθώριο θα καθυστερουσε πολύ να προχωρήσει οποτε πηρα το αμαξι με το γερανό και το πηγα αλλού γιατι δε μπορουσα χωρις μεσο μεταφοράς (τότε δουλευα και πιο μακρυα)... Αυτοι "εχασαν" (χ*στηκαν αλλα τεσπα), 2 σερι αυτοκινητα καινουργια ειχα παρει απο εκει και έκτοτε άλλαξα άλλα 3 και δεν τους προτίμησα...

1 ώρα πριν, ritualistic είπε

αν και το εχω αναφερει σε προηγουμενες σελιδες, με @paylidis εχουμε το ιδιο ακριβως μοντελο και επειδη εγω ημουν λιγο πιο ζεστος για αυτοματο ας αναφερω ενδεικτικα τις τιμες που πηρα

Q3 βασικη χειροκινητο - 28000

Q3 advanced αυτοματο - 32700

μιλαμε για τεραστια διαφορα (που αν βαλεις τους τοκους της χρηματοδοτησης βγαινει ακομα μεγαλυτερη) για το αυτοματο κιβωτιο. και ναι δεν ευθυνεται ο εισαγωγεας αλλα το προβλημα στον πελατη περναει και απανταει ευκολα στο ερωτημα περι κιβωτιων στην ελλαδα.

προτιμω να παρω καλυτερο αυτοκινητο και ας ειναι με χειροκινητο.

Τότε αναθεωρώ για τις αντιπροσωπειες(εν μέρει), κατά τα άλλα ΜΕΓΑΣ νταβατζής το Ελληνικό Κράτος.... 

32 λεπτά πριν, tsofras είπε

Το θέμα είναι ότι μόνο το κιβώτιο αλλάζει την αίσθηση / συμπεριφορά όλου του αυτοκινήτου.

Και εγώ προτίμησα το χειροκίνητο απο φόβο αλλά και επειδή ήθελα να έχει Led + Ηλιοροφή οπωσδήποτε και πήγαινε 3500ε επάνω.

Το θέμα είναι ότι αν εξαιρέσεις την φοβία , αν το είχα πάρει αυτόματο , ακόμη και χωρίς LED / Ηλιοροφή , μπορεί να τα ζήλευα επειδή δεν θα τα είχα αλλά δεν θα σκεφτόμουν να το πουλήσω πάλι επειδή μου λείπει το αυτόματο .

Αδερφέ πριν το Audi είχα 318 με ηλιόροφη, έφαγα τα μούτρα μου με το Α4, απορώ πως την πάλεψα τόσα χρόνια χωρίς αυτήν(ειδικά τα απογεύματα ), τώρα στη CLK και οροφή και αυτόματο.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, dafnoula13 είπε

Αδερφέ πριν το Audi είχα 318 με ηλιόροφη, έφαγα τα μούτρα μου με το Α4, απορώ πως την πάλεψα τόσα χρόνια χωρίς αυτήν(ειδικά τα απογεύματα ), τώρα στη CLK και οροφή και αυτόματο.

Ποια ειναι τα οφελη της οροφης που να θεωρειται τοσο απαραιτητη;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Ανανέωση αέρα στη καμπίνα χωρίς να σε χτυπάει ο αέρας

Βραδάκι αν φυσάει παίρνεις την δροσιά σου

Τα παιδιά αγναντεύουν τα αστέρια και το φεγγάρι

Μπαίνει φως στην καμπίνα και δεν νιώθεις κλεισούρα ( Προσωπικά αυτό χαίρομαι περισσότερο)

Κερασάκι : Αν σταματήσεις πιο κοντά σε ψηλό φανάρι το βλέπεις απο μέσα :D

• Like 7
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Να πω και τα - της οροφής;

μετα απο μερικά χρόνια αρχίζει να μπαζει νερά και θέλει τεράστιου κοστους συντήρηση/επισκευη (το μεγαλυτερο πρόβλημα)

εαν ειναι πανοραμική λειτουργει ως θερμοκήπιο (θεωρητικά βάζοντας φιμε βελτιώνεται)

σε κάποια μοντέλα βουίζει καθως τους χαλαει την αεροδυναμική ακομα και οταν ειναι κλειστή

(λενε ότι) σε περίπτωση ατυχήματος με τουμπαρισμα ειναι επικινδυνη (δε μπορώ να πω αν συμφωνω ή διαφωνω, δεν εχω αποψη)

σε καποια μοντέλα χαμηλώνει ο διαθεσιμος χώρος στη καμπινα καθως πιανει χώρο στον ουρανο

Προσωπικά το θεωρω όμορφο Upgrade (μπορούσα να παρω το Q με ηλιοροφή με 8-9 κατοστάρικα παραπάνω - ολοιδιο) αλλα ενέχει το ρίσκο της βλαβης/επιπλέον συντήρησης (το οποίο δεν ειναι διολου αμελητεο). Εαν βεβαια παρεις καινουργιο και στα 3-4-5 χρονια το σουταρεις δε θα προλάβει να βγάλει κάτι οποτε go for it... Προτιμώ πάντως αντι για ηλιοροφή να παρω ενα καμπριο και να το γουστάρω (είχα για 3 χρόνια, άλλα μαμισιάτικα για συντήρηση/επισκευες και εκει)

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Que sera sera είπε

Η τιμη είναι ήδη της προκοπής.( δεν νομίζω οτι παίρνεις κατι πολυ καλύτερο στα 34 χιλιάρικα π.χ)

Αυτονομία είναι 320 χιλιόμετρα στην εθνική/μικτη χρηση και 450 σε πολη με κινηση.

Αν εχεις γκαραζ/ τρόπο να το φορτίζεις, ηρθε η ωρα!

Αν περισσευουν τα 35 χιλιαρικα και υπαρχει ιχ χωρος σταθμευσης - φορτισης (και στο εξοχικο) τοτε βουρ για ηλεκτρικο.

Σε διαφορετικη περιπτωση αναμονη τλχ 5 ετων για τις επαναστατικες αλλαγες στις μπαταριες , (στο μισο βαρος και τιμη και διπλασια χωρητικοτητα) που θα επιφερουν ριζικες αλλαγες στη σχεδιαση  της καθε πλατφορμας  (απο λευκο χαρτι) , μεχρι την σοβαροτατη βελτιωση του software , ορα και αυτονομηση επιπεδου 5 . Εν τω μεταξυ θα μιλαμε και για ενα αλλο τοπιο στο θεμα δημοσιοι φορτιστες . Καποια στιγμη ισως στις αρχες της δεκαετιας του 30 θα μιλαμε για "αγορά" αυτοκινητου as a service . Οποια στιγμη το θελησεις και για οσο χρονο το χρειαστεις μια ευρεια γκαμα μοντελων ερχεται μονο του για να σε παραλαβει σε 30 min το πολυ.

Αντιστοιχες αλλαγες αναμενονται και στο χωρο του μοτο πλην φυσικα της αυτονομης οδηγησης ,οταν δεν μιλαμε για τρικυκλα και τετρακυκλα . Το πιο τρελλο ομως θα  ειναι να δουμε ακομα και δικυκλο να πηγαινει μονο του χωρις αναβατη.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σοβαρότερο προβλημα των ηλεκτρικών δεν ειναι η δηλούμενη αυτονομία αλλα η πραγματική, η οποία σε συνδυασμό με κλιματισμό/θέρμανση μειώνεται σε γελοία επίπεδα... Ειχα για μια εβδομάδα ενα ηλεκτρικό Kia Niro, με αυτονομία 400 χλμ+ πληρως φορτισμένο και με κλιματισμό μονιμως ανοιχτο + οδηγηση στο eco και χωρις υπερβολές καθως δε το ειχα συνηθισει εβγαλε με το ζόρι 190 (λιγο ειχα για να μεινω, ειχε αρχισει τις απανωτες ειδοποιήσεις). Αφότου το φόρτισα το πηγα χωρις κλιματισμό και πάλι στο eco και έκανα 300 χλμ και του εμεναν αλλα 30... Με αλλα λόγια είτε θα σκας είτε θα κρυώνεις για να πλησιασεις τις ονομαστικες αυτονομίες και προφανώς δε θα τρέχεις ουτε με 120 γιατι εκει αρχιζει και καταπινει... ε αυτους τους συμβιβασμούς τους εχω και με το xiaomi 1s που ειχε το 1/150 των χρηματων του niro (και του καθε niro) κ δε ψαχνω κ να παρκαρω! 😅

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

Απαραίτητη για εμένα, δεν το διατύπωσα σωστά μάλλον.

Με πρόλαβαν και σου απάντησαν , το ποιο βασικό νομίζω είναι λίγο ανοιχτή η οροφή λίγο και τα πίσω παράθυρα και έχεις ρεύμα αέρα σε όλο το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεσαι κλιματιστικό. Το καλύτερο μου: χέρι έξω από την οροφή (2 παρά δέκα ύψος 😀😀) χαλαρά σε επαρχιακό δρόμο (60-90) οι καλύτερες μου βόλτες....

Όλα τα μείον ισχύουν, κάνεις τον σταυρό σου και ο Θεός βοηθός....

Επεξ/σία από dafnoula13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dafnoula13 είπε

Με πρόλαβαν , το ποιο βασικό νομίζω είναι λίγο ανοιχτή η οροφή λίγο και τα πίσω παράθυρα και έχεις ρεύμα αέρα σε όλο το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεσαι κλιματιστικό. Το καλύτερο μου χέρι έξω από την οροφή (2 παρά δέκα ύψος 😀😀) χαλαρά σε επαρχιακό δρόμο (60-90) οι καλύτερες μου βόλτες....

😂

με αντίστοιχη "βολτα" και το χερι στον ουρανόσε καμπριο (πανω απο το παρπριζ κοινως) ανακάλυψα οτι εχω οξυτατη αλλεργία στο τσιμπημα μέλισσας η οποία καρφώθηκε στη φλεβα στο καρπό μου.... οταν εφτασα στο νοσοκομειο (εντός 13-14 λεπτών και με απιστευτη ζαλαδα και αδυναμια αντιληψης χωρου/χρονου/πραγμάτων) μου ειπαν οτι είχα δυνατότητα αναπνοής για μονοψήφιο αριθμό λεπτών ακόμη... ευτυχως καταλαβαν αμεσα περι τινος πρόκειται και μου κουμπωσαν ορο /κορτιζονη κλπ...

οποτε καντε ενα τεστ αλλεργίας καλου κακού εαν το κάνετε αυτό!!!

Επεξ/σία από paylidis
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nepomuk είπε

Αν περισσευουν τα 35 χιλιαρικα και υπαρχει ιχ χωρος σταθμευσης - φορτισης (και στο εξοχικο) τοτε βουρ για ηλεκτρικο.

Σε διαφορετικη περιπτωση αναμονη τλχ 5 ετων για τις επαναστατικες αλλαγες στις μπαταριες , (στο μισο βαρος και τιμη και διπλασια χωρητικοτητα) που θα επιφερουν ριζικες αλλαγες στη σχεδιαση  της καθε πλατφορμας  (απο λευκο χαρτι) , μεχρι την σοβαροτατη βελτιωση του software , ορα και αυτονομηση επιπεδου 5 . Εν τω μεταξυ θα μιλαμε και για ενα αλλο τοπιο στο θεμα δημοσιοι φορτιστες . Καποια στιγμη ισως στις αρχες της δεκαετιας του 30 θα μιλαμε για "αγορά" αυτοκινητου as a service . Οποια στιγμη το θελησεις και για οσο χρονο το χρειαστεις μια ευρεια γκαμα μοντελων ερχεται μονο του για να σε παραλαβει σε 30 min το πολυ.

Αντιστοιχες αλλαγες αναμενονται και στο χωρο του μοτο πλην φυσικα της αυτονομης οδηγησης ,οταν δεν μιλαμε για τρικυκλα και τετρακυκλα . Το πιο τρελλο ομως θα  ειναι να δουμε ακομα και δικυκλο να πηγαινει μονο του χωρις αναβατη.

Πολλές φόρες μπαίνουμε στο αυτοκίνητο με την σύζυγο και κάνουμε 50-100 χιλιόμετρα , έτσι, απλά να απολαύσουμε να κουβεντιασουμε....Προσωπικά το έχω σαν χόμπι το να οδηγώ, και πλέον με ευχαριστούν οι μικρές ταχύτητες και να χαζεύω στην διαδρομή....Νομίζω ότι με αποκεφαλιζεις εάν μου πεις "μπες στο αυτοκίνητο και θα σε πάει μόνο του στο Ναύπλιο" , μα δεν θέλω...θέλω να ΟΔΗΓΗΣΩ εγώ...

Επεξ/σία από dafnoula13
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bjj-p είπε

να προσθέσω οτι βολεύει τρελά για όσους καπνίζουν μέσα

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, dafnoula13 είπε

Πολλές φόρες μπαίνουμε στο αυτοκίνητο με την σύζυγο και κάνουμε 50-100 χιλιόμετρα , έτσι, απλά να απολαύσουμε να κουβεντιασουμε....Προσωπικά το έχω σαν χόμπι το να οδηγώ, και πλέον με ευχαριστούν οι μικρές ταχύτητες και να χαζεύω στην διαδρομή....Νομίζω ότι με αποκεφαλιζεις εάν μου πεις "μπες στο αυτοκίνητο και θα σε πάει μόνο του στο Ναύπλιο" , μα δεν θέλω...θέλω να ΟΔΗΓΗΣΩ εγώ...

Στο σεναριο με τη συζυγο οδηγωντας αποφευγεις τη μουρμουρα : μην ομιλειτε εις τον οδηγον . Σε καποιες αλλες καταστασεις και σε αγνωστες διαδρομες , πχ λεω τωρα  cote d' azure , στους λοφους της τοσκανης, η και στα στενα στον λοφο της Μονμαρτης με συνεπιβατη τρυφερη υπαρξη , ΔΕΝ θα ηθελα να οδηγησω , αλλα να αφεθω στις ομορφιες της φυσης.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

μετα απο μερικά χρόνια αρχίζει να μπαζει νερά και θέλει τεράστιου κοστους συντήρηση/επισκευη (το μεγαλυτερο πρόβλημα)

μου θύμισες σκηνικό που σε κατηφόρα ξεκινάω και όταν σταμάτησα στα 30 μέτρα να στρίψω έφαγα κουβάδες νερού ! Έμπαζε και είχαν βουλώσει και οι τρύπες αποχέτευσης και δεν πίστευα πόσο νερό είχε κρατήσει . Άλλαξα και εσώρουχα 😁

Δημοσ.

Πάντως διαβάζω για τα αυτόματα κιβώτια και με έχει πιάσει τρόμος. Αν είχα διαβάσει το νήμα το 2013 δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω αυτόματο το C4. Από την άλλη 180Κ χιλιόμετρα και δεν έχει κάνει κιχ. Και τα paddles δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και κατανάλωση 5.2.Τωρα είμαι Πελοπόννησο για διακοπές και έχω κάνει ήδη 1200χλμ σε 7 μέρες. Αν είχα manual το αριστερό πόδι θα είχε βγει off με τόσες αλλαγές στους κατσικιδρομους κορωνης Μεθώνης και γύρω. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nepomuk είπε

Στο σεναριο με τη συζυγο οδηγωντας αποφευγεις τη μουρμουρα : μην ομιλειτε εις τον οδηγον . Σε καποιες αλλες καταστασεις και σε αγνωστες διαδρομες , πχ λεω τωρα  cote d' azure , στους λοφους της τοσκανης, η και στα στενα στον λοφο της Μονμαρτης με συνεπιβατη τρυφερη υπαρξη , ΔΕΝ θα ηθελα να οδηγησω , αλλα να αφεθω στις ομορφιες της φυσης.

Αλλιώς το βλέπουμε, είναι ένα μικρόβιο όπως το ποδόσφαιρο ας πούμε , δεν βλέπω το αυτοκίνητο απλά ως μέσο μεταφοράς, και δεν κατηγορώ όσους το βλέπουν έτσι.

Δεν θέλω να ξεφύγουμε από το θέμα , οπότε το αφήνω εδώ.

Υ.Γ. Και ναι, εγώ θα οδηγούσα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, james9tito είπε

Πάντως διαβάζω για τα αυτόματα κιβώτια και με έχει πιάσει τρόμος. Αν είχα διαβάσει το νήμα το 2013 δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω αυτόματο το C4. Από την άλλη 180Κ χιλιόμετρα και δεν έχει κάνει κιχ. Και τα paddles δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και κατανάλωση 5.2.Τωρα είμαι Πελοπόννησο για διακοπές και έχω κάνει ήδη 1200χλμ σε 7 μέρες. Αν είχα manual το αριστερό πόδι θα είχε βγει off με τόσες αλλαγές στους κατσικιδρομους κορωνης Μεθώνης και γύρω. 

Τα παιδια μιλανε για προσωπικες εμπειριες γιαυτο φανταζομαι οτι ειναι επιφιλακτοι. Δεν ειπε κανενας μην παρεις αυτοματο γιατι ειναι 100% σιγουρο οτι θα σου βγαλει προβλημα. 

• Like 2

• Δημιουργία νέου...