Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Shyn είπε

Τα παιδια μιλανε για προσωπικες εμπειριες γιαυτο φανταζομαι οτι ειναι επιφιλακτοι. Δεν ειπε κανενας μην παρεις αυτοματο γιατι ειναι 100% σιγουρο οτι θα σου βγαλει προβλημα. 

Αυτό ακριβώς. Το ότι έβγαλε σε 1-2-5 άτομα κάτι πρόβλημα δε σημαίνει ότι θα βγάλει κ σε εσένα. Οκ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξάνονται οι πιθανότητες (λέμε με dsg) αλλά δε σημαίνει ότι όλα τα αυτόματα θα χαλάσουν. 

με αυτή τη λογική ξέρω 2 άτομα που ηταν στο Σάμινα (κ σωθηκαν), να μη ξαναμπώ σε πλοίο;;

• Like 1
  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι δεν το πήρα τοις μετρητής, δηλαδή ότι χαλάνε όλα τα αυτόματα. Απλά όταν πας να αγοράσεις κάτι και διαβάζεις ότι ο άλλος έμεινε στην ανηφόρα 3 ώρες και είχε κλείσει την κυκλοφορία ή ότι τον άλλον τον άφησε σε διακοπές, ε όσο ναναι σε πιάνει μια φοβία. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, paylidis είπε

Να πω και τα - της οροφής;

Σωστα ολα αυτά, να προσθέσω επίσης οτι αν λέγεσαι mercedes ενώ χρεώνεις 1000ποσα την πανοραμικη στη cla (που είναι όντως πολύ ωραία και σαν μέγεθος και λειτουργικά) αποφασίζεις να φτιάξεις τα κλιπ που στηρίζουν ολο αυτό το τζάμι και τα ενώνουν με το μηχανισμό στις ράγες απο πλαστικό !

Το αποτέλεσμα είναι τα 2 στην 5ετία και ~60000 χλμ να εχουν γίνει θρύψαλα, η οροφή να σταματάει οταν πας να την κλείσεις αυτόματα και αν συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς είναι θέμα χρόνου να σπάσουν και τα άλλα 2 και να μην κλείνει σωστα...

Ρωτώντας έμαθα οτι η merc ζητάει κατι λιγότερο απο 2000 για ξύλωμα ουρανού και αλλαγή και των 2 οδηγών/ραγων!!!!

Έξω η δουλεια πάει κάτι πανω απο 1000 αλλά παραμένει εξωφρενικά ακριβή για κάτι που είναι σχεδιασμένο εξ'αρχής λάθος.

Εμένα ακόμα έτσι είναι αλλά πρέπει κάποια στιγμή να φτιαχτεί γιατί μου τη σπάει να μην μπορώ να την ανοίξω... 

Επεξ/σία από and_64
  • Like 1
  • Sad 3
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τρόπος να "ξεκλειδώσει" το αυτόματο κιβώτιο σε περίπτωση που κολλήσει;

Όπως αυτή την εικόνα που είχε βάλει κάποιος με ένα Volvo σε ένα πλοίο, δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει / ξεμπλοκάρει από τους τροχούς και να το σπρώξουν;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Δεν υπάρχει τρόπος να "ξεκλειδώσει" το αυτόματο κιβώτιο σε περίπτωση που κολλήσει;

Όπως αυτή την εικόνα που είχε βάλει κάποιος με ένα Volvo σε ένα πλοίο, δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει / ξεμπλοκάρει από τους τροχούς και να το σπρώξουν;

Αν είσαι μηχανικός φαντάζομαι ναι, αλλά άντε βρες κάποιον σε πλοίο να σου κατεβάσει σαζμαν και να το ξεμπλοκαρει

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Πλέον με τους ηλεκτρονικούς λεβιεδες ίσως και να μη γίνεται, στα παλιότερα που έχουν νορμάλ ξεκουμπώνεις την κονσόλα και ξεμπλοκάρεις την ασφάλεια του parking, κάποια αμερικανικα είχαν και κουμπάκι που το πάταγες σε περίπτωση που υπήρχε τέτοιο πρόβλημα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Υπάρχει γενικά. Αν κολλήσει. Αν σπάσει δεν υπάρχει 😂

• Like 2
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ μονο αυτόματο κιβώτιο και εγω και η συζυγος απο το 2012. Συνολικα με διαφορα αυτοκινητα εχουμε κανει πανω απο 400 χιλιαδες χιλιομετρα. 

Κανένα προβλημα σε κανενα αυτοκινητο.

Ποτε ξανα χειροκίνητο ( προσωπικά πάντα)

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

Χρησιμοποιώ μονο αυτόματο κιβώτιο και εγω και η συζυγος απο το 2012. Συνολικα με διαφορα αυτοκινητα εχουμε κανει πανω απο 400 χιλιαδες χιλιομετρα. 

Κανένα προβλημα σε κανενα αυτοκινητο.

Ποτε ξανα χειροκίνητο ( προσωπικά πάντα)

Πες μας και τι αυτοκίνητα με τι κιβώτια έχεις περάσει να έχουμε μία άποψη.

Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε δείγμα από DSG και της Mercedes

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tsofras είπε

Παντως για να είμαστε δίκαιοι από Bmw τόσα χρόνια έχω δει μόνο μια αναφορά (άντε 2) στο Bmw forum με σπασμένο κιβώτιο σε F20…. Νομίζω ότι ήταν zf αλλά έχει περάσει κ πολύς καιρος Όποτε ίσως κάνω κ λάθος. Το πρόβλημα στο 1 ήταν πολύ χοντρό κ μάλλον κατασκευαστικό καθως τρύπησε κάποιο ψυγείο λαδιού (;) που έχει. Κόστος 8-9Κ. Οποίος ενδιαφέρεται αν το ψάξει θα το βρει σίγουρα. Αντικειμενικά παντως θεωρω οτι η Bmw τα πάει πολύ καλά στα κιβώτια της (σε αντίθεση με τα μοτέρ της που έχουν βγάλει φίδια κατά καιρούς)

• Like 3
Δημοσ.
26 minutes ago, tsofras said:

ευχαριστως

10.000 μιλια με Yaris του 2002 - για να μαθει η συζυγος να οδηγαει στη αγγλια ( 2012-2014)

20.000 μιλια με skoda citigo (2014-2016)

35000 μιλια με Lexus gs250 ( 2012-2015)

30000 μιλια με Lexus CT ( 2016-2018)

75000 μιλια με BMW 730d(2015-2017)

94000 μιλια με BMW740d xdrive ( 2017--τωρα)

40000 μιλια με BMW 225xe( 2018-τωρα)

το Leaf μολις το αγορασαμε

κανενα απολυτως προβλημα ( μονο μια δυο φορες να κολλησε στο Skoda οταν ειχα προσπαθησει να αλλαξω ταχυτητα με το μοχλο, το κουνησα μια δυο φορες δεξια αριστερα και ξεκολλησε )

αυτα

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουτε για τα νεα Mercedes εχω ακουσει κατι για τα αυτοματα. Μονο κατι περιεργα ανεβοκατεβασματα που τα διορθωνουν μεσω software. 

Επειδη το υπεραναλυσαμε με το κιβωτιο.

Εχει οδηγησει καποιος το CH-R 1800cc? Μονο εγω επαθα πλακα απο τις επιδοσεις (ανυπαρκτες) ?

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Shyn είπε

Ουτε για τα νεα Mercedes εχω ακουσει κατι για τα αυτοματα. Μονο κατι περιεργα ανεβοκατεβασματα που τα διορθωνουν μεσω software. 

Εχει οδηγησει καποιος το CH-R 1800cc? Μονο εγω επαθα πλακα απο τις επιδοσεις (ανυπαρκτες) ?

Εγω με την Τογιότα έπαψα  να ασχολουμε και να κοιτάζω αυτοκίνητα της μετά το celica.  Σχεδιαστικά μετά από αυτό δεν εχει βγάλει κάτι που να μου αρέσει. Ειδικα το Chr σαν ρομποκοπ είναι. Βασικα ολα σαν ρομποκοπ είναι τα αυτοκίνητα σήμερα.

Για αυτό πηρα μίνι Κούπερ και τρίπορτο.Με τις καμπύλες του και όχι σχεδιαστικά που είναι ολα τα ίδια.

BTW το μόνο αμάξι που είδα όταν πηρα το μίνι και έπαθα πλάκα ( τι πλάκα δλδ μου πέσαν τα σαγόνια )είναι το 4αρι της μπεμβε αν δεν κάνω λάθος το μ ήταν και καμπριο και αστα να πάνε κάπου στα 80κ. Αυτό είναι αμάξι . Τι λέμε τωρα εδώ εμεις με τα κουβαδάκια μας.Ας παίξουμε λίγο να περάσει η ώρα.  
Θωμα αυτό παρε. Έστω την απλή την 420 κάπου στα 54 έχει.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 5
Δημοσ.

@paylidis ναι η bmw zf και είναι απροβλημάτιστα και αρκετά γρήγορα για "συμβατικά" αυτόματα με μετατροπέα ροπής. Τα μοτέρ πάλι όντως...άστο εχουν διάφορα θέματα!

1 ώρα πριν, Shyn είπε

🤣 φυσικά και είναι ανύπαρκτες, που να ξεφορτίσει και η μπαταρία να δείς! 

• Like 2

• Δημιουργία νέου...