Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όσοι βγενετε και λέτε δεν υπάρχει δεν θυμάμαι και τα ρίχνετε στον άνθρωπο σας εύχομαι να μην αποκτήσουν οι γονείς σας προβλήματα μνήμης, Ψυχιατρικα νευρολογικά η κάτι άλλο. Η μάνα μου έχει τέτοια θέματα και αδυνατεί να διαχειριστεί καταστάσεις εδώ και χρόνια από τότε που ήταν νέα, βέβαια τα έχω αναλάβει όλα εγώ γιατί εκείνη δεν μπορεί. Υπάρχουν άνθρωποι με τρομερά προβληματα μνήμης οσο μάλλον οι ηλικιωμένοι. Τα 19000, αν τα πήρε εφάπαξ δύσκολα ξεχνιούνται κάποιοι όμως μπορεί να το ξεχάσουν άνετα. Και κανονικά όσα αναδρομικά λαμβάνουν οι συνταξιούχοι έχει παρακρατηθεί ο φόρος. Το μόνο που θα μπορούσαν να πουνε είναι κάνε εκπρόθεσμη τροποποιητικη δήλωση και πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο. Είναι ξεφτίλα για το κράτος να μην είναι όλες οι συντάξεις τα επιδόματα και τα χρήματα που δίνονται από αυτό προσυμπληρωμενα από πριν και να απαιτεί από μεγάλους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν να μπουν διαδίκτυο να δηλώσουν αναδρομικά πόσα σε παλαιότερο έτος και να τους έρχονται πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από Βασίλης_29 10 2
randomcat Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, opera είπε Δε μπορείς να κρύψεις κάτι από κάποιον όταν αυτός το γνωρίζει ήδη. Έχει χαθεί η λογική πιά; Ναι, έχει χαθεί. Σ' ευχαριστώ που έγραψες το ίδιο ακριβώς που σκεφτόμουν, διότι πραγματικά απορούσα με όλα τα σχόλια των προηγούμενων που επιρρίπτουν ευθύνες σε έναν πολίτη για μια παράνοια που συμβαίνει. Είναι οι ίδιοι που θα κράζουν εάν μπει σε εφαρμογή το περιουσιολόγιο και φάμε πρόστιμο επειδή δεν δηλώσαμε το σετ με τα κρυστάλλινα ποτήρια. Σε όλους φαίνεται λογικό ότι πρέπει να δηλώνουμε πράγματα τα οποία το κράτος πρέπει να γνωρίζει από μόνο του. Δεν φτάνει δηλαδή που αναπόφευκτα πληρώνουμε τους φόρους, πρέπει να καταναλώνουμε και χρόνο με δηλώσεις taxisnet κ.λπ. μαλακίες και να προσέχουμε να μην κάνουμε λάθη και παραλείψεις - συγνώμη δηλαδή που έχουμε και ζωή και πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουμε! 4
skiabox Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Όσοι βγενετε και λέτε δεν υπάρχει δεν θυμάμαι και τα ρίχνετε στον άνθρωπο σας εύχομαι να μην αποκτήσουν οι γονείς σας προβλήματα μνήμης, Ψυχιατρικα νευρολογικά η κάτι άλλο. Η μάνα μου έχει τέτοια θέματα και αδυνατεί να διαχειριστεί καταστάσεις εδώ και χρόνια από τότε που ήταν νέα, βέβαια τα έχω αναλάβει όλα εγώ γιατί εκείνη δεν μπορεί. Υπάρχουν άνθρωποι με τρομερά προβληματα μνήμης οσο μάλλον οι ηλικιωμένοι. Τα 19000, αν τα πήρε εφάπαξ δύσκολα ξεχνιούνται κάποιοι όμως μπορεί να το ξεχάσουν άνετα. Και κανονικά όσα αναδρομικά λαμβάνουν οι συνταξιούχοι έχει παρακρατηθεί ο φόρος. Το μόνο που θα μπορούσαν να πουνε είναι κάνε εκπρόθεσμη τροποποιητικη δήλωση και πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο. Είναι ξεφτίλα για το κράτος να μην είναι όλες οι συντάξεις τα επιδόματα και τα χρήματα που δίνονται από αυτό προσυμπληρωμενα από πριν και να απαιτεί από μεγάλους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν να μπουν διαδίκτυο να δηλώσουν αναδρομικά πόσα σε παλαιότερο έτος και να τους έρχονται πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Συμφωνώ. Τουλάχιστον από φέτος έχουμε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια μηχανογράφησης των πάντων (είναι και στο αντικείμενό μου μιας και είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής, οπότε δικαιούμαι να εκφέρω άποψη).
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το μόνο που θα μπορούσαν να πουνε είναι κάνε εκπρόθεσμη τροποποιητικη δήλωση και πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο. Δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα Εχει παρακρατηθεί μερος του φορου αλλα δεν εχει εκκαθαριστεί το συγκεκριμενο ετος Θα σου δωσω ςνα παράδειγμα να καταλάβεις, πχ ας πουμε οτι τπ 2010 ειχε επιστροφή φορου 800 ευρω, γιατι τα δικαιολογούσε η κλίμακα φορολογησης των τότε εισοδημάτων, αν τωρα στο ετος αυτο προστεθούν τα αναδρομικά και ανεβει κλίμακα η οποία δεν δικαιολογεί αυτη τη επιστροφή σου ζητουν ολο το ποσό σε μια δόση, και εχει και πολλα αλλα, ρωτηστε τον λογιστη σας Η εφορεια θελει μεγαλη προσοχη πλεον. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από NikosKallithea 1
logistoulis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 καλά δεν βγαίνει πάντα να πληρώσει κάποιος, έχω κάνει και αναδρομικές που βγήκαν χιλιάρικα επιστροφές απλά κάθε φορά που κάποιος πάει να κάνει τη δήλωσή καλό είναι να χτυπάει πάνω στη βεβαίωση αποδοχών να δει αν έχει αναδρομικά και να το έχει στο νου του να τις κάνει τη χρονιά που πρέπει, μην το αφήνετε αυτό αλλά πολλές φορές δε μιλάμε καν για διαφορά φόρου, το 100αρικο αν το ξεχάσεις είναι το θέμα και μια χαρά γουστάρουν να ρίχνουν τα 100αρικα στις εφορίες 1
papoys1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, logistoulis είπε καλά δεν βγαίνει πάντα να πληρώσει κάποιος, έχω κάνει και αναδρομικές που βγήκαν χιλιάρικα επιστροφές απλά κάθε φορά που κάποιος πάει να κάνει τη δήλωσή καλό είναι να χτυπάει πάνω στη βεβαίωση αποδοχών να δει αν έχει αναδρομικά και να το έχει στο νου του να τις κάνει τη χρονιά που πρέπει, μην το αφήνετε αυτό αλλά πολλές φορές δε μιλάμε καν για διαφορά φόρου, το 100αρικο αν το ξεχάσεις είναι το θέμα και μια χαρά γουστάρουν να ρίχνουν τα 100αρικα στις εφορίες Ακριβώς όπως τα λες φίλε και ενδεχομένως το ξέρεις επειδή είσαι λογιστής. Αν είσαι παλιός λογιστής όμως θα ξέρεις ότι παλαιότερα πληκτρολογώντας το ΑΦΜ δεν μπορούσες να δεις τι ακριβώς εισέπραξε ο καθένας όπως σήμερα.Τότε ο κάθε φορολογούμενος ήταν υποχρεωμένος να σου προσκομίσει τις βεβαιώσεις των ποσών που εισέπραξε από τα αντίστοιχα ταμεία να κάνεις τη δήλωση. Κάποιοι ή εσκεμμένα ή νομίζοντας πως δεν είναι υποχρεωμένοι δεν τα έφερναν οι δηλώσεις ήταν ελλιπείς και φυσικά πλήρωναν λιγότερα στη Εφορία από όσα έπρεπε.
telis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Το ξέχασε να το δηλώσει ή όχι, δεν είναι αυτό το θέμα. Το σοβαρό θέμα είναι να σου ζητάει το ίδιο το κράτος να δηλώσεις τα χρήματα που σου έδωσε, για να σε φορολογήσει. Αστεία πράγματα 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 2 minutes ago, telis said: Το ξέχασε να το δηλώσει ή όχι, δεν είναι αυτό το θέμα. Το σοβαρό θέμα είναι να σου ζητάει το ίδιο το κράτος να δηλώσεις τα χρήματα που σου έδωσε, για να σε φορολογήσει. Αστεία πράγματα Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν Ε1? Το κράτος του δίνει τα χρήματά τους. καμμία διαφορά. 😛 1
karaLRS Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν Ε1? Το κράτος του δίνει τα χρήματά τους. καμμία διαφορά. 😛 Κάνουν ε1 γιατί πιθανών να έχουν και άλλα εισοδήματα... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 1 minute ago, karaLRS said: Κάνουν ε1 γιατί πιθανών να έχουν και άλλα εισοδήματα... Δεν νομίζω, αφού εδώ και χρόνια πρέπει να κάνεις Ε1 (μηδενικό) ακόμα κι αν δεν έχεις εισόδημα...
karaLRS Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Δεν νομίζω, αφού εδώ και χρόνια πρέπει να κάνεις Ε1 (μηδενικό) ακόμα κι αν δεν έχεις εισόδημα... Για δημόσιους υπαλλήλους δεν μίλησες;
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 14 hours ago, adverts said: Ακόμα το ψάχνω με τις δηλώσεις αλλά φοβάμαι ότι έχεις δίκιο. Μπήκαν βλέπω το 2013 περίπου 15k στην Εθνική (λογικά ήταν τα αναδρομικά μιας και νομίζω δεν μπαίνει όλο το ποσό από την αρχή). Το 2013 ήταν πριν από έξι χρόνια, ενώ το διάστημα παραγραφής είναι η πενταετία νομίζω. Μίλα με τον λογιστή σου.
Loinen Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Eντωμεταξυ ο Τs εξαφανιστηκε. Μαλλον και αυτος/η ξεχασε οτι εβαλε το παραπονο του στο φορουμ. Τι ειναι 19 χιλιαρικα να τα ξεχασεις; ψιλα στην τσεπη του μπουφαν; Κλαινε οι χηρες, κλαινε και οι παντρεμενες 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 35 minutes ago, karaLRS said: Για δημόσιους υπαλλήλους δεν μίλησες; Ναι, αλλά φαντάσου ότι κάνουν Ε1 ακόμα κι αυτοί που μηδενικό εισόδημα, δεν θα κάνουν οι ΔΥ που έχουν μισθό? Το ίδιο κι οι συνταξιούχοι, ξέρει το κράτος πόσα τους δίνει, αλλά κάνουν κι αυτοί Ε1 και πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο, όπως κι οι ΔΥ, δεν χρειάζεται να έχουν εισόδημα από άλλου.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, vasioula1 είπε Ηταν ενα ποσο που παρακρατουσαν απο τη συνταξη (επαιρνε μειωμενο ποσο για καποιο διαστημα) 21 ώρες πριν, vasioula1 είπε Η συνταξη του ειναι γυρω στα 1000 Πως μαζεύονται 19 χιλιάρικα? π.χ. 100 ευρώ το μήνα μειωμένο ποσό θέλει 16 χρόνια σχεδόν για να μαζευτεί. Το κάποιο διάστημα αποκλείεται να είναι 16 χρόνια. Να είναι 200 ευρώ δηλ. 8 χρόνια? 300? 400?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα