Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@BackFromHell Εγώ πάντως τα πήρα για να μετατρέψω το 5.1 σε 7.1 στο PC μου.

Ο ενισχυτής που θα τους βάλω είναι class D κινέζικος με 30 ευρώ από το skroutz (βαριέμαι να περιμένω να έρθει ώστε να τον πάρω με 15 από ali).

Θα τον συνδέσω με bluetooth στο PC μου και θα στέλνω εκεί τα 2 κανάλια του surround. Αν αλλάξω ποτέ χώρο θα τα συνδέσω κατευθείαν πάνω στο AV.

Ελπίζω ότι θα έχουν περισσότερη ένταση, καλύτερο ήχο και λιγότερο φύσημα από τα bluetooth αυτοενισχυόμενα των 82 ευρώ (γιατί τόσο θα είναι το συνολικό κόστος).

Έχουμε στο κτίριο και τα αμέσως μεγαλύτερα presonus από αυτά που έκανες link οπότε θα μπορέσω να κάνω καλή σύγκριση.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, reddie.k είπε

Η πρώτη ερώτηση έχει απαντηθεί. Ο ενισχυτής κάνει από 50 ευρώ+100 για sub. Άρα ποιά ηχεία υπολογιστή desktop για γραφείο προτείνεις που είναι καλύτερα από αυτά σε ότι μπάτζετ θες εσύ;

Ναι με το αυτί σε τόσο μεγάλες διαφορές. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Audiophile σημαίνει ότι απλά δεν είναι ηχείο κατηγορίας ''ηχείων για υπολογιστή''.

3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ναι ειδα το edit σου αλλα να πουμε μερικα πραγματα γιατι εδω γραφονται βαρβατες ανακριβειες.

Πρωτον, το review που εδωσες παραπανω, δεν αφορα τα συγκεκριμενα ηχεια του τοπικ, αλλα τα ενεργα, δηλαδη αυτα που ερχονται με ενσωματωμενο ενισχυτη. Αυτο το λεω διοτι αλλο ο ενισχυτης του 50ρικου που προτεινεις κι αλλο ο ενισχυτης που εχουν τα ηχεια αυτα. Μπορει να ειναι καλυτερος, μπορει να ειναι χειροτερος, σιγουρα ομως δεν ειναι ο ιδιος, για να θεωρουμε οτι το review που παραθετεις ανταποκρινεται στα ηχεια του τοπικ.

Δευτερον, οχι audiophile δεν ειναι αυτο που περιγραφεις, αρα ξεκιναμε με το γεγονος οτι χρησιμοποιεις λεξεις που δεν γνωριζεις τι σημαινουν ωστε να πεισεις τον αναγνωστη οτι αξιζει η προταση σου.

Τριτον, προτεινεις εναν ενισχυτη του 50ευρου με 2x50 Watts . Αρα 52 ευρω τα ηχεια και 50 ευρω ο ενισχυτης = 102 ευρω μπατζετ για 50W ηχεια με ευρος αποκρισης: 65Hz-20KHz.

Πολυ καλα.Στα 102 ευρω μπορει κανεις να δει και studio monitors βεβαιως. Οποτε εχουμε αυτην εδω την προταση ενεργων studio monitor ηχειων που δεν θελουν ενισχυτη και αποδιδουν και 100W με καλυτερο ευρος αποκρισης και με μεγαλυτερα μεγαφωνα (διοτι ο ηχος ειναι απλη φυσικη, οσο μεγαλυτερο το μεγαφωνο, τοσο περισσοτερο ογκο αερα πιεζει, αρα τοση περισσοτερη ενεργεια δημιουργει στο χωρο, αρα τοσο περισσοτερο μπασο κλπ κλπ):

https://www.skroutz.gr/s/19620019/Vonyx-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-XP50-100W-Ζεύγος-Μαύρα.html#specs

Αν δε, επιλεξει κανεις να παει σε προσθηκη sub για 2.1, τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο ξεκαθαρα.Παιρνει αυτο εδω το κλασσικο και πασιγνωστο για τις επιδοσεις του ζευγαρι δορυφορων:

https://www.skroutz.gr/s/16555526/Presonus-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-Eris-E3-5-50W-Ζεύγος-Μαύρα.html?from=best_sellers_tag

Προσθετει κι ενα wooferακι , ειτε μεταχειρισμενο οπως προτεινεις, ειτε καινουργιο, οποτε εχει την οικονομικη ευχερεια και το θεμα τελειωνει.

Το θέμα είναι να παραμένουμε στα αυτά που είπαμε εξαρχής ή να παραδεχόμαστε ότι κάτι δεν είπαμε σωστά για να έχει νόημα η συζήτηση και να μην γίνεται αντιπαράθεση μόνο και μόνο για να ''κερδίσει'' κάποιος στη συζήτηση.

Είπες και αυτό εδώ, μην το ξεχνάμε... "Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''. Άρα αυτό το παίρνεις πίσω με βάση τα επόμενα λεγόμενά σου και τις προτάσεις σου.

Έχει νόημα να κάνεις μετρήσεις σε ηχεία που ανήκουν στην ΄΄κατηγορία ηχείων για υπολογιστή'; Τα specs τους που τόσο υπολογίζεις (όπως και εγώ) είναι ότι δηλώσει η κάθε εταιρεία.

Αν κάποιος δει τις μετρήσεις για το Minipod, το μεγαλύτερο αδερφάκι που παρέθεσα παραπάνω, θα διαπιστώσει πως η εταιρεία δηλώνει πραγματικά specs. Και όταν δηλώνει 65Hz - 20 000 Hz +/-3 db, αυτά τα +/-3 db  όντως ισχύουν όπως και τα 65 Ηz.

Aυτό που όρισα ως ''audiophile'' δεν το δέχεσαι, δεν μας διαφωτίζεις όμως και στο τι πραγματικά σημαίνει. Πρακτικά σημαίνει το παραπάνω, ότι παραπάνω τα specs ισχύουν και δεν είναι φαντασία της κάθε εταιρείας ηχείων για υπολογιστή.

Και τώρα η τέλεια αλλαγή πρότασης. Από το "Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε' προτείνεις τώρα monitor ηχεία!

Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου και πολύ δεκτές, αν και πλήρως τροποποιημένες από την αρχική σου πρόταση. Εάν κάποιος θέλει monitor ηχείο δεχόμενος την αισθητική του πολύ καλή ηχητική επιλογή θα κάνει, συμφωνούμε.

Εδώ όμως έβαλα κάποια ηχεία με σωστό ήχο με βάση το μέγεθός τους, με αληθινά specs, με ιδιαίτερη αισθητική και ποιότητα κατασκευής και υλικών. Με ιδιαίτερο μέγεθος για γραφείο και κατάλληλα για κάποιον που δεν του αρέσουν τα monitor στο μάτι βρε παιδί μου.

Γιατί πρέπει κάποιος να τα υποβιβάζει με τη σύγκριση με τα ηχεία υπολογιστή των 50 ευρώ που είναι σαν να συγκρίνεις βούρτσες με.....

Spoiler

πατάτες;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, reddie.k είπε

Εδώ όμως έβαλα κάποια ηχεία με σωστό ήχο με βάση το μέγεθός τους, με αληθινά specs, με ιδιαίτερη αισθητική και ποιότητα κατασκευής και υλικών. Με ιδιαίτερο μέγεθος για γραφείο και κατάλληλα για κάποιον που δεν του αρέσουν τα monitor στο μάτι βρε παιδί μου.

Γιατί για να καταλάβει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα στα κινέζικα monitor και σε δανέζικο ηχείο πρέπει να ακούει συγκεκριμένα είδη μουσικής, να έχει σωστά διαμορφωμένο χώρο και τέλος για τα συγκεκριμένα να έχει και sub (που έχει 600+ ευρώ όχι 100 που γράφεις...).

Εμένα πάντως με έκανες χαρούμενο!

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, elpenor είπε

@BackFromHell Εγώ πάντως τα πήρα για να μετατρέψω το 5.1 σε 7.1 στο PC μου.

Ο ενισχυτής που θα τους βάλω είναι class D κινέζικος με 30 ευρώ από το skroutz (βαριέμαι να περιμένω να έρθει ώστε να τον πάρω με 15 από ali).

Θα τον συνδέσω με bluetooth στο PC μου και θα στέλνω εκεί τα 2 κανάλια του surround. Αν αλλάξω ποτέ χώρο θα τα συνδέσω κατευθείαν πάνω στο AV.

Ελπίζω ότι θα έχουν περισσότερη ένταση, καλύτερο ήχο και λιγότερο φύσημα από τα bluetooth αυτοενισχυόμενα των 82 ευρώ (γιατί τόσο θα είναι το συνολικό κόστος).

Έχουμε στο κτίριο και τα αμέσως μεγαλύτερα presonus από αυτά που έκανες link οπότε θα μπορέσω να κάνω καλή σύγκριση.

Καλοάκουστα! Νομίζω θα σου αρέσει ο ήχος τους. Η εμφάνισή τους είναι τέχνη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, reddie.k είπε

Το θέμα είναι να παραμένουμε στα αυτά που είπαμε εξαρχής ή να παραδεχόμαστε ότι κάτι δεν είπαμε σωστά για να έχει νόημα η συζήτηση και να μην γίνεται αντιπαράθεση μόνο και μόνο για να ''κερδίσει'' κάποιος στη συζήτηση.

Είπες και αυτό εδώ, μην το ξεχνάμε... "Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''. Άρα αυτό το παίρνεις πίσω με βάση τα επόμενα λεγόμενά σου και τις προτάσεις σου.

Έχει νόημα να κάνεις μετρήσεις σε ηχεία που ανήκουν στην ΄΄κατηγορία ηχείων για υπολογιστή'; Τα specs τους που τόσο υπολογίζεις (όπως και εγώ) είναι ότι δηλώσει η κάθε εταιρεία.

Αν κάποιος δει τις μετρήσεις για το Minipod, το μεγαλύτερο αδερφάκι που παρέθεσα παραπάνω, θα διαπιστώσει πως η εταιρεία δηλώνει πραγματικά specs. Και όταν δηλώνει 65Hz - 20 000 Hz +/-3 db, αυτά τα +/-3 db  όντως ισχύουν όπως και τα 65 Ηz.

Aυτό που όρισα ως ''audiophile'' δεν το δέχεσαι, δεν μας διαφωτίζεις όμως και στο τι πραγματικά σημαίνει. Πρακτικά σημαίνει το παραπάνω, ότι παραπάνω τα specs ισχύουν και δεν είναι φαντασία της κάθε εταιρείας ηχείων για υπολογιστή.

Και τώρα η τέλεια αλλαγή πρότασης. Από το "Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε' προτείνεις τώρα monitor ηχεία!

Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου και πολύ δεκτές, αν και πλήρως τροποποιημένες από την αρχική σου πρόταση. Εάν κάποιος θέλει monitor ηχείο δεχόμενος την αισθητική του πολύ καλή ηχητική επιλογή θα κάνει, συμφωνούμε.

Γιατί πρέπει κάποιος να τα υποβιβάζει με τη σύγκριση με τα ηχεία υπολογιστή των 50 ευρώ που είναι σαν να συγκρίνεις βούρτσες με.....

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

πατάτες;

Τα ηχεια υπολογιστη τα απερριψες μονος σου γιατι ειναι "θολα", οποτε προσαρμοστηκα κι εγω στις απαιτησεις σου για να μην καθομαστε να μακρυγορουμε πχ για το τι σημαινει "θολος ηχος", για το αν εχεις ακουσει ολα τα ηχεια ολων των κατασκευαστων κι εβγαλες τετοιο συμπερασμα, σε τι χωρο τα ακουσες, με τι πηγη, οτι το αυτι σου ειναι παντελως αδιαφορο γιατι ο ηχος ειναι μετρησιμος, αρα δειξε μας συγκριτικες μετρησεις κλπ . Οποτε, απλα για να τελειωνουμε και να μην το τραβαω ως εκει που μπορω, σου αντιπροτεινα κατι αλλο, αφου και τα καλυτερα ηχεια υπολογιστη του πλανητη να σου εδειχνα, τα ειχες απορριψει a priori. Δεν καταλαβαινω λοιπον: Mε μεμφεσαι επειδη συνταχθηκα με τα δικα σου κριτηρια , εντος μπατζετ και σε πηγα σε studio monitors για να μην σε ενοχλει ο...θολος ηχος; Η μηπως με μεμφεσαι επειδη εκει δεν μπορεις να μιλησεις για θολους ηχους και πρασινα αλογα, καθως προκειται για studio monitors?

Δευτερον, λες -για να αμφισβητησεις τις προτασεις αλλων κατασκευαστων- οτι τα specs ειναι ο,τι δηλωσει η εταιρεια και υπονοεις οτι πιθανως ειναι ψευτες. Συμφωνουμε. Φανταζομαι, ομως, πως καταλαβαινεις οτι το ιδιο ισχυει και για τα ηχεια που προτεινεις, ναι; Δηλαδη το 65Hz που δηλωνει ο κατασκευαστης για μεγαφωνα μεγεθους τρανζιστορ, μπορει στην πραγματικοτητα να ειναι και 90Hz.

Τριτον, το review που παρεθεσες ειναι απο αλλα ηχεια, με ενσωματωμενο ενισχυτη και χωρις παθητικα crossovers (οπως τα δικα σου, που δεν ξερεις πού κοβουν , πώς κοβουν κλπ). Μην επαναλαμβανομαστε λοιπον γυρω απο το ζητημα review, βλεπεις, δεν τραβαει. Ειναι για αλλα ηχεια, τελος.

Τεταρτον, τον ορο audiophile εσυ τον χρησιμοποιησες. Εγω θα σου πω τι σημαινει; Μου αρκει ο ορισμος που εδωσες εσυ για να καταλαβω εγω και οσοι μας διαβαζουν, δεν χρειαζεται να επεκταθω.

Πεμπτον, κι αληθινα να ειναι τα specs , ειναι αθλια. Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι το τονιζεις... Η μαλλον καταλαβαινω μια χαρα. Οπως ακυρωσες κατευθειαν τα ηχεια για υπολογιστη γενικως "επειδη εχουν θολο ηχο", ετσι ακυρωνεις κι ολα τα υπολοιπα τωρα "γιατι εχουν ψευτικα specs". Ok.

Εκτον, η προταση σου κοστιζει 102 ευρω. Οι αντιπροτασεις μου λοιπον ηταν με ακομα χαμηλοτερο μπατζετ. Ειναι παρανοικο ομως, να απαιτεις να σου κανουμε αντιπροτασεις με το μισο μπατζετ απο τη δικη σου προταση. Απο την αλλη ομως , σε συναρτηση με ολα τα παραπανω, δειχνει και με ποιο τροπο προσπαθεις να πεισεις τον αναγνωστη για να αγορασει τα συγκεκριμενα ηχεια.

Νομιζω οτι δε χρειαζεται να επεκταθω αλλο, οσοι μας διαβαζουν, μπορουν πλεον να κανουν την επιλογη τους εχοντας στα χερια τους και αρκετη πληροφορια , αλλά κυρίως και αντιπροτασεις. Θα μου επιτρεψεις ομως να εχω τη γνωμη μου, τοσο για τα συγκεκριμενα αθλια ηχεια (βαση specs κατασκευαστη), οσο και για τον τροπο με τον οποιο επιχειρηματολογεις υπερ τους, οσο και για τον τροπο με τον οποιο απαξιωνεις οτι αλλο προταθει περα απο αυτα τα ηχεια.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Είπες και αυτό εδώ, μην το ξεχνάς... "Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''

Σε αυτό εξακολουθείς και επιμένεις, ναι ή όχι; Είναι τόσο απλό.

Δεν είχα καμμία απαίτηση να προτείνεις μονιτορ ηχεία, αντιθέτως σε ρώτησα αυτό με βάση τα παραπάνω λεγόμενά σου:

''Ποιά είναι η πρότασή σου σε σε αυτά τα χρήματα σε ηχεία για υπολογιστή που είναι καλύτερα; ''

Και σε αυτό απάντηση θέλω και δεν έχω και ούτε περιμένω να πάρω γιατί ήταν ένα ατόπημα της στιγμής. Η γλώσσα πρόλαβε το μυαλό.

Τουλάχιστον θα πρέπει πριν γράψουμε να σκεφτόμαστε λίίίίγο γιατί τα (ιντερνετικά) γραπτά μένουν. Και βρίσκονται κάποιοι σαν μουά που χάνουν το χρόνο τους να τα υπενθυμίζουν συνεχώς.

Όσο  αφορά τον όρο audiophile: τον χρησιμοποίησα, εσύ δεν δέχθηκες τον ορισμό μου. Δεν πρέπει να μου εξηγήσεις το σωστό ώστε να μη λέω βλακείες; Μετά τόσα ποσταρίσματά σου, μη το βαριέσαι, googlαρέ το.

Μια χαρά είναι τα specs για το μέγεθός του. To ηχείο είναι flat από 65 - 20000 Ηz. Αυτό δεν το βρίσκεις σε ''ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''.

Τα ψεύτικα specs δεν πάνε στα monitor που πρότεινες, πάνε στα "ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε'' που (δεν) πρότεινες και ακόμα τα αναζητούμε.

Για desktop ηχείο το μπάσο του είναι ικανοποιητικό για αυτούς που το θέλουν για απλή χρήση γραφείου. Αν κάποιος έχει απαιτήσεις βάζει ένα sub μεταχειρισμένο.

Η πρόταση μου είναι αυτό που postαρα και είναι 52 ευρώ. Εάν εσύ θέλεις να το παραποιείς γιατί βολεύει τα επιχειρήματά σου, δεν είναι η αλήθεια.

Πριν υποτιμήσεις κάτι να είσαι σίγουρος και ειδικά όταν είναι στο νετ. 

Όσο για την άλλη ανακρίβεια ότι δήθεν χρειάζεται ακριβό ενισχυτή και αυτό καταρίφθηκε σαν πέρδικα από βόλι ακριβείας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@BackFromHell Διαβάζοντας αυτά που γράφεις έχω τις εξής απορίες:

1. Γιατί λες ότι είναι άθλια αφού δεν τα έχεις ακούσει;

2. Τι σημασία έχει το εύρος απόκρισης; Είναι σαφές ότι όλα τα μικρά ηχειάκια θέλουν subwoofer. Θέλεις τουλάχιστον 11inch driver σε μεγάλη καμπίνα για να καλύψεις μεγάλο εύρος του φάσματος.

3. Γιατί τα συγκρίνεις με τόσο διαφορετικά ηχεία; Είναι επίσης σαφές ότι το πρώτο πράγμα που πουλάνε είναι το design και δεύτερον το δανέζικο profile ήχου (που είναι στην άλλη άκρη από τα Presonus που τα low mid πνίγουν τα πάντα). Επίσης κάποιοι θα θέλουν το μικρό (16cm) ύψος και άλλοι θα έχουν AV και θα τα θέλουν για surround.

4. Γιατί κοστολογείς τον ενισχυτή 50 ευρώ όταν υπάρχουν πολύ φτηνότεροι;

@reddie.k

Εγώ νομίζω ότι έπρεπε να γραφτεί από την αρχή ότι αν κάποιος θέλει ένα plug and play ηχείο για τον υπολογιστή του καλύτερα να δει τις προτάσεις του Ζαχαρία γιατί αυτά είναι για συγκεκριμένες ανάγκες. Δεν καταλαβαίνω την έντονη αντιπαράθεση και από τους δύο σας αφού και οι δύο έχετε κάποια σωστά επιχειρήματα.

Αν στον ήχο ήταν τόσο απλά τα πράγματα όλοι θα έπαιρναν τα ίδια ηχεία, όμως κάποιοι παίρνουν Presonus, κάποιοι JBL, κάποιοι KEF και κάποιοι Dali... αν βάλεις δίπλα τα Presonus και τα Dali θα έχεις τα δύο διαφορετικά άκρα όμως και οι δύο μάρκες έχουν φανατικούς.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, elpenor είπε

2. Τι σημασία έχει το εύρος απόκρισης; Είναι σαφές ότι όλα τα μικρά ηχειάκια θέλουν subwoofer. Θέλεις τουλάχιστον 11inch driver σε μεγάλη καμπίνα για να καλύψεις μεγάλο εύρος του φάσματος.

3. Γιατί τα συγκρίνεις με τόσο διαφορετικά ηχεία; Είναι επίσης σαφές ότι το πρώτο πράγμα που πουλάνε είναι το design και δεύτερον το δανέζικο profile ήχου (που είναι στην άλλη άκρη από τα Presonus που το μπάσο πνίγει τα πάντα). Επίσης κάποιοι θα θέλουν το μικρό (16cm) ύψος και άλλοι θα έχουν AV και θα τα θέλουν για surround.

@reddie.k

Εγώ νομίζω ότι έπρεπε να γραφτεί από την αρχή ότι αν κάποιος θέλει ένα plug and play ηχείο για τον υπολογιστή του καλύτερα να δει τις προτάσεις του Ζαχαρία γιατί αυτά είναι για συγκεκριμένες ανάγκες. Δεν καταλαβαίνω την έντονη αντιπαράθεση και από τους δύο σας αφού και οι δύο έχετε κάποια σωστά επιχειρήματα.

Πολύ σωστά τα λες αγαπητέ αλλά με πείραξε πολύ αυτό "Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''.

Έχασα κάποιο χρόνο να ποστάρω κάτι για τα μέλη (όπως άλλωστε επωφελούμαι και εγώ) και βρίσκεται κάποιος να το απαξίωσει; Και χωρίς σοβαρό λόγο άλλωστε.

Επεξ/σία από reddie.k
ορθογραφία
Δημοσ.

Μη μου βαζεις bold. Ξερω πολυ καλα τι ειπα, αλλα ξαναεγραψα οτι εφοσον απερριψες κατευθειαν τα ηχεια για υπολογιστη, προσαρμοστηκα κι εγω στις αμπελοφιλοσοφιες σου περι θολού ηχου κι ειπα να μη το τραβηξω οσο μπορω για να σε βαζω πρωτα να δικαιολογησεις αυτο που ειπες. Απλα πηγα σε αλλη προταση και οχι ηχεια υπολογιστη. Οχι επειδη δε μπορω να σου βρω ηχεια υπολογιστη, αλλα επειδη εσυ δεν μπορεις να δικαιολογησεις οσα εγραψες περι θολου ηχου. Αν ομως μπορεις, αναμενουμε τα εξης:

1. Να ορισεις/περιγραψεις με ακριβεια το θολο ηχο και πώς αυτο αποτυπωνεται μετρητικα.

2. Να μας αναφερεις σε ποσα, ποια και τι κατηγοριας τιμης μοντελα ηχειων υπολογιστη "το αυτι" σου διεκρινε θολο ηχο.

3. Να μας παραθεσεις σχετικες μετρησεις για τα ανωτερω μοντελα, που να αποδεικνυουν τα λεγομενα σου. Πώς βρηκες και μας παρεθεσες review για αλλο μοντελο ηχειων. Ετσι περιμενουμε και την πιστοποιηση του θολου ηχου. Προαπαιτουμενο, το συστημα αναφορας και ο χωρος να ειναι κοινος σε ολες τις περιπτωσεις μετρησεων, ωστε να εχει νοημα και η συγκριση.

4. Εναλλακτικα του 3, δεχομαι και αποτελεσματα απο blind test .

Και τοτε θα σου κανω οχι μια, αλλα περισσοτερες προτασεις ηχειων υπολογιστη, διοτι προφανως υπαρχουν ηχεια υπολογιστη που παιζουν καλυτερα απο τις αμπασες κουδουνιστρες του τοπικ.

Ομως, αν δεν εισαι σε θεση να απαντησεις σε ολες τις παραπανω ερωτησεις, αποδεξου οτι εγραψες μια μπαρουφα απλα για να απορριψεις μερικες χιλιαδες μοντελα ηχειων και μεινε να μας λες οτι τα ηχεια του παροντος τοπικ ειναι καλα επειδη ...τα εχεις εσυ. Γιατι ως τωρα κατι αλλο ουσιωδες, πραγματικα δεν εχεις προσφερει, περα απο το σειρα ανακριβειων απλα για να απορριπτεις με διαφορους τροπους καθε αντιπροταση.

Και για να συνενοουμαστε. Η προταση που ποσταρες δεν ειναι 52 ευρω, γιατι οποιος παρει αυτα τα ηχεια θα πρεπει να αγορασει κι ενισχυτη, αλλιως δεν παιζουν. Σε αντιθεση με τα ενεργα ηχεια που προτεινα εγω, που δε χρειαζονται εξωτερικο ενισχυτη αφου εχουν ενσωματωμενο. Τα βαζεις στη μπριζα και παιζουν.

Επισης, πουθενα εγω δεν εγραψα οτι χρειαζεται ακριβος ενισχυτης για να παιξουν οι συγκεκριμενες κουδουνιστρες. Ειπα οτι ειναι τοσο αθλια, που ο,τι ενισχυτη κι αν τους βαλεις, θα παιξουν αθλια. Κακιστη ευαισθησια , ακομα χειροτερο ευρος αποκρισης, και σαν να μην εφταναν αυτα, θελει και 4Ω ενισχυτη. Μαλιστα δεχτηκα την κινεζια των 50 ευρω που μου προτεινες ως ενισχυτη και πανω σε αυτο το μπατζετ εβγαλα αντιπροταση. Οχι επειδη ειμαι μεγαλοψυχος, αλλα γιατι στα συγκεκριμενα ηχεια, οντως δεν αξιζει καλυτερος ενισχυτης, ασχετα που στην πρωτη αυξηση του volume θα κανει ενα ωραιοτατο clipping και οι κουδουνιστρες της ιστοριας μας θα παρουν το δρομο για τον καλαθο των αχρηστων. Οποτε, 52 ευρω τα ηχεια, 50 ευρω ο ενισχυτης για να παιξουν τα ηχεια -αφου ειναι παθητικα- , συνολο 102 ευρω.

Στα 102 ευρω χωρις μα και μου:

https://www.skroutz.gr/s/19620019/Vonyx-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-XP50-100W-Ζεύγος-Μαύρα.html

https://www.skroutz.gr/s/16555526/Presonus-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-Eris-E3-5-50W-Ζεύγος-Μαύρα.html?from=best_sellers_tag

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Μη μου βαζεις bold. Ξερω πολυ καλα τι ειπα, αλλα ξαναεγραψα οτι εφοσον απερριψες κατευθειαν τα ηχεια για υπολογιστη, προσαρμοστηκα κι εγω στις αμπελοφιλοσοφιες σου περι θολού ηχου κι ειπα να μη το τραβηξω οσο μπορω για να σε βαζω πρωτα να δικαιολογησεις αυτο που ειπες. Απλα πηγα σε αλλη προταση και οχι ηχεια υπολογιστη. Οχι επειδη δε μπορω να σου βρω ηχεια υπολογιστη, αλλα επειδη εσυ δεν μπορεις να δικαιολογησεις οσα εγραψες περι θολου ηχου. Αν ομως μπορεις, αναμενουμε τα εξης:

1. Να ορισεις/περιγραψεις με ακριβεια το θολο ηχο και πώς αυτο αποτυπωνεται μετρητικα.

2. Να μας αναφερεις σε ποσα, ποια και τι κατηγοριας τιμης μοντελα ηχειων υπολογιστη "το αυτι" σου διεκρινε θολο ηχο.

3. Να μας παραθεσεις σχετικες μετρησεις για τα ανωτερω μοντελα, που να αποδεικνυουν τα λεγομενα σου. Πώς βρηκες και μας παρεθεσες review για αλλο μοντελο ηχειων. Ετσι περιμενουμε και την πιστοποιηση του θολου ηχου. Προαπαιτουμενο, το συστημα αναφορας και ο χωρος να ειναι κοινος σε ολες τις περιπτωσεις μετρησεων, ωστε να εχει νοημα και η συγκριση.

4. Εναλλακτικα του 3, δεχομαι και αποτελεσματα απο blind test .

Και τοτε θα σου κανω οχι μια, αλλα περισσοτερες προτασεις ηχειων υπολογιστη, διοτι προφανως υπαρχουν ηχεια υπολογιστη που παιζουν καλυτερα απο τις αμπασες κουδουνιστρες του τοπικ.

Ομως, αν δεν εισαι σε θεση να απαντησεις σε ολες τις παραπανω ερωτησεις, αποδεξου οτι εγραψες μια μπαρουφα απλα για να απορριψεις μερικες χιλιαδες μοντελα ηχειων και μεινε να μας λες οτι τα ηχεια του παροντος τοπικ ειναι καλα επειδη ...τα εχεις εσυ. Γιατι ως τωρα κατι αλλο ουσιωδες, πραγματικα δεν εχεις προσφερει, περα απο το σειρα ανακριβειων απλα για να απορριπτεις με διαφορους τροπους καθε αντιπροταση.

Και για να συνενοουμαστε. Η προταση που ποσταρες δεν ειναι 52 ευρω, γιατι οποιος παρει αυτα τα ηχεια θα πρεπει να αγορασει κι ενισχυτη, αλλιως δεν παιζουν. Σε αντιθεση με τα ενεργα ηχεια που προτεινα εγω, που δε χρειαζονται εξωτερικο ενισχυτη αφου εχουν ενσωματωμενο. Τα βαζεις στη μπριζα και παιζουν.

Επισης, πουθενα εγω δεν εγραψα οτι χρειαζεται ακριβος ενισχυτης για να παιξουν οι συγκεκριμενες κουδουνιστρες. Ειπα οτι ειναι τοσο αθλια, που ο,τι ενισχυτη κι αν τους βαλεις, θα παιξουν αθλια. Κακιστη ευαισθησια , ακομα χειροτερο ευρος αποκρισης, και σαν να μην εφταναν αυτα, θελει και 4Ω ενισχυτη. Μαλιστα δεχτηκα την κινεζια των 50 ευρω που μου προτεινες ως ενισχυτη και πανω σε αυτο το μπατζετ εβγαλα αντιπροταση. Οχι επειδη ειμαι μεγαλοψυχος, αλλα γιατι στα συγκεκριμενα ηχεια, οντως δεν αξιζει καλυτερος ενισχυτης, ασχετα που στην πρωτη αυξηση του volume θα κανει ενα ωραιοτατο clipping και οι κουδουνιστρες της ιστοριας μας θα παρουν το δρομο για τον καλαθο των αχρηστων. Οποτε, 52 ευρω τα ηχεια, 50 ευρω ο ενισχυτης για να παιξουν τα ηχεια -αφου ειναι παθητικα- , συνολο 102 ευρω.

Στα 102 ευρω χωρις μα και μου:

https://www.skroutz.gr/s/19620019/Vonyx-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-XP50-100W-Ζεύγος-Μαύρα.html

Ένα ακόμα ποστ που δεν παίρνω απάντηση για την απαξίωση άνευ σοβαρού λόγου. ''Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''

Ούτε πρόκειται να διαβάσω όλο το σεντόνι που έχει γραφτεί για να καλύψει τα αρχικά άστοχα σχόλια. Σταματάω εδώ. Νίκησες; τον ορθολογισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, elpenor είπε

3. Γιατί τα συγκρίνεις με τόσο διαφορετικά ηχεία; Είναι επίσης σαφές ότι το πρώτο πράγμα που πουλάνε είναι το design και δεύτερον το δανέζικο profile ήχου (που είναι στην άλλη άκρη από τα Presonus που τα low mid πνίγουν τα πάντα). Επίσης κάποιοι θα θέλουν το μικρό (16cm) ύψος και άλλοι θα έχουν AV και θα τα θέλουν για surround.

@reddie.k

Αν στον ήχο ήταν τόσο απλά τα πράγματα όλοι θα έπαιρναν τα ίδια ηχεία, όμως κάποιοι παίρνουν Presonus, κάποιοι JBL, κάποιοι KEF και κάποιοι Dali... αν βάλεις δίπλα τα Presonus και τα Dali θα έχεις τα δύο διαφορετικά άκρα όμως και οι δύο μάρκες έχουν φανατικούς.

1. Το εξηγησα ηδη. Specs. Εχουν τραγικη ευαισθησια. 86db. ΤΡΑΓΙΚΗ. Εχουν τραγικο ευρος αποκρισης. 65Hz ξεκινανε βαση κατασκευαστη. Εχεις χασει αυτοματως 2-3 πρωτες οκταβες, εισαι αμπασος, τελεια και παυλα! Δεν εχεις "λιγο" μπασο, οπως λεει ο ts. Δεν εχεις καθολου! Στο λεει ο ιδιος ο κατασκευαστης. Επισης, ειναι στα 4Ω. Δυσκολοδηγητα δηλαδη, σε συνδυασμο με την ευαισθησια τους. Δεν υπαρχει κατι αλλο να τα κανει ακομα χειροτερα. Αυτες ειναι οι βασικες παραμετροι ενος παθητικου ηχεια κι ειναι ολες κακιστες. Εαν μετρηθουν, μονο χειροτερα μπορει να ειναι, γιατι προφανως θα χανουν κι απο τα χαμηλης ποιοτητας/κοστους παθητικα crossovers κλπ κλπ.

2. Το ευρος αποκρισης εχει μεγαλη σημασια, τι ερωτηση ειναι αυτη; Οσο πιο χαμηλα κατεβαινουν, τοσο περισσοτερο μπασο. Δεν ζητησαμε στα 100 ευρω συστημα να παιξει 20Hz, δε ζητησαμε ουτε καν 40Hz , ουτε 50Hz. Αυτα εδω ομως ξεκινανε με -3db στα 65Hz. Δεν κανουν για μουσικη . Αυτα που λες για 11ιντσο sub οχι, δεν ισχυουν. και 9ρακια και 10ρακια sub μπορουν να σε κατεβασουν στα 25Hz σε ενα μικρο χωρο μια χαρα. Αλλα αν στη συζητηση βαλουμε και το sub, να θυμαστε οτι μιλαμε για λυση που μπορει να εφαρμοστει και στα presonus. Αρα παλι τα presonus παραμενουν overall καλυτερη προταση. Αν τα θελετε για home office (δηλαδη skype meetings πχ), surrounds σε προχειρο home theater κλπ, τοτε ενδεχομενως αποτελουν επιλογη.

3. Τι εννοεις τα συγκρινω με διαφορετικα ηχεια; Τα συγκρινω με συστημα αντιστοιχης αξιας και λεω οτι υπαρχουν καλυτερες προτασεις, εδωσα και 2 προχειρες, προκρινοντας φυσικα τα presonus εγνωσμενης και αδιαμφισβητης αξιας. Στο τελος της ημερας, αυτο που υποτιθεται οτι ψαχνουμε ειναι οσο πιο καλο και γεματο ηχο γινεται με τα 102 ευρω. Τι σημασια εχει αν το συστημα ειναι ενεργο ή παθητικο; Αν ομως απο ηχεια καταληξαμε να μιλαμε για design, οκ, ψωνιστε design. Παλι σας βρισκω designατα σε αυτα τα λεφτα παντως, αν τωρα το κριτηριο μας ξαφνικα εγινε το design κι οχι ο ηχος.

4. Δεν τον κοστολογω εγω 50 ευρω τον ενισχυτη. Τοσο τον κοστολογησε ο ts , κι εγω χατηρι δεν του χαλαω, οπως δε του χαλασα και χατηρι οταν αποφασισε μονος του, οτι τα ηχεια για υπολογιστες εχουν θολο ηχο :D Τωρα αν εσυ εισαι στο συν πλην 10 ευρω, ε οκ δε θα τα χαλασουμε. Εσεις μονο μη χαλαστειτε μολις clippαρουν οι ενισχυτες και ψαχνετε ανταλλακτικα tweeters που θα κοστιζουν παραπανω απο το ζευγος ηχειων.

12 λεπτά πριν, reddie.k είπε

Ένα ακόμα ποστ που δεν παίρνω απάντηση για την απαξίωση άνευ σοβαρού λόγου. ''Παιρνεις ηχεια υπολογιστη με αυτα τα λεφτα και εισαι υπερκομπλε''

Ούτε πρόκειται να διαβάσω όλο το σεντόνι που έχει γραφτεί για να καλύψει τα αρχικά άστοχα σχόλια. Σταματάω εδώ. Νίκησες; τον ορθολογισμό.

Ετσι μπραβο. Να μην απαντας θελω και μετα βαλε οσα bold θες.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

1. Το εξηγησα ηδη. Specs. Εχουν τραγικη ευαισθησια. 86db. ΤΡΑΓΙΚΗ. Εχουν τραγικο ευρος αποκρισης. 65Hz ξεκινανε βαση κατασκευαστη. Εχεις χασει αυτοματως 2-3 πρωτες οκταβες. Ειναι στα 4Ω. Δυσκολοδηγητα δηλαδη, σε συνδυασμο με την ευαισθησια τους. Δεν υπαρχει κατι αλλο να τα κανει ακομα χειροτερα. Αυτες ειναι οι βασικες παραμετροι ενος παθητικου ηχεια κι ειναι ολες κακιστες.

2. Το ευρος αποκρισης εχει μεγαλη σημασια, τι ερωτηση ειναι αυτη; Οσο πιο χαμηλα κατεβαινουν, τοσο περισσοτερο μπασο. Δεν ζητησαμε στα 100 ευρω συστημα να παιξει 20Hz, δε ζητησαμε ουτε καν 40Hz , ουτε 50Hz. Αυτα εδω ομως ξεκινανε με -3db στα 65Hz. Δεν κανουν για μουσικη . Αυτα που λες για 11ιντσο sub οχι, δεν ισχυουν. και 9ρακια και 10ρακια sub μπορουν να σε κατεβασουν στα 25Hz σε ενα μικρο χωρο μια χαρα. Αλλα αν στη συζητηση βαλουμε και το sub, να θυμαστε οτι μιλαμε για λυση που μπορει να εφαρμοστει και στα presonus. Αρα παλι παραμενουν καλυτερη προταση.

3. Τι εννοεις τα συγκρινω με διαφορετικα ηχεια; Τα συγκρινω με συστημα αντιστοιχης αξιας και λεω οτι υπαρχουν καλυτερες προτασεις, εδωσα και 2 προχειρες, προκρινοντας φυσικα τα presonus εγνωσμενης και αδιαμφισβητης αξιας. Αμα ομως απο ηχεια καταληξαμε να μιλαμε για design, οκ, παρτε design. Παλι σας βρισκω designατα σε αυτα τα λεφτα παντως, αν τωρα το κριτηριο μας ξαφνικα εγινε το design κι οχι ο ηχος.

4. Δεν τον κοστολογω εγω 50 ευρω τον ενισχυτη. Τοσο τον κοστολογησε ο ts κι εγω μαζι του. Τωρα αν εσυ εισαι στο συν πλην 10 ευρω δε θα τα χαλασουμε. Εσεις μονο μη χαλαστειτε μολις clippαρουν οι ενισχυτες και ψαχνετε ανταλλακτικα tweeters που θα κοστιζουν παραπανω απο το ζευγος ηχειων.

Ετσι μπραβο. Να μην απαντας θελω.

Νίκησες; τον ορθολογισμό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, reddie.k είπε

Νίκησες; τον ορθολογισμό.

Κι εσυ νικησες τον... θολο ηχο οποτε μια χαρα, ηρεμησε τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Όλοι οι σοβαροί reviewers δέχονται ότι δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία να αποτυπώσεις τα χαρακτηριστικά του καλύτερου ηχείου. Αν βάλεις ένα κορυφαίο Elac/Polk δίπλα σε ένα φτηνότερο Klipsch μετά το Elac/Polk θα σου φανεί "θολό", αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερο.

31 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Τα ηχεία υπολογιστή τύπου logitech δεν έχουν tweeter... τι να συζητάμε...

21 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

1. Το εξηγησα ηδη. Specs. Εχουν τραγικη ευαισθησια. 86db. ΤΡΑΓΙΚΗ.

Έχω κορυφαία (για τα αυτιά μου) παλιά KEF 4ohm με χειρότερη ευαισθησία. Επίσης 86db έχουν και τα Elac Debut B6.2 που αρκετοί τα θεωρούν κορυφαίο ηχείο.

Αυτα που λες για 11ιντσο sub οχι, δεν ισχυουν. και 9ρακια και 10ρακια sub μπορουν να σε κατεβασουν στα 25Hz σε ενα μικρο χωρο μια χαρα.

Ναι αν αντέχεις το αργό μπάσο... υπάρχει η λύση του μικρότερου driver που κάνει μεγαλύτερη κίνηση... όμως σε κάποιους δεν αρέσει... ο ήχος είναι θέμα γούστου.

3. Τι εννοεις τα συγκρινω με διαφορετικα ηχεια; Τα συγκρινω με συστημα αντιστοιχης αξιας και λεω οτι υπαρχουν καλυτερες προτασεις, εδωσα και 2 προχειρες, προκρινοντας φυσικα τα presonus εγνωσμενης και αδιαμφισβητης αξιας. Αμα ομως απο ηχεια καταληξαμε να μιλαμε για design, οκ, παρτε design. Παλι σας βρισκω designατα σε αυτα τα λεφτα παντως, αν τωρα το κριτηριο μας ξαφνικα εγινε το design κι οχι ο ηχος.

Το design είναι σίγουρα βασικό όμως και όσο αφορά τον ήχο ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο... εγώ δεν μπορώ να ακούσω flat ηχείο, θέλω extreme tremble τύπου focal/triangle.

@BackFromHell Βασικά ενώ έχεις καλά επιχειρήματα και σίγουρα κάτι θα σημαίνει ότι τα Presonus είναι best seller εδώ και χρόνια όμως νομίζω ότι δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι ο ήχος δεν είναι σαν τα PC, είναι σαν το φαγητό και τον καφέ. Εμένα μου αρέσει Γουατεμάλα, στη σύζυγο Αιθιοπία και σε άλλους Τζαμάικα έτσι και στον ήχο δεν αρέσουν σε όλους τα παρόμοια profile των monitor.

Εγώ μόλις τα παραλάβω θα ανεβάσω και τα Presonus και θα τα βάλω εναλλάξ στο surround μου να κάνω δοκιμές. Αν είναι όντως φόλα θα έρθω εδώ στο post αν δεν το έχουν κλειδώσει και θα το γράψω.. δεν έχω κολλήματα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...