AristidisZ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα πακετάκια 6+12 ή 12+6 είναι όντως μια χαρά, αλλά προσωπικά από το public δε παραγγέλνω ούτε μολύβι με 0.1€ αν δε μου έχει επιλογή για εξόφληση στο κατάστημα... (στις μπαταρίες δεν μου το έβγαλε ως επιλογή) εδώ δυο πριζάκια πήρα προχτές, ήμουν μάλιστα από τους πρώτους (ήταν όλα διαθέσιμα όταν μπήκα), και σχεδόν μια βδομάδα πλέον η παραγγελία βρίσκεται σε φάση "συλλογής αποθεμάτων" χέστηκα αν μου τα φέρουν ποτέ ή δε μου τα φέρουν, αλλά λεφτά πριν δω το πράγμα εγώ δε τους δίνω Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2021 από AristidisZ 6
The_Judas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Η 18άδα είναι μια χαρά. Αλλά και οι επαναφορτιζόμενες είναι στα 5 ευρώ καλά είναι. Σίγουρα δεν είναι 50% η προσφορά αλλά είναι σε καλή τιμή και δεν είναι σκουτζομάγαζο που μπορεί να χρειάζεται και μεταφορικά.
kkatzos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Κανένα πρόβλημα με επαναφορτιζόμενες σε πολλές πολλές συσκευές. Έχω καμιά 30αριά επαναφορτιζόμενες διαφόρων ειδών και όλα καλά. Το 1.2V που γράφεται δεν ισχύει. Είναι γύρω στο 1.2V. Για την ακρίβεια κατεβαίνουν στο 1.2V όταν πέσουν κάτω από το 1/3 της φόρτισης. Πλήρως φορτισμένες οι καλές επαναφορτιζόμενες έχουν 1,5V τάση. Αυτό βλέπω στην οθόνη του φορτιστή μου. 1
SilentVoice Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, kkatzos είπε Κανένα πρόβλημα με επαναφορτιζόμενες σε πολλές πολλές συσκευές. Έχω καμιά 30αριά επαναφορτιζόμενες διαφόρων ειδών και όλα καλά. Το 1.2V που γράφεται δεν ισχύει. Είναι γύρω στο 1.2V. Για την ακρίβεια κατεβαίνουν στο 1.2V όταν πέσουν κάτω από το 1/3 της φόρτισης. Πλήρως φορτισμένες οι καλές επαναφορτιζόμενες έχουν 1,5V τάση. Αυτό βλέπω στην οθόνη του φορτιστή μου. Το 1.5 είναι επειδή είναι ζεστές από την φόρτιση και επειδή είναι επαναφορτιζόμενες έχουν ένα μικρό 'κενό' 0.3volt
kkatzos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Το 1.5 είναι επειδή είναι ζεστές από την φόρτιση και επειδή είναι επαναφορτιζόμενες έχουν ένα μικρό 'κενό' 0.3volt Όχι. Ο καλός φορτιστής Panasonic που έχω μου δείχνει σε κρύες φορτισμένες Eneloop και 1..4V. Το 1.35V σε όλες σε σχεδόν. Κρύες. Στην πλήρη φόρτιση ζεστές περνάνε και το 1.5V.
nvel Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, kkatzos είπε Κανένα πρόβλημα με επαναφορτιζόμενες σε πολλές πολλές συσκευές. Έχω καμιά 30αριά επαναφορτιζόμενες διαφόρων ειδών και όλα καλά. Το 1.2V που γράφεται δεν ισχύει. Είναι γύρω στο 1.2V. Για την ακρίβεια κατεβαίνουν στο 1.2V όταν πέσουν κάτω από το 1/3 της φόρτισης. Πλήρως φορτισμένες οι καλές επαναφορτιζόμενες έχουν 1,5V τάση. Αυτό βλέπω στην οθόνη του φορτιστή μου. φυσικά και ισχύει, γιατί όλοι οι συσσωρευτές πωλούνται σύμφωνα με την ονομαστική τους τάση και όχι με την τάση ανοικτού κυκλώματος όταν είναι πλήρως φορτισμένοι. Τα αυτοκίνητα έχουν συσσωρευτές 12V ή 14.4V; 1
manpower Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Για συσκευές που δεν παιζουν "καλα" στα ονομαστικα 1.2v απο τις επαναφορτιζόμενες, μια σχετικα ακριβη αλλα καλη λυση ειναι οι κινεζικες lithium (σε τυποποιημένα μεγεθη AA, ΑΑΑ κτλ) που εχουν ικανοποιητική χωρητικότητα και 1.5v ονομαστικα (stepdown). Φορτιζουν απο ενσωματωμενη usb port (συνηθως micro ή type C) και υπάρχουν απειρες σε AliExpress, λίγο προσοχή στα σχόλια... Φυσικα με τα +/- των lithium.
kkatzos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, nvel είπε φυσικά και ισχύει, γιατί όλοι οι συσσωρευτές πωλούνται σύμφωνα με την ονομαστική τους τάση και όχι με την τάση ανοικτού κυκλώματος όταν είναι πλήρως φορτισμένοι. Τα αυτοκίνητα έχουν συσσωρευτές 12V ή 14.4V; Ωραίο το "πωλούνται". Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι καλές NiMH αποδίδουν υψηλότερη τάση από την ονομαστική (1.2V) για μεγάλη διάρκεια ενώ οι αλκαλικές πολύ χαμηλότερη τάση από τον ονομαστική (1.5V) τη συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια. Τα 1.5V μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, μετά πέφτουν και κάτω από 1,2V ενώ οι καλές NiMH "πιάνουν" τα 1.3V για σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2021 από kkatzos
NOODLE Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, prefuse είπε ολο τον χρόνο οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες του ΙΚΕΑ, που παλιοτερα ηταν/ειναι ακομα? eneloop με περίβλημα ΙΚΕΑ (απο τις καλυτερες επαναφορτιζόμενες) εχουν ίδιες σχεδόν τιμές με τις τιμές που εχει τώρα με την 50% εκπτωση του public. https://www.ikea.gr/proioda/exupno-spiti/bataries-fortistes/bataries/ επίσης του ΙΚΕΑ εχουν και μεγαλύτερη χωρητικότητα αν και ειναι 1-1,5€ ακριβότερες. Για το μόνο που δεν ξέρω, ειναι αν ακόμα αυτες του ΙΚΕΑ ειναι eneloop ή αλλαξαν σε κάτι άλλο. Παντως οι eneloop ειναι κορυφή. παρολαυτα ευχαριστούμε για το ποστ ts Είναι eneloop οι μπαταρίες των ΙΚΕΑ;;;; 😮😮😮😮
Πανος999 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Καλη προσφορουλα αλλα δυστυχως δεν δεχεται μετρητα στο καταστημα οποτε ακυρο απο εμενα..Προχωρησα κανονικά μεχρι την παραγγελία κ μου ελεγε οτι δεν ειναι διαθέσιμος αυτος ο τροπος πληρωμης..
prefuse Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, NOODLE είπε Είναι eneloop οι μπαταρίες των ΙΚΕΑ;;;; 😮😮😮😮 και να μην ειναι εχουν την ιδια αποδοση στο 1/3 της τιμής. ψαξε στο internet https://www.slrlounge.com/panasonic-eneloop-vs-ikea-ladda-are-they-the-same/ https://www.provideocoalition.com/ikea-batteries-eneloops-disguise/ https://budgetlightforum.com/node/77574 2
JohnnyX Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 το εχουμε πει πολλες φορες , του ikea ειναι eneloop.... 2
DownUNDERground Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Καλη προσφορουλα αλλα δυστυχως δεν δεχεται μετρητα στο καταστημα οποτε ακυρο απο εμενα..Προχωρησα κανονικά μεχρι την παραγγελία κ μου ελεγε οτι δεν ειναι διαθέσιμος αυτος ο τροπος πληρωμης.. Ναι Mediamarkt/Public φαίνεται να το κατήργησαν.
nvel Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 55 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ωραίο το "πωλούνται". Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι καλές NiMH αποδίδουν υψηλότερη τάση από την ονομαστική (1.2V) για μεγάλη διάρκεια ενώ οι αλκαλικές πολύ χαμηλότερη τάση από τον ονομαστική (1.5V) τη συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια. Τα 1.5V μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, μετά πέφτουν και κάτω από 1,2V ενώ οι καλές NiMH "πιάνουν" τα 1.3V για σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο. αυτό οφείλεται την χημεία του στοιχείου που δίνει στις αλκαλικές μια τάξη μεγαλύτερη αντίσταση από τις NiMh οπότε στις εφαρμογές με υψηλό ρεύμα οι αλκαλικές έχουν μικρή ωφέλιμη χωρητικότητα, αυτό όμως τι σχέση έχει με την ονομαστική τάση του στοιχείου;
The_Judas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Ναι Mediamarkt/Public φαίνεται να το κατήργησαν. και το πλαίσιο. Λογικά θα είχαν άπειρες παραγγελίες χωρίς παραλήπτη από άτομα που το μετάνιωσαν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα