Luciddream Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 22 hours ago, panosno1com said: Μια ακυρη ερωτηση: Αν δουλευει ο αφυγραντηρας στο υπνοδωμάτιο το βραδυ, ξηραινει την ατμοσφαιρα σε επιπεδο να σε ενοχλει ο λαιμος /ξεροβηχας οταν ξυπνας το πρωι? Δεν ξερω αν γινομαι κατάνοητος ... Να νιωθεις ενοχληση ή οτιδηποτε Εγώ κάνω κάτι πειράματα τελευταία με αυτό το θέμα, αλλά δεν έχω καταλάβει 100% ακόμα το πως επηρεάζει. Νομίζω όταν τον έχεις ανοιχτό και η ατμόσφαιρα δεν έχει έτσι και αλλιώς υγρασία, δυσκολεύει την αναπνοή και έχεις πονοκεφάλους το πρωί. Νομίζω το 30-50% υγρασία τον χειμώνα που λένε κάποιοι για τον ύπνο είναι λάθος. Όταν έχει κρύο όπως τις τελευταίες βδομάδες δεν έχει και υγρασία, οπότε ο αφυγραντήρας δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση. Θα έλεγα ότι ο αφυγραντήρας έχει νόημα στον ύπνο όταν ανεβάζει 70-80% υγρασία το δωμάτιο που κοιμάσαι αλλιώς καλύτερα να είναι κλειστός.
phanispal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 30-50% για τον ύπνο δεν έτυχε να διαβάσω κάπου. Και για το 40-60% που έχω πετύχει να λένε, το 40 μου φαίνεται χαμηλό, πιο πολύ προς το 50 κλίνω προσωπικά. Είναι και διαφορετικός ο κάθε οργανισμός, κάποιος μπορεί να έχει θέμα με το αναπνευστικό και κάτω από 60 να τον πιάνει βήχας. 1
Sebu Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Καθαρα υποκειμενικο θεμα. Λχ χθες που ειχα το κλιματιστικο να λειτουργει αρκετες ωρες και ειχε πεσει η σχετικη υγρασια του δωματιου στο 47% αρχισε να με πιανει ξηρος βηχας. Μολις εκλεισα το κλιματιστικο, επεσε λιγο η θερμοκρασια του χωρου και ανεβηκε η υγρασια πανω απο το 50-52%, σταματησε η ενοχληση.
AnalysisParalysis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Έχω 3 αφυγραντηρες με ζεολιθο. 1) inventor pro rise 2) PDDW12200 3) electriciq (δεν υπάρχει Ελλάδα) Τους πρώτους δύο δεν τους έχω πιάσει στα χέρια μου ακόμη τους έχει σύνδεσει η αδελφή μου εγώ τους χειρίζομαι από μακριά με WiFi και δεν μπορώ να εκφέρω απόλυτη γνώμη. Οι πρώτοι δύο βρίσκονται σε απομακρυσμενα μεροι του σπιτιού και δυστυχώς επειδή το ρουτερ δεν είναι και πολύ δυνατό τα χάνω που και που. Μέχρι να βάλω mesh points Το inventor το επαναφέρω μετά από επακινησεις του ρουτερ από μακριά. Το PDDW12200 όμως δεν επανέρχεται με τίποτα. Αυτό είναι θέμα για μένα γιατί βρίσκομαι μακριά. Υπάρχει καμία ιδέα ή κάποιο update να το κάνω να επανασυνδέετε με το ίντερνετ? Έχει αντιμετωπίσει κάποιος τέτοια περίπτωση? Μου φενεται πολύ δυνατός αφυγραντηρας αλλά αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για κάποιον που στηρίζεται τόσο πολύ στην απομακρισμενη λειτουργία.
toyo73 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Kαλησπερα.Μου παγωνει το στοιχειο αμεσως.Οταν μιλαω αμεσως, στα πρωτα 10 δευτερα και στο 10λεπτο σχεδον το μισο στοιχειο.Με λιγο παραπανω γινεται ολο παγοκολωνα .Καθαρος απο φιλτρα-στοιχεια και ο ανεμιστηρας λειτουργει τελεια.Να εχει χασει ψυκτικο υγρο;Το επισημο service στην πολη μου, οπου τον αφησα σημερα, μου ειπε οτι εαν χρειαζεται ψυκτικο πρεπει να σταλει στην juropro και θα παρει σχεδον μηνα!!!!!!!Να ψαχτω με κανενα ψυκτικο.Τι λετε
Sellout Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Από αφυγραντήρες γύρω στο 100αρικο παίζει τίποτα αξιόπιστο να κάνουμε τη δουλειά μας; Ο χώρος είναι μικρός, ένα δωμάτιο γύρω στα 15-18 τ.μ.
Pan_K Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 19 ώρες πριν, Sellout είπε Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Από αφυγραντήρες γύρω στο 100αρικο παίζει τίποτα αξιόπιστο να κάνουμε τη δουλειά μας; Ο χώρος είναι μικρός, ένα δωμάτιο γύρω στα 15-18 τ.μ. Πολύ καλός αφυγραντήρας είναι ο Inventor Eva. Έχω τον μεγάλο των 20 λίτρων και είναι ο πιο αθόρυβος από όλους όσους έχω στην κατοχή μου (Rohnson, Juro Pro, Emide). Καμιά φορά μπορεί να τρίζουν τα πλαστικά και να συντονίζονται με τον συμπιεστή, τουλάχιστον στο μεγάλο μοντέλο, αλλά εφαρμόζεις λίγο πιο σφιχτά ή χαλαρά τον κάδο και οι συντονισμοί εξαφανίζονται. Ο πιο μικρός Inventor EVA κοστίζει 130 ευρώ. 1
Sellout Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, Pan_K είπε Πολύ καλός αφυγραντήρας είναι ο Inventor Eva. Έχω τον μεγάλο των 20 λίτρων και είναι ο πιο αθόρυβος από όλους όσους έχω στην κατοχή μου (Rohnson, Juro Pro, Emide). Καμιά φορά μπορεί να τρίζουν τα πλαστικά και να συντονίζονται με τον συμπιεστή, τουλάχιστον στο μεγάλο μοντέλο, αλλά εφαρμόζεις λίγο πιο σφιχτά ή χαλαρά τον κάδο και οι συντονισμοί εξαφανίζονται. Ο πιο μικρός Inventor EVA κοστίζει 130 ευρώ. Αυτα που διαβαζω για τον αισθητηρα οτι εχει θεματα επειδη ειναι κοντα στον συμπυκνωτη; Στο silent mode του, οταν εχει χρονο μπορεις να μου ανεβασεις ενα ηχητικο να τον ακουσω; Μη με πριζει μετα η μανα μου, δεν μπορω κανει φασαρια και αλλα τετοια. Αλλα αν καταλαβαινω σωστα τους αφυγραντηρες τους βαζεις να τραβανε οσο λειπεις απο το σπιτι, σωστα; Ουτως ωστε οταν γυρισεις να ειναι σε επιθυμητα επιπεδα η υγρασια.
animor Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Έχω κι εγώ έναν inventor Eva 12λιτρο, 120 τον πήρα πριν κάποια χρόνια. Τον χρησιμοποιώ σε χώρο 20τμ με σημαντικό θέμα υγρασίας που εμφάνιζε και μούχλα. Την κάνει τη δουλειά του. Από θόρυβο, δεν έχω άποψη επειδή είναι αχρησιμοποίητο δωματιο αλλά δεν τον θεωρώ δυνατότερο από άλλους που έχω ακούσει. Η ένδειξη υγρασίας μπορεί να είναι λανθασμένη μόνο κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα λειτουργίας αν ο κάδος έχει νερό, μετά το βρίσκει. 1
dimviii Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου εδω και 2 χρονια εχω εναν inventor eva ii 16 lit,και ειμαι υπερευχαριστημενος μεχρι τωρα. Οντως ριχνει σχετικα γρηγορα την υγρασια και βοηθαει την θερμανση να δουλευει πιο αποδοτικα. τον εχω τοποθετημενο στον πανω οροφο μεζονετας 50 τμ στο χωλακι,και φατσα στην εσωτερικη σκαλα. 1
john_023 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου εχω επίσης τον inventor eva ii 16 lit και το πουλάω όποιος ενδιαφέρεται.απροβλημάτιστος και ελάχιστα δουλεμένο. στη τιμή θα τα βρούμε.απλά θέλω να φύγει γιατι μου πιάνει χώρο.
Sellout Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 49 λεπτά πριν, animor είπε Έχω κι εγώ έναν inventor Eva 12λιτρο, 120 τον πήρα πριν κάποια χρόνια. Τον χρησιμοποιώ σε χώρο 20τμ με σημαντικό θέμα υγρασίας που εμφάνιζε και μούχλα. Την κάνει τη δουλειά του. Από θόρυβο, δεν έχω άποψη επειδή είναι αχρησιμοποίητο δωματιο αλλά δεν τον θεωρώ δυνατότερο από άλλους που έχω ακούσει. Η ένδειξη υγρασίας μπορεί να είναι λανθασμένη μόνο κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα λειτουργίας αν ο κάδος έχει νερό, μετά το βρίσκει. Σε διπλανο φορουμ μου ανεφεραν οτι σου κανει και δωρεαν καθαρισμο η inventor καθε τοσο, ισχυει;
Pan_K Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Sellout είπε Αυτα που διαβαζω για τον αισθητηρα οτι εχει θεματα επειδη ειναι κοντα στον συμπυκνωτη; Όταν πιάσει την επιθυμητή υγρασία δεν σταματά ο ανεμιστήρας, αλλά συνεχίζει να δουλεύει. Αλλά μην νομίζεις ότι είναι κάποιο σημαντικό πρόβλημα αυτό, γιατί αν σταμάταγε εντελώς και μετά από 10 λεπτά ξεκινούσε πάλι, αυτή η αιφνίδια και μεγάλη αλλαγή στα ντεσιμπέλ σε ενοχλεί τελικά και σε ξυπνάει πιο εύκολα απ' ότι αν είχες έναν συνεχή θόρυβο τύπου white noise με πιο ήπιες αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν δουλεύει και ο συμπιεστής. Τώρα για τον θόρυβο, θα σε γελάσω και οι εφαρμογές δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι και τα μικρόφωνα των κινητών έτσι κατασκευασμένα, ώστε να ενισχύουν τις συχνότητες της φωνής και να αποσβένουν τον ήχο του περιβάλλοντος. Θα σου πω όμως ότι, με βάση μία παλαιότερη μέτρηση που είχα κάνει, ήταν 4db πιο ήσυχος από αυτόν εδώ: https://www.skroutz.gr/s/12831485/Rohnson-Genius-R-9420-R-9420-Afygrantiras-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-20lt.html#reviews , γύρω στα 32db δηλαδή, όταν δούλευε ο συμπυκνωτής. Πολλοί κατασκευαστές όταν αναφέρονται στην χαμηλότερη ηχητική ισχύ, δυστυχώς αναφέρονται στην συνθήκη που δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας, όπως πχ εδώ: https://www.skroutz.gr/s/25059144/Juro-Pro-Ruby-Afygrantiras-me-Sympiesti-Ionisti-kai-Wi-Fi-25lt.html, τον οποίο επίσης έχω στην κατοχή μου και είναι πολύ πιο θορυβώδης στην πραγματικότητα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από Pan_K 1
Sellout Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, Pan_K είπε Όταν πιάσει την επιθυμητή υγρασία δεν σταματά ο ανεμιστήρας, αλλά συνεχίζει να δουλεύει. Αλλά μην νομίζεις ότι είναι κάποιο σημαντικό πρόβλημα αυτό, γιατί αν σταμάταγε εντελώς και μετά από 10 λεπτά ξεκινούσε πάλι, αυτή η αιφνίδια και μεγάλη αλλαγή στα ντεσιμπέλ σε ενοχλεί τελικά και σε ξυπνάει πιο εύκολα απ' ότι αν είχες έναν συνεχή θόρυβο τύπου white noise με πιο ήπιες αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν δουλεύει και ο συμπιεστής. Τώρα για τον θόρυβο, θα σε γελάσω και οι εφαρμογές δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι και τα μικρόφωνα των κινητών έτσι κατασκευασμένα, ώστε να ενισχύουν τις συχνότητες της φωνής και να αποσβένουν τον ήχο του περιβάλλοντος. Θα σου πω όμως ότι, με βάση μία παλαιότερη μέτρηση που είχα κάνει, ήταν 4db πιο ήσυχος από αυτόν εδώ: https://www.skroutz.gr/s/12831485/Rohnson-Genius-R-9420-R-9420-Afygrantiras-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-20lt.html#reviews , γύρω στα 32db δηλαδή, όταν δούλευε ο συμπυκνωτής. Πολλοί αφυγραντήρες αναγράφουν την χαμηλότερη ηχητική ισχύ, η οποία προκύπτει δυστυχώς όταν δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας, όπως πχ αυτός εδώ: https://www.skroutz.gr/s/25059144/Juro-Pro-Ruby-Afygrantiras-me-Sympiesti-Ionisti-kai-Wi-Fi-25lt.html, τον οποίο επίσης έχω στην κατοχή μου. πιο πολυ για το βραδυ, γιατι το ξερω πως θα γκρινιαζει αμα κανει θορυβο. στο silent δηλαδη παλι κανει αρκετο θορυβο;
Pan_K Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Sellout είπε στο silent δηλαδη παλι κανει αρκετο θορυβο; Τα 32 decibel αφορούσαν το silent. Αλλά μιλάμε για το μεγαλύτερο μηχάνημα, που έχω στην κατοχή μου και, ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι θα βρεις πιο αθόρυβο αφυγραντήρα από αυτόν. Όσοι έρχονται σπίτι μου και έχουν άλλους αφυγραντήρες δεν πιστεύουν πόσο αθόρυβος είναι. Αλλιώς παίρνεις έναν πιο μεγάλο και τον βάζεις στο σαλόνι με ανοιχτές τις πόρτες των υπνοδωματίων, ώστε να κατεβάζει την υγρασία όλου του σπιτιού και να μην ακούγεται τόσο δυνατά στα υπνοδωμάτια. Εγώ έτσι κάνω. Απλά πιο μεγάλο και ακριβό μηχάνημα, πιο μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από Pan_K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα