Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Τα 32 decibel αφορούσαν το silent. Αλλά μιλάμε για το μεγαλύτερο μηχάνημα, που έχω στην κατοχή μου και, ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι θα βρεις πιο αθόρυβο αφυγραντήρα από αυτόν. Όσοι έρχονται σπίτι μου και έχουν άλλους αφυγραντήρες δεν πιστεύουν πόσο αθόρυβος είναι. Αλλιώς παίρνεις έναν πιο μεγάλο και τον βάζεις στο σαλόνι με ανοιχτές τις πόρτες των υπνοδωματίων, ώστε να κατεβάζει την υγρασία όλου του σπιτιού και να μην ακούγεται τόσο δυνατά στα υπνοδωμάτια. Εγώ έτσι κάνω. Απλά πιο μεγάλο και ακριβό μηχάνημα, πιο μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

καλα οπως και να χει θα τον κλεινει αν την ενοχλει το βραδυ, ποσο ν ανεβει η υγρασια κατα τη διαρκεια του υπνου. το μονο που με ανησυχει ειναι αυτο με τον αισθητηρα. εσυ λες δεν εχεις θεμα ε; ολα αυτα τα χρονια τον εχεις στειλει πισω στην inventor;

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τον έχω 7 χρόνια περίπου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον αισθητήρα, ούτε χρειάστηκε να απευθυνθώ στην Inventor. Απλά, για να έχει σωστές μετρήσεις πρέπει να δουλεύει συνεχώς ο ανεμιστήρας. Αυτό μόνο, το οποίο είναι από τον κατασκευαστή έτσι.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Τον έχω 7 χρόνια περίπου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον αισθητήρα, ούτε χρειάστηκε να απευθυνθώ στην Inventor. Απλά, για να έχει σωστές μετρήσεις πρέπει να δουλεύει συνεχώς ο ανεμιστήρας. Αυτό μόνο, το οποίο είναι από τον κατασκευαστή έτσι.

θα τον παραγγειλω αυριο με το καλο, σ ευχαριστω για το χρονο σου.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/11/2023 στις 11:37 ΠΜ, liakjim είπε

5 έχει μόνο ο συμπιεστής. Το μηχάνημα έχει 3. Δεν χρειάζεται να το έχεις, απλά να το δεις 😅

https://www.kullhaus.gr/αφυγραντήρες-kullhaus/kullhaus-alpha-q13l/

image.png.db424a9b5eb65c1b9c5e26df435d26bb.png

@liakjim

Έχω ακριβώς τον ίδιο, τον είχα πάρει από το eshop 8/12/22 , πήρα σήμερα τηλέφωνο στο service της sani Hellas και μου είπαν ότι έχουν 2 χρόνια. Εμένα μου έχει χαλάσει η οθονίτσα που δείχνει το ποσοστό υγρασίας. Άλλα τμήματα της φέγγουν δυνατά και άλλα αχνά πολύ. Σε δυνατό φως δεν διακρίνεται εύκολα πλέον έως αδύνατο. 40€ κόστος ανταλλακτικού και εργασίας.

Επεξ/σία από summit1_1
Δημοσ.

Μιας και πέρασε ο χειμώνας να πω και εγω την γνώμη μου για τον Puredry PDD 8519 Famous Αφυγραντήρας Ζεόλιθου με Ιονιστή 8.5lt | Skroutz.gr .

Είπα στην κοπέλα μου να τον πάρει που μένει θεσσαλονικη σε ρετιρε με φουλ υγρασία. Πέρσι χειμώνα προσωπικά δεν είχα καταφέρει να ζεσταθω σε αυτό το σπίτι και ας ήταν μόνημα στο 21 το καλοριφέρ. Ειλικρινά με αυτό έπαθα σοκ, ρίχνει την υγρασία άνετα στο 50-55% σε ενα σπίτι 47τμ και εκτός αυτού βγάζει έναν απαλό ζεστό αέρα κατα την λειτουργία του. Πολλές φορές τις μέρες που δεν είχε ακραίο κρύο, μόνο ο αφυγραντήρας διατηρούσε τον χώρο στους 19 βαθμους χωρίς να χρειάζεται θέρμανση. Η αίσθηση του ζεστού ήταν τρομερή. Τρομερή αγορά, έβγαλε τα λεφτά του αμέσως. 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Μιας και πέρασε ο χειμώνας να πω και εγω την γνώμη μου για τον Puredry PDD 8519 Famous Αφυγραντήρας Ζεόλιθου με Ιονιστή 8.5lt | Skroutz.gr .

Είπα στην κοπέλα μου να τον πάρει που μένει θεσσαλονικη σε ρετιρε με φουλ υγρασία. Πέρσι χειμώνα προσωπικά δεν είχα καταφέρει να ζεσταθω σε αυτό το σπίτι και ας ήταν μόνημα στο 21 το καλοριφέρ. Ειλικρινά με αυτό έπαθα σοκ, ρίχνει την υγρασία άνετα στο 50-55% σε ενα σπίτι 47τμ και εκτός αυτού βγάζει έναν απαλό ζεστό αέρα κατα την λειτουργία του. Πολλές φορές τις μέρες που δεν είχε ακραίο κρύο, μόνο ο αφυγραντήρας διατηρούσε τον χώρο στους 19 βαθμους χωρίς να χρειάζεται θέρμανση. Η αίσθηση του ζεστού ήταν τρομερή. Τρομερή αγορά, έβγαλε τα λεφτά του αμέσως. 

απο κοστος ρευματος ειδες διαφορα?

Δημοσ.
23 minutes ago, varade said:

απο κοστος ρευματος ειδες διαφορα?

οχι κατι τρομερο. 50 60€ το μηνα της βγαινει. Ειχε οικονομία στο αεριο βεβαια 

Δημοσ.

600W κατανάλωση δεν τα λες και λίγα αν ειναι να δουλεύει για αρκετή ώρα! Σίγουρα συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο να ζεσταθείς με το αέριο, και αν χρειαστείς αφύγρανση να παίξεις με έναν 12λιτρο τεχνολογίας συμπιεστή που θα σου κάψει κάτω από 150W. Αν φυσικά δεν έχεις επιλογή θέρμανσης, τότε όλα αλλάζουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Ο αφυγραντήρας, ως "θερμαντικό σώμα", είναι μια από τις ακριβότερες επιλογές.

- Από εκεί και πέρα στο θέμα της αφύγρανσης καθαυτό, η ορθολογική επιλογή γίνεται ανάλογα με την υγρασία του χώρου, τα επίπεδα που θέλουμε να κυμαίνεται αυτή όταν γίνεται χρήση αφυγραντήρα και την πραγματική ικανότητα αφύγρανσης του μηχανήματος.

- Ένας αφυγραντήρας 12lit με συμπιεστή σε θερμοκρασία γύρω στους 20-21 βαθμούς θα συλλέξει γύρω στα 4lit το 24ωρο (max) και μόνο στην περίπτωση που ο χώρος έχει πολύ υψηλή υγρασία. Αν αυτό το νούμερο αρκεί, η επιλογή του είναι η οικονομικότερη λύση.

Επεξ/σία από filipN
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Θελω να αγοράσω αφυγραντηρα και θα ήθελα κάποια συμβουλή. Βασικά θέλω να έχει επιλογή να ανοίγει και να κλείνει αυτόματα,  όταν πιάσει το επιθυμητό ποσοστό υγρασίας. Το σπίτι είναι μικρό γύρω στα 35 τμ

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Τι εννοείς να ανοίγει και να κλείνει αυτόματα; Όλοι οι αφυγραντηρες όταν πιάσουν το επιθυμητό ποσοστό υγρασιας σταματούν τον συμπιεστή και δουλεύουν μόνο με ανεμιστήρα. Μάλιστα ο δικός μου Kullhaus, αν συνεχίσει να διατηρείται η ρυθμιζόμενη υγρασία με την λειτουργία ανεμιστήρα, σταματάει εντελώς να δουλεύει μέχρι να ανιχνεύσει υγρασια υψηλότερη της ρυθμιζόμενης. Δεν γνωρίζω όμως αν το κάνουν όλα τα μοντέλα αυτό, θέλει πολύ ψάξιμο. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, elmario είπε

Καλησπέρα. 

Θελω να αγοράσω αφυγραντηρα και θα ήθελα κάποια συμβουλή. Βασικά θέλω να έχει επιλογή να ανοίγει και να κλείνει αυτόματα,  όταν πιάσει το επιθυμητό ποσοστό υγρασίας. Το σπίτι είναι μικρό γύρω στα 35 τμ

Καμιά ιδέα;

Έναν Morris έχουμε εμείς. Έχει και ιονιστή και όντως έχει smart λειτουργία και όταν φτάσει σε επιθυμητό ποσοστό υγρασίας σταματάει και ξεκινάει πάλι όταν ανέβει. 

Πραγματικά έκανε διαφορά στο σπίτι!

Τσεκ https://www.skroutz.gr/s/40151228/Morris-MDP-20310Hi-Afygrantiras-me-Sympiesti-kai-Ionisti-20lt-Mayros.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Βέβαια αυτός είναι για 110τμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...