stafftw Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω λίγο τα φώτα σας γιατί έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το άθλημα και με όλα αυτά που διάβαζω εδώ και λίγες μέρες, έχω πελαγώσει.Ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση σε RAM γιατί δεν είναι αρκετή η DDR3 1600mhz 8gb που έχω για κάποια πράγματα που κάνω (λίγο gaming και κάποια προγράμματα στη δουλειά). Βρήκα μια προσφορά στο Πλαίσιο τις Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 16GB Kit 3200MHz DDR4 (2x8gb) στα 64€ και είχα και ένα κουπόνι που έληγε και έκανα impulse buy στα 14€ (δεν ξέρω αν αξίζει αλλά διάβασα καλά σχόλια και δεν είχα τόσο χρόνο και αφού έληγε η προσφορά την τσίμπησα). Το θέμα είναι ότι η MB μου δεν υποστηρίζει προφανώς DDR4 ram, έτσι και αλλιώς είχα σκοπό να κάνω αναβάθμιση γενική επομένως αργά ή γρήγορα θα πάω και στα άλλα 2 δηλαδή motherboard-cpu, το θέμα είναι οτι διαβάζω πολλά μπερδεμένα πράγματα και θέλω κάποια μικρή καθοδήγηση γιατί όταν ασχολούμουν εγώ δεν ήταν τόσο σκιερά τα πράγματα. Βλέπω cpu intel και λένε δεν υποστηρίζουν 3200Μhz, βλέπω κάτι xmp και αλλαγές κτλ... Εγώ για ποιά πράγματα να κινηθώ; Έχω έναν SSD SAMSUNG MZ-V7E500BW 970 EVO 500GB V-NAND NVME PCIE GEN 3.0 X4 M.2 2280 και μια gpu rx570 nitro+. Κοιτούσα κυριως τον i5-11400 αλλά πραγματικά για mb με τόσα που διάβασα δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από stafftw
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, stafftw είπε Κοιτούσα κυριως τον i5-11400 Βασικά, αυτός ο επεξεργαστής υποστηρίζει 3200MHz. Επίσης, εννοείτε 11400F. ''F'' γιατί έχετε κάρτα γραφικών και δεν χρειάζεστε τα ενσωματωμένα γραφικά. Τώρα έχετε τον επεξεργαστή A10-7860K και μητρική τη A78M-E45 V2 RETAIL; Αν ναι, θα τα πουλήσετε με τη ραμ για να αυξήσετε το budget; Ο 11400 είναι 6 φορές ταχύτερος από αυτόν που έχετε. Ένα μέγιστο budget; Προτιμάτε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα; Έχετε υπ' όψιν ότι και όλα να τα αναβαθμίσετε εκτός της κάρτας γραφικών που είναι υπεύθυνη για τα παιχνίδια, είναι αμφίβολο αν θα δείτε κάποια διαφορά. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1 1
stafftw Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Βασικά, αυτός ο επεξεργαστής υποστηρίζει 3200MHz. Επίσης, εννοείτε 11400F. ''F'' γιατί έχετε κάρτα γραφικών και δεν χρειάζεστε τα ενσωματωμένα γραφικά. Τώρα έχετε τον επεξεργαστή A10-7860K και μητρική τη A78M-E45 V2 RETAIL; Αν ναι, θα τα πουλήσετε με τη ραμ για να αυξήσετε το budget; Ο 11400 είναι 6 φορές ταχύτερος από αυτόν που έχετε. Ένα μέγιστο budget; Προτιμάτε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα; Έχετε υπ' όψιν ότι και όλα να τα αναβαθμίσετε εκτός της κάρτας γραφικών που είναι υπεύθυνη για τα παιχνίδια, είναι αμφίβολο αν θα δείτε κάποια διαφορά. Ευχαριστώ για την απάντηση, δε θέλω να αυξήσω και πολύ το budget δε θέλω να ξεπεράσω τα 250-300, σκέφτομαι βέβαια να τα πουλήσω τα παλιά (που είναι όντως αυτά που γράφετε) αλλά δεν καίγομαι κιόλας (ξέρω από το παρελθόν ότι είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία και δεν έχω άπειρο χρόνο).Πιο πολύ ρωτάω για συμβατότητα και αν ξέρει κανείς από εμπειρία κάποια καλή motherboard.Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι για βαρύ gaming το pc έχω κονσόλες για αυτό. Αλλά πχ το manager που παίζω με τρενάρει πολύ και ο επεξεργαστής και η ram (βγάζει error ότι δεν έχει μνήμη).Επομένως δε με νοιάζει τόσο η κάρτα γραφικών (ειδικά από τη στιγμη που δεν υπάρχει και κάποια σε καλή τιμή). Δε βοηθάνε καθόλου τα επιπλέον γραφικά του επεξεργαστή; Αν είναι έτσι ακόμα καλύτερα Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από stafftw
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, stafftw είπε Δε βοηθάνε καθόλου τα επιπλέον γραφικά του επεξεργαστή; Αν είναι έτσι ακόμα καλύτερα Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τη κάρτα γραφικών για να δουλέψουν. Τη συναρμολόγηση θα την κάνετε εσείς; 300ε καλά είναι για νέο σύστημα, αφού έχετε και τα υπόλοιπα. Το τροφοδοτικό ποιο είναι; Μοντέλο με ενδιαφέρει. 1 1
stafftw Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τη κάρτα γραφικών για να δουλέψουν. Τη συναρμολόγηση θα την κάνετε εσείς; 300ε καλά είναι για νέο σύστημα, αφού έχετε και τα υπόλοιπα. Το τροφοδοτικό ποιο είναι; Μοντέλο με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.Δεν το έχω σκεφτεί για τη συναρμολόγηση, έχω κάποιες γνώσεις αλλά πάει καιρός από την τελευταία που έκανα πλήρως με νέα συστήματα (9 χρόνια για την ακρίβεια...πως περνάνε τα άτιμα) και με το συνδυασμό της έλειψης χρόνου μάλλον τείνω προς κάποιο κατάστημα για συναρμολόγηση. Το τροφοδοτικό ειναι ένα Corsair VS Series VS550, διάβασα ότι είναι αρκετό.Επομένως πάω καθαρά για 11400F και κάποια motherboard μέχρι 100€.
stafftw Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Λίγο ακόμα που το έψαξα, τελικά φαίνεται ο μόνος συνδυασμός που αξίζει στην περίπτωση μου είναι ο i5 11400 με μια ASROCK B560 STEEL LEGEND RETAIL. Απλά επειδή υπερβαίνω λίγο το budget, υπάρχει κάποια καλύτερη λύση;
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάτω από 100€ αρχίζουν μητρικές χωρίς ψύξη στον NVMe, χωρίς ψύξη στα VRM με ό, τι αυτό συνεπάγεται (throttle). Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
triplex1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 44 λεπτά πριν, stafftw είπε Λίγο ακόμα που το έψαξα, τελικά φαίνεται ο μόνος συνδυασμός που αξίζει στην περίπτωση μου είναι ο i5 11400 με μια ASROCK B560 STEEL LEGEND RETAIL. Απλά επειδή υπερβαίνω λίγο το budget, υπάρχει κάποια καλύτερη λύση; https://www.skroutz.gr/s/27356951/Asrock-B560M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html παρε και τον F και βαλε https://www.skroutz.gr/s/27738633/Intel-Core-i5-11400F-2-6GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html
stafftw Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, triplex1 είπε https://www.skroutz.gr/s/27356951/Asrock-B560M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html παρε και τον F και βαλε https://www.skroutz.gr/s/27738633/Intel-Core-i5-11400F-2-6GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html Δε θα ήθελα micro atx αλλά έχω ηχεία με 3 jack και διαβάζω ότι παίρνει μόνο line in, front speaker και mic, γίνεται να συνδεθούν; , όσο για τον F το σκέφτομαι, αλλά με 25 ευρώ διαφορά κρίμα δεν είναι; Έστω για την περίπτωση που πάθει κάτι η gpu να δείχνει κάτι.
triplex1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, stafftw είπε Δε θα ήθελα micro atx αλλά έχω ηχεία με 3 jack και διαβάζω ότι παίρνει μόνο line in, front speaker και mic, γίνεται να συνδεθούν; , όσο για τον F το σκέφτομαι, αλλά με 25 ευρώ διαφορά κρίμα δεν είναι; Έστω για την περίπτωση που πάθει κάτι η gpu να δείχνει κάτι. τοτε θα δωσεις τα παραπανω 1 1
JDROGAS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, stafftw είπε Λίγο ακόμα που το έψαξα, τελικά φαίνεται ο μόνος συνδυασμός που αξίζει στην περίπτωση μου είναι ο i5 11400 με μια ASROCK B560 STEEL LEGEND RETAIL. Απλά επειδή υπερβαίνω λίγο το budget, υπάρχει κάποια καλύτερη λύση; Εαν ειναι να δωσεις 136 ευρω για asrock και B560 κιολας,παρε την MSI Z490 A Pro Εαν μπορεις να παρεις micro atx παιρνεις την Gigabyte B560 Aorus Elite 1
bekerel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Στις 30/11/2021 στις 7:00 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τη κάρτα γραφικών για να δουλέψουν. αν ενεργοποιησεις απο το bios τα γραφικα να ειναι πρωτη επιλογη απο cpu και παρεις την εικονα απο την μητρικη τοτε δουλευει για απλα πραγματα τα γραφικα της cpu και οταν χρειαστει παιρνει και απο την gpu. δλδ δουλευει σαν τις καρτες του λαπτοπ το δοκιμασα για το τσεκ σε win 10 κανα 5 μηνο που εστησα ενα 11600κ με rx 570, το δουλευα ετσι και μαλιστα οσο δεν χρειαζεται γραφικα ειναι σβηστη η gpu. sorry για το off topic αλλα εχω την εντηπωση πως ελαχιστοι το ξερουν και ειναι κριμα αν μπορεις να μη δινεις καθολου ρευμα στην gpu και να δουλευει πραγματικα ελαχιστα. 3
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, bekerel είπε εχω την εντηπωση πως ελαχιστοι το ξερουν Πράγματι, απ' ότι έχω δει στο forum μέχρι στιγμής το ίδιο με εμένα αναφέρουν. Είδα κι αυτό προχθές και είπα κάποιο μπέρδεμα θα έγινε... 1
bekerel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Πράγματι, απ' ότι έχω δει στο forum μέχρι στιγμής το ίδιο με εμένα αναφέρουν. Είδα κι αυτό προχθές και είπα κάποιο μπέρδεμα θα έγινε... οχι μπερδεμα δεν εγινε . απλα οποια cpu εχει igpu μπορει και περναει τα γραφικα της gpu μεσα απο την igpu οταν και αμα το χρειαστει. η ερευνα εγινε στο γιατι τα λαπτοπ δουλευουν επιλεκτικα τις gpu και το συμπερασμα ηταν αυτο. αρκει να εχεις στο bios 1η επιλογη igpu 2
tempes Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, bekerel είπε οχι μπερδεμα δεν εγινε . απλα οποια cpu εχει igpu μπορει και περναει τα γραφικα της gpu μεσα απο την igpu οταν και αμα το χρειαστει. η ερευνα εγινε στο γιατι τα λαπτοπ δουλευουν επιλεκτικα τις gpu και το συμπερασμα ηταν αυτο. αρκει να εχεις στο bios 1η επιλογη igpu Ενδιαφέρον αυτό, θα προσπαθήσω να το δω στη πράξη 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα