Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω μια ερώτηση προς αυτούς που γνωρίζουν το κάτι πάρα πάνω σχετικά με τα πτυχία που λαμβάνουμε απο γνωστά πανεπιστήμια π.χ(ΠΑΜΑΚ,ΑΠΘ,ΟΠΑ) με εκείνα που λαμβάνουμε από οχι και τόσα π.χ( ΔΠΘ, πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κτλ). Εν τέλει υπάρχει κάποια διάκριση στην επαγγελματική αποκατάσταση ως προς το κύρος του κάθε πανεπιστημιου; αν δηλαδή έχω εγώ πτυχίο ΔΠΘ και κάποιος άλλος έχει ΟΠΑ εγω δεν έχω το μειονέκτημα στην ουσία. Είναι γενική ερώτηση αλλά πάνω κάτω θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη. Αναφέρομαι γενικότερα για τα τμήματα του οικονομικού. 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Οικονομικο Πανεπηστημιο Αθηνων (ΑΣΟΕΕ) νομιζω παντα ηταν στην κορυφη των οικονομικων σχολων απο την δικη μου εποχη ΑΒΣΘ (ΠΑΜΑΚ τωρα) 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για το Δημοσιο συμφωνω αλλα για τον ιδιωτικο τομεα δεν ειμαι σιγουρος

Καλά εκεί είναι που δεν τους νοιάζει... Εκεί και από κολλέγιο αν έχεις πτυχίο, τους ενδιαφέρει τι ξέρεις να κάνεις...

• Like 5
  • Thanks 3
  • Confused 2
Δημοσ.

Ως προς τα μεταπτυχιακά μετράει τίποτα; αν δηλαδή εχω βαθμό πτυχίου 8,4 απο το ΔΠΘ και είναι ένας άλλος με μικρότερο βαθμό αλλά από μεγαλύτερο πανεπιστήμιο τότε η ιδιωτική επιχείρηση ποιον θα προτιμήσει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον ιδιωτικό τομέα σαν τυπικό προσόν έχει σημάσια και το τμήμα της σχολής κατά πόσο έχει σχέση με το αντικείμενο της επιχείρησης 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για τον ιδιωτικό τομέα σαν τυπικό προσόν έχει σημάσια και το τμήμα της σχολής κατά πόσο έχει σχέση με το αντικείμενο της επιχείρησης 

Ναι, όντως...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, vasilis panagiwtidis είπε

Ως προς τα μεταπτυχιακά μετράει τίποτα; αν δηλαδή εχω βαθμό πτυχίου 8,4 απο το ΔΠΘ και είναι ένας άλλος με μικρότερο βαθμό αλλά από μεγαλύτερο πανεπιστήμιο τότε η ιδιωτική επιχείρηση ποιον θα προτιμήσει; 

Δεν εχει καμια σημασια ο βαθμος στην αναζητηση εργασιας. Υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες εξαιρεσεις (π.χ. αιτησεις μεταπτυχιακων ή διδακτορικου), αλλα γενικα σημασια εχει η προυπηρεσια σου και οχι αν ησουν απο ΑΠΘ ή ΕΜΠ κλπ.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilis panagiwtidis είπε

αυτον που θα τα παει καλυτερα στην συνέντευξη (και ξέρει να πουλαει τον εαυτο του), ή αυτον που εχει καποιο δόντι..

χεστηκαν για τον βαθμο του πτυχιου σου.

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαθμός πτυχίου παίζει ρόλο σε άλλα --> στο να σε επιλέξουν σε μεταπτυχιακό, διδακτορικό... Άν δεις και τα κριτήρια επιλογής το γράφουν καθαρά..πως θέλουν min βαθμό πτυχίου (στα διδακτορικά), στα μεταπτυχιακά μετράει με κάποιο ποσοστό (%) - μαζί με ένα κάρο άλλο κριτήρια - όπου σου φτιάχνουν μια γενική εικόνα...

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, pi314 είπε

Βαθμός πτυχίου παίζει ρόλο σε άλλα --> στο να σε επιλέξουν σε μεταπτυχιακό, διδακτορικό... Άν δεις και τα κριτήρια επιλογής το γράφουν καθαρά..πως θέλουν min βαθμό πτυχίου (στα διδακτορικά), στα μεταπτυχιακά μετράει με κάποιο ποσοστό (%) - μαζί με ένα κάρο άλλο κριτήρια - όπου σου φτιάχνουν μια γενική εικόνα...

min βαθμο πτυχιου αν θες να κανεις κατευθειαν διδακτορικο εννοεις, σωστα;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, yanis13 είπε

min βαθμο πτυχιου αν θες να κανεις κατευθειαν διδακτορικο εννοεις, σωστα;

Ναι!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά τι λέμε τώρα. Στο δημόσιο δεν έχουν διαφορά. Στον ιδιωτικό τους νοιάζει η συνέντευξη και τα προσόντα. Δηλαδή αν μου έρθει ένας που στη συνέντευξη είναι πολύ καλός και φαίνεται συνεργάσιμος και θετικός άνθρωπος θα πω α ναι ξερεις καλός είσαι αλλά εδώ εμεις μόνο ΕΚΠΑ. Ότι να ναι. Όσο για το εξωτερικό, το Ελλάδα γενικά κακή εντύπωση κάνει. Και μην πιστεύει κανείς σας ότι σε πανεπστήμιο στη Στοκχόλμη ξέρουν τα πανεπιστήμια όλων των πόλεων όλων των χωρών όλης της Ευρώπης. Θα κοιτάξουν δημοσιεύσεις, το έργο, τις συστατικές επιστολές. Μπορεί όμως να προέρχεται κάποιος από φημισμένο εργαστήριο γιατί έχουν συνεργασίες.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, vasilis panagiwtidis είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω μια ερώτηση προς αυτούς που γνωρίζουν το κάτι πάρα πάνω σχετικά με τα πτυχία που λαμβάνουμε απο γνωστά πανεπιστήμια π.χ(ΠΑΜΑΚ,ΑΠΘ,ΟΠΑ) με εκείνα που λαμβάνουμε από οχι και τόσα π.χ( ΔΠΘ, πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κτλ). Εν τέλει υπάρχει κάποια διάκριση στην επαγγελματική αποκατάσταση ως προς το κύρος του κάθε πανεπιστημιου; αν δηλαδή έχω εγώ πτυχίο ΔΠΘ και κάποιος άλλος έχει ΟΠΑ εγω δεν έχω το μειονέκτημα στην ουσία. Είναι γενική ερώτηση αλλά πάνω κάτω θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη. Αναφέρομαι γενικότερα για τα τμήματα του οικονομικού. 

Θα έλεγα όχι εκτός αν είσαι top of the class και θες να το πουλήσεις. 

Η σημαντική διαφορά που έχουν, είναι η δικτύωση και τα events που κάνουν τα μεγάλα πανεπιστήμια σε σχέση με τα μικρά. Μπορείς να δεις πολλά περισσότερα πράγματα στα πανεπιστήμια με εγνωσμένο κύρος, γιατί θα προτιμήσουν πολλοί περισσότεροι να έρθουν για μια ομιλία ή κάτι τύπου bootcamp/lab. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...