Mr.40os Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Μια ερώτηση για οσους μπορεί να είχαν αντιμετωπίσει το ιδιο πρόβλημα με εμενα και αν έβγαλαν άκρη. Είμαι συνδρομητές NOVA εδώ και 6 χρονια και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Πριν 2 εβδομάδες παρατήρησα οτι η ταχύτητα του Ίντερνετ επεσε στο μισό. Πιο συγκεκριμένα απο εκει που κατέβαζα με μέσο ορο 5,7 mb/s πηγε στα 2,8. Αρχικά δεν εδωσα σημασία γιατί θώρησα οτι μπορεί να κάνουν κάποια αναβάθμιση στο δίκτυο. Το πρόβλημα όμως συνέχισε να υπάρχει μέχρι που τους πηρα τηλέφωνο μερικές ήμερες πριν και ελαβα την απάντηση ότι εχει γίνει υπερφόρτωση στο δικτυο και η μέγιστη ταχύτητα στην περιοχή μου ειναι 22,3 mbs. Δηλαδή πολύ απλα μου μειωσαν την ταχυτητα χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρις να δινουν ξεκάθαρη απάντηση για το αν ποτε θα επανελθει εκει που ηταν. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Υπάρχει τρόπος να σπάσω το συμβόλαιο μου μαζί τους (μιας και πληρωνω για 50αρα γραμμη και την εκαναν απο μονοι τους 22αρα) χωρις να πληρώσω τη ρήτρα ή απλα πρεπει να κανω υπομονή μεχρι να λήξει το συμβόλαιο μου τον Αύγουστο ώστε να παω σε αλλο πάροχο?
SilentVoice Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Mr.40os είπε Καλησπέρα. Μια ερώτηση για οσους μπορεί να είχαν αντιμετωπίσει το ιδιο πρόβλημα με εμενα και αν έβγαλαν άκρη. Είμαι συνδρομητές NOVA εδώ και 6 χρονια και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Πριν 2 εβδομάδες παρατήρησα οτι η ταχύτητα του Ίντερνετ επεσε στο μισό. Πιο συγκεκριμένα απο εκει που κατέβαζα με μέσο ορο 5,7 mb/s πηγε στα 2,8. Αρχικά δεν εδωσα σημασία γιατί θώρησα οτι μπορεί να κάνουν κάποια αναβάθμιση στο δίκτυο. Το πρόβλημα όμως συνέχισε να υπάρχει μέχρι που τους πηρα τηλέφωνο μερικές ήμερες πριν και ελαβα την απάντηση ότι εχει γίνει υπερφόρτωση στο δικτυο και η μέγιστη ταχύτητα στην περιοχή μου ειναι 22,3 mbs. Δηλαδή πολύ απλα μου μειωσαν την ταχυτητα χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρις να δινουν ξεκάθαρη απάντηση για το αν ποτε θα επανελθει εκει που ηταν. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Υπάρχει τρόπος να σπάσω το συμβόλαιο μου μαζί τους (μιας και πληρωνω για 50αρα γραμμη και την εκαναν απο μονοι τους 22αρα) χωρις να πληρώσω τη ρήτρα ή απλα πρεπει να κανω υπομονή μεχρι να λήξει το συμβόλαιο μου τον Αύγουστο ώστε να παω σε αλλο πάροχο? Στην 50άρα έχουν εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας τα 38. Έτσι είχα ενημερωθεί όταν είχα αντίστοιχο πρόβλημα. Οπότε αν δεν πιάνεις αυτήν την ταχύτητα στην είσοδο του κτιρίου σου (Όχι Στην εσωτερική σου καλωδίωση) τότε μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιο οποιαδήποτε στιγμή. Αν έχει αλλάξει ο μέσος όρος της περιοχής σου στα 22, τότε θα πρέπει να σου αλλάξουν το συμβόλαιο σε adsl 24. Αν δεν βγάλεις άκρη άμεσα, μιλάς και με άλλους παρόχους, να δεις τι μπορείς να εξασφαλίσεις.
Mr.40os Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Στην 50άρα έχουν εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας τα 38. Έτσι είχα ενημερωθεί όταν είχα αντίστοιχο πρόβλημα. Οπότε αν δεν πιάνεις αυτήν την ταχύτητα στην είσοδο του κτιρίου σου (Όχι Στην εσωτερική σου καλωδίωση) τότε μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιο οποιαδήποτε στιγμή. Αν έχει αλλάξει ο μέσος όρος της περιοχής σου στα 22, τότε θα πρέπει να σου αλλάξουν το συμβόλαιο σε adsl 24. Αν δεν βγάλεις άκρη άμεσα, μιλάς και με άλλους παρόχους, να δεις τι μπορείς να εξασφαλίσεις. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό για την ελάχιστη εγγύηση ταχύτητας δε το γνώριζα.
tonypapadovic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Mr.40os είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό για την ελάχιστη εγγύηση ταχύτητας δε το γνώριζα. Κάπου υπάρχει και σε κάποια από τα χαρτιά του συμβολαίου απ' ό,τι θυμάμαι, τουλάχιστον η Κοσμοτέ το είχε πριν από 2--3 χρόνια
NewGascp Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μάλλον εδώ είσαι https://nova.gr/eksipiretisi-pelatwn/xrhsima/politikh-anoiktou-diadiktyou
jkoukos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 17/12/2021 στις 3:14 ΜΜ, SilentVoice είπε Στην 50άρα έχουν εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας τα 38. Έτσι είχα ενημερωθεί όταν είχα αντίστοιχο πρόβλημα. Οπότε αν δεν πιάνεις αυτήν την ταχύτητα στην είσοδο του κτιρίου σου (Όχι Στην εσωτερική σου καλωδίωση) τότε μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιο οποιαδήποτε στιγμή. Δεν ισχύει αυτό αλλά ότι προβλέπει ο κανονισμός της ΕΕΤΤ και το κάνουν όλοι πάροχοι μέσω των συμβάσεων και συνδέσμους στις ιστοσελίδες τους. Στην Nova για π.χ. 50άρα σύνδεση, στους όρους αναφέρεται: Αναφορά σε κείμενο 2.3. Η διαφημιζόμενη, η μέγιστη, η συνήθως διαθέσιμη & η ελάχιστη ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο της υπηρεσίας που έχει επιλέξει ο Συνδρομητής αποτυπώνονται σε ειδικό παράρτημα με ονομασία «Παράρτημα Εκτιμήσεων Ταχύτητας Σύνδεσης στο Διαδίκτυο» το οποίο συνοδεύει την παρούσα σύμβαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής. Η μέγιστη, η συνήθως διαθέσιμη & η ελάχιστη ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμη και στο σύνδεσμο https://myaccount.nova.gr/ektimiseis-taxutitas . Για το μοντέλο υπολογισμού πληροφορίες & διευκρινίσεις περιλαμβάνονται στον σύνδεσμο www.nova.gr/netneutrality. Οπότε είτε κοιτάς το παράρτημα στο δικό σου συμβόλαιο είτε μπαίνεις στην σελίδα του λογαριασμού που έχεις στην εταιρεία. Εκεί υπάρχειο πίνακας με τις σχετικές μέγιστες, συνήθης και ελάχιστες ταχύτητες που ισχύουν για την συγκεκριμένη σύνδεση. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από jkoukos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα