BaggsR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Ψάχνω στο google εδώ και μέρες και δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικό. Έχει πάρει το μάτι μου ένα παντοπωλείο που είναι σε φάση καντίνας - λειτουργεί η επιχείρηση δηλαδή μέσα από το όχημα. Ξέρει κάποιος πως γίνεται αυτό?
Nabuko Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, BaggsR είπε Ξέρει κάποιος πως γίνεται αυτό? Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα https://troxoikaitir.gr/article/ti-hreiazetai-gia-n-anoixeis-kantina
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Νομιζω πως αυτή η δραστηριότητα εντάσσεται στην άδεια υπαίθριου πλανοδιου εμπορίου. Καντίνα θεωρείσαι και πάλι δηλαδή, δεν είναι ανάγκη να έχεις μόνο σουβλάκια για να είσαι σε αυτή την κατηγορία.
BaggsR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 27 minutes ago, Nabuko said: Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα https://troxoikaitir.gr/article/ti-hreiazetai-gia-n-anoixeis-kantina Αυτό είναι για καντίνα - αυτό που ρωτάω είναι άλλου είδους κατάστημα, γιατί το συγκεκριμένο φαίνεται να πουλάει τα πάντα κάτω από την ομπρέλα του "παντοπωλείου". 27 minutes ago, Basilhs23___ said: Νομιζω πως αυτή η δραστηριότητα εντάσσεται στην άδεια υπαίθριου πλανοδιου εμπορίου. Καντίνα θεωρείσαι και πάλι δηλαδή, δεν είναι ανάγκη να έχεις μόνο σουβλάκια για να είσαι σε αυτή την κατηγορία. Ενδιαφέρον - θα μπορούσε δλδ κάποιος να πουλάει ας πούμε... παπούτσια? Η κάτι άσχετο με τον χώρο της εστίασης? Αυτή είναι η βασική μου απορία!
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, BaggsR είπε Αυτό είναι για καντίνα - αυτό που ρωτάω είναι άλλου είδους κατάστημα, γιατί το συγκεκριμένο φαίνεται να πουλάει τα πάντα κάτω από την ομπρέλα του "παντοπωλείου". Ενδιαφέρον - θα μπορούσε δλδ κάποιος να πουλάει ας πούμε... παπούτσια? Η κάτι άσχετο με τον χώρο της εστίασης? Αυτή είναι η βασική μου απορία! Καντίνες δεν είναι μόνο αν έχεις σουβλάκια, αλλά και φαγώσιμα αλλά, στο σχολείο που ήμουν μικρός υπήρχε καντίνα που πούλαγε τοστ, σφολιατοειδη κτλ. Τώρα αυτό που λες για τα παπούτσια δεν το ξέρω, αλλά η λογική λέει πως μπορείς. Επίσης ψαξτο περισσότερο γιατί ενδεχομένως να μην αρκεί μόνο η άδεια αυτή, πχ πρέπει να δεις τι άδεια οδήγησης σε καλύπτει αν θες να οδηγείς τέτοιο όχημα κτλ.
BaggsR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 1 minute ago, Basilhs23___ said: Καντίνες δεν είναι μόνο αν έχεις σουβλάκια, αλλά και φαγώσιμα αλλά, στο σχολείο που ήμουν μικρός υπήρχε καντίνα που πούλαγε τοστ, σφολιατοειδη κτλ. Τώρα αυτό που λες για τα παπούτσια δεν το ξέρω, αλλά η λογική λέει πως μπορείς. Επίσης ψαξτο περισσότερο γιατί ενδεχομένως να μην αρκεί μόνο η άδεια αυτή, πχ πρέπει να δεις τι άδεια οδήγησης σε καλύπτει αν θες να οδηγείς τέτοιο όχημα κτλ. Ναι - πιο πολύ από περιέργεια ρωτάω, γιατί θα ήταν ενδιαφέρον να δω τι χρειάζεται, απλώς δεν βρίσκω πληροφορίες πέραν από καντίνες!
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, BaggsR είπε Ναι - πιο πολύ από περιέργεια ρωτάω, γιατί θα ήταν ενδιαφέρον να δω τι χρειάζεται, απλώς δεν βρίσκω πληροφορίες πέραν από καντίνες! Λογικά μόνο για καντίνες θα βρεις, δηλαδή, σουβλάκια, σφολιατοειδη, καφέδες, παγωτατζιδικο η κατι σε στυλ περίπτερο. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω, πολλά από αυτά που σκέφτεσαι πάντως δεν ξέρω κατά πόσο πρακτικά και βιωσιμα είναι. Πχ, παπούτσια και ρούχα ξέχνα το, θα θέλει να τα δοκιμάσει ο άλλος και να τα δει από κοντά, πολλά είδη παντοπωλείου ο πελάτης θέλει να τα πιάσει στα χέρια για να κοιτάξει συστατικά και ημερομηνίες λήξης, φορτηγάκι σε στυλ καντίνας δεν βολεύει. Οπότε πρακτικά, τέτοια δραστηριότητα μόνο για κάτι φαγωσιμο που το φτιάχνεις εσύ ο ίδιος και το σερβίρεις στον κόσμο μπορείς να κάνεις. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___
BaggsR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 6 minutes ago, Basilhs23___ said: Λογικά μόνο για καντίνες θα βρεις, δηλαδή, σουβλάκια, σφολιατοειδη, καφέδες, παγωτατζιδικο η κατι σε στυλ περίπτερο. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω, πολλά από αυτά που σκέφτεσαι πάντως δεν ξέρω κατά πόσο πρακτικά και βιωσιμα είναι. Πχ, παπούτσια και ρούχα ξέχνα το, θα θέλει να τα δοκιμάσει ο άλλος και να τα δει από κοντά, πολλά είδη παντοπωλείου ο πελάτης θέλει να τα πιάσει στα χέρια για να κοιτάξει συστατικά και ημερομηνίες λήξης, φορτηγάκι σε στυλ καντίνας δεν βολεύει. Οπότε πρακτικά, τέτοια δραστηριότητα μόνο για κάτι φαγωσιμο που το φτιάχνεις εσύ ο ίδιος και το σερβίρεις στον κόσμο μπορείς να κάνεις. Δεν ενδιαφέρομαι για εμένα - απλώς είδα κινούμενο παντοπωλείο και μου έκανε πολύ εντύπωση - Δεν πουλάει σουβλάκια, ούτε πιτόγυρα, ούτε σαντουιτς - πουλάει ότι βρίσκεις σε κατάστημα ψιλικών και παραπέρα. Γι'αυτό και η απορία μου. Τα παπούτσια/ρούχα ήταν απλώς ένα τυχαίο παράδειγμα, θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο. Φαντάζομαι ότι κάπως έχουν κάνει επέκταση της άδειας για καντίνα και το δηλώνουν παντοπωλείο, δεν βρίσκω κάτι άλλο στο google.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Είμαι σίγουρος ότι θες άδεια και απο δήμο για να κάνεις κατάληψη χωρου.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Οι καντίνες βρίσκονται σε σταθερό χώρο όσο λειτουργούν, για την κατάληψη της θέσης θέλουν άδεια από τον δημο. Αν αποφασίσουν να αλλάξουν θέση, τότε το δηλώνουν στον δήμο και ζητάνε νέα άδεια.
georgiouu Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 λογικα γινεται νομιμα με αδεια πλανοδιου πωλητη
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, BaggsR είπε Δεν ενδιαφέρομαι για εμένα - απλώς είδα κινούμενο παντοπωλείο και μου έκανε πολύ εντύπωση - Δεν πουλάει σουβλάκια, ούτε πιτόγυρα, ούτε σαντουιτς - πουλάει ότι βρίσκεις σε κατάστημα ψιλικών και παραπέρα. Γι'αυτό και η απορία μου. Τα παπούτσια/ρούχα ήταν απλώς ένα τυχαίο παράδειγμα, θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο. Φαντάζομαι ότι κάπως έχουν κάνει επέκταση της άδειας για καντίνα και το δηλώνουν παντοπωλείο, δεν βρίσκω κάτι άλλο στο google. Επέκταση άδειας δεν υπάρχει. Προσθήκη ΚΑΔ στην εφορία κάνουν και μετά ζητάνε την επιπλέον άδεια για καντίνα υπό την γνωστή διαδικασία που αναφέρθηκε.
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, BaggsR είπε Ενδιαφέρον - θα μπορούσε δλδ κάποιος να πουλάει ας πούμε... παπούτσια? Η κάτι άσχετο με τον χώρο της εστίασης? Αυτή είναι η βασική μου απορία! Φυσικά, όχι μόνο παπούτσια αλλά και οτιδήποτε non food, υπάρχουν πολλοί και είναι γνωστοί ως γυρολόγοι. 1 ώρα πριν, BaggsR είπε Φαντάζομαι ότι κάπως έχουν κάνει επέκταση της άδειας για καντίνα και το δηλώνουν παντοπωλείο, δεν βρίσκω κάτι άλλο στο google. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, η καντίνα είναι κατά κάποιο τρόπο επέκταση της απλής άδειας πλανόδιου εμπορίου. Δες ποιες είναι οι άδειες: http://www.ermis.gov.gr/portal/pls/portal/sdportalv2.print_page?p_service_id=11128424 http://www.ermis.gov.gr/portal/pls/portal/sdportalv2.print_page?p_service_id=11126321 1
BaggsR Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 56 minutes ago, Joshua21 said: Φυσικά, όχι μόνο παπούτσια αλλά και οτιδήποτε non food, υπάρχουν πολλοί και είναι γνωστοί ως γυρολόγοι. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, η καντίνα είναι κατά κάποιο τρόπο επέκταση της απλής άδειας πλανόδιου εμπορίου. Δες ποιες είναι οι άδειες: http://www.ermis.gov.gr/portal/pls/portal/sdportalv2.print_page?p_service_id=11128424 http://www.ermis.gov.gr/portal/pls/portal/sdportalv2.print_page?p_service_id=11126321 Ευχαριστώ πολύ! Πάρα πολύ ενδιαφέρον, οπότε είναι πλανόδιο εμπόριο χωρίς συγκεκριμένη θέση άσκησης πωλήσεων, γι'αυτό το βλέπω το φορτηγό και κινήται πάντα! Πάει καιρός και θα έσκαγα αν δεν μάθαινα πως, χαχαχα - Να'σαι καλά φίλε μου!
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Καντίνες δεν είναι μόνο αν έχεις σουβλάκια, αλλά και φαγώσιμα αλλά, στο σχολείο που ήμουν μικρός υπήρχε καντίνα που πούλαγε τοστ, σφολιατοειδη κτλ. Έτσι για την ιστορία αυτό που υπήρχε στο σχολείο που ήσουν μικρός λεγόταν κυλικείο και όχι καντίνα, εκτός και αν είχε ρόδες. Κυλικείο λέγεται όποια επιχείριση δραστηριοποιείται μέσα στο χώρο κάποιας δημόσιας υπηρεσίας, ή ακόμα και ιδιωτικής. Αντιθέτως η καντίνα προϋποθέτει να είναι "επί τροχών", ο ορισμός αυτός δηλώνει την δυνατότητα μετακίνησης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα