kSiS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Στην πολυκατοικία (19 διαμερίσματα) έχουμε γραφείο διαχείρισης κοινοχρήστων. Στον τελευταίο λογαριασμό αναγράφει και το ποσό 50 ευρώ για εξώδικο. Έχουμε έναν ένοικο με υπόλοιπο περίπου 1000 ευρώ στα κοινόχρηστα (διαμένει κανονικά στο διαμέρισμα του). Οι απορίες μου είναι αν θα έπρεπε να ενημερωθούμε οι υπόλοιποι ένοικοι πριν από αυτό το βήμα και αν πρέπει να επωμιστούμε εμείς το πόσο του εξώδικου το οποίο είναι όσο ένας καφές αλλά κουβέντα να γίνεται. Επίσης τι πιθανότητες υπάρχουν να "λειτουργήσει" το εξώδικο και να εξοφληθεί το ποσό ;
Haldol Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, kSiS είπε Επίσης τι πιθανότητες υπάρχουν να "λειτουργήσει" το εξώδικο και να εξοφληθεί το ποσό ; Η εξώδικος όχληση είναι απλά... προειδοποίηση ότι έχετε την πρόθεση να κινηθείται δικαστικά. Μπορεί να 'χει "εμπειρία" από αυτά και να σας γράψει. Βάλτε τα έξοδα για την εξώδικο στα χρέη. Έτσι κι αλλιώς, εάν φτάσετε σε δίκη, θα τα διεκδικήσετε ΌΛΑ. 1
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Από πότε χρεώνεται το εξώδικο; 18 διαμερίσματα επί 50 ευρώ είναι 900 ευρώ, μήπως είναι έξοδα δικηγόρου;
LabrakisG1992 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Narayan είπε Από πότε χρεώνεται το εξώδικο; 18 διαμερίσματα επί 50 ευρώ είναι 900 ευρώ, μήπως είναι έξοδα δικηγόρου; Φαντάζομαι εννοεί 50€ διά 18. Δηλαδή 50/18=2,70€ 3
Haldol Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Narayan είπε Από πότε χρεώνεται το εξώδικο; Δικαστικός επιμελητής για την επίδοση.
paylidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Πολλα παρομοια θεματα ανοιγουν τωρα τελευταια, τι εγινε ξαναβγηκαν οι "δεν πληρωνω" απο το καβουκι τους; Το εξωδικο το πληρωνετε και μπαινει στο προς απαιτηση ποσό απο τον μπαταχτση, δεν επιμερίζεται...
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Φαντάζομαι εννοεί 50€ διά 18. Δηλαδή 50/18=2,70€ Όντως, μου ξέφυγε το σχόλιο πως η χρέωση είναι όσο ένας καφές. 6 λεπτά πριν, Haldol είπε Δικαστικός επιμελητής για την επίδοση. Ενδεχομένως να έχει αλλάξει η διαδικασία, αλλά την τελευταία φορά που έκανα εξώδικο μου έδωσαν το χαρτί προς επίδοση από το γραφείο του εισαγγελέα και το επίδοσα ο ίδιος στο διαμέρισμα του παραλήπτη. Ίσως το γραφείο να χρεώνει τόσο για τον δικό τους άνθρωπο να κάνει τη διαδικασία, ο δικαστικός επιμελητής μπαίνει μετά από όσο θυμάμαι.
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Το εξώδικο είναι απαραίτητο βήμα ώστε να προχωρήσετε παραπέρα. Πληρώστε το, εννοείται το πληρώνετε εσείς, και όταν θα φτάσετε στο δικαστήριο θα το εντάξετε και αυτό στα απαιτούμενα πόσα από τον άλλον.
Joshua21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 58 λεπτά πριν, Narayan είπε Από πότε χρεώνεται το εξώδικο; Η επίδοση πάντα είχε χρέωση, ποτέ δεν ήταν τζάμπα. 45 λεπτά πριν, Narayan είπε Ενδεχομένως να έχει αλλάξει η διαδικασία, αλλά την τελευταία φορά που έκανα εξώδικο μου έδωσαν το χαρτί προς επίδοση από το γραφείο του εισαγγελέα και το επίδοσα ο ίδιος στο διαμέρισμα του παραλήπτη. Ίσως το γραφείο να χρεώνει τόσο για τον δικό τους άνθρωπο να κάνει τη διαδικασία, ο δικαστικός επιμελητής μπαίνει μετά από όσο θυμάμαι. Δεν έχει αλλάξει κάτι, το εξώδικο πρέπει να έχει επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε το τι έχει δηλώσει ο ένας, ούτε το ότι έχει λάβει γνώση ο άλλος.
sheik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα. Η μάνα μου νοικιάζει και είναι πάντα τυπική. Στα τωρινά κοινόχρηστα την έχουν χρεώσει 10 ευρώ για εξώδικα που παραδόθηκαν σε 3 διαμερίσματα τα οποία έχουν συσσωρευμένα χρέη κοινόχρηστων. Τι δουλειά έχει να πληρώσει ένας άσχετος ενοικιαστής αυτά τα έξοδα χωρίς κιόλας να έχει ενημερωθεί; Γιατί να πληρώσει κάποιος τυπικότατος τα μαμισιατικα άλλων; Ο διαχειριστής με τον οποίο μίλησε της έβαλε μέχρι και τις φωνές όταν του είπε ότι δεν έχει υποχρέωση να τα πληρώσει.
Nabuko Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, sheik είπε Τι δουλειά έχει να πληρώσει ένας άσχετος ενοικιαστής αυτά τα έξοδα Νομίζω ότι κανονικά τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης αυτά 4
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, sheik said: Καλημέρα. Η μάνα μου νοικιάζει και είναι πάντα τυπική. Στα τωρινά κοινόχρηστα την έχουν χρεώσει 10 ευρώ για εξώδικα που παραδόθηκαν σε 3 διαμερίσματα τα οποία έχουν συσσωρευμένα χρέη κοινόχρηστων. Τι δουλειά έχει να πληρώσει ένας άσχετος ενοικιαστής αυτά τα έξοδα χωρίς κιόλας να έχει ενημερωθεί; Γιατί να πληρώσει κάποιος τυπικότατος τα μαμισιατικα άλλων; Ο διαχειριστής με τον οποίο μίλησε της έβαλε μέχρι και τις φωνές όταν του είπε ότι δεν έχει υποχρέωση να τα πληρώσει. Η μητέρα σου όντως δεν έχει καμία δουλειά με τα έξοδα των εξώδικων. Εγώ στη θέση της θα αφαιρούσα από τα κοινόχρηστα τα 10€ πριν του τα δώσω, και ας ούρλιαζε. 4
sheik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ. Της είπα να μιλήσει και με τον ιδιοκτήτη ώστε να τον ενημερώσει ότι θα τα πληρώσει (τα δίνουν σε εταιρία διαχείρισης και όχι απευθείας στον διαχειριστή οπότε δεν μπορεί να δώσει λιγότερα στον υπάλληλο που θα πάει για την είσπραξη) αλλά θα τα αφαιρέσει από το ποσό του ενοικιου.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, sheik said: Ευχαριστώ πολύ. Της είπα να μιλήσει και με τον ιδιοκτήτη ώστε να τον ενημερώσει ότι θα τα πληρώσει (τα δίνουν σε εταιρία διαχείρισης και όχι απευθείας στον διαχειριστή οπότε δεν μπορεί να δώσει λιγότερα στον υπάλληλο που θα πάει για την είσπραξη) αλλά θα τα αφαιρέσει από το ποσό του ενοικιου. Εντελώς λάθος το πας αν θες τη γνώμη μου.
sheik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εντελώς λάθος το πας αν θες τη γνώμη μου. Δηλαδή; Τι άλλο μπορεί να κάνει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα