Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μοιραστώ μαζί σας μία πολύ απροσδόκητη και ασυνήθιστη  ιστορία που έτυχε να μου συμβεί
την Παραμονή της φετινής μας Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος που επέλεξα να την διηγηθώ εδώ είναι ξεκάθαρα για την ενημέρωση των υπολοίπων ατόμων που ενδεχομένως να τύχουν
σε μία παρόμοια κατάσταση με αυτή που έζησα εγώ εκείνη την ημέρα.

Στις 31 του μήνα λοιπόν ήτανε η ημερομηνία που έληγε η προθεσμία που έπρεπε να παραλάβω από το ΙΚΑ κάποια ειδικά φάρμακα
για ένα οικογενειακό μου πρόσωπο.
Έχοντας λοιπόν μία μεγάλη άδεια από την δουλειά, άφησα να περάσουν οι προηγούμενες ημέρες διότι είχα το αυτοκίνητό μου σε ένα
συνεργείο το οποίο με κορόιδεψε ότι μου το έφτιαξε, αλλά φυσικά μου έμεινε στον δρόμο αμέσως μετά την παραλαβή του και το πήγα σε δεύτερο
συνεργείο το οποίο κρατείται εδώ και 1 εβδομάδα με σοβαρά προβλήματα  στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων, προσδοκώντας ότι λίγο πριν θα έχω το αμάξι
στα χέρια μου για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω ούτως ώστε να με εξυπηρετήσει στη δουλειά που ήθελα να κάνω.
Το αμάξι τελικώς δεν το παρέλαβα κι αναγκάστηκα την τελευταία μέρα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησα να κατευθύνομαι
προς το κέντρο υγείας στο κέντρο της πόλης.
Φτάνοντας λοιπόν εκεί ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους από την αφόρητη κίνηση, μου λένε ότι εκείνη την ημέρα κάνανε απογραφή και
με έστειλαν να πάω σε ένα άλλο κέντρο υγείας ακόμη πιο βαθιά στην πόλη.
Καθώς ξεκίνησα και έφτασα στο πρώτο κόκκινο φανάρι κάπου στην Τούμπα, κι ενώ ήμουν σταματημένος, βλέπω ξαφνικά μία γυναίκα γύρω στα 50-55
να τρέχει σε έξαλλη κατάσταση μπροστά από το όχημά μου και να αρχίζει να χτυπάει με μανία το ολοκαίνουργιο νοικιασμένο όχημά μου και ταυτόχρονα να φωνάζει:
- ΕΣΥ μου έκλεψες τα χρήματα, κατέβα αμέσως κάτω να μου δώσεις πίσω τα χρήματα!!
Εγώ αιφνιδιασμένος και φανερά ξαφνιασμένος βάζω το αυτοκίνητο όσο πιο στην άκρη γίνεται, ανάβω τα αλάρμ και κατεβαίνω αμέσως από το αμάξι
και της λέω ότι δεν την ξέρω από πουθενά και δεν την έχω ξαναδεί ποτέ.
Αυτή επέμενε με μεγάλο τόνο στην φωνή ότι εγώ ήμουν αυτός που της έκλεψε ένα ποσό των 400 ευρώ και μέσα σε λίγα λεπτά αναστατώθηκε όλη η περιοχή
κι ο κόσμος γύρω είχε τα βλέμματά του στραμμένα πάνω μας.
Σε εκείνο το διάστημα ήρθε και ο γιος της και άρχισε να μου φωνάζει κι αυτός απειλητικά ότι ΕΓΩ της έκλεψα τα χρήματα κι ότι θα με έκανε μαύρο στο ξύλο
εάν δεν της τα επέστρεφα!!
Την προειδοποίησα ότι εάν δεν σταματούσε αυτήν την παράνοια θα καλούσα την αστυνομία, κι ένας περαστικός με είπε ότι ήδη την έχουν καλέσει.
Σε μόλις 2-3 λεπτά κατέφθασε το περιπολικό, εξήγησα στον αστυνομικό τί συνέβη ενώ παράλληλα η γυναίκα συνέχιζε να με κατακεραυνώνει
με κατηγορίες, με τα πολλά ο αστυνομικός με έκανε πλήρη σωματικό έλεγχο καθώς επίσης και το όχημά μου.
Μου βρήκε 100 ευρώ που είχα στο πορτοφόλι μου και μόλις τα είδε η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήτανε δικά της κι ότι της έκλεψα σε δόσεις!!
Αμέσως μετά ο αστυνομικός μας οδήγησε όλους στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.
Εξήγησα στους αστυνομικούς τον λόγο που κατέβηκα στο κέντρο της πόλης και ο ανακριτής μου είπε ότι ήτανε πολύ ύποπτο το ότι νοίκιασα αμάξι
κι ότι είχα περάσει το δικό μου αμάξι από δύο συνεργεία!!
Συνέχιζα να εξηγώ δείχνοντας τα χαρτιά των φαρμάκων που πήγαινα να παραλάβω τα οποία έγραφαν λεπτομερώς την προθεσμιακή ημερομηνία
και το συγκεκριμένο κέντρο υγείας που έπρεπε να επισκεφτώ. Καλέσανε το κέντρο το οποίο πριν λίγο είχα επισκεφθεί και επιβεβαιώσανε
την παρουσία μου, καθώς επίσης καλέσανε και στα δυο συνεργεία για να διασταυρώσουν τους λόγους που επέλεξα να εμπιστευθώ το όχημά μου!!
Εν τέλη, αφέθηκα ελεύθερος με καμία πλέον κατηγορία και η γυναίκα μαζί με τον γιό της κρατήθηκαν για υποψία για απάτη.

Εύχομαι να μην υπάρχει συγκεκριμένη σπείρα απατεώνων πίσω από αυτό και να ήτανε απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο δεν θα ξανασυμβεί.

• Like 8
  • Thanks 7
  • Confused 5
  • Sad 13
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Νέο είδος απάτης; 😦

Μου θυμίζει κάτι βιντεάκια στο youtube με κάτι τύπους που πέφτουν επίτηδες πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα, κάνουν ότι τραυματίζονται και μετά ζητάνε αποζημιώσεις από τους οδηγούς επειδή και καλά φταίγαν οι οδηγοί.

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ή απάτη είναι ή όντως την κλέψανε ή κάτι δεν πάει καλά με μάνα και γιο. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη, δεν το έχω ξανακούσει και δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσε να εξελιχθεί. Δηλαδή περίμεναν να πεις εντάξει μη φωνάζεις πάρε 400€;;

• Like 6
Δημοσ.

τι είναι αυτό; το τρολλ της πρωτοχρονιάς;

Αν είναι να σταματήσω κι εγώ έναν στο δρόμο και να φωνάζω ότι μου έκλεψε 50€. Πολύ πιθανό να έχει και 50€ πάνω του. άρα τι; Είναι δικά μου;

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ή απάτη είναι ή όντως την κλέψανε ή κάτι δεν πάει καλά με μάνα και γιο. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη, δεν το έχω ξανακούσει και δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσε να εξελιχθεί. Δηλαδή περίμεναν να πεις εντάξει μη φωνάζεις πάρε 400€;;

Δύσκολο να βρεις λογική στον τρελό!!
Διότι αν δεν ήταν, είχανε ενδεχομένως τις προσδοκίες ότι θα κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από αγνώστους που δεν θέλουν να μπλέξουν σε καυγάδες.

• Like 8
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Εγώ αιφνιδιασμένος και φανερά ξαφνιασμένος βάζω το αυτοκίνητο όσο πιο στην άκρη γίνεται, ανάβω τα αλάρμ και κατεβαίνω αμέσως από το αμάξι

Εγώ αιφνιδιασμένος και φανερά ξαφνιασμένος πατάω τέραμ το γκάζι και φεύγω.

Αν θα ήταν ποτέ δυνατό να κάθομαι να την παλεύω με τον κάθε τρελό/απατεώνα/επικίνδυνο.
Συνεπώς, ωραία ιστορία αλλά αιφνιδιαμένος το λογικό μου φαίνεται το να την κάνω γοργά. 

• Like 13
Δημοσ.

Πολύ ερασιτεχνικό για απάτη. Το πιο πιθανό μου φαίνεται η μάνα να σε μπέρδεψε με κάποιον (ή να έχει κάποιο καταδιωκτικό θέμα) και ο γιός επηρεάστηκε και την πίστεψε. Συνήθως η πιο απλή εξήγηση είναι και η αληθινή.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Το πιο πιθανό μου φαίνεται η μάνα να σε μπέρδεψε με κάποιον και ο γιός επηρεάστηκε και την πίστεψε.

Και όταν κατάλαβε ότι δεν είναι αυτός που ήθελε, γιατί δεν είπε ότι έκανε λάθος στο τμήμα και να ζητήσει συγγνώμη;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Και όταν κατάλαβε ότι δεν είναι αυτός που ήθελε, γιατί δεν είπε ότι έκανε λάθος στο τμήμα και να ζητήσει συγγνώμη;

Εαν τον είχε μπερδέψει με άλλον και ήταν πεπεισμένη οτι ήταν αυτός προφανώς και θα επέμενε. Ειδικά αν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα η γυναίκα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nemom είπε

Εγώ αιφνιδιασμένος και φανερά ξαφνιασμένος πατάω τέραμ το γκάζι και φεύγω.

Αν θα ήταν ποτέ δυνατό να κάθομαι να την παλεύω με τον κάθε τρελό/απατεώνα/επικίνδυνο.
Συνεπώς, ωραία ιστορία αλλά αιφνιδιαμένος το λογικό μου φαίνεται το να την κάνω γοργά. 

Στεκότανε μπροστά στο αμάξι αφηνιασμένη και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε.
Είχα και την έγνοια ότι μόλις είχα νοικιάσει ένα ολοκαίνουργιο αμάξι του 2021 και δεν ήθελα να ρισκάρω να το επιστρέψω με ζημιές.
Ίσως αν εκείνη τη στιγμή ήμουν στο δικό μου όχημα να σκεφτόμουν τη φυγή με κάποιο τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Στεκότανε μπροστά στο αμάξι αφηνιασμένη και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε.
Είχα και την έγνοια ότι μόλις είχα νοικιάσει ένα ολοκαίνουργιο αμάξι του 2021 και δεν ήθελα να ρισκάρω να το επιστρέψω με ζημιές.
Ίσως αν εκείνη τη στιγμή ήμουν στο δικό μου όχημα να σκεφτόμουν τη φυγή με κάποιο τρόπο.

συγνώμη που το ρωτάω

αλλά αν στεκότανε μπροστά και εκεί που έστριψες στην άκρη
πώς και δεν έστριψες ας πούμε στη μέση και φεύγα;

Να προστατέψεις και το αμάξι που λες και δε θα καθόσουν να στο διαλύσει η κάθε παλαβή που λέμε
σημαίνει ακριβώς ότι θα έφευγες σφαίρα...
Όχι να κάτσεις και να μην ξέρεις αν θα στο κάνει βίδες, ας πούμε.

Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, λέει το ρητό.
Και αιφνιδιασμένος, φοβάσαι και κάνεις και το παράτολμο αν χρειαστεί,
δεν κάθεσαι να διαλεχτείς και να μπλέξεις, λέει η δική μου λογική τί σημαίνει να αιφνιδιάζεσαι

ΥΓ: αν οντως συνέβη και ενημερώνεις για κάτι που συνέβη, καλά κάνεις αλλά να μην πω τις αμφιβολίες μου;

Επεξ/σία από nemom
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...