Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, thomason993 είπε

Στο Microsoft Store Εβλετίας το Xbox Series S έχει περίπου 267 ελβετικά φράγκα, τουλάχιστον 1 μήνα τώρα. Με τη μετατροπή βγαίνει γύρω στα 255€ με δωρεάν μεταφορικά.

https://www.microsoft.com/de-ch/d/xbox-series-s/942j774tp9jn?activetab=pivot%3aoverviewtab

Δεν ξέρω μόνο τι παίζει με εγγύηση και τελωνεία, καθώς η Ελβετία δεν ανήκει στην Ε.Ε. Στο checkout πάντως βγάζει παύλα στο Estimated Tax.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.571ecef0c0354924d1764bb55c4f5b52.png

Επίσης, είχε παίξει τα Χριστούγεννα σε άλλα Ευρωπαικά Microsoft Store (π.χ. Γερμανίας και Ιταλίας) στα 269€ τελική τιμή, με δωρεάν μεταφορικά και εγγύηση, αλλά και σε ένα σκρουτζομάγαζο από Ελλάδα γύρω στα 250€.

Εdit: Το έχει ακόμα 269€ στο Γερμανικό MS Store: 
https://www.microsoft.com/de-de/d/xbox-series-s/942j774tp9jn?cid=msft_web_collection&activetab=pivot%3aoverviewtab

To έχει και στο Ισπανικό μαζί με κάποια in-game packs για Fortnite και Rocket League στα 279€: 
https://www.microsoft.com/es-es/d/pack-xbox-series-s-fortnite-rocket-league/8mzkxt6pbfm5?cid=msft_web_collection

το ξεχνας απο ελβετια, εχει τελωνειο.

23 ώρες πριν, matrixxx είπε

Nαι τα εχω δει, κατι ασχετα απαντουν, πχ για το Χ οτι ειναι οκ, που ηδη εχω πει οτι το Χ μονο κοιταζω και περιμενω που δεν εχει τα downgrade στα συγκεκριμενα σημεια που θετω. Στα παραπανω μειον του series S σε σχεση με το one s δεν εχει κανεις κατι να απαντησει, λογικο ειναι αφου δεν χωραει αμφισβητιση σε πραγματα που ειναι δεδομενα 100%. :) 

υπαρχει content ειδικα για X/S η optimised για Χ/S. το Χ ειναι σχεδον τα διπλασια χρήματα και το βλεπω ακομα μεχρι το τελος του χρόνου να ζορίζεται η διαθεσιμότητα.

στα σημεία σου

1+3 απλως κρατάς και το Οne S/Χ για να σε καλυπτει σε αυτα τα σημεια. δεν νομιζω να εχει και σοβαρή αξια για πώληση.

2 ο χωρος δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα. οτι δεν θες το σβήνεις και το κατεβάζεις η το βαζεις σε εξωτερικό.

δύσκολο παντως να το πεις υποβαθμιση απο αποψη επιδόσεων, γραφικων κτλπ. gaming laptop του 2015 με gtx960M έψηνε αυγά για να παίξει warzone, και το Sακι το παίζει υπερχαλαρα και ειναι χλιαρό.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικα αξιζει σαν αγορα? Το ζαχαρωνω καιρο τωρα για casual gaming, αλλα σκεφτομαι οτι εχω παρατησει το gaming, το συστημα που εχω σαν σταθερο πλεον μονο browsing και δουλεια (developer). Διαβασα και ειδα λιγα βιντεο, πιστευω οτι αν το παρω θα το συνδυασω με το Game pass + 2nd controller να παιζω με την κοπελα μου και κανενα φιλο που και που, αλλα απο την αλλη φοβαμαι μηπως το παρω και καθεται, οπως ακριβως κανει πλεον και ο σταθερος μου...

Επισης μηπως ενδεχεται να βγει κανενα refresh με ανεβασμενα specs και το σπρωχνουν παντου σε αυτη την τιμη? (και αμαζον καπου εκει παιζει)

Δημοσ.

Εγώ έχω το Xbox one X και σκέφτομαι να το πάρω και αυτό για να το βάλω στην 1080p οθόνη του pc.

Πώς μπορούμε να βρούμε ποια παιχνίδια είναι αποκλειστικά για τη νέα γενιά (πχ Flight Simulator)?

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, beez είπε

1+3 απλως κρατάς και το Οne S/Χ για να σε καλυπτει σε αυτα τα σημεια. δεν νομιζω να εχει και σοβαρή αξια για πώληση.

Δεν ειναι καθολου καλη κινηση Γιωργο να εχω 2 συσκευες αντι για μια (χωρος-καλωδια κλπ) για να κερδισω λιγο σε επιδοσεις στα παιχνιδια, που αλλωστε δεν κολλαει πουθενα. Αν ηταν τσαμπα οκ, δεν θα ηταν κακο, αλλα να δωσεις και 250 (τοσα θα εδινα "προχθες"), οχι, δεν αξιζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, beez είπε

Το έχεις επιβεβαιώσει? Γιατί πήγα το checkout ένα βήμα παρακάτω και μου εμφανίζει οτι στη τιμή συμπεριλβάνεται VAT (ΦΠΑ), το οποίο αν κάνεις τη διαίρεση αντιστοιχεί σε 24% που είναι το ποσοστό της Ελλάδας κι όχι 7.7% που είναι το ποσοστό της Ελβετίας. Έχω βάλει ελληνική διεύθυνση αποστολής.

Spoiler

image.png.c682306aa8bf47647afff18bb330de03.png

Επεξ/σία από thomason993
Δημοσ.
14 ώρες πριν, beez είπε

2 ώρες πριν, thomason993 είπε

Το έχεις επιβεβαιώσει? Γιατί πήγα το checkout ένα βήμα παρακάτω και μου εμφανίζει οτι στη τιμή συμπεριλβάνεται VAT (ΦΠΑ), το οποίο αν κάνεις τη διαίρεση αντιστοιχεί σε 24% που είναι το ποσοστό της Ελλάδας κι όχι 7.7% που είναι το ποσοστό της Ελβετίας. Έχω βάλει ελληνική διεύθυνση αποστολής.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.c682306aa8bf47647afff18bb330de03.png

Δεν εχει τελωνειο η Ελβετια, ειναι στην ζωνη Σενγκεν. Εφοσον σου υπολογιζει τον ΦΠΑ εισαι κομπλε

Στα της συσκευης αξιζει full ειναι το απολυτο vfm σε κανονικη τιμη, ποσο μαλλον σε εκπτωση

Με τις ελειψεις που εχουν σε τσιπ δεν νομιζω οτι θα πεσει και πιο χαμηλα συντομα 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, imr είπε

Δεν εχει τελωνειο η Ελβετια, ειναι στην ζωνη Σενγκεν. Εφοσον σου υπολογιζει τον ΦΠΑ εισαι κομπλε

Στα της συσκευης αξιζει full ειναι το απολυτο vfm σε κανονικη τιμη, ποσο μαλλον σε εκπτωση

Με τις ελειψεις που εχουν σε τσιπ δεν νομιζω οτι θα πεσει και πιο χαμηλα συντομα 

γιατι δεν παραγγέλνεις να δούμε. μπορεί να κάνει εισαγωγή με εγκατεστημένη εταιρια και αφμ, στην ελλαδα και ΕΕ και οντως να στο φέρνει εκτελωνισμένο. το φπα 24% συνηγορει προς αυτο αλλα εγω δεν θα το ρίσκαρα.

47 λεπτά πριν, imr είπε

φίλε μου εχεις φέρει πράγματα απο ελβετία χωρίς εκτελωνισμό και μιλάς εκ πείρας? να μου πεις πως το κάνεις γιατι εγω για εμπορεύματα κάνω κανονικά τελωνιακή διαδικασία, και ακόμα και δασμους να μην έχει οι διάφορες αμοιβές καταληγουν 100 με 160 ευρω ανα εισαγωγή. η ζώνη Schengen είναι για ελεύθερη διακίνηση πολιτών, οχι εμπορευμάτων.

https://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Area

4 ώρες πριν, matrixxx είπε

Δεν ειναι καθολου καλη κινηση Γιωργο να εχω 2 συσκευες αντι για μια (χωρος-καλωδια κλπ) για να κερδισω λιγο σε επιδοσεις στα παιχνιδια, που αλλωστε δεν κολλαει πουθενα. Αν ηταν τσαμπα οκ, δεν θα ηταν κακο, αλλα να δωσεις και 250 (τοσα θα εδινα "προχθες"), οχι, δεν αξιζει. 

οπως το βλέπει ο καθένας. εγω λεω οτι αντι για Series X ανετα μπορεις να πας στο S και να δώσεις και τα μισα κρατωντας και το One S για να καλυψει τις υπολοιπες αναγκες που ανέφερες.

εδω μια ενδιαφέρουσα συγκριση ολων των παιχνιδοκονσόλων.

https://versus.com/en/microsoft-xbox-one-s-vs-microsoft-xbox-series-s-vs-microsoft-xbox-series-x-vs-sony-playstation-4-vs-sony-playstation-5-digital-edition

αν και η διαφορά μεταξυ One S και Series S δεν ειναι τόσο μεγάλη οσο PS4 με PS5 digital, και παλι πιστεύω ειναι σημαντική αν συνυπολογίσεις και τον παράγοντα κόστος για ολες τις επιλογες, το PS5 Digital ειναι καλυτερο απο το Series S αλλα ειναι και σχεδον 200 ευρώ πάνω. σε αλλο site ανέφερε max frame rate 60 με 120 fps για One S και Series S που θα ειναι σημαντική διαφορά στο gaming experience. περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.:)

Δημοσ.
13 ώρες πριν, jimakos234 είπε

Γενικα αξιζει σαν αγορα? Το ζαχαρωνω καιρο τωρα για casual gaming, αλλα σκεφτομαι οτι εχω παρατησει το gaming, το συστημα που εχω σαν σταθερο πλεον μονο browsing και δουλεια (developer). Διαβασα και ειδα λιγα βιντεο, πιστευω οτι αν το παρω θα το συνδυασω με το Game pass + 2nd controller να παιζω με την κοπελα μου και κανενα φιλο που και που, αλλα απο την αλλη φοβαμαι μηπως το παρω και καθεται, οπως ακριβως κανει πλεον και ο σταθερος μου...

Επισης μηπως ενδεχεται να βγει κανενα refresh με ανεβασμενα specs και το σπρωχνουν παντου σε αυτη την τιμη? (και αμαζον καπου εκει παιζει)

Ιδια φαση ημουν και εγω, ειχα βαρεθει το pc gaming, με το series s ξανανιωσα. Καθομαι καναπε, το ανοιγω και σε 20 δευτερα ειμαι μεσα στο παιχνιδι εκει ακριβως που το αφησα την προηγουμενη φορα, μεγαλη ευκολια. Αν δεις τις ταχυτητες των ssd που εχουν οι νεες κονσολες πολυ δυσκολα θα πας σε κατι παλιοτερο.

Καλα το σκεφτεσαι, το gamepass ειναι φοβερο, θα χαζεψεις απο τις επιλογες που θα εχεις!

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, k_dinos είπε

Εγώ έχω το Xbox one X και σκέφτομαι να το πάρω και αυτό για να το βάλω στην 1080p οθόνη του pc.

Πώς μπορούμε να βρούμε ποια παιχνίδια είναι αποκλειστικά για τη νέα γενιά (πχ Flight Simulator)?

https://www.xbox.com/el-gr/xbox-game-pass/games?xr=shellnav με φιλτρο για Χ/S

14 ώρες πριν, jimakos234 είπε

οτι ειπε ο φιλος απο πανω. δεν θα καθεται ειναι πολυ ευκολο. μπαινεις gamepass, διαλεγεις παιχνιδι, κατεβαίνει, παίζεις και εχει και το resume. αναλογα και τι παιζεις, μονο για το warzone π.χ. αξιζει. τα χριστούγεννα κατεβασα το control ετσι για να το δω και αποδειχθηκε τρελη παιχνιδάρα. δες την λιστα τον παιχνιδιων.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, matrixxx said:

Δεν το λες λίγο στις επιδόσεις. 

Το Gears 5 για παράδειγμα στο Series S σε σχέση με το One S τρέχει στα διπλάσια frames και σε μεγαλύτερη ανάλυση. 

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Δεν το λες λίγο στις επιδόσεις. 

Το Gears 5 για παράδειγμα στο Series S σε σχέση με το One S τρέχει στα διπλάσια frames και σε μεγαλύτερη ανάλυση. 

Δεν ξερω που το ειδες αυτο, σε ριβιους στο ΥΤ βλεπω τις διαφορες σε παιχνιδια να ειναι πχ   29 vs 32 vs 35(fps mode) σε one s και series s αντιστοιχα. 

Δημοσ.
25 minutes ago, matrixxx said:

Δεν ξερω που το ειδες αυτο, σε ριβιους στο ΥΤ βλεπω τις διαφορες σε παιχνιδια να ειναι πχ   29 vs 32 vs 35(fps mode) σε one s και series s αντιστοιχα. 

Το είδα στο ίδιο κανάλι που βάζεις εδώ. Δεν ξέρω γιατί δυσκολεύτηκες να το βρεις αλλά ΟΚ. Εδώ είναι: 

Σίγουρα η beta παιχνιδιού της from software που δεν φημίζονται για την ικανότητά τους στον τεχνικό τομέα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να φανούν οι διαφορές αυτές. 

Ακόμα και μια απλή ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών αρκεί για να φανεί ότι δεν είναι μικρή η διαφορά δύναμης που έχουν. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Εντελως τυχαια βρηκα το προηγουμενο οπως και το επομενο. Στο οποιο μαλιστα υπαρχει με το ζορι μια διαφορα 1-2 fps μεταξυ τους. Cyberpunk 2077. Και τα 2 βιντεο ειναι 2-3 μηνων, το δικο σου ειναι ενος ετους, δεν ξερω αν εχει αυτο καποια σχεση. Αν και βλεπω οτι πρεπει να εχουν σε πολλες περιπτωσεις κοφτη, γιατι δεν γινεται να ειναι κολλημενα στα 30 fps χωρις να ανεβαινει ή να κατεβαινει ουτε μισο fps.

Anyway, αν εχεις καποια πηγη στην οποια να εχει λιστα με συγκριτικα fps σε καμια 20-50αρια παιχνιδια καλο θα ηταν να την δουμε. Αν επιλεκτικα σε ενα βλεπουμε διαφορα μεγαλη πχ εξαιτιας ενος κοφτη στα 30 το ενα ή στα 60 στο αλλο, δεν σημαινει οτι αυτο ειναι ο κανονας οταν σε αλλα φαινεται το αντιθετο. 

Δημοσ.

το εχω γραψει ξανα για το S.. ειναι απιστευτο μηχανημα ειδικα αυτη την εποχη. αν καποιος εχει ηδη xbox one x ισως να μην αξιζει σαν αναβαθμιση , αλλα μιλαμε για τρελο value η κονσολα. για casual gamers και οικογενειακη κατασταση ειναι ιδανικη επιλογη. 

ειχα να αγορασω κονσολα απο ps2 καθως τις σνομπαρα τοσα χρονια.

για hardcore gamers που τα θελουν ολα μαξ κ 4κ ισως δεν κανει. 

για το δισκο το εχω πει ξανα, εκτος απο τα  μεγαλα games, χωραει σιγουρα 10+. κ παλι καπου θα εχετε ενα παλιοτερο δισκο εστω κ hdd να τον βαλετε σε μια θηκη κ να κατεβαζεις παιχνιδια που δεν ειναι optimized X/S. 

προσωπικα που δεν εχω  χρονο να παιζω, το πηρα για να παιζω με τον γιο μου παιχνιδακια, αλλα με ψηνει κ ολο κ καθομαι τα βραδια κ παιζω κανα παιχνιδακι οταν κοιμουνται ολοι. 

σε 32αρα 1080 κ 45αρα 4κ  tv δεν καταλαβαινω διαφορα απο pc με 3070, βεβαια δεν ειμαι κ ο σουπερ ψειρας.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σκέφτομαι και εγώ γιατί για να πάω σε 1440p monitor στο pc θέλω τα ίδια λεφτά πάνω κάτω και η κάρτα δεν θα την παλεύει και πολύ. Αν το πάρω θα το βάλω σε 4Κ TV 43'' και θα κάθομαι στα 3-4 μέτρα. Απλά βλέπω ότι τα περισσότερα games τα κάνει render σε 1080p. Θα φαίνεται καλά σε 4Κ τηλεόραση ή θα είναι εμφανής η θολούρα;

Επεξ/σία από ioannis__

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...