Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/9/2024 στις 11:09 ΜΜ, takoulou είπε

Νεος ηλεκτρονικος  μετρητης... Που βαζουν τωρα...

1727726656212.jpg

Αυτος ο μετρητης υποστηριζει τηλεμετρηση? Δεν βλεπω ενδειξη νετ ουτε γραμμες σηματος.
Μολις τον βαλανε σε ενα φιλο.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ringboy είπε

Αυτος ο μετρητης υποστηριζει τηλεμετρηση? Δεν βλεπω ενδειξη νετ ουτε γραμμες σηματος.

Αν δεις επάνω αριστερά γράφει οτι υποστηρίζει LTE δίκτυο...

15 ώρες πριν, ringboy είπε

Τελικα τι ισχυει παιδια με την τηλεμετρια?
Αλλοι γραφουν οτι ο δεδδηε παιρνει τηλεμετρησεις
και αλλοι οτι δεν λειτουργει το συστημα.

Εμένα μου εμφανίζει η εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ τις μετρήσεις ανα ώρα.....

Οπότε μια χαρά στέλνουν σημα οι δύο μετρητές που έχω στην παροχή (έχω κ φ/β γι αυτό ο δεύτερος μετρητής).

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ringboy είπε

Κάτω δεξιά στην οθόνη νομίζω έχει ένδειξη σήματος κινητής, αν το εμφανίζει τότε (λογικά) θα έχει ενταχθεί στην τηλεμέτρηση.., δεν πιστεύω να βάζουν τέτοιους "έξυπνους" sagemcom και να μην βάζουν μέσο επικοινωνίας..

Για να του λυθεί όμως πλήρως η απορία, γιατί δεν στέλνει ένα μέιλ στο [email protected] , ώστε να του απαντήσουν σίγουρα; φίλος είχε στείλει και του απάντησαν πως έχει ενταχθεί κανονικά.. ;) 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Για να του λυθεί όμως πλήρως η απορία, γιατί δεν στέλνει ένα μέιλ στο [email protected] , ώστε να του απαντήσουν σίγουρα; φίλος είχε στείλει και του απάντησαν πως έχει ενταχθεί κανονικά.. ;) 

Ασε, εχει μπλεξει ο ανθρωπος. Του βαλανε μετρητη και στο δεδδηε ουτε φαινεται ο καινουργιος μετρητης του.
Οι λογαριασμοι ερχονται κατ εκτιμηση με τον αριθμο του παλιου μετρητη

Δημοσ.

Σήμερα που δήλωσα τις μετρήσεις καλού κακού μέσω site βλέπω ότι οι ενδείξεις είναι καταχωρημένες κανονικά. Στους λογαριασμούς των δύο τελευταίων μηνών όμως λέει Εκτίμηση ΔΕΔΗΕ χωρίς να υπάρχουν μετρήσεις.

Δηλαδή δεν τις περνούσαν στους λογαριασμούς. Ότι να ναι. Τους προηγούμενους μήνες δεν είχα δοκιμάσει να δω τι εμφανίζει η ιστοσελίδα https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/  

Δημοσ.
9 minutes ago, andreas1gr said:

Πρεπει να κανω κατι για να εμφανιστει εκει;

Εχω εξυπνο μετρητη, πηγαινοντας στο προφιλ μου βλεπω τον αριθμο παροχης αλλα οταν προσπαθω να τον επιλεξω για να δω την καταναλωση μου λεει οτι δεν υπαρχει αριθμος παροχης συνδεδεμενος σε αυτο το ΑΦΜ

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Πρεπει να κανω κατι για να εμφανιστει εκει;

Εχω εξυπνο μετρητη, πηγαινοντας στο προφιλ μου βλεπω τον αριθμο παροχης αλλα οταν προσπαθω να τον επιλεξω για να δω την καταναλωση μου λεει οτι δεν υπαρχει αριθμος παροχης συνδεδεμενος σε αυτο το ΑΦΜ

Εγώ δεν είχα κάνει τίποτα. 

Μήπως μπήκε τωρα ο μετρητής και θέλει μερικές ημέρες για να ενεργοποιηθεί η διασύνδεση;

Μονο ο ΔΕΔΔΗΕ ξέρει...

Δημοσ.
Just now, andreas1gr said:

Εγώ δεν είχα κάνει τίποτα. 

Μήπως μπήκε τωρα ο μετρητής και θέλει μερικές ημέρες για να ενεργοποιηθεί η διασύνδεση;

Μονο ο ΔΕΔΔΗΕ ξέρει...

Μπα, εχει μπει κανα 3μηνο... Κατεβασα την εφαρμογη στο κινητο και εκει τα δειχνει. Τι να πεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ringboy είπε

Ασε, εχει μπλεξει ο ανθρωπος. Του βαλανε μετρητη και στο δεδδηε ουτε φαινεται ο καινουργιος μετρητης του.
Οι λογαριασμοι ερχονται κατ εκτιμηση με τον αριθμο του παλιου μετρητη

Τυχερος ειναι... Στην πεθερα μου εστειλαν λογαριασμο με μετρηση την διαφορα απο τον παλιο στον καινουργιο μετρητη.. 27.000€ ρευμα...

2 μερες εκανε να συνελθει...

• Haha 3
Δημοσ.

Παντως 2ο σερι μηνα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει τραβηξει ακομα ενδειξεις απο την τηλεμετρουμενη παροχη.

Ενω το επραττε αδιαλλειπτως επι 14+ μηνες απο το Φλεβαρη 2024.

Ο μετρητης δειχνει κανονικα το σημα με τις κεραιες κινητης αρα η sim υπαρχει και λειτουργει. Τα λαμπακια επισης αναβοσβηνουν οπως παλαιοτερα.

Τελειως επειδη καποιοι ανεφεραν το https://apps.deddie.gr/mdp/intro.html

αυτο αφορα οσα νεα ρολογια ψηφιακα εχουν ενταχθει σε μετρησεις καμπυλων φορτιου. Σε αυτα η μετρηση καμπυλων γινεται σε ακεραιο μηνα 1/5-30/5, 1/6-31/6 κοκ.

Εξακολουθουν ομως ακομα τα περισσοτερα ψηφιακα τηλεμετρουμενα ρολογια, ακομα και τα τριφασικα, να παραμενουν σε μηνιαια τηλεμετρηση αποκλειστικα και μονο καταναλωσης/ενδειξεων στο cut-off date χωρις καμπυλες φορτιου και αλλα καμπυλωτα.

Σε αυτες τις περιπτωσεις οι ενδειξεις εξακολουθουν να φαινονται στο app για κινητα του ΔΕΔΔΗΕ καθως και στο 

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8

αν βαλεις το ρολοι σου, σου δειχνει προηγουμενη τιμη/μετρηση και εχεις δυνατοτητα να καταχωρησεις καινουρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω πως υπάρχουν προβληματάκια ακόμα στην τηλεμέτρηση των έξυπνων μετρητών που τοποθετούνται.

Σε όσους έχει ξεκινήσει πάντως και είναι λίγο πιο "μπασμένοι" στο χώρο του smarthome αξίζει να δοκιμάσουν το plugin για το Home Assistant του δικού @mikemarios 

Παραθέτω link και μερικές φωτογραφίες.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/841087-δεδδηε-τηλεμετρία-καταναλώσεων-deddie-consumption-metering/

Spoiler

Screenshot_20250627_141707_Home Assistant.jpg

Spoiler

Screenshot_20250627_141609_Home Assistant.jpg

Spoiler

Screenshot_20250627_141552_Home Assistant.jpg

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...