Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτος λογαριασμός με το νέο ρολόι. Να αγχωθώ που γράφει οτι έχω κάψει 900kwh σύνολο μέσα σε 1 μήνα; ενω γενικά ήμουν στις 2000 τους 4 μήνες. 

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Πρώτος λογαριασμός με το νέο ρολόι. Να αγχωθώ που γράφει οτι έχω κάψει 900kwh σύνολο μέσα σε 1 μήνα; ενω γενικά ήμουν στις 2000 τους 4 μήνες. 

Σχεδόν διπλασιασμός δηλαδή.

Τα έγραψε όντως τα 900 το ρολόι ή απλά τον λογαριασμό κοιτάς? 

Μήπως ήταν λάθος του υπαλλήλου καταμετρητή?

Μήπως άλλαξε κάποια καταναλωτική σου συνήθεια?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Σχεδόν διπλασιασμός δηλαδή.

Τα έγραψε όντως τα 900 το ρολόι ή απλά τον λογαριασμό κοιτάς? 

Μήπως ήταν λάθος του υπαλλήλου καταμετρητή?

Μήπως άλλαξε κάποια καταναλωτική σου συνήθεια?

παει αυτόματα τωρα με τον νεο. Οποτε δεν υπαρχει θεμα λαθους. 
Το κοίταξα και εγω και εχει 900 κατι τωρα. 
αλλαγη στις συνήθειες δεν υπαρχει. 
Σκεφτόμουν μηπως γραφει πιο πολυ ο ψηφιακός για καποιο λογο.
Θα το παρακολουθήσω και τον αλλον μηνα. 

Δημοσ.
Στις 16/9/2025 στις 12:47 ΜΜ, modus7 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Μου έχουν τοποθετήσει ψηφιακό μετρητή πριν 3 μήνες. Παρατήρησα ότι έχω πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση σχετικά με πριν. Κατέβασα τον γενικό και τον ρελέ διαρροής και παρατήρησα ότι σε 1,5 ώρα το ρολόι έγραψε κατανάλωση 0,5 Kwh και αναβοσβήνει σαν παλμός μια ένδειξη. Εχω δηλώσει βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ εδώ και  μία εβδομάδα και το  έχουν αναθέσει στους μετρητές που είναι εργολάβοι αλλά δεν έχω καμία ενημέρωση και αυτό συνεχίζει να γράφει. Υπάρχει περίπτωση να έχω εσωτερική διαρροή ενώ έχω κατεβάσει όλες τις ασφάλειες? Το διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία εικοσαετίας με 4 διαμερίσματα  και οι μετρητές αλλάχθηκαν και οι 4 ταυτόχρονα. Σε διαμέρισμα από πάνω με τις ίδιες ανάγκες και χρήση έχει σχεδόν τις μισες Kwh.

Καμία συμβουλή?

IMG_20250915_113740.jpg

Καλησπέρα, το κλιμακοστάσιο και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν δική τους παροχή;

Το ότι λες πως έκλεισες τον γενικό και έγραψε 0.5 kWh, σημαίνει πως κάτι τροφοδοτείται από την παροχή σου, πριν τον γενικό πίνακα σου.., γενικά ίσως να θέλει ψάξιμο από ηλεκτρολόγο.., μην έχουν ανοίξει κανένα κουτί στον κοινόχρηστο όταν έλλειπες και "γεφύρωσαν" την παροχή σου "κλέβοντας" σου ρεύμα.., διαρροή δεν υφίσταται στο ρεύμα θα έπεφτε η ασφάλεια του ρολογιού..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gorge18 είπε

παει αυτόματα τωρα με τον νεο. Οποτε δεν υπαρχει θεμα λαθους. 
Το κοίταξα και εγω και εχει 900 κατι τωρα. 
αλλαγη στις συνήθειες δεν υπαρχει. 
Θα το παρακολουθήσω και τον αλλον μηνα. 

Στον δικό μας τον μετρητή μετά την αλλαγή σε ψηφιακό, γράφει άλλες μονάδες και άλλες μονάδες έχουν καταγραφεί στον λογαριασμό.

Με τον δεδδηε, που μίλησα τηλεφωνικά μου είπαν ότι η καταγραφή γίνεται ηλεκτρονικά από τα κεντρικά και όχι από κάποιο συνεργείο επιτόπου.

Έχω κάνει ήδη 3 αιτήματα, για αμφισβήτηση της μέτρησης και να έρθει συνεργείο για έλεγχο. Έχει περάσει 1 μήνας, χωρίς να ενημερώσουν ακόμα (στην αρχή μου είπαν σε 10 ημέρες, μετά σε 20 ημέρες και μετά σε 20 εργάσιμες).

Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω, κοίταξες σίγουρα τον σωστό μετρητή;

Δημοσ.
56 minutes ago, Insomniaa2024 said:

Στον δικό μας τον μετρητή μετά την αλλαγή σε ψηφιακό, γράφει άλλες μονάδες και άλλες μονάδες έχουν καταγραφεί στον λογαριασμό.

Με τον δεδδηε, που μίλησα τηλεφωνικά μου είπαν ότι η καταγραφή γίνεται ηλεκτρονικά από τα κεντρικά και όχι από κάποιο συνεργείο επιτόπου.

Έχω κάνει ήδη 3 αιτήματα, για αμφισβήτηση της μέτρησης και να έρθει συνεργείο για έλεγχο. Έχει περάσει 1 μήνας, χωρίς να ενημερώσουν ακόμα (στην αρχή μου είπαν σε 10 ημέρες, μετά σε 20 ημέρες και μετά σε 20 εργάσιμες).

Εχεις μεγαλη αποκλιση στις μοναδες που λεει ο μετρητης και ο λογαριασμος? Προς τα πανω ή κατω?

Μηπως ο παροχος σε τιμολογει με εναντι γιατι δεν προλαβαινει να στειλει εγκαιρα ο ΔΕΔΔΗΕ μετρησεις? Λχ αν εισαι Προτεργια και εισαι στον κυκλο τιμολογησης 5 του μηνα, η Προτεργια στις 6 κλειδωνει το συστημα και εκδιδει λογαριασμο που ανεβαινει στο συστημα γυρω στις 10. Αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει στειλει στοιχεια μεχρι τις 4 του μηνα, αλλα στελνει λχ καθε 8 του μηνα, η Προτεργια θα σε τιμολογει παντα με εναντι εκτος και αν αλλαξεις κυκλο τιμολογησης και πας σε μεταγενεστερο ωστε να προλαβαινει να λαμβανει πραγματικες μετρησεις ρολογιου.

Αν η αποκλιση ειναι μικρη τυπου 5-10kwh το εχω διαπιστωσει επειδη κραταω παντα μετρησεις ημερησιες την εβδομαδα που ειναι να παρει τηλεμετρηση ο ΔΕΔΔΗΕ οτι ο ΔΕΔΔΗΕ λεει στο app μετρηση της ΧΧ του μηνα αλλα εμενα αυτο αντιστοιχει παρα 1-2 κιλοβατωρες στην προηγουμενη ημερα ενω την ημερομηνια που λεει ο ΔΕΔΔΗΕ εγω εχω πραγματικη φωτο απο το ρολοι με περισσοτερες κιλοβατωρες. 

Υπαρχει δηλαδη ενα πραγματικο μικρο time difference μεταξυ αυτου που εμφανιζει ο ΔΕΔΔΗΕ ως μετρηση ημερας και αυτο που εχω εγω ως χρηστης, προφανως γιατι παιρνουμε μετρηση σε διαφορετικη ωρα της ημερας ή με μια μερα διαφορα.

Δημοσ.
31 minutes ago, Insomniaa2024 said:

Ο μετρητής γράφει 1300 περίπου και ο λογαριασμός του ρεύματος 4000+

Τοτε μαλλον εχει παιξει εναντι

Αν μπεις στο app του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεια Taxis, πότε λεει οτι ηταν η τελευταια πραγματικη μετρηση (ημερομηνια) και με τι μετρηση (μερα/νυχτα).

Στο app ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμφανιζει τις εναντι μετρησεις.

Απο εκει θα μπορεσεις να βγαλεις ακρη, θα πρεπει η ημερομηνια και οι μετρησεις που λεει το app του ΔΕΔΔΗΕ να συμφωνουν με καποιο απο τους προηγουμενους λογαριασμους σου. Και απο εκεινο το λογαριασμο και μετα λογικα δεν υπαρχει αλλη πραγματικη μετρηση και τιμολογεισαι μαλλον με εναντι.

Για αρχη αν εισαι σε παροχο που εχει απλο τροπο να δινεις μετρησεις λχ Προτεργια, δινε εσυ μετρηση να μην προπληρωνεις κερατιατικα γιατι δεν ξερεις ποτε θα ερθει ο ΔΕΔΔΗΕ για ελεγχο και αν ειναι θεμα του ρολογιου και δεν ειναι απλα αβλεψια που δεν τραβηξαν μετρηση απο την τηλεμετρηση (συμβαινει σε αρκετους απο Μαιο και μετα ολο και πιο συχνα/εντονα).

Επισης απο το λογαριασμο εχεις περιπου εικονα καθε ποτε μετραει ο ΔΕΔΔΗΕ. Εκεινες τις μερες κοντα +/- 2 κοιταζε το app του ΔΕΔΔΗΕ. Αν δεν εχει μετρηση για να μην φας παλι εναντι μπες εσυ στο app του παροχου και δωσε πραγματικη μετρηση απο το ρολοι εσυ. Ωστε να τιμολογηθεις σωστα.

Αυτο προυποθετει φυσικα να γνωριζεις και καθε πότε τιμολογεισαι ωστε να φροντισεις αυτες οι ενεργειες να συμπεσουν.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Sebu είπε

Τοτε μαλλον εχει παιξει εναντι

Αν μπεις στο app του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεια Taxis, πότε λεει οτι ηταν η τελευταια πραγματικη μετρηση (ημερομηνια) και με τι μετρηση (μερα/νυχτα).

Στο app ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμφανιζει τις εναντι μετρησεις.

Απο εκει θα μπορεσεις να βγαλεις ακρη, θα πρεπει η ημερομηνια και οι μετρησεις που λεει το app του ΔΕΔΔΗΕ να συμφωνουν με καποιο απο τους προηγουμενους λογαριασμους σου. Και απο εκεινο το λογαριασμο και μετα λογικα δεν υπαρχει αλλη πραγματικη μετρηση και τιμολογεισαι μαλλον με εναντι.

Για αρχη αν εισαι σε παροχο που εχει απλο τροπο να δινεις μετρησεις λχ Προτεργια, δινε εσυ μετρηση να μην προπληρωνεις κερατιατικα γιατι δεν ξερεις ποτε θα ερθει ο ΔΕΔΔΗΕ για ελεγχο και αν ειναι θεμα του ρολογιου και δεν ειναι απλα αβλεψια που δεν τραβηξαν μετρηση απο την τηλεμετρηση (συμβαινει σε αρκετους απο Μαιο και μετα ολο και πιο συχνα/εντονα).

Επισης απο το λογαριασμο εχεις περιπου εικονα καθε ποτε μετραει ο ΔΕΔΔΗΕ. Εκεινες τις μερες κοντα +/- 2 κοιταζε το app του ΔΕΔΔΗΕ. Αν δεν εχει μετρηση για να μην φας παλι εναντι μπες εσυ στο app του παροχου και δωσε πραγματικη μετρηση απο το ρολοι εσυ. Ωστε να τιμολογηθεις σωστα.

Αυτο προυποθετει φυσικα να γνωριζεις και καθε πότε τιμολογεισαι ωστε να φροντισεις αυτες οι ενεργειες να συμπεσουν.

Το θέμα είναι ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον δεδδηε μου είπαν ότι δεν πηγαίνει και ούτε θα πάει κάποτε συνεργείο να δει και να καταγράψει τον μετρητή. Πλέον γίνεται ηλεκτρονικά από τα κεντρικά μου είπαν. Αυτό μου το είπαν 2 διαφορετικοί υπάλληλοι.

Τους ανέφερα τότε ότι επιθυμώ να καταγράψουν τις μονάδες που τους αναφέρω εγώ τηλεφωνικά. Μου είπαν ότι αυτό γίνεται και ο επόμενος λογαριασμός θα έρθει σύμφωνα με αυτά που τους αναφέρω εγώ. Και τις 2 φορές, έκανα την ίδια συνομιλία και τις 2 φορές μου διαβεβαίωσαν ότι θα καταγραφούν οι μονάδες που τους αναφέρω εγώ. Και οι 2 επόμενοι λογαριασμοί, ήρθαν πάλι με λάθος καταγραφή. Προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gorge18 είπε

Ή μήπως έγραφε πιο λίγο ο παλιός αναλογικός (π.χ να έχανε στροφές ο δίσκος λόγω φθοράς)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Insomniaa2024 είπε

Το θέμα είναι ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον δεδδηε μου είπαν ότι δεν πηγαίνει και ούτε θα πάει κάποτε συνεργείο να δει και να καταγράψει τον μετρητή. Πλέον γίνεται ηλεκτρονικά από τα κεντρικά μου είπαν. Αυτό μου το είπαν 2 διαφορετικοί υπάλληλοι.

Τους ανέφερα τότε ότι επιθυμώ να καταγράψουν τις μονάδες που τους αναφέρω εγώ τηλεφωνικά. Μου είπαν ότι αυτό γίνεται και ο επόμενος λογαριασμός θα έρθει σύμφωνα με αυτά που τους αναφέρω εγώ. Και τις 2 φορές, έκανα την ίδια συνομιλία και τις 2 φορές μου διαβεβαίωσαν ότι θα καταγραφούν οι μονάδες που τους αναφέρω εγώ. Και οι 2 επόμενοι λογαριασμοί, ήρθαν πάλι με λάθος καταγραφή. Προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Μην δινεται σημασια στο τηλεφωνικο κεντρο του Δεδδηε... Ειναι ατομα εταιρειας  που εξυπερετει  τηλεφωνα για λογαριασμο  του Δεδδηε.. Δεν ξερουν και πολλα...Αν παρεις 10 ατομα στην εξυπερετηση του Δεδδηε  θα σου πουν διαφορετικα πραγματα!!!  Ζητησε το αν εχεις  καποιο  προβλημα στο [email protected]...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Ή μήπως έγραφε πιο λίγο ο παλιός αναλογικός (π.χ να έχανε στροφές ο δίσκος λόγω φθοράς)

Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό 🤣

5 ώρες πριν, Insomniaa2024 είπε

ναι γράφει 3 μετρήσεις. Την συνολική, της μέρας και της νύχτας.

Δημοσ.
37 minutes ago, gorge18 said:

Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό 🤣

Και ομως ειναι αρκετα πιθανο.

Γνωριζω περιπτωσεις που εχει συμβει. Και ενω αρχικα κατηγορηθηκαν για ρευματοκλοπη οταν τελικα ο μετρητης πηγε στα εργαστηρια του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθηνα (καπου στο Μοσχατο ή Ρεντη είναι αν θυμαμαι καλα) και ανοιχθηκε και εγινε η αυτοψια διαπιστωσαν φθορα του δισκου που εχανε στροφες (παλιος μετρητης 1980 ίσως και πισω "προπολεμικος") και οτι δεν ηταν λογω ανθρωπινης παρεμβασης και εβαλαν την υποθεση στο αρχειο.

Αν ειναι κατι τετοιο κανεις το σταυρο σου απο τυχη πληρωνες λιγοτερο ρευμα και τωρα αποδεχεσαι την σκληρη πραγματικοτητα.

Η εναλλακτικη θα ηταν καποιος να κλεβει ρευμα απο το καινουριο ρολοι.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sebu είπε

Και ομως ειναι αρκετα πιθανο.

Γνωριζω περιπτωσεις που εχει συμβει. Και ενω αρχικα κατηγορηθηκαν για ρευματοκλοπη οταν τελικα ο μετρητης πηγε στα εργαστηρια του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθηνα (καπου στο Μοσχατο ή Ρεντη είναι αν θυμαμαι καλα) και ανοιχθηκε και εγινε η αυτοψια διαπιστωσαν φθορα του δισκου που εχανε στροφες (παλιος μετρητης 1980 ίσως και πισω "προπολεμικος") και οτι δεν ηταν λογω ανθρωπινης παρεμβασης και εβαλαν την υποθεση στο αρχειο.

Αν ειναι κατι τετοιο κανεις το σταυρο σου απο τυχη πληρωνες λιγοτερο ρευμα και τωρα αποδεχεσαι την σκληρη πραγματικοτητα.

Η εναλλακτικη θα ηταν καποιος να κλεβει ρευμα απο το καινουριο ρολοι.

Μπα, μονοκατοικία ειναι δεν κλεβει καποιος. και ο παλιος μετρητής ηταν 4-5 χρονων που ειχα βαλει το νυχτερινό. Θα δειξει...

Δημοσ.

Μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος . 

Πως θα αλλαξουν τον μετρητη με ηλεκτρονικο σε μονοκατοικια που λειπουν στην δουλεια τους τα πρωινα οι ιδιοκτητες και τα ρολογια ειναι μεσα στην εισοδο ????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...