Προς το περιεχόμενο

Μελλοντικές τιμές καρτών γραφικών


Buxesas79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπεριζω το φόρουμ!

Έχω μια μεγάλη απορία...

Γνωρίζουμε πότε θα πέσουν οι ριμάδες οι τιμές στις κάρτες;

Έχω χαζεψει με τις τιμές αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, Buxesas79 είπε

Καλησπεριζω το φόρουμ!

Έχω μια μεγάλη απορία...

Γνωρίζουμε πότε θα πέσουν οι ριμάδες οι τιμές στις κάρτες;

Έχω χαζεψει με τις τιμές αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν...

Πάμε Φούρκα!

ea6041826c909a55fed4d1fb2b664e9f.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και θα το κλειδώσουν (το πιο πιθανό) το υπάρχων topic θα σου δώσω μια απάντηση από το vibe που εισπράττω παγκοσμίως από όσα forum συμμετέχω και ότι γενικώς διαβάζω ακούω κτλ.

Έχω γράψει την άποψη μου (πρόβλεψη πες το όπως θέλεις) πολλάκις, επιλέγω όμως να  την εκφράσω και εδώ άλλη μια φορά.

Αν έχεις χρήματα εδώ και τώρα να πάρεις gpu, με καπέλο, scalpαρισμενη af, πας και την χτυπάς. Υπάρχουν λοιπόν οι έχοντες που ούτως ή άλλως θα αγόραζαν οτι τιμή και αν ειχε. Ακόμα και τώρα που το  όνομά της σειράς αντικατοπτριζει την τιμή πλέον (πχ 3090 3Κ+ €) δεν κολλάνε σε αυτά, αγοράζουν. Ο κόσμος τις αγοραζει*ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ. Κάτι θα έπρεπε να μας λέει αυτό.

 Δεν είναι οι miners/scalpers το "πρόβλημα", αν μπορεί κάποιος τέλος πάντων να το χαρακτηρίζει έτσι. Γιατί έτσι δουλεύει η ελεύθερη καπιταλιστικη αγορά, δεν την μάθαμε σήμερα!

Προσφορά και ζήτηση. (Πρέπει να μετρήσω πόσες φορές τις έχω γράψει αυτές τις λέξεις :P )

Αν από την άλλη έχεις άποψη (και πλεόνασμα σε budget) και δεν θέλεις να αγοράσεις πετσινο ή κόκκινο (υπάρχουν και αυτοί και δεν είναι φιλάνθρωποι ούτε φυσικά είναι φίλοι μας) αλλά λες δεν τα δίνω αλλού τα χρήματα μου; Και αυτό γίνεται.

Αν από την άλλη επίσης,  δεν έχεις budget καλό όπως οι περισσότεροι "βιοπαλαισταί" που έπαιρναν μια x50/60/70 series από 300-600, αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα και δεν νομίζω πως θα τα δούμε ποτέ ξανά.

Στην ερώτηση σου. Θα φτιάξει η κατάσταση; Πιθανότατα όχι τουλάχιστον όχι μέχρι ρεαλιστικά να χτίσουν νέες εγκαταστασεις οι chip owners και προσφέρουν μεγαλύτερο stock. Που ούτε αυτό γνωρίζουμε αν θα φέρει και πάλι ομαλότητα στις τιμές. 

Και η λέξη ομαλότητα  ίσως δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται στην δική μας χώρα που ο περισσότερος κόσμος ζει με δυτικά πρότυπα, δυτικές συνήθειες (και χομπι) αλλά με μισθούς προφανώς όχι εφάμιλλους μιας δυτικής χώρας. Δηλαδή ελιτίστικο πλέον χομπι αλλά με όχι και τόσο... ελιτίστικη οικονομική ευμάρεια για αυτούς που θέλουν να το έχουν.

Το πήγα λίγο κοινωνικοπολιτικα, ίσως να το βαρυνα, αλλά είναι η δική μου εξήγηση στο ότι οκ είναι ακριβές στο όριο του elitism πλέον οι κάρτες αλλά όχι για όλους. Όταν πρέπει να δώσεις κοντά στο 1/5 των χρημάτων σου (του ενός χρόνου εργασίας σου)  δεν είναι το ίδιο αν θα έδινες πχ το 1/10. Και μιλάμε για ένα χομπι, ένα προϊόν που μάλλον δεν είναι εργασιακής ανάγκης  έτσι; 

Αυτά τα ολίγα, δεν νομίζω να έχουμε και περισσότερα σύντομα, μάλλον είναι σε θέση αναγκαίας ξεκούρασης οι admins/moderators. 

 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...