Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική Z490 ??


flogerakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας. Οι μητρικές με Z490, αλλά και παλιότερα απο το 2019, chipset όπως το b550 - B560 έχουν 2 παγκοσμίως γνωστά θέματα. Το ενα ειναι να κάνουν "σπασίματα " οι θυρες USB, είτε να κάνουν σπασίματα οι θύρες ήχου. Ευτυχως εγω εχω μονο το 1ο πρόβλημα μονο (σε ασύρματο usb mouse) το οποίο το βελτίωσα στο 99,9% δοκιμάζοντας ολες τις θυρες usb και καταλήγοντας στην λιγότερο δυσλειτουργική. Το προλημα ειναι οτι κανουν σπασίματα οι usb ανεξαρτήτως συσκευής. Σε απειρα ξενα φόρουμ προτείνουν διάφορες λυσεις οπως απενεργοποίηση των c-states, αλλοι δίνουν σαν λυση την απενεργοποιήση της pci gen 4,  και η επικρατέστερη λύση είναι το RMA το οποίο διορθώνει το πρόβλημα. Αφαιρώντας την GPU επειδη την πούλησα, ενεργοποιήσα την ενσωματωμένη εν αναμονή για τηνεπομενη, το πρόβλημα επιδεινώθηκε Χ10! Αλλάζοντας θυρες λύνεται το πρόβλημα για 1-2 μερες και επανέρχεται ξανα. Το σύστημα ειναι Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz - Gigabyte Aorus Z490 Elite AC - Intel Core i5-10600K - Crucial 500GB P5 CT500P5SSD8 PCIe M.2 και ενα τροφοδοτικο silver της be quite. Είχε βρει κάποιος εδω στην Ελλαδα κάποια λυση η παω για RMA? Ευχαριστω.

Επεξ/σία από flogerakos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/1/2022 στις 4:07 ΜΜ, flogerakos είπε

Εδω σε αυτο το βίντεο φαίνεται πιο καθαρα το πρόβλημα:

 

Πρώτη φορά ακούω για προβλήματα σε chipset z490 με τις USB 2.0 , εγώ έχω z490 και δουλεύει άριστα το σύστημα ακόμα και στα windows 7.

Επίσης μιλάς για Intel πλατφόρμα αλλά το βίντεο που έχεις βάλει είναι από AMD πλατφόρμα που και εκεί υπήρχαν κάποια χαζοπροβληματα στις πρώτες μητρικες που βγήκαν με αυτά τα chipset αλλά πλέον έχουν διορθωθεί. 

Τα σπασίματα πάντως που βλέπω στο βίντεο που λες μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. 

Επεξ/σία από panoskatos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...