Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΙΧ όταν το βγάζεις από καθεστώς ακινησίας
θα διατηρεί το bonus/malus της ασφάλειας που είχε πριν την ακινησία;

Ας πούμε ότι δεν είχα ατυχήματα και άρα είχα ένα καλό bonus/malus της ασφάλειας
και θέλω να δω αν σε περίπτωση που βάλω-βγάλω το αμάξι από ακινησία θα μηδενιστεί και θα το χάσω .

Παίζει ρόλο κι αν στη διάρκεια της ακινησίας υπάρξει κι ένα διάστημα που θα είναι χωρίς ασφάλεια;

Δημοσ.

Καποιες εταιρίες δεν το λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους,ψαξε απο το ιντερνετ ασφαλιστική να δεις πόσο θα σου στοιχίσει. 

Αν εχεις "παραδώσει" πινακίδες τότε μπορείς να μην έχεις ασφάλεια.Σε άλλη περίπτωση είσαι παράνομος.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω ασφάλεια και δεν είμαι σε καθεστώς ακινησίας.
Το κινώ. Νόμιμος.

Επειδή όμως ίσως αναγκαστώ για πρώτη φορά να θέσω σε ακινησία το αμάξι για μικρό διάστημα, εξετάζω τις εναλλακτικές καθόσον έχω και ένα καλό ασφάλιστρο.

Η ασφάλεια συγκεκριμένα πρόκειται κατά σύμπτωση να λήξει μέσα στο διάστημα που θα χρειαστώ να το βάλω σε ακινησία,
και για την ανανέωση ήδη μου έχει έρθει και μια σχετικά καλή τιμή (μηδέν ατυχήματα γαρ).

Κι αν από τη μία μπορώ να ανανεώσω ασφαλιστήριο για ένα αμάξι που θα πληρώνω τζάμπα να κάθεται ακινησία με το γράμμα του νόμου ,
από την άλλη, μπορώ στη διάρκεια της ακινησίας και να μην κάνω καθόλου την ανανέωση - δηλαδή να πάω να το ασφαλίσω οταν έρθει ο καιρός να το ξανακινήσω.

Σε κάθε περίπτωση δε λέει λόγω ακινησίας να κάνει ένα ας πούμε reset το ασφάλιστρο
και να βρεθεί από το πουθενά όταν το ξανακινήσω να πληρώνω σημαντικά ακριβότερα κάθε χρονο.

Τις κινήσεις και τις επιλογές θέλω να δω που δεν ξέρω.
Αν ξέρει κάποιος φίλος.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Και γιατι δεν ρωτας την ασφαλιστικη σου?

Γιατί ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ και για άλλες ασφαλιστικές εκτός από τη «δική μου».
Αύριο μπορεί να ασφαλιστώ σε διαφορετική ασφαλιστική που μπορεί να έχει διαφορετική λέμε πολιτική χρεώσεων.

Το ότι θα ρωτήσω/θα ρωτούσα την ασφαλιστική μου είναι το προφανές.
Το ότι το φόρουμ μπορεί να γνωρίζει το κλίμα της αγοράς των υπόλοιπων ασφαλιστικών είναι επίσης άλλο ένα προφανές.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nemom είπε

ΙΧ όταν το βγάζεις από καθεστώς ακινησίας
θα διατηρεί το bonus/malus της ασφάλειας που είχε πριν την ακινησία;

Ας πούμε ότι δεν είχα ατυχήματα και άρα είχα ένα καλό bonus/malus της ασφάλειας
και θέλω να δω αν σε περίπτωση που βάλω-βγάλω το αμάξι από ακινησία θα μηδενιστεί και θα το χάσω .

Παίζει ρόλο κι αν στη διάρκεια της ακινησίας υπάρξει κι ένα διάστημα που θα είναι χωρίς ασφάλεια;

Η ερώτηση σου είναι υποθετική, ή πράγματι είσαι ασφαλισμένος σε κάποια ασφαλιστική η οποία διατηρεί ακόμα το σύστημα bonus-malus? (Χλωμό το τελευταίο) 

8 ώρες πριν, nemom είπε

Γιατί ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ και για άλλες ασφαλιστικές εκτός από τη «δική μου».
Αύριο μπορεί να ασφαλιστώ σε διαφορετική ασφαλιστική που μπορεί να έχει διαφορετική λέμε πολιτική χρεώσεων.

Το ότι θα ρωτήσω/θα ρωτούσα την ασφαλιστική μου είναι το προφανές.
Το ότι το φόρουμ μπορεί να γνωρίζει το κλίμα της αγοράς των υπόλοιπων ασφαλιστικών είναι επίσης άλλο ένα προφανές.

Τότε να σε ενημερώσω ότι η πλειοψηφία (αν όχι το σύνολο) των ασφαλιστικών έχει καταργήσει το σύστημα bonus-malus, πλέον το ασφάλιστρο υπολογίζεται από τις ασφαλιστικές λαμβάνοντας υπόψιν πάρα πολλές παραμέτρους, και όχι όπως γινόταν παλιά δλδ από έναν πίνακα με βάση τους φορ. ίππους και την κατηγορία bonus-malus.

Πλέον η αγορά δεν έχει "κλίμα", όταν θέλεις να ασφαλίσεις το όχημα σου απλά παίρνεις προσφορές από τις ασφαλιστικές και διαλέγεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...