sonikk Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Γεια σας.Εχω ενα αυτοκινητο μοντελο 2002.Μενω αθηνα.Πηγα να το βαλω μπροστα σημερα που ειχε και χαμηλες θερμοκρασιες λογω κακοκαιριας και δεν επαιρνε μπροστα.Μιζα εχω.Την μπαταρια την εχω 11 μηνες.Το εβαλα μπροστα τελικα με καλωδια μπαταριας απο αλλο αυτοκινητο γειτονα.Πηρε αμεσως μπροστα. Γενικα παρατηρω οτι οποτε εχει χαμηλες θερμοκρασιες δεν παιρνει μπροστα ευκολα το αυτοκινητο. Την μπαταρια την μετρησα σε ηλεκτρολογειο αυτοκινητων και μου την βρηκε πολυ ενταξει. Τι αλλο μπορει να φταιει που στις χαμηλες θερμοκρασιες δεν παιρνει ευκολα μπροστα το αμαξι ή και καθολου; Μπουζι;Μπουζοκαλωδια;Μιζα;
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Πόσα χλμ κάνεις την ημέρα τωρα με τα κρύα; 1 1
liakinen Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Πόσα χλμ κάνεις την ημέρα τωρα με τα κρύα; Η σωστότερη ερώτηση ακόμα και για μπαταρία ενός έτους. 1
sonikk Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Πόσα χλμ κάνεις την ημέρα τωρα με τα κρύα; Καμια 20αρια χλμ. Μια μερα τωρα λογω κρυου δεν το κινησα ομως.
mak3don Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μήπως η μπαταρία είναι μικρότερη από ότι πρέπει? 1
Haldol Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μπα, με τόσο κρύο οι μπαταρίες ζορίζονται πολύ. Μη το ψάχνεις πολύ, σε 2-3 μέρες θα στρώσει . Για να καταλάβεις τη διαφορά... σήμερα που έβαλα μπρος το αμάξι με -2 έκανε τσ-τσ-τσ-τσ-τσ-τσ-τσ-τσ-τσ-τσ-βρρρ. Ήμουν στο τσακ να πω δε θα πάρει, μείναμε. Συνήθως, που το έχω μέσ' το γκαράζ (κλειστό, περίπου 12-15 βαθμοί) κάνει τσ-βρρρ. 1 1
tigergreg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Εμενα εκανε πατ-πατ-παφ-πουφ-ψιτ-καπουτ....🤣🤩😂😍
xsterg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 γεγονος ειναι οτι το πολυ κρυο δεν κανει καλο στις μπαταριες (οπως και η πολυ ζεστη). σιγουρα δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα για κλειστο γκαραζ (μην πω οτι ειναι εξαιρεση). σιγουρα παιζουν ρολο και το εαν το αυτοκινητο κινειται αρκετα η λιγο και δεν προλαβαινει να φορτισει το δυναμο την μπαταρια. υπαρχει και ενας αλλος παραγοντας. η μαρκα της μπαταριας. μου εχει τυχει σε καινουργια μπαταρια μηνων με το που μπηκε ο χειμωνας και το αυτοκινητο παρκαρονταν σε πυλωτη (οχι κλειστο γκαραζ) να παιρνει σαν ξεψυχισμενο το αυτοκινητο. με το που ηρθε ανοιξη και ανεβηκε η μεση θερμοκρασια το μιζαρισμα γινονταν κανονικα και ζωηρα. τον επομενο χειμωνα με τις ιδιες συνθηκες παρκαρισματος και συμπεριφορας του αυτοκινητου ξανα τα ιδια στο κρυο. απο ανοιξη ολα οκ. 4 ετη κρατησε ολο αυτο. μετα τα εφτυσε η μπαταρια και την αλλαξα με μια αλλη και δεν ειχα ποτε ξανα προβλημα. απο τοτε μονο επωνυμες οσο και να κοστιζουν. δεν ειναι σωστο να πω την μαρκα της μπαταριας που δημιουργουσε αυτο το θεμα. απλα εγω απο τοτε μεχρι που πουληθηκε το εν λογω αυτοκινητο δεν ειχα ξανααντιμετωπισει προβλημα με λιγοψυχισμενη μπαταρια. πλεον βαζω μονο bosch. 1
Stam53 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, xsterg είπε μου εχει τυχει σε καινουργια μπαταρια μηνων με το που μπηκε ο χειμωνας και το αυτοκινητο παρκαρονταν σε πυλωτη (οχι κλειστο γκαραζ) να παιρνει σαν ξεψυχισμενο το αυτοκινητο. με το που ηρθε ανοιξη και ανεβηκε η μεση θερμοκρασια το μιζαρισμα γινονταν κανονικα και ζωηρα. τον επομενο χειμωνα με τις ιδιες συνθηκες παρκαρισματος και συμπεριφορας του αυτοκινητου ξανα τα ιδια στο κρυο. Ρόλο παίζουν και τα CCA (Cold Cranking Amps) ή "Ρεύμα ψυχρής εκκίνησης" της μπαταρίας. Πρίν αγοράσετε μπαταρία ελέγξτε αν αυτά που λέει ότι έχει είναι αρκετά για το αυτοκίνητο. Αυτή που έχω ήταν 440 CCA και τώρα μετά από 5 χρόνια έχει πέσει στα 200 χάνοντας τη μισή της δύναμη. Οπότε σύντομα θα πρέπει να πάω για καινούργια. 1 1
visualizer Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για το μεσο κρυο που εχει στην Ελλαδα οι μπαταριες δεν εχουν κανενα θεμα ( οι αξιολογες μαρκες τουλαχιστον) , επηρεαζεται η αποδοση τους αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο. Το δικο μου να φανταστεις με μπαταρια varta ειχε να κινηθει 2 μερες + αλλες 2 τωρα με το χιονι να το εχει καλυψει εντελως και πηρε με μιση μιζια , η μπαταρια θα εχει κλεισει 2-3 χρονια .Γενικοτερα ποτε δεν αντιμετωπισα θεμα λογο του "κρυου" που εχουμε. Οποτε τα ενδεχομενα ειναι να εχεις λαθος μπαταρια , να εχεις καποια χαμηλης ποιοτητας η απομιμηση , να τα εχει φτυσει και τελος να υπαρχει καποιο θεμα στην φορτιση η γενικοτερα καπου αλλου οπου δυσκολευει την εκκινηση του κινητηρα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από visualizer 1
sonikk Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, xsterg είπε γεγονος ειναι οτι το πολυ κρυο δεν κανει καλο στις μπαταριες (οπως και η πολυ ζεστη). σιγουρα δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα για κλειστο γκαραζ (μην πω οτι ειναι εξαιρεση). σιγουρα παιζουν ρολο και το εαν το αυτοκινητο κινειται αρκετα η λιγο και δεν προλαβαινει να φορτισει το δυναμο την μπαταρια. υπαρχει και ενας αλλος παραγοντας. η μαρκα της μπαταριας. μου εχει τυχει σε καινουργια μπαταρια μηνων με το που μπηκε ο χειμωνας και το αυτοκινητο παρκαρονταν σε πυλωτη (οχι κλειστο γκαραζ) να παιρνει σαν ξεψυχισμενο το αυτοκινητο. με το που ηρθε ανοιξη και ανεβηκε η μεση θερμοκρασια το μιζαρισμα γινονταν κανονικα και ζωηρα. τον επομενο χειμωνα με τις ιδιες συνθηκες παρκαρισματος και συμπεριφορας του αυτοκινητου ξανα τα ιδια στο κρυο. απο ανοιξη ολα οκ. 4 ετη κρατησε ολο αυτο. μετα τα εφτυσε η μπαταρια και την αλλαξα με μια αλλη και δεν ειχα ποτε ξανα προβλημα. απο τοτε μονο επωνυμες οσο και να κοστιζουν. δεν ειναι σωστο να πω την μαρκα της μπαταριας που δημιουργουσε αυτο το θεμα. απλα εγω απο τοτε μεχρι που πουληθηκε το εν λογω αυτοκινητο δεν ειχα ξανααντιμετωπισει προβλημα με λιγοψυχισμενη μπαταρια. πλεον βαζω μονο bosch. Ναι ακριβως αυτο μου συμβαινει και μενα.Η μπαταρια μου δεν ειναι επωνυμη.Ισως αυτο να φταιει.Δηλαδη οταν εχει πολυ κρυο αυτο μου κανει οπως σε εσενα.Απο ανοιξη και μετα ολα οκ! Απλα σκεφτομουν μηπως φταιει κ το ιδιο το αυτοκινητο λογω παλαιοτητας.Δηλαδη μπουζι,μπουζοκαλωδια ,μιζα ή κατι αλλο.Επηρεαζουν αυτα;Ξερει καποιος;
definitio Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, visualizer είπε Για το μεσο κρυο που εχει στην Ελλαδα οι μπαταριες δεν εχουν κανενα θεμα ( οι αξιολογες μαρκες τουλαχιστον) , επηρεαζεται η αποδοση τους αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο. Το δικο μου να φανταστεις με μπαταρια varta ειχε να κινηθει 2 μερες + αλλες 2 τωρα με το χιονι να το εχει καλυψει εντελως και πηρε με μιση μιζια , η μπαταρια θα εχει κλεισει 2-3 χρονια .Γενικοτερα ποτε δεν αντιμετωπισα θεμα λογο του "κρυου" που εχουμε. Οποτε τα ενδεχομενα ειναι να εχεις λαθος μπαταρια , να εχεις καποια χαμηλης ποιοτητας η απομιμηση , να τα εχει φτυσει και τελος να υπαρχει καποιο θεμα στην φορτιση η γενικοτερα καπου αλλου οπου δυσκολευει την εκκινηση του κινητηρα. Δε νομίζω ότι οι 2-4 μέρες ακινησίας δημιουργούν πρόβλημα...αν μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου, μάλλον θα έπρεπε να συντρέχουν πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα (διαρροές, δυναμό κτλ) ή/και ακραίος καιρός. 1
SeriesX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, visualizer είπε Για το μεσο κρυο που εχει στην Ελλαδα οι μπαταριες δεν εχουν κανενα θεμα ( οι αξιολογες μαρκες τουλαχιστον) , επηρεαζεται η αποδοση τους αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο. Το δικο μου να φανταστεις με μπαταρια varta ειχε να κινηθει 2 μερες + αλλες 2 τωρα με το χιονι να το εχει καλυψει εντελως και πηρε με μιση μιζια , η μπαταρια θα εχει κλεισει 2-3 χρονια .Γενικοτερα ποτε δεν αντιμετωπισα θεμα λογο του "κρυου" που εχουμε. Οποτε τα ενδεχομενα ειναι να εχεις λαθος μπαταρια , να εχεις καποια χαμηλης ποιοτητας η απομιμηση , να τα εχει φτυσει και τελος να υπαρχει καποιο θεμα στην φορτιση η γενικοτερα καπου αλλου οπου δυσκολευει την εκκινηση του κινητηρα. Η ποιοτητα της μπαταριας ειναι το Α και το Ω. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από SeriesX 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, sonikk είπε Ναι ακριβως αυτο μου συμβαινει και μενα.Η μπαταρια μου δεν ειναι επωνυμη.Ισως αυτο να φταιει.Δηλαδη οταν εχει πολυ κρυο αυτο μου κανει οπως σε εσενα.Απο ανοιξη και μετα ολα οκ! Απλα σκεφτομουν μηπως φταιει κ το ιδιο το αυτοκινητο λογω παλαιοτητας.Δηλαδη μπουζι,μπουζοκαλωδια ,μιζα ή κατι αλλο.Επηρεαζουν αυτα;Ξερει καποιος; To λάδι στην μηχανή.Οσο πιο κρύο τοσο πιο παχύ αρα δεν γυρνάει "ευκολα" η μηχανή. Και πάντα μα πάντα πατάμε συμπλέκτη οταν μιζάρουμε ώστε να μην έχει να γυρίσει και το κιβωτιο ταχυτήτων.Και φυσικά περιμένουμε πάντα να σβήσουν τα λαμπάκια,βοηθάει να "ξυπνήσει " η μπαταρία. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα