Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, -orestis- είπε

Έστειλα. Αν μου απαντήσουν θα ενημερώσω και εδώ μήπως και ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος. 

Μόλις μου απάντησαν. Κλασική περίπτωση Ιταλών. Απλά ένα "Hello, 70€". 

  • Haha 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Achilleaspap είπε

Καλησπέρα παιδία.Τι πιστεύετε για το Ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στη πίτσα ; Ναπολιτάνικη.

Λαδι βαζω μονο στα χερια μου οταν πιανω το ζυμαρι και στο μπολ που θα την βαλω να φουσκωσει. Ζαχαρη/μελι αναλογως τη συνταγη.

  • Like 1
Δημοσ.

Στο μαντεμι μπορεις να κανεις κι αλλα πραγματα, πχ smash burger κλπ. Στην πετρα μονο πιτσες, ψωμια κλπ. Εχω ενα της lodge που ειναι πολυ χοντρο και κραταει τρομερα θερμοκρασια.

Δημοσ.

Aυτο που έβαλες είναι το steel. Δεν έχει όνο η ooni αλλά υπολόγισε ότι η τιμή είναι κάπου στα 85-95€. Πέρα από τις διαστάσεις ώστε να χωράει στο φούρνο σου, το σημαντικότερο είναι το πάχος. Όσο πιο χοντρό τόσο καλύτερα κρατάει και διανέμει τη θερμοκρασία σε βάρος όμως της κατανάλωσης ρεύματος καθώς θέλει περισσότερη ώρα για να ζεσταθεί. Είναι αρκετά βαρύ (το δικό μου πρέπει να είναι 6+ κιλά) αλλά δε χρειάζεται να το βάζεις-βγάζεις από τον φούρνο, το αφήνεις μόνιμα κάτω και απλά το μεταφέρεις λίγο πιο πάνω σε μια σχάρα όταν είναι να μαγειρέψεις. Υποτίθεται με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται και καλύτερη μεταφορά και κυκλοφορία της θερμότητας στο καθημερινό μαγείρεμα.

Δημοσ.

Όσοι έχετε φουρνάκια πίτσας, που τα ακουμπάτε όταν ψήνετε;

Το τραπέζι στο μπαλκόνι έχει τζάμι και μάλλον δεν θα αντέξει τα 20 κιλά από το φουρνάκι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Silverage είπε

Όσοι έχετε φουρνάκια πίτσας, που τα ακουμπάτε όταν ψήνετε;

Το τραπέζι στο μπαλκόνι έχει τζάμι και μάλλον δεν θα αντέξει τα 20 κιλά από το φουρνάκι. 

Στο γυαλινο τραπεζι το ακουμπαω εγω. Δεν ειναι 20κιλα παντως, καμια 10αρια το υπολογιζω.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

Δυστυχώς ο οικιακός φούρνος δεν μπορεί να φτάσει τις θερμοκρασίες που θέλουμε όσοι φτιάχνουμε ναπολιτάνικη τύπου πίτσας, ότι και να βάλουμε μέσα. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Zenor said:

Δυστυχώς ο οικιακός φούρνος δεν μπορεί να φτάσει τις θερμοκρασίες που θέλουμε όσοι φτιάχνουμε ναπολιτάνικη τύπου πίτσας, ότι και να βάλουμε μέσα. 

Aυτό. Αποκλείεται να πιάσει οικιακός φούρνος τους 420+ βαθμούς που χρειάζεται η ναπολιτάνικη.

Στην οικογένεια μόνο σε εμένα μου αρέσουν οι high hydration/neapolitan style pizzas οπότε μια χαρά βολευόμαστε με το steel. Kάνω ουσιαστικά ένα είδος ΝΥ/delivery που είναι ευχάριστο για τα παιδιά με λίγο μεγαλύτερο hydration, 63-65% ανάλογα την εποχή και το αλεύρι.

Σε αυτές τις συνθήκες έχω μετρήσει με θερμόμετρο laser ότι η θερμοκρασία στο steel είναι στους 300+ βαθμούς, αρκετούς για να ψήσει μια λεπτή ζύμη σε 5-7 λεπτά. Σε τεστ που έκανα να δω πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει και να κρατήσει θερμοκρασία το steel το έβαλα μόνο του να γλύψει σχεδόν το γκριλ για πάνω από μισή ώρα και έφτασε τους 355 αλλά δεν μου χρειάζεται για το προϊόν που φτιάχνω. Οπότε προθερμαίνω τον φούρνο για κάπου 40 λεπτά και κανά 5λεπτο πριν βάλω την πίτσα τον γυρνάω σε αέρα.

Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται η Glowen έχει βάλει εκπτώσεις στα φουρνακια της και νομίζω ισχύουν συνδυαστικά με εκπτωτικά κουπόνια αν βρείτε (εγώ έτσι είχα πάρει το δικό μου)

Ένα κουπόνι που έχω βρει που δίνει επιπλέον 5% έκπτωση είναι Tomvoyageuk100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...