Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsarbo είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται η Glowen έχει βάλει εκπτώσεις στα φουρνακια της και νομίζω ισχύουν συνδυαστικά με εκπτωτικά κουπόνια αν βρείτε (εγώ έτσι είχα πάρει το δικό μου)

Ένα κουπόνι που έχω βρει που δίνει επιπλέον 5% έκπτωση είναι Tomvoyageuk100

ΩΡΑΙΟΣ ΡΕ ΦΊΛΕ. Οντως συνδιαζονται. Τσέκαρα το raptor 2 κ βγαίνει με τη έκπτωση 760 που είναι τιμή όνειρο για τέτοια κατηγορίας φούρνο. Παίζει να υπάρχει κ μεγαλύτερο κουπόνι??? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alimentas είπε

ΩΡΑΙΟΣ ΡΕ ΦΊΛΕ. Οντως συνδιαζονται. Τσέκαρα το raptor 2 κ βγαίνει με τη έκπτωση 760 που είναι τιμή όνειρο για τέτοια κατηγορίας φούρνο. Παίζει να υπάρχει κ μεγαλύτερο κουπόνι??? 

Δεν ξέρω κάποιο άλλο δυστυχώς….

Δημοσ.
17 hours ago, Silverage said:

Όσοι έχετε φουρνάκια πίτσας, που τα ακουμπάτε όταν ψήνετε;

Το τραπέζι στο μπαλκόνι έχει τζάμι και μάλλον δεν θα αντέξει τα 20 κιλά από το φουρνάκι. 

Εγώ Εδώ  το είχα δεν το αγόρασα , δεν είναι ότι καλύτερο αλλά με κλειστά πόδια κρατάει τον ooni koda 12 μια χαρά 

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Φτιάχνω αρκετά χρόνια πίτσα σε ενα Broil King gass BBQ με πέτρα κάτω, πυρότουβλα γύρω γύρω από την πέτρα και άλλη μία ορθογώνια πέτρα από πάνω. Η πίτσα ψήνεται ~300-350C σε 5-7 λεπτά ανάλογα το πόσο ανοιγοκλείνει το καπάκι για την επόμενη. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, αλλά θέλω το κάτι παραπάνω.

Ήθελα να ρωτήσω τους χρήστες φούρνων που πιάνουν 400+C βαθμούς. Απ' οτι βλέπω η φωτιά έρχεται από το πλάι και όχι από κάτω όπως είναι στο κλασικό BBQ. Η πέτρα δηλαδή ζεσταίνεται αφενός από την προθέρμανσή της και αφετέρου από της ακτινοβολία της φλόγας κατά το ψήσιμο. Επειδή έχω ένα θέμα με τα καψαλισμένα κομμάτια στο conrnicione, υπάρχει η δυνατότητα να παίξεις με την ένταση της φωτιάς, ώστε να μην έχεις τα μαύρα στίγματα στο στεφάνι (ή τουλάχιστον να είναι ελάχιστα) αλλά η βάση να ψηθεί όπως πρέπει;

Είμαι σίγουρος οτι δίνουν γεύση καπνιστού αλλά οτιδήποτε είναι καμμένο/καψαλισμένο με πάει σε άλλους συνειρμούς και το αποφεύγω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

To Aldi στην Γερμανία είχε πριν δυο βδομάδες φουρνάκι γκαζιού με 100 ευρώ. Η προσφορά παίζει περιοδικά και αν και αρκετά μικρό έχει συμπαθητικές κριτικές. (για όσους μένουν στη Γερμανία)

https://www.aldi-nord.de/angebote/aktion-do-13-06/gas-pizzaofen-1027924-0-0.article.html

image.png.a0f269ae52d71c7feac4cc19cfc72239.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Luckees είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Φτιάχνω αρκετά χρόνια πίτσα σε ενα Broil King gass BBQ με πέτρα κάτω, πυρότουβλα γύρω γύρω από την πέτρα και άλλη μία ορθογώνια πέτρα από πάνω. Η πίτσα ψήνεται ~300-350C σε 5-7 λεπτά ανάλογα το πόσο ανοιγοκλείνει το καπάκι για την επόμενη. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, αλλά θέλω το κάτι παραπάνω.

Ήθελα να ρωτήσω τους χρήστες φούρνων που πιάνουν 400+C βαθμούς. Απ' οτι βλέπω η φωτιά έρχεται από το πλάι και όχι από κάτω όπως είναι στο κλασικό BBQ. Η πέτρα δηλαδή ζεσταίνεται αφενός από την προθέρμανσή της και αφετέρου από της ακτινοβολία της φλόγας κατά το ψήσιμο. Επειδή έχω ένα θέμα με τα καψαλισμένα κομμάτια στο conrnicione, υπάρχει η δυνατότητα να παίξεις με την ένταση της φωτιάς, ώστε να μην έχεις τα μαύρα στίγματα στο στεφάνι (ή τουλάχιστον να είναι ελάχιστα) αλλά η βάση να ψηθεί όπως πρέπει;

Είμαι σίγουρος οτι δίνουν γεύση καπνιστού αλλά οτιδήποτε είναι καμμένο/καψαλισμένο με πάει σε άλλους συνειρμούς και το αποφεύγω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ο τρόπος ο οποιος ψηνεις την πιτσα ξεροψηνει την βαση και γινεται αρκετα τραγανιστη λογω και των 7 λεπτων. Στους 400c αν ψησεις στα 2 λεπτα η βαση γινεται πιο μαλακη, εκτος αν χαμηλωσεις την ενταση της φωτιας απο τα πλαγια και πας παλι στα 5 με 8 λεπτα για να ξεροψηθει απο κατω περισσοτερο.

Εδω ειναι ψημενη περιπου 4 λεπτα και η βαση παλι ειναι ελαχιστα μαλακη

20240614_212214.jpg

Επεξ/σία από sakisaudi
Δημοσ.

Για αυτό στις πιτσαρίες με ξυλόφουρνο η βάση είναι μαλακή και τρως την πίτσα διπλωμένη ?

Εγώ την προτιμώ τραγανιστή, και έτσι γίνεται όταν την ψήνω σε πέτρα στο BBQ. Περίπου 6 λεπτά θέλει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Για αυτό στις πιτσαρίες με ξυλόφουρνο η βάση είναι μαλακή και τρως την πίτσα διπλωμένη ?

Εγώ την προτιμώ τραγανιστή, και έτσι γίνεται όταν την ψήνω σε πέτρα στο BBQ. Περίπου 6 λεπτά θέλει. 

Πολλα παιζουν ρολο. Εγω εψηνα με το ιταλικο το αλευρι caputo και εβγαινε μαλακη. Αλλαξα αλευρι πηρα ενα ελληνικο μυλοι αγιου γεωργιου νομιζω και τωρα εχω καλυτερα αποτελεσματα. Ψησιμο σε 3 λεπτα περιπου.

Σε bbq που εψηνα παλια ξεροψηνονταν πολυ η βαση και απο πανω εμενε αψητη χωρις χρωμα

Επεξ/σία από sakisaudi
Δημοσ.

Ερώτηση: τα ζυμαράκια που έχουν ήδη φουσκώσει αλλά δε θα τα κάνουμε πίτσες πού και πώς τα αποθηκεύουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά; Επίσης, όταν είναι να τα χρησιμοποιήσουμε τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2024 στις 2:46 ΜΜ, Trelloneritis είπε

Ερώτηση: τα ζυμαράκια που έχουν ήδη φουσκώσει αλλά δε θα τα κάνουμε πίτσες πού και πώς τα αποθηκεύουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά; Επίσης, όταν είναι να τα χρησιμοποιήσουμε τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν;

Μια λύση είναι να τα βάλεις κατάψυξη και μετά να τα ξεπαγώσεις. 

Αν είναι να τα χρησιμοποιήσεις σε μια δυο μέρες αργότερα μπορείς απλά να τα ξανά κανείς μπάλες την μέρα που θες να φτιάξεις πίτσα  και να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου 1-2 ώρες να φουσκώσουν (τώρα που έχει ζέστη, το χειμώνα θέλει περισσότερο). Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το αλεύρι που έχεις χρησιμοποιησει… αν είναι δυνατό με πολλή πρωτεΐνη δεν θα έχεις πρόβλημα 

Επεξ/σία από tsarbo
Δημοσ.
17 ώρες πριν, tsarbo είπε

να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου 1-2 ώρες να φουσκώσουν

Εγω ειχα κανει μπαλες και τα ειχα στο ψυγειο μια μερα και σε 1.5 ωρα σε θερμοκρασια δωματιου (24-25) ειχαν γινει χλαπατσα τωρα το καλοκαιρι. Γυρω στη μια ωρα μαξ θελουν.

Δημοσ.

Μου ήρθε ο Glowen Raptor πριν καμιά εβδομάδα αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα.

 Μάλλον για Σαββατοκύριακο το βλέπω.

  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω ειχα κανει μπαλες και τα ειχα στο ψυγειο μια μερα και σε 1.5 ωρα σε θερμοκρασια δωματιου (24-25) ειχαν γινει χλαπατσα τωρα το καλοκαιρι. Γυρω στη μια ωρα μαξ θελουν.

Εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση που είναι overfermented οι μπάλες όποτε τις ξανά κανείς μπάλες και τις αφήνεις να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, οχι αν απλά βγάλεις έτοιμες μπάλες από το ψυγείο. Σήμερα που το έκανα και τις άφησα 1 ώρα και κάτι ήταν μια χαρά. 

7 ώρες πριν, Silverage είπε

Μου ήρθε ο Glowen Raptor πριν καμιά εβδομάδα αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα.

 Μάλλον για Σαββατοκύριακο το βλέπω.

Χαρά στην υπομονή σου 😂😂😂

Εγώ θα τον είχα δοκιμάσει απο την πρώτη μέρα….

Καλα ψησιματα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...