Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαινεται περιεργο αλλα αυτο που σας κανουν τηλεφωνικα κανουν και τα site επιχειρησεων.
Βαζουμε τα στοιχεια μας και ελπιζουμε οτι δεν θα πεσουμε σε απατεωνα ή εστω σε ρημαδι επιχειρηση που μπορουν να της κλεψουν αριθμους απο καρτες διαφοροι οπως υπαλληλοι, χακερς κλπ
Το καλυτερο ειναι να φτιαχνουμε εικονικες καρτες μιας χρησης

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχουν την εφαρμογή μπροστά τους και ο τρόπος που πουλάνε είναι σχεδόν σαν να είχες μπει εσύ στο site και να είχες συμπληρώσει τα στοιχεία. Νομίζω (δεν το έχω διασταυρώσει) οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει τα στοιχεία αυτά μπορεί να κάνει παραγγελίες σε καταστήματα που δεν υποστηρίζουν ή έχουν ειδική "σύμβαση" "τρόπο" να μην σου ζητάνε "verified by visa", επιβεβαίωση μέσω του κινητού, extra pin, 3d secure κτλ

Μια φορά μου ζήτησαν έτσι κάρτα, δεν είχα άλλο τρόπο να κάνω τη δουλειά μου και την έδωσα... Το σκεφτόμουν μέχρι που έληξε η κάρτα και πήρα την ανανεωμένη με καινούριο CCV

15 λεπτά πριν, tsifotis είπε

Φαινεται περιεργο αλλα αυτο που σας κανουν τηλεφωνικα κανουν και τα site επιχειρησεων.
Βαζουμε τα στοιχεια μας και ελπιζουμε οτι δεν θα πεσουμε σε απατεωνα ή εστω σε ρημαδι επιχειρηση που μπορουν να της κλεψουν αριθμους απο καρτες διαφοροι οπως υπαλληλοι, χακερς κλπ

Τα site που σε στέλνουν στο σύστημα της τράπεζας (όπως κάνουν τα περισσότερα) δεν τηρούν αυτά τα στοιχεία στο δικό τους και δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για απάτη. Είναι κάπως σαν το Auth2, που κάνεις login μέσω της google, του facebook, της ΑΑΔΕ, σε κάποια υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να ξέρει το username + password αυτή.

Τα καταστήματα που το κάνουν έτσι, απλώς λαμβάνουν μια επιβεβαίωση ότι πλήρωσες, από τον trusted 3rd party.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε

Ναι παιδιά μην το κανετε. Οκ υπαρχουν legit περιπτωσεις αλλα υπαρχουν 7 δις τροποι να την πατησεις. Δεν αξιζει το ρισκο

δεν υπάρχει ρίσκο αρκεί 

1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Αριθμό κάρτας και ccv ( ή και ημερομηνία λήξης όνομα τράπεζας και το όνομα σου) ΜΟΝΟ 

ΟΧΙ PIN 

OXI username ebanking

ΟΧΙ ΑΦΜ ΑΔΤ ktl

OXI viber ή άλλη επαφή

OXI αριθμό κινητού (συνδεδεμένο με κάποιο λογαριασμό ebanking κτλ) 

είναι οκ να δώσεις ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ εμπιστεύεσαι το μαγαζί/εταιρεία

και ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ επαλήθευσες ότι το τηλέφωνο και αυτός που σου μιλάει δουλεύουν επίσημα για την εταιρία και ΔΕΝ είναι εξωτερικό γραφείο/διαφημιστές/ "συνεργάτες" κτλ. 

24 λεπτά πριν, tsifotis είπε

δεν αποθηκεύονται τα στοιχεία της κάρτας σου σε αυτή την περίπτωση εκτός αν στο προσφέρει σαν επιλογή . 

Δημοσ.

Μου έχει τύχει μία φορά στην Αγγλία αυτό και έμαθα ότι τουλάχιστον εκεί το συνηθίζουν. Όμως ήταν από μεγάλο ξενοδοχείο και το ρίσκο ήταν μικρό. Αλλά το έκανα κυρίως επειδή έχω ήδη κάνει κόλπο ασφάλειας με την χρεωστική κάρτα, να είναι αντιστοιχισμένη σε σχεδόν μηδενικό λογαριασμό που του μεταφέρω ποσά μόνο όταν θέλω να κάνω αγορές, το ρίσκαρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι και σήμερα με περίεργες χρεώσεις και έχουν περάσει 5 χρόνια.

Πολύ επικίνδυνο ωστόσο σαν πρακτική, και δεν το συνιστώ ούτε για αστείο να το δεχτεί κανεις, ακόμα και αν πρόκειται για πολύ μεγάλη εταιρεία καθώς ουσιαστικά εξαρτάσει αποκλειστικά από την τιμιότητα ή μη του αποδέκτη......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, insoholic είπε

Πληρωσα δωματιο ξενοδοχείου μεσω τηλεφώνου μονο με τον αριθμό της κάρτας. 

Ουτε ημερομηνια λήξης, ουτε ονοματεπώνυμο, ουτε cvv.

Πως μπορεσε και εκανε χρεωση μονο με τον αριθμό; ;;;

ισως ειχε ειδικες καλες σχεσεις με καποια τραπεζα , αλλα δεν βγαινει νοημα.

εδω μιλαμε θα βαλουν επιπροσθετο κωδικο σμσ για το ταξιςνετ.

αυτοι που ζητανε ccv μαλλον ειναι κουκουρουκου νομοθετικα

αλλα λογω τεραστιων συναλλαγων κ ευκολιων δεν τα σκαλιζουν

προσωπικα δεδομενα.

αν θεωρητικα ο υπαλληλος καταγραψει 100 καρτες κ μετα απο 1 εξαμηνο  εχει φυγει τρεχα γυρευε

μπορει να ψωνιζει με παρομοιους τροπους

απο τις σευχελλες η την ινδια με τις καρτες των πελατων

αρα θεωρητικα πρεπει να εχεις δικλειδες ασφαλειας

γιαυτο σου ερχεται και σμς στο κινητο με επιπλεον κωδικο κ το βαζεις κ αυτο σε καθε συναλλαγη.

με αγορες μεσω ιντερνετ απο οσο ξερω δινεις Και το ccv, εμπιστευεσαι την ασφαλεια της σελιδας

θα δεις θα βγαλουν καρτες ραμπιτ, να της βαζεις 100,500 ευρω κ μολις αδειασουν στο τενεκε μαζι με τα ccv k pin😆

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ.
9 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Πραγματικά έχω την εξής απορία. Ο άνθρωπος είναι ικανός να σκεφτεί και να επενδύσει σε ένα σωρό απατεωνιές και τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό του. Μερικές όχι τόσο καλά σχεδιασμένες (όπως αυτή) , μερικές αριστουργήματα πραγματικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να είναι κάπου χρήσιμοι αλλού ? Σκεφτόμουν ότι είμαστε φυγόπονα όντα και ψάχνουμε να κόψουμε δρόμο για τα πάντα, αυτό είναι όμως ? 

Το σκεφτομαι και εγω συχνα αυτο.
Απλα συνηθως τετοια μυαλα που εχουν την πουστια μεσα τους,δε μπορουν να στεριωσουν υπο νορμαλ συνθηκες.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, insoholic είπε

Πληρωσα δωματιο ξενοδοχείου μεσω τηλεφώνου μονο με τον αριθμό της κάρτας. 

Ουτε ημερομηνια λήξης, ουτε ονοματεπώνυμο, ουτε cvv.

Πως μπορεσε και εκανε χρεωση μονο με τον αριθμό; ;;;

Χωρίς cvv γίνεται (ή τουλάχιστον γινόταν)! χωρίς ούτε ημερομηνία λήξης δεν θυμάμαι, ίσως ούτε αυτό να ήταν απαραίτητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...