elpenor Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Herald Αν βάλεις δίπλα στα ηχεία σου ένα ακριβότερο ζευγάρι και τα βάλεις να παίξουν εναλλάξ θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά, είναι σαν να λες ότι δεν βλέπεις διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε τηλεόραση των 200 ευρώ και των 1000 ευρώ. Είναι επίκαιρο για εμένα το θέμα γιατί χτες άκουσα κάτι Genelec και μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα, ότι πληρώνεις παίρνεις. Πραγματικά οτιδήποτε κάτω από τα JBL που έκανε link ο @pirmen56 έχει έντονα προβλήματα. Ίσως η σύγκριση που έκανες να ήταν με παλιά hifi ηχεία που μπορεί να κόστισαν πολύ αλλά δεν συγκρίνονται με τα σημερινά ενεργά και για αυτό δεν εντόπισες τα προβλήματα των Edifier. @Dr_Pepper Πολύ χάλια ποιότητα το Song from the woods από το link σου του youtube, πιστεύω ότι μία τόσο κακή πηγή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταλάβεις πόσο καλό είναι το setup σου. Οι μεγαλύτερες διαφορές που αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ανάμεσα στις μητρικές έχει σχέση με τη δυνατότητα τους να οδηγήσουν δύσκολα ακουστικά. Κατά τα άλλα η γνώμη μου είναι ότι διαφορές υπάρχουν αλλά η σημασία τους είναι μικρή σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από elpenor 1
Herald Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, elpenor είπε @Herald Αν βάλεις δίπλα στα ηχεία σου ένα ακριβότερο ζευγάρι και τα βάλεις να παίξουν εναλλάξ θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά, είναι σαν να λες ότι δεν βλέπεις διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε τηλεόραση των 200 ευρώ και των 1000 ευρώ. Είναι επίκαιρο για εμένα το θέμα γιατί χτες άκουσα κάτι Genelec και μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα, ότι πληρώνεις παίρνεις. Πραγματικά οτιδήποτε κάτω από τα JBL που έκανε link Δεν ξέρω νομίζω είναι και συνήθεια. Επειδή όλη μου τη ζωή μόνο με ακουστικά είμαι, με ξενίζει να ακούω μουσική σε ηχεία. Όπως και όταν πήγα από ψείρες σε closed back στην αρχή με ξενέρωσαν άσχημα τα closed back, με πήρε 2-3 βδομάδες να τα συνηθίσω. Και μετά είναι και το κόστος το κερασάκι, με 600-700€ είσαι σχεδόν end game από θέμα ακουστικών + dac amp. Για speakers θες ξερώ γώ 5k
elpenor Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν ξέρω νομίζω είναι και συνήθεια. Επειδή όλη μου τη ζωή μόνο με ακουστικά είμαι, με ξενίζει να ακούω μουσική σε ηχεία. Όπως και όταν πήγα από ψείρες σε closed back στην αρχή με ξενέρωσαν άσχημα τα closed back, με πήρε 2-3 βδομάδες να τα συνηθίσω. Και μετά είναι και το κόστος το κερασάκι, με 600-700€ είσαι σχεδόν end game από θέμα ακουστικών + dac amp. Για speakers θες ξερώ γώ 5k Δύσκολο να απαντήσει κάποιος σχετικά με το κόστος των ηχείων. Το μόνο που μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία είναι ότι με 2 Tannoy Gold 8άρια (σύνολο 600 ευρώ), καλή τοποθέτηση και στοιχειώδες room treatment θα έχεις ένα αποτέλεσμα που εκτιμώ ότι θα σου αρέσει. Μετά πιστεύω ότι θα σε διασκεδάζει πολύ περισσότερο να ακούς δυνατά από αυτά παρά από τα ακουστικά. Το end game στα ηχεία είναι σχετικό, έχει πολύ σχέση με το τι ακούς, την απόσταση που έχεις από τα ηχεία, την ένταση που σου αρέσει να ακούς και το μέγεθος του χώρου. Αν ακούς μόνο στερεοφωνικές ηχογραφήσεις στα 2 μέτρα σε ένα μικρό χώρο μπορείς να έχεις κάτι πραγματικά καλό με 2 μεσαίας τιμής subs (2k) και 2 καλά ενεργά (3.5k). Αυτή η εμπειρία είναι συγκλονιστική κατά τη γνώμη μου (αφού πληρώσεις αρκετά ακόμα για room treatment και αμοιβή σε αυτόν που θα σου κάνει την ισοστάθμιση). Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από elpenor
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Herald είπε Δεν ξέρω νομίζω είναι και συνήθεια. Επειδή όλη μου τη ζωή μόνο με ακουστικά είμαι, με ξενίζει να ακούω μουσική σε ηχεία. Όπως και όταν πήγα από ψείρες σε closed back στην αρχή με ξενέρωσαν άσχημα τα closed back, με πήρε 2-3 βδομάδες να τα συνηθίσω. Και μετά είναι και το κόστος το κερασάκι, με 600-700€ είσαι σχεδόν end game από θέμα ακουστικών + dac amp. Για speakers θες ξερώ γώ 5k Κοιτά εγώ βρίσκω και τις 2 πλευρές ιδιαίτερα υπερβολικές, τόσο αυτή που λέει ότι όλα τα ηχεία ειναι το ίδιο όσο αυτή που θέλει να δώσει 200000 ευρώ για χειροποίητα ηχεία dac preamp amp τροφοδοτικά μέχρι και δικό τους μετασχηματιστή που να παίρνει απο το δίκτυο της ΔΕΗ Αυτό που λέω νομίζω ισχύει γενικά αλλά ειδικά αν δεν είσαι διδάκτωρ μουσικής θεωρίας και έχεις καλύτερα αφτιά και απο νυχτερίδα. Υπάρχει sweetspot στην ποιότητα του ήχου που απο αυτό το sweetspot και πέρα όσα περισσότερα λεφτά δώσεις τόσο λιγότερα απολαμβάνεις αν και συνεχίζεις να απολαμβάνεις μια βελτίωση απλά αρκετά δυσανάλογη με το κόστος(εκτός αν πέσεις θύμα απάτης κάποιου audiophile snake oil) . Να το πω με όρους gaming με ~100 ευρώ μπορείς να έχεις 60 FPS με 200€ 80FPS με 300€ 100FPS με 400€ 110FPS με 500€ 120FPS με 600€1 125FPS με 700€ 130FPS με 800€ 133FPS κτλ (και ίσως στο απόλυτο άνω άκρο να αυξάνεται λίγο η διαφορά πχ στα 100.000 ευρώ να έχεις 250 FPS) Και υπάρχουν και ένα σωρό επιτήδειοι (έχει γίνει ολόκληρη βιομηχανία) που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να εκμεταλλευτούν τους "audiophiles" Το ρεζουμε που στα λέω όλα αυτά ειναι ότι με ένα audiotechnica 30 ή 50 (ή καποιο αντίστοιχο AKG/beyerdynamic/sony κτλ) και με ένα απλό fosi dac είσαι κομπλέ δεν χάνεις τίποτα το ιδιαίτερο εκτός είπαμε και αν έχεις αφτιά που θα ζήλευε μια νυχτερίδα και ξέρεις τα πάντα για την αρμονία και την θεωρία της μουσικής γενικότερα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση απλά θα αντιλαμβανόσουν πως υπάρχει βελτίωση όχι πως τα πχ 50.0000 ευρώ ακουστικά (ναι υπάρχουν και τέτοια) ειναι 50.0000 φορές καλύτερα... οκ κάποια ηλεκτροστατικά που φτάνουν αυτή την τιμή όντως ειναι αρκετά καλύτερα απο τα audiotechnica αλλά οκ και η διαφορά ειναι τεράστια σε χρήμα αλλά μιλάμε για κάτι τύπου "δέκα φορές" καλύτερα όχι 100 ή 1000+ φορές . Για να σου δώσω μια άλλη οπτική τσέκαρε την σύγκριση μικροφώνων όπως βλέπεις το πολύ ακριβό ειναι όντως καλύτερο απο το πιο φθηνό αλλά όχι 300 φορές καλύτερο (όσο η διαφορά στην τιμή τους δηλαδή) και υπάρχουν άλλα σε νορμάλ τιμή που ειναι το sweetspot όσο καλά μπορούν να ειναι σε μια λογική τιμή δηλαδή.
elpenor Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Dr_Pepper Αναρωτιέμαι αν συμμερίζεσαι αυτό που γράφω, δηλαδή ότι είναι αρκετά πιο διασκεδαστικό να ακούς μουσική από δύο 8άρια ενεργά των 600 ευρώ αντί για ακουστικά και ότι αν φτιάξεις ένα setup με subs/καλά ενεργά/φροντίσεις το χώρο και τα ρυθμίσεις σωστά έχεις μία συγκλονιστική και ασύγκριτη εμπειρία. Εγώ από τα ακουστικά νοιώθω ότι λείπει κάτι όταν ακούω και το κάνω μόνο όταν είμαι αναγκασμένος γιατί οι άλλοι κοιμούνται. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από elpenor
RTW4ever Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Στις 29/1/2022 στις 2:00 ΜΜ, kogos είπε @3DJIN Αυτά που έχω μοιάζουν πολύ με αυτά, ίσως και καλυτερα.: https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=58422&cat=32&skr_prm=WyI3NTllYWFhOS1iZjU1LTQ5ODItYTUzYi1hNWM1ZjZiZjZiZDkiLDE2NDM0NTc2MDA1ODYseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Την εποχή που αγοράστηκαν δεν υπήρχαν καλύτερα για υπολογιστή. Επομένως είναι καλά νομίζω Με τα σκουπίδια logi που έχεις, ό,τι και να πάρεις το ίδιο θα ακούγεται. Καλά ηχεία τα Logi... Άλλο ανέκδοτο έχεις να γελάσουμε; Απλά δεν ξέρεις καν τι σημαίνει καλός ήχος.
kogos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Με τα σκουπίδια logi που έχεις, ό,τι και να πάρεις το ίδιο θα ακούγεται. Καλά ηχεία τα Logi... Άλλο ανέκδοτο έχεις να γελάσουμε; Απλά δεν ξέρεις καν τι σημαίνει καλός ήχος. Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριφέρεσε έτσι. Μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο. Κατάλαβα πάντως τι λες, αν και από ότι έχω γράψει δεν είχα ποτέ απαιτήσεις. Πίστεψε με, δεν είχα διάθεση να σου πω ανέκδοτα. Επίσης, καλός ήχος γνωρίζω τι σημαίνει, και χαίρομαι που δεν χρειάζεται να το αποδείξω σε αυτό το φόρουμ αυτό, αλλά πάλι, οι απαιτήσεις που έχω από το pc μου σε θέμα ήχου δεν είναι μεγάλες. Είναι σε pc που απλά παίζει μουσική όσο δουλεύω στο background από youtube, και ελαφρύ gaming. Αν είχα πάρει ηχεία 700€ είμαι σίγουρος πως θα ελεγες τι βλακεία που έδωσα τόσα λεφτά για τέτοιο λόγο. Πίστεψε με, μπορεί να ξέρω πολύ περισσότερα από ήχο από όσα εσύ καταλάβεις. Ας έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε και όχι να αποδείξουμε πόσο άσχετος είναι κάποιος που απλά ρωτά κάτι για να αποδείξουμε πόσο πιο μεγάλη την έχουμε. Μπορεί να κάνει backfire ξέρεις. Όπως κι αν έχει, την απάντηση σου την έδωσες, σε ευχαριστώ Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από kogos 1
RTW4ever Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, kogos είπε Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριφέρεσε έτσι. Μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο. Κατάλαβα πάντως τι λες, αν και από ότι έχω γράψει δεν είχα ποτέ απαιτήσεις. Πίστεψε με, δεν είχα διάθεση να σου πω ανέκδοτα. Επίσης, καλός ήχος γνωρίζω τι σημαίνει, και χαίρομαι που δεν χρειάζεται να το αποδείξω σε αυτό το φόρουμ αυτό, αλλά πάλι, οι απαιτήσεις που έχω από το pc μου σε θέμα ήχου δεν είναι μεγάλες. Είναι σε pc που απλά παίζει μουσική όσο δουλεύω στο background από youtube, και ελαφρύ gaming. Αν είχα πάρει ηχεία 700€ είμαι σίγουρος πως θα ελεγες τι βλακεία που έδωσα τόσα λεφτά για τέτοιο λόγο. Πίστεψε με, μπορεί να ξέρω πολύ περισσότερα από ήχο από όσα εσύ καταλάβεις. Ας έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε και όχι να αποδείξουμε πόσο άσχετος είναι κάποιος που απλά ρωτά κάτι για να αποδείξουμε πόσο πιο μεγάλη την έχουμε. Μπορεί να κάνει backfire ξέρεις. Όπως κι αν έχει, την απάντηση σου την έδωσες, σε ευχαριστώ Οκ υπερέβαλα λιγάκι, αλλά καταλαβαίνεις ότι φάσκεις και αντιφάσκεις; Δε ρώτησες απλώς, επέμεινες ότι είναι καλά ηχεία τα logi. Επίσης αν ξέρεις από ήχο όπως λες, τότε όλο το νήμα και η ερώτησή σου δεν έχει νόημα, θα ήξερες ήδη την απάντηση. Εξάλλου, αν η πηγή σου είναι η σκουπιδοποιότητα του youtube, τι διαφορά να καταλάβεις; Τέλος, προφανώς δε βάζουμε ηχεία 700 ευρώ σε dac μητρικής. 1
kogos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Οκ υπερέβαλα λιγάκι, αλλά καταλαβαίνεις ότι φάσκεις και αντιφάσκεις; Δε ρώτησες απλώς, επέμεινες ότι είναι καλά ηχεία τα logi. Επίσης αν ξέρεις από ήχο όπως λες, τότε όλο το νήμα και η ερώτησή σου δεν έχει νόημα, θα ήξερες ήδη την απάντηση. Εξάλλου, αν η πηγή σου είναι η σκουπιδοποιότητα του youtube, τι διαφορά να καταλάβεις; Τέλος, προφανώς δε βάζουμε ηχεία 700 ευρώ σε dac μητρικής. Δεν επέμεινα, ίσα ίσα, έγραψα κιόλας πως "νομίζω" πως είναι καλά. Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση, δεν το γράφω ειρωνικά. Τώρα, το θέμα του ήχου είναι μεγάλο. Ξέρω αρκετούς επαγγελματίες λόγο δουλειάς που δεν γνώριζαν την απάντηση σχετικά με τους codecs γιατί απλά δεν τους χρειάστηκαν ποτέ. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από kogos 1
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, elpenor είπε @Dr_Pepper Αναρωτιέμαι αν συμμερίζεσαι αυτό που γράφω, δηλαδή ότι είναι αρκετά πιο διασκεδαστικό να ακούς μουσική από δύο 8άρια ενεργά των 600 ευρώ αντί για ακουστικά και ότι αν φτιάξεις ένα setup με subs/καλά ενεργά/φροντίσεις το χώρο και τα ρυθμίσεις σωστά έχεις μία συγκλονιστική και ασύγκριτη εμπειρία. Εγώ από τα ακουστικά νοιώθω ότι λείπει κάτι όταν ακούω και το κάνω μόνο όταν είμαι αναγκασμένος γιατί οι άλλοι κοιμούνται. Ναι και όχι. Πιο συγκεκριμένα εξαρτάται απο το άτομο, τα ηχεία θέλουν περισσότερο ψάξιμο όχι μόνο στην τοπολογία/συνδεσμολογία αλλά μέχρι και η γεωμετρία του χώρου παίζει ρόλο για να "φανεί" κάποιο ηχείο και να μην πάνε τζαμπα τα λεφτα. Το άλλο θέμα είναι αυτό που είπες κάποιος μπορεί να μην έχει όλο το σπίτι για τον εαυτό του και δεν γίνεται να χρησιμοποιεί συνέχεια τα ηχεία (και απο την άλλη δεν έχει το budget και για καλά ηχεία και για ακουστικά) + μπορεί να θέλει να ακούει μουσική και εκτός σπιτιου. Και τέλος με τα ακουστικά μπορείς με λιγότερα ευρώ να πετύχεις ένα αποτέλεσμα που με τα ηχεία για παρόμοιο αποτέλεσμα θα έπρεπε να ξοδέψεις παραπάνω Είναι πιο φιλικά δηλαδή για κάποιον που απλά θέλει να κάνει την δουλειά του χωρις πολλα πολλά αλλά ειναι και λιγο μερακλής απο την άλλη. Αλλα ναι τα ηχεία πάντα θα είναι καλύτερα απο τα ακουστικά λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους υπόψιν και συγκρίνοντας όμοια πράγματα. Απο εκει και πέρα εγώ προσωπικά έχω 2,3 και απο τα δύο 2
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, kogos είπε Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριφέρεσε έτσι. Υπάρχει λόγος @kogos και είναι ότι δε γνωρίζει, ο @RTW4ever όπως και οι περισσότεροι, το τι καθορίζει το επίπεδο της ποιότητας ενός ηχοσυστήματος. Οι εσφαλμένες αντιλήψεις σε αυτό το χώρο του ήχου είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Σχεδιάζω ηχοσυστήματα, παλιότερα σχεδίαζα περισσότερα, τώρα στη χάση και στη φέξη, μιας και δε μπορώ να βιοπορίζομαι από κάτι τέτοιο. Θα ήθελα πάρα πολύ να σας πω ποια ηχοσυστήματα έχω σχεδιάσει και σε ποιες πόλεις της Ελλάδας βρίσκονται και σε ποιες χώρες του πλανήτη βρίσκονται, αλλά θα το κάνω μόνο αν το ζητήσετε και όχι από μόνος μου, γιατί ούτε θέλω να κάνω επίδειξη, ούτε μου αρέσει να γράφω σαν αυθεντία που προσπαθεί να λήξει τη συζήτηση. Θα ξαναγράψω απλά ότι υπάρχουν λόγοι. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (εξαρτώμενα κυρίως, αλλά και ανεξάρτητα, από το κόστος) για το ότι τα περισσότερα και τα καλύτερα (τα πιο επιτυχημένα) pc speakers ΔΕΝ διαθέτουν twitter. Όποιος θέλει, διαβάζει λιγάκι μόνο αναλυτικότερα (είναι τεράστιο το αντικείμενο, το καθαρά εισαγωγικό βιβλίο για σχεδιασμό ηχοσυστημάτων είναι 600 σελίδες και απαιτεί πτυχίο φυσικού ή πολυτεχνείου) στο κρυμμένο περιεχόμενο, είναι από άλλο νήμα, κάποιοι το έχετε διαβάσει ήδη: Spoiler Ο λόγος για τον οποίο δε θα καθίσω να κάνω έρευνα για το πόσα και είναι τα 2.1 με πραγματικό twitter στα 60-80 ευρώ, δεν είναι επειδή βαριέμαι και δε θέλω να σε βοηθήσω, αλλά επειδή πιστεύω ότι τα ηχεία αυτής της κατηγορίας συνήθως ακούγονται καλύτερα όταν δεν έχουν twitter. To twitter δεν είναι μια γαρνιτούρα ή ένα κερασάκι στην τούρτα που ο κατασκευαστής το βάζει και γίνονται όλα πιο όμορφα. Εκτός του ότι αν το βάλει θα πρέπει να κόψει από αλλού με ολέθρια αποτελέσματα για την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, δεν είναι μόνο ζήτημα κόστους η επιλογή μεταξύ twitter ή woofer διπλού κόνου (fullrange). Όπως έχει πλεονεκτήματα η προσθήκη του twitter έτσι έχει και μειονεκτήματα. Κάποια είναι μειονεκτήματα της προσθήκης twitter είναι αντικειμενικά (μη ομοαξονική πηγή, διαφορετική δυναμική απόκριση μεταξύ woofer και twitter), και επιτείνονται περαιτέρω όσο προσγειώνεται το budget, ενώ παράλληλα προκύπτουν και άλλα μεινεκτήματα καθαρά οφειλόμενα στους περιορισμούς λόγω κόστους. Τα fullrange έχουν άλλα μειονεκτήματα από τα οποία το πιο σοβαρό δεν είναι η συνήθως κατάσχημη απόκριση συχνοτήτων (frequency response) τους, ούτε το φαινόμενο doppler λόγω μεγαλύτερης παλινδρόμισης από τα twitter, αλλά η πενιχρή γωνία κάλυψης που προσφέρουν. Έχουν πρίμα, αλλά σε μία πολύ μικρή γωνία. Μόλις ο ακροατής μετακινηθεί το πρίμο εξαφανίζεται. Επομένως για χρήση αυστηρά ηχείων υπολογιστή (ένας ακροατής σε σταθερή θέση, περιστασιακά μόνο δεύτερος θεατής/ακροατής καμιάς ταινίας) και αποφεύγοντας να γράψω ολόκληρη τεχνική διατριβή πάνω στα budget 2.1 pc speakers, τα ηχεία αυτά χωρίς twitter είναι όχι μόνο αποδεκτά, αλλά για μένα είναι και ποιοτικότερα. Για άλλες χρήσεις όπως καναπέδες σε σαλόνι, ή τουρνουά fifa/iss pro γύρω από ένα pc ή μια κονσόλα είναι απαράδεκτα, αλλά αυτές οι άλλες χρήσεις απαιτούν και μεγαλύτερες εντάσεις σε decibel λόγω ομιλίας και οχλαγωγίας (105dB μετρημένα, όχι στο προσπέκτους), που κανένα ηχείο αυτής της κατηγορίας δεν προσφέρει. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι θέμα γούστου και καθαρά υποκειμενικά σε σχέση με τον ήχο. Έχουν να κάνουν με το τι ακούσαμε ο καθένας και πως μάθαμε να ακούμε. Για μένα πάντως, καθισμένος μοναχός στην ίδια καρέκλα επί μία ώρα να γράφω αυτή τη δημοσίευση, το συστηματάκι των 60 ευρώ που προτείνω στην προηγούμενη σελίδα, είναι όχι μόνο προτιμότερο από τα τρίδρομα ενός μέτρου ύψους που έχω μόλις 45 πόντους από το κάθε αυτί μου, αλλά και από κάθε 2.1 με twitter των 100 ευρώ. Εν ολίγοις, θεωρώ τα logitech σου καλά ηχεία για τη χρήση που κάνεις @kogos, και η απάντηση που με έχει καλύψει απόλυτα σε αυτό το νήμα είναι του ηγέτη @duffyduck: Στις 29/1/2022 στις 6:41 ΜΜ, duffyduck είπε Δεν θα δεις μεγαλη διαφορα μεταξυ των codecs Αν δεις μια μικρη διαφορα θα δεις απο την υλοποιηση στην καθε μητρικη (audio caps, amp κλπ.) Εν γενει όμως μεταξυ 892, 898, 1150, 1200/1220 δεν θα δεις σημαντικη και διακρισιμη διαφορα (μονο στα χαρτια). Αν ομως η υλοποίηση ειναι πολυ καλη, τοτε σε σχεση με μια απλη υλοποίηση, θα δεις μια μικρη διαφορα. Προσωπικα εχω cheap ηχεια και ακουστικα οποτε και δεν προκειται να δω διαφορα (και δεν είδα ουτε με onboard ουτε με dedicated καρτες). Θεωρώ ότι όποια κίνηση και να έκανες, αν δεν έμοιαζε κάπως με αυτό που περιγράφει ο @elpenor: 15 ώρες πριν, elpenor είπε είναι αρκετά πιο διασκεδαστικό να ακούς μουσική από δύο 8άρια ενεργά των 600 ευρώ θα είναι λεφτά πεταμένα σε λάθος κατεύθυνση και θεωρώ ότι από τη στιγμή που το έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχική σου δημοσίευση, περίμενες πιο σχετικές απαντήσεις στις απορίες σου. Στις 28/1/2022 στις 10:16 ΜΜ, kogos είπε θα καταλάβω καμία διαφορά ή οχι; Εγώ πιστεύω πως όχι. Θα μου άρεσε πολύ αν το λήξουμε αυτό, να συζητήσουμε τα υπόλοιπα (ακουστικά, dacs, hifi, 5.1, ενισχυτές και ηχεία) που δε λήγουν καθόλου εύκολα, με τις μέρες και τις βδομάδες. Τα συστήματα με LGA1700 θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά το σχεδιασμό τους και νομίζω ότι έχεις πολύ σοβαρότερες αποφάσεις να πάρεις, από το ποιο ακριβώς βοηθητικό τσιπακι ήχου έχει πάνω η μητρική. Αν στάθμιζα τα τσιπάκια ήχου σε τέτοιου είδους μελέτη, για χρήστη με τις απαιτήσεις σου και τα ηχεία σου θα στάθμιζα μόνο θετικά την, ύπαρξη παλιότερου codec, όπως το ACL897. Υπαινισσόμενος, ότι είναι ίσως καλύτερα να μην έχει διατεθεί μεγαλύτερο μέρος του κόστους για τον κατασκευαστή της μητρικής εκεί, από ότι αλλού. 2 1
NiKoSmile Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτά τα ταπεινά αξίζουν καθόλου; https://www.skroutz.gr/s/316325/Creative-GigaWorks-T40-Series-II-Ηχεία-Υπολογιστή-2-0-με-Ισχύ-32W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από NiKoSmile
RTW4ever Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Υπάρχει λόγος @kogos και είναι ότι δε γνωρίζει, ο @RTW4ever όπως και οι περισσότεροι, το τι καθορίζει το επίπεδο της ποιότητας ενός ηχοσυστήματος. Οι εσφαλμένες αντιλήψεις σε αυτό το χώρο του ήχου είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Σχεδιάζω ηχοσυστήματα, παλιότερα σχεδίαζα περισσότερα, τώρα στη χάση και στη φέξη, μιας και δε μπορώ να βιοπορίζομαι από κάτι τέτοιο. Θα ήθελα πάρα πολύ να σας πω ποια ηχοσυστήματα έχω σχεδιάσει και σε ποιες πόλεις της Ελλάδας βρίσκονται και σε ποιες χώρες του πλανήτη βρίσκονται, αλλά θα το κάνω μόνο αν το ζητήσετε και όχι από μόνος μου, γιατί ούτε θέλω να κάνω επίδειξη, ούτε μου αρέσει να γράφω σαν αυθεντία που προσπαθεί να λήξει τη συζήτηση. Θα ξαναγράψω απλά ότι υπάρχουν λόγοι. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (εξαρτώμενα κυρίως, αλλά και ανεξάρτητα, από το κόστος) για το ότι τα περισσότερα και τα καλύτερα (τα πιο επιτυχημένα) pc speakers ΔΕΝ διαθέτουν twitter. Όποιος θέλει, διαβάζει λιγάκι μόνο αναλυτικότερα (είναι τεράστιο το αντικείμενο, το καθαρά εισαγωγικό βιβλίο για σχεδιασμό ηχοσυστημάτων είναι 600 σελίδες και απαιτεί πτυχίο φυσικού ή πολυτεχνείου) στο κρυμμένο περιεχόμενο, είναι από άλλο νήμα, κάποιοι το έχετε διαβάσει ήδη: Απόκρυψη περιεχομένων Ο λόγος για τον οποίο δε θα καθίσω να κάνω έρευνα για το πόσα και είναι τα 2.1 με πραγματικό twitter στα 60-80 ευρώ, δεν είναι επειδή βαριέμαι και δε θέλω να σε βοηθήσω, αλλά επειδή πιστεύω ότι τα ηχεία αυτής της κατηγορίας συνήθως ακούγονται καλύτερα όταν δεν έχουν twitter. To twitter δεν είναι μια γαρνιτούρα ή ένα κερασάκι στην τούρτα που ο κατασκευαστής το βάζει και γίνονται όλα πιο όμορφα. Εκτός του ότι αν το βάλει θα πρέπει να κόψει από αλλού με ολέθρια αποτελέσματα για την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, δεν είναι μόνο ζήτημα κόστους η επιλογή μεταξύ twitter ή woofer διπλού κόνου (fullrange). Όπως έχει πλεονεκτήματα η προσθήκη του twitter έτσι έχει και μειονεκτήματα. Κάποια είναι μειονεκτήματα της προσθήκης twitter είναι αντικειμενικά (μη ομοαξονική πηγή, διαφορετική δυναμική απόκριση μεταξύ woofer και twitter), και επιτείνονται περαιτέρω όσο προσγειώνεται το budget, ενώ παράλληλα προκύπτουν και άλλα μεινεκτήματα καθαρά οφειλόμενα στους περιορισμούς λόγω κόστους. Τα fullrange έχουν άλλα μειονεκτήματα από τα οποία το πιο σοβαρό δεν είναι η συνήθως κατάσχημη απόκριση συχνοτήτων (frequency response) τους, ούτε το φαινόμενο doppler λόγω μεγαλύτερης παλινδρόμισης από τα twitter, αλλά η πενιχρή γωνία κάλυψης που προσφέρουν. Έχουν πρίμα, αλλά σε μία πολύ μικρή γωνία. Μόλις ο ακροατής μετακινηθεί το πρίμο εξαφανίζεται. Επομένως για χρήση αυστηρά ηχείων υπολογιστή (ένας ακροατής σε σταθερή θέση, περιστασιακά μόνο δεύτερος θεατής/ακροατής καμιάς ταινίας) και αποφεύγοντας να γράψω ολόκληρη τεχνική διατριβή πάνω στα budget 2.1 pc speakers, τα ηχεία αυτά χωρίς twitter είναι όχι μόνο αποδεκτά, αλλά για μένα είναι και ποιοτικότερα. Για άλλες χρήσεις όπως καναπέδες σε σαλόνι, ή τουρνουά fifa/iss pro γύρω από ένα pc ή μια κονσόλα είναι απαράδεκτα, αλλά αυτές οι άλλες χρήσεις απαιτούν και μεγαλύτερες εντάσεις σε decibel λόγω ομιλίας και οχλαγωγίας (105dB μετρημένα, όχι στο προσπέκτους), που κανένα ηχείο αυτής της κατηγορίας δεν προσφέρει. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι θέμα γούστου και καθαρά υποκειμενικά σε σχέση με τον ήχο. Έχουν να κάνουν με το τι ακούσαμε ο καθένας και πως μάθαμε να ακούμε. Για μένα πάντως, καθισμένος μοναχός στην ίδια καρέκλα επί μία ώρα να γράφω αυτή τη δημοσίευση, το συστηματάκι των 60 ευρώ που προτείνω στην προηγούμενη σελίδα, είναι όχι μόνο προτιμότερο από τα τρίδρομα ενός μέτρου ύψους που έχω μόλις 45 πόντους από το κάθε αυτί μου, αλλά και από κάθε 2.1 με twitter των 100 ευρώ. Εν ολίγοις, θεωρώ τα logitech σου καλά ηχεία για τη χρήση που κάνεις @kogos, και η απάντηση που με έχει καλύψει απόλυτα σε αυτό το νήμα είναι του ηγέτη @duffyduck: Θεωρώ ότι όποια κίνηση και να έκανες, αν δεν έμοιαζε κάπως με αυτό που περιγράφει ο @elpenor: θα είναι λεφτά πεταμένα σε λάθος κατεύθυνση και θεωρώ ότι από τη στιγμή που το έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχική σου δημοσίευση, περίμενες πιο σχετικές απαντήσεις στις απορίες σου. Εγώ πιστεύω πως όχι. Θα μου άρεσε πολύ αν το λήξουμε αυτό, να συζητήσουμε τα υπόλοιπα (ακουστικά, dacs, hifi, 5.1, ενισχυτές και ηχεία) που δε λήγουν καθόλου εύκολα, με τις μέρες και τις βδομάδες. Τα συστήματα με LGA1700 θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά το σχεδιασμό τους και νομίζω ότι έχεις πολύ σοβαρότερες αποφάσεις να πάρεις, από το ποιο ακριβώς βοηθητικό τσιπακι ήχου έχει πάνω η μητρική. Αν στάθμιζα τα τσιπάκια ήχου σε τέτοιου είδους μελέτη, για χρήστη με τις απαιτήσεις σου και τα ηχεία σου θα στάθμιζα μόνο θετικά την, ύπαρξη παλιότερου codec, όπως το ACL897. Υπαινισσόμενος, ότι είναι ίσως καλύτερα να μην έχει διατεθεί μεγαλύτερο μέρος του κόστους για τον κατασκευαστή της μητρικής εκεί, από ότι αλλού. Πέρα από το ότι δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου που αναφέρεις, μπορείς να μου πεις σε ποιο διαφορετικό συμπέρασμα καταλήξαμε εσύ και εγώ; Είπα κάτι διαφορετικό από το ότι δεν θα δει καμία διαφορά με τα ηχεία που έχει; Και όπως είπε και ο ίδιος ο @kogos με το "backfire", μπορεί να μην είμαι φυσικός ή ηλεκτρονικός, αλλά δεν ξέρεις τι ακουστική εμπειρία έχει ο άλλος, όταν μιλάς μαζί του. Θα πω μόνο ότι όταν τα άλλα παιδιά - συμμαθητές μου ειχαν χόμπι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ ή τα pc, εγώ είχα την ακρόαση μουσικής. Και ας το λήξουμε εδώ, το θέμα ήταν να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα, όχι να πούμε ποιος γνωρίζει τα περισσότερα για τον ήχο, που είναι ένα ασύλληπτα μεγάλο κεφάλαιο. 1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε Αυτά τα ταπεινά αξίζουν καθόλου; https://www.skroutz.gr/s/316325/Creative-GigaWorks-T40-Series-II-Ηχεία-Υπολογιστή-2-0-με-Ισχύ-32W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html Κάθε ηχείο αξίζει σε σχέση με την τιμή του. Εξαρτάται τι απαιτήσεις και τι ακουστικές εμπειρίες έχεις. 2
3DJIN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 παιδια,απο τη στιγμη που τα ποσα που θελετε να ξοδεψετε για ηχο ειναι πανω απο 200e τοτε πατε παντα σε 2 μονιτορ nearfield με dac ή καρτα εξωτερικη ή κονσολα.Αργοτερα βαζετε και ενα τουλαχιστον 10ρι ανηλικο sub και παθαινετε σοκ. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, RTW4ever είπε ..., μπορείς να μου πεις σε ποιο διαφορετικό συμπέρασμα καταλήξαμε εσύ και εγώ; Είπα κάτι διαφορετικό από το ότι δεν θα δει καμία διαφορά με τα ηχεία που έχει; Στο βασικό ερώτημα (αν θα δει διαφορά από ενσωματωμένη κάρτα και μόνο), κατηλήγουμε στο ακριβώς ίδιο συμπέρασμα, όπως και σχεδόν όλοι που έχουν απαντήσει. Στο δεύτερο ερώτημα που αναδείχθηκε όμως, για το αν είναι καλά τα logitec για τη χρήση του, εκεί είναι που θα διαφωνήσω μαζί σου και με άλλους. Για την απλή χρήση pc speaker (Είναι το στρώμα/κομπιούτερ μου μονό και μόνη μου καλοπερνώ. Είναι το στρώμα/κομπιούτερ μου μονό και το 'χω φτιάξει και στενό.), τα θεωρώ καλά και ικανοποιητικά. Το ότι ο @kogos κάνει κυρίως τέτοια χρήση, αποδεικνύεται από το ίδιο το γεγονός ότι τα βρίσκει καλά. Τα ακουστικά είναι μία εύλογη εναλλακτική στα pc speakers. Πέραν της διαφοράς μεταξύ στεροφωνικού των ηχείων και δυ-ακουστικού (binaural) ήχου των ακουστικών, το πόσο υγιεινή είναι η πολύωρη χρήση τους, έχουν και το θέμα ότι τις περιστασιακά διαφορετικές χρήσεις από αυτές για την οποία σχεδιάζονται τα pc speakers (περισσότερα άτομα, μεγαλύτερη κάλυψη), τα ακουστικά δεν την καλύπτουν καθόλου, ενώ τα logitec, θες τσαπατσούλικα, θες χάλια κάτι θα κάνουν. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα χρειάζεται να συνυπολογιστούν. Άλλες λύσεις όπως να πάει από 2.1 σε 2.0 πάλι, μόνο εκνευρισμό θεωρώ ότι θα του προσφέρουν αν τις ακολουθήσει και τελικά θα μπει σε έξοδα ίδια ή μεγαλύτερα από το πήγαινε εξαρχής σε τρί-δρομα. Τέλωσπάντων, όταν έχει καλύψει ο Kogos μια ανάγκη του ικανοποιητικά μιάμιση δεκαετία, και μόνο η αξιοπιστία των logitec μιλάει από μόνη της. Για να πειστεί ότι μπορεί να χρειάζεται κάτι παραπάνω, απαιτείται σίγουρα διαφορετική προσέγγιση από του τα βγάλουμε σκάρτα. Η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι αναβάθμιση από κάθε άποψη και υποχώριση σε απολύτως καμία. Κάτι τέτοιο ξεκινάει σε κόστος από μισό καινούργιο κομπιούτερ και τελειώνει σε δύο ή περισσότερα καινούργια κομπιούτερ. Έρχεται σε σύγκρουση με το τι σκέφτεται να κάνει και είναι από πολύ δυσκολο έως αδύνατο και άσκοπο να προσπαθήσουμε να τον μεταπείσουμε. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα