pcmasterrace123 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, gorilas13 είπε Όλοι είστε tech experts και βγάζετε 4.000 τον μήνα έκαστος, όσοι δεν έχουν κάνει καλές επιλογές επαγγελματικης αποκατάστασης μπορούν να πάνε να φυτέυσουν ροδακινιές. Δεν είπε κανείς αυτό. Λέμε ότι τα πάντα είναι θέμα ζήτησης και προσφοράς και ότι το σύστημα δεν είναι εναντίων σου ,οι επιλογές σου θα έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα μισθολογικά.
Macosj Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η μεσαία τάξη είναι η λεγεώνα των πλούσιων. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός επιβιώνει γιατί ο καθένας έχει την απειροελαχιστη πιθανότητα να γίνει πλούσιος. Η μεσαία τάξη είναι αυτό που σε ένα δίκαιο σύστημα έπρεπε να είναι ο κανόνας. Στην πραγματικότητα όμως, είναι τύποι που παίρνουν ψίχουλα ( σε σχέση με τους πλούσιους) αλλά αισθάνονται διαφορετικοί από τους φτωχούς ( Ελλάδα αυτοί που έχουν κάτω από 1100 τον μήνα). Έτσι ψηφίζουν ως άλλοι Bill Gates, αυτούς που τους υποδεικνύουν οι πλούσιοι. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται αυτό το σύστημα. Οπότε καμία μεσαία τάξη δεν καταργείται, για την ακρίβεια απλα αυξάνεται η κατώτερη και αυτή φαίνεται περισσότερο γιατί μειώνονται οι μισθοί σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό. Μακάρι να καταργουσαν την μεσαία τάξη μπας και άλλαζε αυτός ο κοσμος να μοιραζαμε τον πλούτο δίκαια με βάση ότι παράγει ο καθένας, όχι ο ινφλουέσερ να παίρνει 100κ τον μήνα και ο ιατρός 1κ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Macosj 3 2
dtk-386 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Tι λέτε μερικοί εδώ μέσα??? Τι κυνισμός είναι αυτός??? 5 3
filip123go Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Όλοι είστε tech experts και βγάζετε 4.000 τον μήνα έκαστος, όσοι δεν έχουν κάνει καλές επιλογές επαγγελματικης αποκατάστασης μπορούν να πάνε να φυτέυσουν ροδακινιές. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, καυστηρατζιδες και γενικά όλα τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν χρήματα. Απλά πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά σου και να κάνεις τον κύκλο σου. Και γιατί το υπονομεύεις το να φυτέψει ροδακινιές κάποιος; Μι χαρά δουλειά είναι. 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Τώρα πας κι εσύ κι ασχολείσαι με τον Dinos1973 που ένα σοβαρό post εδώ μέσα δεν έχει συντάξει. Καλά τον χρόνο μας σκοτώνουμε μέχρι να κλειδώσει το θέμα... 1
tounion Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, filip123go είπε 1. Αν παίρνεις 1000€ και 1000€ η γυναίκα σου, με πάγια έξοδα 500-600 ευρώ, σου μένουν 1500€ να περάσεις το μήνα. περιουσία δεν θα κάνεις, αλλά δεν θα πεινάσεις κ όλας, ειδικά αν είσαι επαρχία. Επίσης αν έχεις δικό σου σπίτι τα έξοδα πέφτουν κατακόρυφα. 2. Δεν το γνωρίζω. 3. Έχει πεθάνει από άποψη μισθών. φιλε μου μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί 1. 1000€ παίρνει φιλόλογος . Τελικά ειναι καλός μισθός που δίνουν σοβαρες εταιρίες ή ειναι μισθός ενος πεθαμενου δημοσίου ?? 2. 2000€ φτάνει να ζήσει οικογένεια με παιδιά ? Μαλλον στους γονείς σου μενεις ακόμη 3. 500-600€ λες πάγια, δηλαδη όλα μαζι ? λάθος φιλε 500-600 ειναι το σουπερ μάρκετ/τροφιμα για οικογενεια ή ενας λογαριασμός ΔΕΗ σκέτος. 4. Αν δεν εχεις δικό σου σπίτι μπορείς να νοικιάσεις με άλλες 2 οικογενειες και να μοιράζονται τα έξοδα, τα εχω διαβασει.. 9 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί να τα κλείσουμε; Τότε θα έχουμε ακόμα περισσότερους ανέργους φιλολόγους και κοινωνιολόγους. Δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία. Τα πανεπιστήμια πρέπει να ξεκινήσουν να βγάζουν λιγότερα άτομα. Είναι τρομερό πάντως αυτό που συμβαίνει με μερικούς εδώ μέσα. Αλλά λέμε, αλλά καταλαβαίνετε, αλλά σχολιάζετε. Είπα εγώ πουθενά να κλείσουν σχολεία;; Δεν χρειάζεται να κλείσει κανένα σχολείο. Σωστή αξιολόγηση χρειάζεται (όχι μόνο στα σχολεία). εσυ έκανες σύγκριση για άνεργους φιλολογους και νυχούδες. και ενω σου λέω ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία και δεν διορίζονται μου λες κατι αλλο.. μάλλον δεν ξερεις ουτε τι ειναι κενα στα σχολεία, αφου δεν εχεις παιδια να εχεις ασχοληθει με σχολεία, αλλα για την αξιολόγηση ξέρεις Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από tounion 3
Macosj Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, tounion είπε φιλε μου μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί 1. 1000€ παίρνει φιλόλογος . Τελικά ειναι καλός μισθός που δίνουν σοβαρες εταιρίες ή ειναι μισθός ενος πεθαμενου δημοσίου ?? 2. 2000€ φτάνει να ζήσει οικογένεια με παιδιά ? Μαλλον στους γονείς σου μενεις ακόμη 3. 500-600€ λες πάγια, δηλαδη όλα μαζι ? λάθος φιλε 500-600 ειναι το σουπερ μάρκετ/τροφιμα για οικογενεια ή ενας λογαριασμός ΔΕΗ σκέτος. 4. Αν δεν εχεις δικό σου σπίτι μπορείς να νοικιάσεις με άλλες 2 οικογενειες και να μοιράζονται τα έξοδα, τα εχω διαβασει.. εσυ έκανες σύγκριση για άνεργους φιλολογους και νυχούδες. και ενω σου λέω ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία και δεν διορίζονται μου λες κατι αλλο.. μάλλον δεν ξερεις ουτε τι ειναι κενα στα σχολεία, αφου δεν εχεις παιδια να εχεις ασχοληθει με σχολεία, αλλα για την αξιολόγηση ξέρεις Βασική αρχή επιχειρήματων υπέρ νεοφιλελευθερισμού ειναι να παρουσιάζει το max από την μία και το min από την άλλη. Στα επιχειρήματα θα πρεπει να συγκρίνουμε τον μέσο όρο, διότι υπάρχουν φιλόλογοι που παίρνουν 5-6 χιλιάδες το μήνα όπως και νυχουδες αλλά υπάρχουν και άνεργοι και από τα δύο. Έτσι θα σου κάνουν και οι Αμερικανοί, θα σου πει εμείς έχουμε τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους δεν θα σου πει όμως ότι έχουν με διαφορά τους περισσότερους άστεγους στον κόσμο. Οπότε δεν βρίσκεις άκρη, ο καθένας παρουσιάζει ότι a priori υποστηρίζει Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Macosj 2
filip123go Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, tounion είπε φιλε μου μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί 1. 1000€ παίρνει φιλόλογος . Τελικά ειναι καλός μισθός που δίνουν σοβαρες εταιρίες ή ειναι μισθός ενος πεθαμενου δημοσίου ?? 2. 2000€ φτάνει να ζήσει οικογένεια με παιδιά ? Μαλλον στους γονείς σου μενεις ακόμη 3. 500-600€ λες πάγια, δηλαδη όλα μαζι ? λάθος φιλε 500-600 ειναι το σουπερ μάρκετ/τροφιμα για οικογενεια ή ενας λογαριασμός ΔΕΗ σκέτος. 4. Αν δεν εχεις δικό σου σπίτι μπορείς να νοικιάσεις με άλλες 2 οικογενειες και να μοιράζονται τα έξοδα, τα εχω διαβασει.. εσυ έκανες σύγκριση για άνεργους φιλολογους και νυχούδες. και ενω σου λέω ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία και δεν διορίζονται μου λες κατι αλλο.. μάλλον δεν ξερεις ουτε τι ειναι κενα στα σχολεία, αφου δεν εχεις παιδια να εχεις ασχοληθει με σχολεία, αλλα για την αξιολόγηση ξέρεις 1. Φίλε δεν ξέρω που τους βρήκες τους φιλολόγους που παίρνουν 1000€. Οι φίλοι μου σαν αναπληρωτές είναι στα 800€. 2. Μίλησα εγώ για παιδιά;;;; Πάλι ότι θέλετε καταλαβαίνετε μερικοί. Είπα εσύ και η γυναίκα σου. 3. 500€ για 2 άτομα, χωρις σούπερ. Ενοίκιο, ΔΕΗ , ίντερνετ , νερό και φυσικό αέριο. 4. Εμένα με συγκάτοικο σαν φοιτητής και μια χαρά είχα περάσει. Για οικογένειες δεν ξέρω, αλλά σε νέα άτομα θα το πρότεινα. Τι εννοείς κενά στα σχολεία; Σε ποια σχολεία; Στην άκρη της Ελλάδας που τους στέλνουν αναπληρωτές και ακυρώνουν τις θέσεις γιατί δεν θέλουν να φύγουν από τον νόμο τους; Εκεί ναι έχει κενά. Σε μεγάλες πόλεις όμως, δεν έχω δει κανένα κενό. 1
phanispal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, καυστηρατζιδες και γενικά όλα τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν χρήματα. Απλά πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά σου και να κάνεις τον κύκλο σου. Και γιατί το υπονομεύεις το να φυτέψει ροδακινιές κάποιος; Μι χαρά δουλειά είναι. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι απ' τη στιγμή που ισχύει ο νόμος προσφοράς-ζήτησης, αν σιγά-σιγά στραφεί ο κόσμος στα τεχνικά επαγγέλματα, από ένα σημείο και μετά θα υπάρξει κι εκεί κορεσμός, οι τιμές θα πέσουν και τα χρήματα δε θα είναι τόσα. Το ίδιο ισχύει και για τον πρωτογενή τομέα. Ναι, επιστρέφουν κάποιοι στα χωριά, δημιουργούν/αναλαμβάνουν κάποιες μονάδες και βγάζουν καλά χρήματα, αλλά δεν υπάρχει και ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Για σκέψου να γυρίσουμε μπούγιο στα χωριά να δούμε τι θα πρωτοβγάλει ο καθένας, πού και πόσο θα τα πουλάει. Έγιναν λάθη τις τελευταίες δεκαετίες και «έπρεπε» να σπουδάσουν όλοι, γιατί άκουγες παντού «βλέπεις τι τραβάει αυτός (ο χτίστης, ο υδραυλικός κ.λπ.); Διάβασε για να μη γίνεις σαν αυτόν». Και σπούδασαν τα παιδιά και τώρα γεμίσαμε άνεργους πτυχιούχους. Και η κλασική ατάκα είναι η «οι καλοί δεν πάνε χαμένοι». Σύμφωνοι, αλλά αν υποθετικά ήταν όλοι καλοί τι θα γινόταν, θα έβγαζαν όλοι τα ίδια; Θα πολλαπλασιάζονταν οι δουλειές και τα μερεμέτια για τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους; 3
Dinos1973 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 1 hour ago, Everest said: Μειοψηφία είστε όσοι ξεκινήσατε από άλλη βάση με όλα έτοιμα. Καθόλου έτοιμα, αλλά δούλευα όταν σπουδάζα, και στα 25 είχα τελειώσει στρατό και πτυχίο και είχα δουλειά expatriate στην Ασία και μετά Αφρική, 25 χρόνια στο εξωτερικό σε δύσκολες χώρες ……και είναι πολλοί σαν εμένα, αλλά εάν περιμένεις το κράτος «πατερούλη» να σε φροντίσει ….. καλά κρασιά. Ο καθένας στην ζωή θα έχει πολλές ευκαιρίες, στο χέρι σου είναι να είσαι προετοιμασμένος να τις αξιοποιήσεις ….. 1 1
filip123go Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι απ' τη στιγμή που ισχύει ο νόμος προσφοράς-ζήτησης Βασικά εδώ καταλήγουν όλα... Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για συζήτηση ... Ξέρεις να κάνεις κάτι που έχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά;; Θα βγάλεις χρήματα. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας.
Αdmin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Macosj είπε Η μεσαία τάξη είναι η λεγεώνα των πλούσιων. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός επιβιώνει γιατί ο καθένας έχει την απειροελαχιστη πιθανότητα να γίνει πλούσιος. Η μεσαία τάξη είναι αυτό που σε ένα δίκαιο σύστημα έπρεπε να είναι ο κανόνας. Στην πραγματικότητα όμως, είναι τύποι που παίρνουν ψίχουλα ( σε σχέση με τους πλούσιους) αλλά αισθάνονται διαφορετικοί από τους φτωχούς ( Ελλάδα αυτοί που έχουν κάτω από 1100 τον μήνα). Έτσι ψηφίζουν ως άλλοι Bill Gates, αυτούς που τους υποδεικνύουν οι πλούσιοι. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται αυτό το σύστημα. Οπότε καμία μεσαία τάξη δεν καταργείται, για την ακρίβεια απλα αυξάνεται η κατώτερη και αυτή φαίνεται περισσότερο γιατί μειώνονται οι μισθοί σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό. Μακάρι να καταργουσαν την μεσαία τάξη μπας και άλλαζε αυτός ο κοσμος να μοιραζαμε τον πλούτο δίκαια με βάση ότι παράγει ο καθένας, όχι ο ινφλουέσερ να παίρνει 100κ τον μήνα και ο ιατρός 1κ Θα σου πρότεινα να μάθεις λίγη οικονομική θεωρία: Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Αdmin 3
pcmasterrace123 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, tounion είπε αδυνατώ να αντιληφθώ τον συλλογισμό σου.. Αν υπάρχουν κενά στα σχολεία και δεν διορίζονται ας γκρινιάζουν τι σε ενοχλεί ?.. ποιό ειναι το point σου ? ότι δεν χρειαζόμαστε φιλόλογους, κοινωνιολόγους, γενικά δασκάλους στα σχολεία ? να τα κλείσουμε τα σχολεία ? Να γίνουν όλοι νυχούδες ? τι φάση ? Οι περισσότεροι εδώ αναφερόμαστε στον ιδιωτικό τομέα όχι στο δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα η προσφορά από δασκάλους είναι τόσο μεγάλη που οι επιχειρήσης μπορούν να προσλάβουν όποιον θέλουν για ψύχουλα. Το δημόσιο έχει έλλειψη από δασκάλους όμως δεν μπορεί να προσλάβει περισσότερους γιατί δεν βγαίνουν τα οικονομικά. Μια επιχείρηση όμως μπορεί να κάνει όσες προσλήψεις χρειάζεται δεδομένου ότι θα βγάλει κέρδος. 1
phanispal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, filip123go είπε Βασικά εδώ καταλήγουν όλα... Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για συζήτηση ... Ξέρεις να κάνεις κάτι που έχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά;; Θα βγάλεις χρήματα. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Ναι, μόνο που δεν είναι τόσο απλό. Ξέρω ηλεκτρολόγο που ψήθηκε στη δουλειά με τον ηλεκτρολόγο πατέρα του απ' τον οποίο προφανώς δέχτηκε βοήθεια σε πλείστα επίπεδα. Δουλεύει το παιδί, αλλά δεν ξεκίνησε και απ' το μηδέν. Επίσης όσοι είστε στα 30 σας και τα 40 σας στην επαρχία με χωράφια, ε δεν τα φτιάξατε μόνοι σας, το 99% έτοιμα τα βρήκε. Δεν περνάνε πλέον ατάκες τύπου «εγώ διάβασα, εγώ έστρωσα κώλο, εγώ το ένα εγώ το άλλο». Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από phanispal 5
Dinos1973 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Αdmin είπε Θα σου πρότεινα να μάθεις λίγη οικονομική θεωρία: Ταλέντο λέγεται, κάποιοι το έχουν, κάποιοι δεν το έχουν. Αυτοί που μπορούν να το εκμεταλλευτούν βγάζουν λεφτά ! Είστε ελεύθερος να το κάνετε και εσείς! Δεν σας εμποδίζει κανένας !!!!!! Ελεύθεροι οικονομία έχουμε !
filip123go Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν περνάνε πλέον ατάκες τύπου «εγώ διάβασα, εγώ έστρωσα κώλο, εγώ το ένα εγώ το άλλο». Εγώ που διάβασα (και διαβάζω κάθε μέρα) και έγινα developer μετράω η και εγώ τα βρήκα έτοιμα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις