Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Σήμερα το πρωί δέχτηκα στο σταθερό μου 2 κλήσεις από Γερμανία με νούμερα 0049377743574 και 0049323375995.

Το 2ο νούμερο μου είπε μόνο ένα hello και έκλεισε.

Το 1ο νούμερο μου μίλησαν αγγλικά και μου είπαν:

Είμαστε από την Microsoft και ανιχνευσαμε στον λογαριασμό σας ότι έχει πέσει θύμα hacking.απο τα πολλά μου λέει ανοίξτε τον υπολογιστή σας να σας πω που ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Της λέω έχω πολύ δουλειά δεν μπορώ αυτή την στιγμή και μου λέει θα σας ξαναπάρω αύριο.στην ερώτηση μου που βρήκε το τηλέφωνό μου κατευθείαν το έκλεισε.

Επιτόπου έβαλα rule στο fritzbox και ότι είναι 0049 πάει στα τσακιδια,όπως επίσης είχα βάλει εδώ και χρόνια φραγή στα απόρρητα από το fritz και είχα ηρεμήσει.

Τι ακριβώς συμβαίνει ρε παιδιά έχει τύχει και σε άλλους?

Δημοσ.

Γνωστή ιστορία, παίρνουν και όπου κάτσει. Ψάχνουν κορόιδα. Πιθανόν παίρνουν τυχαία νούμερα.

Εγώ πάντως παραξενευομαι με την αντίδραση μερικών όταν τους καλεί ένα άγνωστο νούμερο. Χαλαρώστε μάγκες, δε μπορούν να σας κάνουν κάτι. Δεν έγινε και κάτι αν σας κάλεσε ένας άγνωστος αριθμός.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, davarisx είπε

Καλημέρα σε όλους.

Σήμερα το πρωί δέχτηκα στο σταθερό μου 2 κλήσεις από Γερμανία με νούμερα 0049377743574 και 0049323375995.

Είμαστε από την Microsoft και ανιχνευσαμε στον λογαριασμό σας ότι έχει πέσει θύμα hacking.απο τα πολλά μου λέει ανοίξτε τον υπολογιστή σας να σας πω που ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Της λέω έχω πολύ δουλειά δεν μπορώ αυτή την στιγμή και μου λέει θα σας ξαναπάρω αύριο.στην ερώτηση μου που βρήκε το τηλέφωνό μου κατευθείαν το έκλεισε.

Επιτόπου έβαλα rule στο fritzbox και ότι είναι 0049 πάει στα τσακιδια,όπως επίσης είχα βάλει εδώ και χρόνια φραγή στα απόρρητα από το fritz και είχα ηρεμήσει.

Ναι κλασσικη κομπινα..

Σου λενε οτι ειναι απο MS και σου λενε να μπουν στο pc με απομακρυσμενη προσβαση.

Και μετα αρχιζει το πανηγυρι. (αποθηκευμενοι κωδικοι ,κλειδωμα αρχειων για λυτρα κτλ)

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Εγώ πάντως παραξενευομαι με την αντίδραση μερικών όταν τους καλεί ένα άγνωστο νούμερο. Χαλαρώστε μάγκες, δε μπορούν να σας κάνουν κάτι. Δεν έγινε και κάτι αν σας κάλεσε ένας άγνωστος αριθμός.

Αν είσαι άσχετος όμως και τους δώσεις πρόσβαση μέσω anydesk ας πούμε θα καταλάβεις τι μπορούν να σου κάνουν.

Προσωπικά κατάλαβα το scam αλλά ήθελα να μάθω αν είναι ακόμα της μόδας γιατί αυτά γίνονταν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν θυμάμαι.

Καλό είναι να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας παντός,κακό δεν κάνει.

Επεξ/σία από davarisx
  • Like 2
Δημοσ.

Εμένα με παίρνουν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο κινητό από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματήσουν αυτές οι κλήσεις; Και να απαντήσω πιστεύω δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν τους δώσω παραπάνω στοιχεία αλλά είναι ενοχλητικό. Σχεδόν καθημερινά λαμβάνω κλήση.

Δημοσ.

με πηραν και μενα απο microsoft ,τους αφησα να μου πουν το παραμυθι και στο τελος τους λεω now i remember i have mac os, no scam today for you ,με υβρισαν και το εκλεισαν , αμ τι τους εφαγα κανα 15 λεπτο ταχα οτι γυρευα οτι μου λεγανε...

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθως   απανταω...GENERAL  POLICE  DEPARMENT..YES  PLEASE?

KLIK  και  αντε  γεια   αμεσα.

Αν  τυχον  συνεχισει  που  μαλλον  δεν   υπαρχει   περιπτωση   του  λες...

DO  YOU  INSIST?

Γινετε  αμεσα  ΤΟΝΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ.....🤣

Δημοσ.
Στις 3/2/2022 στις 11:09 ΠΜ, davarisx είπε

Καλημέρα σε όλους.

Αν ξανά απαντήσεις σε τέτοια τηλ να απαντάς ότι εσύ εργάζεσαι στην ιντερπολ, στο τμήμα που ασχολείται με απάτες μέσο ίντερνετ και ότι κάνεις ηχογράφηση της συνομιλίας σας... 

Δεν θα σε ξανά πάρουν... 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Αν ξανά απαντήσεις σε τέτοια τηλ να απαντάς ότι εσύ εργάζεσαι στην ιντερπολ, στο τμήμα που ασχολείται με απάτες μέσο ίντερνετ και ότι κάνεις ηχογράφηση της συνομιλίας σας... 

Δεν θα σε ξανά πάρουν... 

Αντρέα έκανα κάτι καλύτερο.

Έβαλα rule στο fritz box όσα νούμερα ξεκινάνε με 00 πάνε στα τσακιδια.

Έχω βρει την ηρεμία μου πλέον.

Βέβαια βλέπω ότι συνεχίζουν και καλούν 6-7 φορές την μέρα αλλά μονο στο log φαίνεται τηλέφωνο δεν βαράει.

Στον τελευταίο που με πήρε(ινδο-πακιστανικη διάλεκτο)του είπα στα πακιστανικά σε γ@μαω και έκλεισε καπάκι.

Έχει πλάκα παντος,αλλά πιστεύω πολλοί θα την πατήσουν.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πριν λίγο δέχτηκα μια κλήση από Μονακό...πριν προλάβω να απαντήσω το έκλεισαν.

Τι παίζει με αυτούς;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Leo98 είπε

Πριν λίγο δέχτηκα μια κλήση από Μονακό...πριν προλάβω να απαντήσω το έκλεισαν.

Τι παίζει με αυτούς;

Ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι να είναι αριθμός υψηλής χρέωσης, σου κάνουν αναπάντητη, παίρνεις πίσω να δεις ποιος είναι και σε χρεώνει.. 

Στο εταιρικό κινητό, που λόγο φύσης δουλειάς μπορει να δεχτώ κλήση από όλες τις χώρες του κόσμου, όλο το 24ωρο έχει τύχει πολλές φορές να μου έχουν γίνει τέτοιες κλήσεις. 

Το καλύτερο ήταν ένα που όταν καλούσες πίσω το σήκωνε αμέσως και επαιζε ηχογραφημένο το "τουτ τουτ", οπότε απλά νόμιζες ότι δεν σηκώνει το τηλέφωνο ο άλλος 😝

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εμένα τελευταία, εχει πέσει στα τάρταρα το επίπεδο (απανωτά τηλέφωνα από Μαρόκο). 

Επίσης, όταν με παίρνουν, το σηκώνω χωρίς να μιλήσω και απλά βαριανασαίνω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...